Джип се взриви в движение на ”Хемус”, жена е тежко ранена

Мъж и жена са пострадали, след като джипът им се e запалил по време на движение на магистрала „Хемус“. Инцидентът е станал вчера, но МВР съобщи за него днес.

Обратно в новината

Коментари - Джип се взриви в движение на ”Хемус”, жена е тежко ранена | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ама защо цяла Италия карат колите си на газ и ви ги продават на по 1 000000 км като на 125 000 км .....

FuckTheEU

Извинете, кои са тия коли, които издържат по милион километра? Някой мерцедес от 80-те може, но днешните след 300 000 вече са за скрап.

явно карате френски автомобили....

Купил си пръдльото Чероки, и то за без пари - бензиново и му курдисал газ за по-евтинко. Сигурно и волана му е от другата страна, което пък не мога да разбера защо е разрешено?...

Ще се взривяват , защото премахнахте старата система на годишни технически прегледи на АГУ .Европейска безумица или май Евро геноцид . Нямали тук един държавник,който да мисли за народа си .

Бугарско ел-класико - джип с газово.

"Поради възникване на внезапна техническа неизправност, изтекла газ, самозапалила се и се стигнало до взрив на газовата уредба на колата." Тука нещо намирисва! От разхерметизиране на връзка, може да има теч, ще замерише на газ, но газта не може да се самозапали сама. Трябва й искра, а в нормални условия искри не падат от небето! По съм склонен, че е залепило някое реле, което е стопило жица в снопа от жици, от там се е подпалил снопа от жици под капака и е прогорил газова връзка и от там е станало "бум".

После има и знак "Стоп". А уж на магистрала. Освен ако се е случило при излизане.

FuckTheEU

Джип Чероки на газ - това само в българия и косово сигурно може да се види... От газ умри - гъзар бъди...селяндурщина.

Взривила му се е бензиновата помпа, която е прегряла докато е карал на газ. Четките са се стопили. Газова уредба не може да се взриви. Може да се подпали купето ако в него е изтекъл бензин или газ от скапани връзки и дехерметизация. При смесване на изтеклото гориво в купето с атмосферата и искра се получава взрив. Но това е теч, а не самата газова уредба. Ако уредбата се беше взривила, нямаше да има изкочили пътници, нямаше да има джип, който да се сблъска в предните коли на знака стоп на магистралата "милки уей". Вальо Златев пак да почерпи да джурналоидното потупване по дупето. По цял свят се кара на пропан-бутан и метан, но само в БГ виновна за подпалването на всяка кола била "газовата уредба". Брей... А във формулите, наскар и прочие всички на газ карат, нали? Пък нито един болид не се е подпалил или взривил... :)

Поредната глупост, била се взривила газова уредба... Няма как да се взриви газова уредба в кола, освен ако не нагреете бутилката до червено докато цялата течна фаза в нея се изпари! На бас, че бензина ще се взриви преди това.

Е, защо писа за бойлерите? Нямат отношение към темата - гърмят или не, не променя факта че газът е по-взривоопасен от бензина в колите.

газ в кола-това трябва да се забрани със закон !

ima pari za JEEP a,nema pari za benzin i kara na gas za po-eftino.....

Ма тея джипове в зависимост от гоината може да струват и 2000 лева бре

Така обяснявам внимателно като за идиоти на господа "разбирачите": 1. Системите за ЛПГ на които вие идиоти казвате "газова" се слагат 5 степенни защити по стандарт. 2. Направени са достатъчно тестове от компании като ADAC за безопастност на системите за изгаряне на ЛПГ. Има клипове в тубата точно на тези тестове. 3. Това, че някой полу-идиот си е сложил "газово" в гаража с бай Пешо на 3 кила шльокавица и после е минал технически преглед при бай Иван с още 2 литра домашарка, си е негов проблем. 4. Всеки кретен особено по селата разбира от всичко, и всичко се ремонтира с чук, тел, тиксо или се приспособява какво ли не за целта на ремонта.

Само да допълня, че много по-лесно ще гръмне резервоар с бензин, от колкото бутилка на АГУ! А ако пък гръмне... няма да има кой да скача в движение! Пак Дир-а чули, но не разбрали!

Важното в статията е че на автомагистрала Хемус е имало знак СТОП

Нормалният водач ,има изградени рефлекси и при извънредна ситуация/дори инфаркт/ винаги натиска спирачка и след това прави всичко останало.

ИМА ПАРИ ЗА ДЖИП, НЯМА ПАРИ ЗА БЕНЗИН - И ЕТО РЕЗУЛТАТА !!! ПЪЛНА СЕЛЯНДУРЩИНА !!!

бако тая "газ" ти я продават на килограм а ти я плащат на литър.а бензина и дизела е винаги на литър !

някои знае ли какво е налягането в една пълна газова бутилка 50 литра? и колко е налягането в един пулен резервоар с дизел или бензин ?

Само да допълня, че много по-лесно ще гръмне резервоар с бензин, от колкото бутилка на АГУ! А ако пък гръмне... няма да има кой да скача в движение! Пак Дир-а чули, но не разбрали!

10-11 атм. при зареждане и после покачване с малко под 1атм. при всеки градус затопляне! За това се проверяват на 169 атм. с водна проба! Бензина няма налягане, но има свободни пАри, които много лесно се възпламеняват!

една бутилка с барут и нямате проблеми господа селяни другаре и дугарке! пали от всеки път и наи важното безопасно и ефтино ! барут под път и над път -кеф ти димен,кеф ти бездимен !

Моят бойлер е с два водосъдържателя по 40л. Моля, коментирай как гърмят тези бойлери, че не съм наясно...

sawo

Гърмят без никакъв проблем. На наши познати им гръмна бойлер и от апартамент с 4 стаи им се образува апартамент с една голяма стая... Разгледай има тестове на бойлери - гърмят трудно, но когато гръмнат, дано не си наблизо...

Ми аз 20 годишен бойлер нямам. На 5-7 години макс ги сменям, независимо дали са работещи или не. Редовно си проверявам клапаните, до сега нищо не е гърмяло, не вярвам и да гръмне... А за колите... Три бензинови и една дизелова съм имал до тук, никоя не съм и помислял да я осакатя с газ...

баи цървул газовата бутилка е под 200 атмосфери налягане !!! така че може да гръмне и през шева на заварката ако не е качествено направена !!!

Пълна газова бутилка се зарежда на 14 атмосфери, газта вътре ПРИ ПЪЛНА бутилка е с налягане под 7 атм, при наполовина пълна пада до около 4... Метана е при 200 атм пълен, на половина пада под 100 и т.нт.

С газ е по евтино и по екологично. Обаче при авария,става страшно! Като в случая. Пак леко са се отървали. Има доста случаи,при катастрофа вратите да заклинят,като почти винаги има изтичане на газ и експлозия. Тогава ти е спукана работата.Няма излизане. Отиваш си по най-ужасния начин.

Де е екологично..... колко да е екологично - колкото бизина - справка химий който си сакаш клас

вулгари наи евтино икономично и наи важното безопасно автомоблите ходят на барут ! тои е вид твърдо гориво-пълнете си "колите" смело до горе и палете !!!

Ти пък защо се заяждаш и капризничиш? Да мисли? Той се е включил за да пише. Дори не особено ласкаво за доста сънародници. Според мен колегата вместо да пише претенциозни коментари във форумите би могъл да си намери по-добър сервиз за монтаж, регулировка и ремонт на АГУ. Но и ти си се престарал с рекламата на АГУ. Мощността на двигателя автомобила пада с около 10% при движение с пропан-бутан.

Бате, ти с тези 170 км/ч си на Нитро а не на пропан-бутан :))

Проблема не е в типа гориво а в некачествен монтаж, множество остарели съдове за пропан-бутан (стари бутилки на по 15-20г. без евро-сонди) и липса на контрол по отношение на това при техническите прегледи (те са фиктивни). В много европейски държави също се поставят газови уредби и дори се продават комплетки тип "инсталирай сам" но със внушителна документация и инструкции как се прави всичко - стъпка по стъпка, и какво точно да се съблюдава при монтажа. След това следва проверка в независим орган , издаващ сертификат за безопасност! Докато в България дори в специализирани сервизи рядко се спазват всички изисквания за безопасен монтаж! ( многократни лични наблюдения )

я иди с газова бутилка да минеш(TÜV) технически преглед в германия ?

И най-добрата газова уредба и най-прецизния монтаж,при катастрофа не пеят в хора! Всичко отива по дяволите. Въпросът е дали хората ще спасят кожата. В тоя случай,малко трудно!

Що? Ламаринен бензинов резервоар, по-добре ли пее в хора? А, да, бензиновият резервоар поддържа по-добър пламък, докато живите факли горят...

на газ карат само бедните и простите !!!

когато си на "газ" никога не знаеш колко газ и колко въздух ти е вкарал пистолета ! докато с течно гориво винаги можеш да го измериш в туба !

когато си на "газ" никога не знаеш колко газ и колко въздух ти е вкарал пистолета ! докато с течно гориво винаги можеш да го измериш в туба !

А колко вода има в бензина? В газта вода няма...

Пропан-бутанън е в течна фаза.

99% от позволилите си да коментират и най-малка и бегла представа си нямат от газ, газови уредби или как функционира въпросната такава! Говорите без да мислите или мислите с целулита на гъзът си!

Много хора си изпатиха от тая работа да си карат колите с газ за готвене... Що коли на познати/приятели/комшии се палиха безпричинно...

За газ да не чуя,направих се и аз на тарикат уж за евтино,няма такова нещо всичко е в кухите лейки на бедните (и аз включително) Българи,един път пари за уредба ,после куп нерви гаснене,придърпване,почти месечни настройки и реглажи от по 25лв,гори малко по малко от бензина,не върви,един път минаваш 200 друг път 160,всичко е ташак работа,карайте бензиновите или дизеловите коли и пей сърце.

Кола няма да карам,ако ще трябва газова уредба да й сложа.Хеле пък,в БГ условия.Икономично,чисто-да,съгласен съм.Ама жив да горя,хайде сорка!

Еднакво смешни са клошарите на газ и селяните с десни волани.

да яхнеш 3-тонен ковчег и да го направиш на газ, та по-евтинджоз да ти излиза гъзарията... Обаче идва видов ден...

движел се по магистрала хемус и се блъснал в други 2 коли спрели на знак стоп..... къФ стоп на магистрала бееееее

Точно същото се канех и аз да попитам. Това ми звучи като магистрала Тракия, като свършваше на кръговото при Стара Загора преди години.

Ама тоя път свършва у селО Варна. Там в началото на населеното място (е, не мога да се насиля да го нарека "град", ще ме прощавате) все още се води магистрала. Края на магистралата е малко след Балкан Стар, имаше преди една реклама на Алианц, малко след нея. Не съм ходил скоро до Варна, може вече да няма реклама на Алианц.

НАД 600 000 са автомобилите на газ в БГ! И кво прайм?!

Бракувайййййййййййй.

От тях 99% не заслужават да се наричат "автомобил"... та... Бракуваааай!!!

Много ми е любопитно къде има знак стоп на Магистрала Хемус?

Клошари на газ и метан,късопишковци с десни волани,абе смешна работа.

Ти от кои си?

Точно

Може ли да ни кажете Вие колко км преминавате месечно с автомобила си? Да не се окаже под сто ...

не случаино в много армии вместо термобарични снаряди използват бутилки с газ !

в повечето нормални страни бутилките с пропан бутан са на специален разрешителен режим и по лесно може да се сдобиеш с танк,отколкото с газова бутилка !

ако в USA те видят с газова бутилка първото което ще направят е да извикат полицuя !

Краварите да не коментират, моля.

Не е вярно! Поне не за всички щати!

Това чудо- автомобил с газова уредбата има ли го в другите държави?като чуя някой че си е сложил газова уредби чак на колата и ми се драйфа

Има по-високо от Витоша и по-глибоко от Искаро. Има и животно с дълга шия, наречено жираф. Има и чудо автомобил с "газова уредбата" в другите държави. Или мислиш, че се произвеждат само за България. Но защо ли да мислиш? Важното е да пишеш. Със самочувствие. П.П. Няма нищо страшно, че толкова много не знаеш. :) Заради незнанието с няма да се спъваш в камъните по улицата. Поне не много често. Но ако наистина ти се драйфа не би било зле да отидеш на лекар.

Значи германците от VW и Опел са пълни глупаци да пускат в серийно производство bi-fuel автомобили (за незнаещите - със заводски метанови уредби). Става въпрос за Фолксваген Кади и Опел Зафира, които се продават добре и в Германия, и в цяла Европа.

Да не повярваш - има го, доста производители залагат на фабрични пропан-бутанови или метанови уредби. Хюндай Соната от края на 90те беше първия изцяло газов автомобил. Фиат имат метанова Мултипла

Адска машина направи на парчета джипа на столична бизнес дама, която е приятелка на висш служител от средите на СИК. Пострадалата Цветанка Карагьозова излиза с бодигарда от охранителна фирма "Ипон" Бойко Борисов, който работи в тясно сътрудничество с акционерите на застрахователна компания СИК и Интергруп Румен Николов-Пашата и Младен Михалев-Маджо. Пострадалата е собственик на фирма за химически продукти, масла и изкуствени торове. в-к Капитал от 31.03.1997

Скапани тежкари или бедни мераклии. Все тая, да су купиш джип и да сложиш газова уредба - това си е простотия от класа.

Що за магистрала със знак Стоп?

ЕЙ ХИБРИДКЕ, ТЕЦОВЕТЕ НЕ СА АМЕРИКАНСКИ, НЕ СЕ НАУЧИХТЕ, СТИГА ЛЪГА ТЪПИЯ НАРОД, САМО ФИРМИТЕ СА НА ВИДНИ КОМУНИСТИ В ОФШОРКИ

Аз съм си решил проблема така- Един електромобил за градско и ежедневно пътуване до работа и един 270 коня бензинов дзвер за пътуване по магистралите. Спестеното от първото, наливам във второто. Няма газ, няма дизел.

без работа. Да ви опъне човек на полето(спокойно, вече няма), 90% ще си сложат край на живота.

Продължавайте да слагате газ и подобни бомби в багажника, за да спестите няколко лева, които после харчите за цигари и пиячка. Ганьо си е ганьо. Този го попитайте дали пак ще си сложи газ на колата. Сигурен съм че преди случката е разправял колко му е изгодно и икономично да си кара черокито на газ. Ням да си купи нещо бюджетно , фабрично икономично, ще си купи нещо което е правено без идея за икономия и после бай ганьо инжито ще го прави илономичен автомобил. Смешници андрешковци

Ако беше толкова хубаво автомобилитр шяха да излизат фабрично на газ, а те глупавите производители знаят само бензин и дизел и да дават огромно суми за развойна дейнсот за хибридни системи. Това западняка проектант нищо не струва пред българския гений.

Произвеждат се автомобили с газови уредби. Но ти не си слушал внимателно, когато са ти разказвали. Произвеждат се и АГУ, предназначени за монтаж на автомобили с бензинови двигатели. От реномирани компании, вкл. и проектирани на запад. Не знам дали е възможно да те убедя, че тези автомобили и АГУ отговарят на строги изисквания за безопасност. Друг е въпроса при какви условия се монтират и експлоатират.

Sm3hurk0

И сега ще напишат акт на черокито, защото карало без книжка и без водач...., а на всичко отгоре, блъснало и 2 други коли. Направо да го вкарват в затвора тоя джип. :))))

Изказа сякаш имаш автопарк бе, мучо! Ясно ми е, че колата ти е нов внос, втора употреба с Ловато!

що за умници пишат в тоя сайт бе... ми и токът е опасен като бръкнеш в контакта. А ако бръкнеш в цената на тока от американски тец и министерски съвет може да убие.

15 годишен джип 10-та употреба с газова - типично за селския гъзар в БГ-то. Брутално семпъл народ сме. Срам ме хваща.