Акция на КАТ за поставени колани и столчета в колите

От днес до 18 март е в ход специализирана полицейска операция у нас, организирана от TISPOL, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Обратно в новината

Коментари - Акция на КАТ за поставени колани и столчета в колите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не че са загрижени за нашето здраве, а по скоро ги интересува да лапнат някой лев.

аКО МА ФАНАТ без колан как ши докажат

...Зимата на '89-'90-та година,когато се скачаше,като изоглавени шебеци по площадите,наред с ,,хитовете"....,,Развод ми дай"...,,Времето е нашее"...много популярен бе и лозугът....,,ч5 години стигат!".... Е,аз кажи-речи толкова време съм правоспособен водач....всеки ден на колела,една част от стажа ми преминал професионално,какво ли не вифял,преживял през тези стотици хиляди ...милиони км зад гърба,НО в едно съм се убедил.... ЧЕ ч5 години НЕ СТИГАТ НЕЩО ДА СЕ ПРОМЕНИ В....К А Т !!! И преди и сега са си тъпи,ограничени същества ! И преди и сега вицовете по признак на проф.дебилизъм се подреждаха така: - за пожарникари - за катаджии - за милиционери.... Доброто е ,че днес си ги споделяме свободно,а не,че няма поводи за такива.... Да припомня: ....,,- Ееейй,ти за 5 лв(живкови) ще се задушиш бе...толкова си стегнал колана"-казва,проверяващ катаджия... ....."-Тия двамата от москвето,изклеждат ,,като живи",защото са били със закопчани колани...."-пише в протокола за тежко ПТП ,посетилият го катаджия.... Да ви кажа правичката,аз за цялата си практика на колан не съм се надявал...не ми се и случвало да ,,опра"до него,но днес се кръстя и моля,да не ме среща насреща,някой(я) с 2++ тонен джип,я пиян,я дрогиран,я с купена или без книжка,защото дори и с 6-точков спортен колан да съм вързан ще ме изкара барабар със седалката през багажника на моята скромна колица,която няма дори еърбеци ! Ползването на колан е...ЛИЧЕН ИЗБОР и с него НЕ СЕ ЗАСТРАШАВА БЕЗОПАСТНОСТА,ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО НА ОКОЛНИТЕ !

единствената хайка е тази козяшката на кУ*теФ!

Навсякъде паркирали като араби в пустиня. По кръстовища, по тротоари.. ама не - ще следим за столчета и винетки

Хубаво, ама защо не направи управата хайки за бездомни кучета например. Да ги приберат...Защото не носи пари.

Поредната ялова пушилка от тази паразитна структура КАТ, придатък на НАП и имаща за цел само осигуряване на пари от глоби, които после глупаци като Боко Тъпото харчат с лека ръка. А самите полицаи кой ще ги проверява затова, че 99.9% от тях карат личните си автомобили без винетни стикери/всъщност, ченгетата никога досега не са си купували винетки/?

Според мен не е точно ялова, а ядяловя, щото старите навици трябва да се проявят за укротяване на недоволството за по-високи заплати.

Тъпи ченгета! Това не трябва да са акции, а ежедневие!

Бате, дай 20 стинки ...

А след 18-ти ,карай както си искаш-защо трябва да се обявява до кога, кой е този болен мозък,който нарежда тези работи.

добре за столчета, колани, хендсфри, зимни, летни гуми, катализатори, пожарогасители, аптечки.... А хайки за престъпници кога? Кога хайки за незаконна сеч по парковете, за наркодилъри пред училищата?

дир-ът...добре е че се автоцензурирате и думата ,,хаика,, я заменихте с операция...??? хаика се прави за ,,вреден,, дивеч и ,,вредни,, хора...!!!

Имам предложение. На катажиите да им се плаща само по време на акция. Изглежда само тогава работят, а през другото време са под сенките или в кафенетата. Зависи от сезона.

Ще призная смисъла на тази акция, ако първо от улицата се махнат пияните/дрогирани, шофьори без книжки и каруци (точно в този ред). След отстраняване на най-големите вредители, да се гледа за колани и детски столчета.

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Нещо не ми е ясно: КАТ не трябва ли ПОСТОЯННО да следи дали се спазват правилата за движение??? От цялата работа се налага изводът: слагайте си коланите през следващите 3-4 дена, че ще има акция, после пак може да си карате без тях.

Честно казано на мен ми е абсолютно безразлично дали караш с или без колан и дали дететто ти е в столче или не.... всеки сам се грижи за собствената си безопасност, но полудявам когато видя неадекватно поведение на пътя.... Лошото е, че в такива случаи КАТ може да направи много малко.. Това са неща, които се случват за секунди, а за съжаление КАТ не може да стои на всеки 200 метра по пътя..... Днес например... една си оправя грима докато шофира, друга държи цигарата с една ръка с другата чашата с кафе.. да беше мъж да предположа с какво държи волана.... трети пък изпревари 3 коли сменяйки 10 пъти посоката на движение (аха да тръгне и спре...) 4-ти пък влиза в движението и пресича 3 ленти с автомобили за да иде в най-лявата (ти знаеш ли как му ръмжи колата), 5-ти спрял на лента само за десен завой и ще кара направо , а автобуса му свири 2 мин с клаксона защото за право може да е червено, ама за десен завой вече 2-ра мин свети зелено .. изобщоооо.... ПЪЛЕН БАТАК!!!!

По-голяма файда ще има от акция "напити и напушени зад волана"... Но тук целта не е файдата за хората, а за бюджета и личната прасенце-касичка!

Ммм даа, така е. Неизползването на колани от мотоциклетистите определено е повишило смъртността при тях, дааа...Сега като се замисля, таке е...

отговорност ЗАЩО след така шумно прокламираното въвеждане на критерия брой нарушения на водача то не се въведе, а застраховката, представляваща по същество данък прехвърен от Държавата на частни субекти поскъпна? Какво повече ни се предлага на нас "потребителите" на "услугата" както се опитват да ни убедят, че сме потребители и това е услуга та да има ново поскъпване?

Вчера слушах по радиото за това поскъпване - било заради две застр. компании, които били некоректни при изплащане на щети , причинени от техни клиенти в чужбина. Тръгнало някакво домино - чужбинските застрахователи си предявили претенциите към не-разбрах-точно-кой наш фонд, та се наложило впоследствие да вземат кинти и от другите застрахователи и в крайна сметка гражданската поскъпнала. Ама не казаха кои са ментарджиите ... Тук спирам да пиша, защото ще има ... авторът използва нецензурен език ... и бан :)

на пострадалите от катастрофи, ако могат да го докажат - да сезират КЗК, съда и прочие срещу действията на така наречения "регулатор" назначен да брани и нашите на "потребителите" права.

Ние си слагаме коланите и няма проблем да ни проверяват. Ама себе си кога ще проверят? При всеки случай на катастрофирала патрулка има завишен травматизъм, често и смърт. Основната причина е неползване на предпазни колани от служителите на МВР. После ги лекуваме и обезщетяваме с бюджетни средства.

абе то това само ако им беше проблема на катаджиите ...

Най-тъпото е, че като няма "акция" (що за глупост по принцип е това да се проверява кампанийно каквото и да било) никой не си мърда пръста. Десетки деца виждам всеки ден между двете седалки а родителя си е с колан. Да не говорим за телефоните. Всеки 2-ри си говори и не му пука. Абе ние сме сиииии... мани мани. А па полицаите са ниииии... остай остай. Смешна история. И ако не са в акция, спират те, даваш си сокументите и чао. Ама че детето ти на 3-4 години се размотава където си иска из колата - няма проблем. Да, ти караш бавно, ти даже може и да си спрял, но кретена срещу теб като те уцели... детето ще стане на пастет или в най-лошия случай на кайма. Пу пу пу

То и правописът ти е... remove, remove :)

Поредната безполезна акция за седмица,която ще спира само най-големите тарикати и то с поредната им глоба.Глоба която ще бъде платена само когато от всички нарушения сумата възлиза на поне 10хил. и то само ако някоя телевизия набара това.

И защо го правят по време на акция? Не влиза ли в ежедневните им задължения? Които ако изпълняват, няма да има нужда от екшъни, защото всеки ще спазва правилата.

А за разговори по телефон няма ли? Става много опасно от някои хора. Изпреварва или завива и пак говори.

Те колите вече с вградено хендс-фрии, даже има евтини джаджи, ама ръгнали в ръката телефона и джиткат... Това е простотия във висша форма!

По-опасни са тия, дето на трилентово кръгово завиват от средна лента надясно и секат завоя, нищо че ти завиваш до тях в дясна лента. Без да говорят по телефона.

А виждали ли сте как РУСА мацка прави маневра за странично паркиране между две коли с телефончето в ръка ? ГолЕм майтап е ,ако не бързаш за някъде! :-))))

Три неща мога да гледам безкрайно: - как тече вода; - как гори огън; - как паркира жена...

А тоалетни кога?! Айде , че едвам се устисквам.

И вана! И микровълнова! Колко ми се чудеха в Германия ,че си купувам пожарогасител за колата!!! :-)))

Тея отново доказват колко са безполезни.Закона трябва да се спазва 24/7, не само да ми обявяват някакви акциики там.Или какво, минава акцията и след това отново кой как си знае...

А защо се прави само един път в годината? Не трябва ли цяла година да важат правилата?

Отново РЕКЕТьОрите в акция. Умират от глад!

Ако кача инцидентно майка с мако дете, от къде да търся стол? Или да и кажа да се спасява?

Да се спасява ли ще й кажеш, ако случайно изхвърлиш детето й през предното стъкло?

Деца на предната седалка ли возиш? И с бясна скорост?

Тя тая майка трябва да е изкрейзила да сеееее качи при теб ;)

Смея се яко ! По селата , разни скотове се наливат с ракия и екзекутират хора по пейки и тротоари... Там акция няма... А сега ще ме проверяват дали съм затегнал добре на детето столчето... Мале мале...

Обикновено само по-старите коли се проверяват, миналата година бях санкционирана за без кола и без светлини, за което ням против, но в същото време минаващия покрай нас джип също без колан и светлини не беше спрян...

Нали вече е спрял теб, как да спира други, след като вече проверява теб?

Наистина проверяват избирателно. Освен колите гледат и шофьорът да е сам и предпочитат да е жена, за да не отнесат някоя.....

В градкия транспорт и такситата да има ли детски столчета?

Излез срещу градския транспорт на челен сблъсък, пък после виж дали на пътниците са им трябвали колани :P Твоите 1-2 тона срещу 20-30 тона на автобуса :)

Полицията не спира таксита, когато са с клиенти, освен ако шофьорът не извърши грандиозно нарушение. Не знам защо е така, но много пъти съм питал шофьорите и са ми отговаряли така.