Кога трябва да се носят маски - СЗО пусна нови препоръки

Носете немедицински маски, от плат, и те да имат поне три слоя различен материал, съветват от Световната здравна организация

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докато пробите, взети от пациентите не се погледнат под микроскоп и не се визуализира вируса с електронен или Атомно-силов микроскоп, всичко остава в сферата на неяснотите. В София има достатъчно електронни микроскопи и около 10 атомно-силови микроскопи (с които може да определи нано размера на вируса и да се види 3D изображението). По този начин може да се разбере на какво реагират тестовете и положителният резултат от теста дали е от корона вирус или от някакъв респираторен вирус. Трябва да се знае истината!

Най-голямата заплаха за човечеството е....СЗО!

Нека ви кажа как е в момента у нас, нормална градска болница. Санитарките ходят с едни мърляви парцали-маски, под устата, облечени с някакво хартиено предпазно облекло, от което са останали тук-таме хартия. Сестрите-без маски и предпазно облекло. Лекарите-някои са с маски, повечето не. Пуши се в коридори, тераси и кабинети! Бутафория.

С право ги отсвири тия. Освен да създаде паника тая организация нищо друго не направи

тези толкова се компрометираха, че препоръките им важат, колкото препоръки в жълт вестник

Тук гъмжи от егоисти,които мислят единствено за себе си и никой друг.Това е черта на българина.Какво ги интересува за по-възрастните хора и изобщо, за тези които имат заболявания.Ами нали става въпрос да ги предпазиш, да имаш отговорност към тях.Но това е черта на интелигентните,възпитаните и образованите.Защо толкова е трудно да носиш маска в затворени пространства, а не по цял ден? Явно на когото му е трудно, не е добре с нервите,психиката-както тези които не могат да издържат в затворени пространства.А други го правят на инат -само и само да не изпълняват някои препоръки,дадени от по умни и учили медицина хора.

ко всеки се пази, микой няма да се разболее. Като ме видите без маска, просто ме заобикаляте на метър и половина. Толкова е просто!

Сега за такава ли да давам пари - трислойна от плат?!? Тия за балъци ли ни имат?! Стандарт някакъв предлагат ли, или пак който може да шие нещо там и да продава на - както каза нашият министър - на който го е страх?

А за носенето на маски по време на... телевизионни седянки и раздумки, които са напълно безсмислени, както и на тъпи шоута, риалити формати, и всякаква подобна дъвка за тулупи, казват ли нещо:)))???

От Маски и Стрес , най-бързо се заболява с ковид 19 ! Оставка на Борисов и всички в СЦЗ !

Време е тази безсмислена, некомпетентна, абсурдна, лапаща пари и извратена организация да се закрие!

Стига с тоя цирк, бе. То бива, бива, ама... докога с пробите за промиване на мозъци. Няма да ви се получи обаче. Маймуни!

По-важно от скапаните маски, с които само ви вземат парите, а те не вършат абсолютно нищо по отношение на този вирус е 1. Да не си чешете гениталиите и да се пипапе по главата ПРЕДИ ДА СИ ИЗМИЕТЕ РЪЦЕТЕ С ВОДА И САПУН! 2. Да не кихате като магарета в затворени помещения, а в шепите си и след това ДА СИ ИЗМИЕТЕ РЪЦЕТЕ С ВОДА И САПУН! 3. Да не си пипате главата, чоплите носа, търкате очите по никакъв повед когато сте били пипали каквито и да е повърхности, особено в магазин ПРЕДИ ДА СИ ИЗМИЕТЕ РЪЦЕТЕ С ВОДА И САПУН! Въобще ЛИЧНАТАИ ХИГИЕНА трябва да бъде издигната в култ. Това трябва да е новият моден тренд за всички кифли, кифлоци, трендъри, инфлеунсъри и всякакъв друг отпадък живеещ във виртуалното пространство и не само. Мийте си ръцете преди да влезете в тоалетната и след като излезете! Дазинфекцирайте си ръцете преди да седнете в колата си! И се молете.

Последното не е задължително, но помага за емоционална удовлетвореност и отпускане на душата. За успокоение преди сън.

Сзо не даде тези указания преди вируса да завладее света илу китайците защитаваха.Дистанция,хигена,яж,моли се и обичаи е и маска.

СЗО трябва да се осъдят.

Ако СЗО е само излишна и лапа милиарди просто ей така, няма проблем, но тя е вредна, манипулативна и опасна за здравето на хората и по-добре да се закрие. Маските също са вредни, но който иска да ги носи. Маска от плат, от три пласта... Смях

Който иска да носи маска, няма лошо. Но трябва да е по избор.

Ако маските се носят както у нас то по-добре е да не се носят. 90% от хората ги носят само на устата, което е напълно безсмислено. Аз например мойта маска я слагам само в градския транспорт и някой магазин. Според мен, маските трябва да се носят от хора със сиптоми - хрема, кашлица, задух а не и от останалите хора. Истински кошмар е носенето на маски в жегата защото след това винаги изпитвам сърбеж в тези части от лицето които са били покрити с маската.

Знаеш ли какво е задух ? То от маската получаваш задух, а ако имаш такъв е непоносимо .

СЗО предупреждава жените да правят минети само с маски, а съвокупяването да не е лице в лице, а кучешката, жената трябва да е на колене.

Особено ако е черна...

СЗО предупреждава жените да правят минети само с маски

Негрите и китайците са превзели СЗО, след един век, белите хора ще бъдат в резервати и по зоологическитте градини, където жълтите и черни маймуни ще им се плезят.

От СЗО да кажат на жълтите маймуни да не ядат лайна.

Ти видял ли си се на какво приличаш

Ти изобщо не ме познаваш , а си позволяваш да мучиш тук . Боклук.

а колко е цената на много пластовите маски и от къде да ги купим? а на магарето да сложи ли маска, че и то и живинка? за жената е ясно - за нея двойна маска и як синджир!

Маски от плат, удобни за цветни бунтове

ние в къщи с жената се евем с маски...

Тръмп постъпи много правилно със СЗО. Надявам се и останалите големи държави да последват примера му !

Тия изтрещяха... Съветвал да се носят не медицински маски .. А от гащи... Закривайте ги тия подлог...

Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влез в == Hotsial.Com

само ако маските не са китайски

не знам, аз си нося маска и под душа - боли ме уя за вас боклици !!!

Дано само и да не спиш с нея:)))?!?

Май тези от СЗО трябва да носят наморници и най-вече ... раирани костюми.

“Италианските лекари престъпиха разпоредбите на Световната НЕздравна организация и направиха аутопсии на починалите от коронавируса. Оказало се е, че не е вирус, а бактерия, която причинява съсиреци на кръвта, които предизвикват смъртта. Промениха веднага и протоколите на лечение, които включват поне 100 мг аспирин, парацетамол и други съдоразширяващи лекарства. В резултат, броят на смъртните случаи спадна на 50 дневно. От друга страна, главен лекар на авангардна, миланска болница заяви, че на практика коронавируса клинически не съществува повече и, че е смешно и вредно запазването на наложеното използване на лични предпазни средства. Сега, ще заведат дело срещу правителството и СЗО. Има предложение да се сформира и комисия за разследване на виновниците за жертвите и икономическата разруха. Milanov Metodi”

Дано Голяма гавра е с тия маски

И Мишо като се събуди какво се оказа? Че па е спал на течение? А във фейса дали заяви публично, че не разрешава да му ползва личните данни?

Тролски брътвежи!Коронавируса " не съществувал" само дето се открива при тестване и може да предизвика ковид 19,включително и съсирване на кръвта,защото влиза в дълбочина в кръвоностната система и уврежда кръвоностните съдове.Първопричината е ковид ,с не друго.Тези баламски интерпретации ,моля не вървиш,няма такива и измислени милански лекари..И коя е тази бактерия която причинява съсирване на кръвта ?На всички болни дават аспирин,много повече от 100 мг,но и това не помага.100 мг е само за профилактика,но не и при остра инфекция.

Е добро утро,а къде бяхте в началото бе олигофрени?Не виждахте ли какво става в Китай,и там още продължават да ходят с маски.И не само там.В чистите градове от коронавирус ,хората продължават да спазват дистанция и носят с маски.Въпрос на култура,адекватност и липса на мангъровци..Естествено,че маската предпазва ,ама СЗО чак сега обобщили множество изследвания след 4 месеца " упорит" труд,като им хвърлиха маса пари от целия свят.И излиза мазния директор и пак говори объркано.Значи,за лекарите медински маски в болница,слабия вариант,а не с РР 95,по сигурните ,а хората извън болниците с трислойни маски.Няма какво да ви слушаме и без вас се прецени ,че маските и дистанцията намаляват риска от въздушно капково предаване,и дезинфекция разбира се.А нещо за филтрите на климатиците в самолетите и хотелите,там какво,че са нужни иновативни решения спешно или дотам не сте стигнали "проучванията " още пари ще ви трябват.

в Китай живеят с маски и са много дисциплинирани, затова всички нови вируси идват от там! Не бях чел ... толкова глупости в един коментар!

От там идват повечето вируси ,заради ниската хигиена при консумацията на определени диви животни,което е време да се забрани и общите купи в които бъркат всички от чувство на общност.Това,не значи ,че не взеха мерки и успяха да ликвидират заразата за 2 месеца.Последните случаи са внесени от Русия в граничен район и хората са изолирани.

живея в Европа и не ме засяга какви безумни "мерки" взимали в Китай! Моята най-голяма ценност е СВОБОДАТА и не желая някой да ми вменява вина, че щял съм да заразя околните, "щото съм бил без маска"!

Щом искаш да си чак толкова свободен отивай и се изолирай някъде в дън гори тилилейски сам самичък. Прави си каквото искаш и не се съобразявай с никой. А ние останалите ще се съобразяваме с околните и ще спазваме всички правила, защото живеем в общество, а не сами.

бъркаш обществото с военно поделение и това ти е проблема! Ако ти и такива като теб имат ГЛУПОСТТА да изпълняват каквото им се нареди от БЕЗУМЕЦ с власт, то това не е общество, а БЕЗМОЗЪЧНО СТАДО! От както свят светува, (с вируси или не) по тези ширини маски са се носели само на маскарад! Можеш да се самоунижаваш колкото пожелаеш, не пречиш на никого!

докато си упражняваш свободата, обикновено нарушаваш нечия друга.

СЗО са наведени долни копелета! Ако искат да си носят 5 ката маска! За мен НЕ, благодаря! Изроди!

Няма нужда да ги слушаш,слагай си маска когато трябва ,дезинфекцирай и се пази,пази и другите.Елементарно е,още ли не го разбра?Много по рано трябваше да го кажат,не въднъж тъй,после обратно ,Когато Китай блокира производството,СЗО успя само 1.5 млн. маски да осигури и разпрати тук там,което е нищо.Не казаха произвеждайте ,шийте си,ами само глупости.Болния да носел,а при 70% безсимптомни кой болен кой здрав,полети да не спират ,и Италия пламна за нула време,после и цяла Европа.Те се мислят за голяма работа,но в такъв критичен момент ,бяха неадекватни.Наложи се всяка държава по места да изследва и създава протоколи.Проблема е,че се изпусна началото.Да не би да не са виждали ренгеновите снимки на белия дроб!СЗО е една връзкарска агенция към ООН,с големи заплати и финансиране,но ако не се реформира ,ще стане безпредметна.

препоръки И толкоз

СЗО да го д.ха!!!! Продажни задници!!!

СЗП да го д.ха!!!! Продажни задници!!!

Плиткоумниците в СЗО само това ли можаха да измислят?

Хич не ми дреме за препоръката на тези бандити. Да вървят на майната си със своите лъжи.

Много ми е интересно утре ако ТИ или някой твой близък се зарази каква песен ще запееш. Дано не е късно!

СЗО : - Алкохола не помага в борбата с коронавируса! Алкохола : - То па СЗО много помага!

СЗО е една излишна организация на чело на която са лица, които са били бивши шефове на фармацевтични компании. ДА СЕ ЗАКРИЕ!

Четете ли: "Тедрос подчерта също, че самите маски не защитават от вируса, причинил пандемията от Ковид-19." Но вие ги носете, КовидОвце!

Мангъров, ти ли си бе глупак? Тя епидемията мина , ти още сънуваш вируси!

Около България се увеличават заразените, в нито една държава не е минала.

На тия им трябваха само 6 месеца да открият топлата вода.

СЗО обслужва единствено и само фармацевтичната мафия! Поне 2/3 от парите за тази организация и консултантския съвет са от фармацевтични фирми и участват техни служители! За какво говорим?!

Заврете си ги тия маски отзад! Аман от тоя цирк!

На СЗО мога да им препоръчам да си таковат майката.

СЗО са гнусни китайски Б О К Л У Ц И. Да си зарът маските отзад в мръсните комунистически задници.

Те са онези, които продадоха народите на собствените си племена в Африка, върху които се проведоха най-ужасните биологични експерименти на епохата. Неизлечимо заразените там ги "утилизират" с десетки хиляди, докато правят опити с лекарства и ваксини.

Докато не ви сложат маски и когато спите няма да мирнат. Направо с каски си лягайте.

СЗО фалира вече! Аре няма нужда от съвети. Когато беше епидемията ни даваха акъл , че нямало нужда от маски, че да може повече народ да се зарази. Сега пък били желателно! Да е жив и здрав Доналд Тръмп, само той ще ви оправи.

Това, че са научили нещо добре, маски с повече слоеве и т.н. все пак пазят - добре е да се знае. Но не казват най-важното: че маските - все едно какви - предпазват преди всичко не носещия маската, а всички останали. Т.е. пази ви не маската, която носите а маските, които носят всички останали; научете се да изисквате от другите да си носят маската както си я носите вие. Най-важното е да носят маска когато говорят, ако някой е носител на вируса като говори без маска е десетки пъти по-опасен отколкото с маска. И разбира се някой ден може и да се научат повече хора, че не трябва да се говори по транспорт, магазини и т.н. без необходимост.

Няма никакъв вирус, явно сте зомбиран.

чак когато ги удари. Защото по-трудното е да се научат да четат.

Маската пази от вируси колкото гащите от пръднята, драга.

на искащите да ме предпазят, но аз НЕ ИСКАМ да ме пазят! Не искам бре! Ни щъ! ПП И докато ползвате петрол и газ, не ми казвайте колко сте загрижени за чуждия живот, че на Сирия заради петрола и газта мамата и (цензура)...

Само ще добавя за тези, дето искат аз да ги пазя - вашето здраве си е ВАША отговорност. Докато се тъпчете с боклуци и лекарства ежедневно, не спортувате и само гледате тв, не ковид, ами и доста други по-страшно неща могат да ви хванат. Така че първо се научете вие да си пазите здравето и след това ми казвайте на мен дали да нося маска или не.

Ти си един себичен кретен и потенциален убиец. Имаш ли представа колко хора са с нарушена иммунна система? Било от раково заболяване, било заради възрастта, било заради спин, било заради един куп ВРОДЕНИ синдроми? Никакво хранене и никакви лекарства няма да им помогнат. Тези хора разчитат на останалите да ги пазят, защото просто не им остава нищо друго. Докато един ден не срещнат себичен кретен като теб, който не се интересува от НИКОТО ОСВЕН ОТ СЕБЕ СИ, пръска зараза, а след това продължава да кълчи дебел задник в гюбеци, да се налива с бира и да води едно скотско, паразитиращо, безмислено съществуване, а те издъхват бавно в страшни мъки.

И още нещо ще ти кажа - младостта е до един момент. Здравето може в един миг да те напусне. И нищо не ти гарантира, че някой ден ТИ няма да си един от тези хора, чийто живот ще зависи от останалите и ЩЕ ИСКАШ ДА ВИЕШ като ранено животно, когато четеш коментари като твоя.

А дали възрастният човек няма да каже - очевидно не се научих как да съхранявам здравето си. По-добре е да дам път и просветление на останалите, вместо да продължа с несъществения си живот!?!?

СЗО е клон на Китайската комунистическа партия, която преследва изпълнението на доктрината" Един пояс, един път, един вирус". Доктрината обхваща 65 държави, които трябва да бъдат подчинени. Сред тях е и България! Честито, българи!