17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Обаче Тлъстия открадна 53 млн в сакове. Преди това пък раздаде на мутрите си авансово над 2 млрд, разбира се срещу процент в Чекмеджето. И няма кой да ги подведе под отговорност. Или поне докато Гешев е на власт.

Тея за 2м 14 милярда изтеглиха, ти разбра ли къде отидоха?

Ба КОЙ верва на тези глупости бе...

направо ще напечатаме и купоните, за бензин и хляб, като за начало.

какъв бонус бре?!? във фиша си пише - за колкото получаваш ваучери - с толкова ти се намалява заплатата...

Защо ваучери за едни, а за други няма? Или за всички или за никой.

зависи от работодателя ти дали ще реши да ти дава ваучери вместо пари за храна. Това е социална придобивка, която е по инициатива на работодателя. Ваучери за храна се дават на служителите на много фирми от над 10 години вече. Правителството определя лимит, защото те не се облагат и държавата губи данък от това.

Проблемите: 1. 1 000 милиона лева квота делено на 2,5 милиона работещи = 400 лв на работещ за година. Това означава, че около 1/4 от работещите ще се възползват от тези ваучери, а не всички. Средно на човек се падат 33 лв на месец (ако всички се възползват) 2. Тези, които се възползват - държавата "опрощава" данъците на тези 200 лв, А НЕ ТИ ДАВА 200 лв. Демек - държавата ти опрощава 20 лв данък. Осреднено - държавата опрощава на всеки работещ 3,3 лв на месец. УАУ! 3. За тези 20 лв опростени, си длъжен да похарчиш 200 лв в някоя голяма западна верига магазини 4. Процедурата по закупуване и осребряване на тези ваучери е толкова скъпа и сложна, че само някои и само големи работодатели ще се възползват 5. Пак ще има 'облажени'фирми, които ще печатат и продават ваучерите 6. А колко по-лесно би било да се намали ДОД от 10 на 9%. При средна заплата от 1500 лв - това ще са по 15 лв ЗА ВСИЧКИ РАБОТЕЩИ, а не само за избрани. И не само до 400 лв лв квота на човек, ами за цялата заплата за 2022.

Първо, ако не поплучаваш ваучери се обърни към работодателя ти! Решението е негово! Второ: ако ти откаже значи си при грешния работотдател! А това си е твой проблем! Трето: ваучерите никога не са изчислявани за всички! Това, че не го разбираш пак е твой проблем! Четвърто: Ваучера е част от социална придобивка и никой не ти е длъжен! Пето: не търси под вола теле, ами си седни на задника и се развивай и си намери стойностна работа! Сам си си виновен, че си беден!

Човекът това обяснява, че от ваучерите печелят само някои големи работодатели и вериги, НО НЕ И ОБИКНОВЕНИЯТ РАБОТЕЩ. И недей да даваш тука определения кой беден кой богат и да плюеш по форумите, трол. Защо а купувам боклучавата храна от големите вериги след като мога да си я закупя откъдето аз реша?

Синдикатите...вие сте ,като Светия Синод ! Някой някога да ви е правил ревизия.....??? Намаляща членска маса (живи хора ,плащащи вноска ,защо....!?!?) Нямате тежест ,сделки....договорки....келепир....!!?? Като дворни кучета ,ви хранят от ръка...!!

Валутния борд забранява печатането на пари, за да озаптява инфлацията. Не знам да е казвал нещо за ваучерите и раменна търговия обаче....

Вече ти отговорих под друга тема! Ваучерите се плащат с пари, така че спри да пишеш глупости! Инфлацията е в следствие на печатане на пари, но не от наще, а от ваще (разбирай ЕЦБ).