КНСБ иска 12% по-високи заплати от догодина

60% от средноевропейските доходи би трябвало да бъде целта на България през следващите години, заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров

Обратно в новината

Коментари - КНСБ иска 12% по-високи заплати от догодина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хахах президента на кое?Тва кво е неква фирма за лапачи на пари май?

КНСБ иска 1 милиард за увеличение заплатите на държавните служители -това е коректното заглавие.

Вече дори проформа КНСБ не защитават работниците. Обърнаха се откровено в синдикати та властта и администрацията и. В случая това предложение на КНСБ ми изглежда като изпълняване на поръчка на властта...предложението да излезе от синдикатите,а не от правителството..... Г-да от КНСБ,не влизайте в ролята на лобисти...като депутатите на ОП, оставяте за пореден път вкус на симбиоза с управляващите.

в нереформирани системи! КНСБ най-добре трябва да знаят това!

Над 80% от тези за които плаче този нахалник не си вършат работатат и за 20% от текъщата им заплата. какви европейски заплати му се привиждат на този приказливец. Няма агенция, службичка институция, която да си свърши работата навреме или качествено. Този нахалник, защо не поиска всичките тези на които иска да им увеличи заплатите за сметка на хората, които работят и им изкарват парите да си свършат работатат и да искат след това. Стига вече само вдигане на заплати срещу НИЩО насреща. Един тюфлек е с 1000 лв + една торба подкупи и редовни участия в престъпни групи. Един митничар е с 1200 и подкупи, един служител в агенция също. БАСТА синдикати на държавните служители.

Що 12%, дай направо 10 пъти. Напр.така: 5ст = корен от 25ст = корен от 1/4лв = 1/2лв = 50ст

Това не са синдикати, а купени подлоги на ГРОБАРИТЕ. В крайна сметка ще полегнат и на 8% колкото е решил Барселонски, но поне ще изиграят сценката, че са се дърпали малко преди да се съгласят. От години в България няма синдикати - има шайка продажни мутри.

и ка не се е*е - не е въпроса с колко ще се вдигнат бюджетните заплати, на държавните служители или в съдебната система, а заплатите в реалната икономика. Те изкарват заплатите на тези хора, чиито "трудови" възнаграждения се вдигат. Така че българските синдикалисти живеят в някакъв свой свят, отделен и паралелен свят с техни въображаеми проблеми. Работникът идва на работа с градския транспорт, защото цепи стотинката на 2, а баровецът с "Бентли" и няма възможност да увеличи заплатите. В Гърция и в Италия дали е така?, Да не говориме да други държави.

са същата стока. Чудят се къде кого от управляващите на подлизнат. Трудовия човек - кучета го яли. Да бачка, да плаща данъци и да мълчи.

няма 1 милиард за пенсионерите,а ще извади 1 милиард за държавната адмистрация?????

Този шушу-мушу тарикат, какъв популизъм играе? Или се бори за нещо веднага или чака да му дойде времето, останалото са колаборационистки, психологически тарикатлъци.

Заплатите ще растат,това просто е единствения начин да се задържат вече работниците... Досега тези работници бяха роби,но нещата започват да се обръщат. В цял свят има проблем с работната ръка,но в България този проблем става брутален и гигантски,защото народа се изнася поголовно в чужбина... Хората се изнасят в чужбина,защото заплащането на труда им е ужасно ниско,докато работодателите печалбата прибират единствено за себе си и строят палати,купуват лимузини ,апартаменти и живеят охолно ,като бейове... Ами и на това ще дойде края... Ако не,то държавата ще се срути...

60 % от средния доход на европейцете трябвало да бъде целта- смехории. Всяко правителство като види дебелия край и започва да говори за пари които ще даде на хората, НО НИКОГА НЕ ПОЯСНЯВА КАКВИ ЦЕНИ ПОДГОТВЯ ЗА ХОРАТА.

Скоро в Швейцария правиха референдум дали да вдигнат МРЗ която е около 31 € на час Мнозинството швейцарци бяха против защото и без това за толкова малко пари никой не работи ...

Да напомня кои са на бюджеж, като може и да пропусна някои: 1/ Учители 2/ Лекари и останалите медицински работници от държавното здравеопазваме 3/ Фуражките 4/ Държавните служители, както ги наричате

КНСБ - Шо Профсъюз беше, шо обслужващ робовладелците клан стана...!!! Ха, ха, ха... :::)))

за кого реве Пламен Димитров.....за хората в АГЕНЦИИТЕ!

То това искане е много хубаво. Но за да има увеличение на бюджетните заплати трябва да има развита икономика, здравеопазване, образование, съдебна система и т.н. За здравеопазването и образованието трябват средства. За справяне с корупцията в съдебната система и държавното и общинско управление трябва и воля. А воля в управляващите няма. Няма и икономика /освен дребна търговийка/. И от къде ще дойдат парите за увеличение на бюджетните заплати? Най вероятно от увеличение на данъците. Не са измислили само данък въздух и то е защото не могат да го измерят.

Чак пък в цял свят!!! Проблем има в Европа, защото иска да бъде царицата на света и да произвежда всичко, но хората се умориха и едни от доволство, други от отчаяние, спряха да се въдят. Ако вкарат само роботи във веригата, трябва да подаряват произведеното, защото моделът е на взаимен обмен. Ще вдигат заплатите, за да има алъш-вериш, инак криза.

С роботи няма да има икономика,защото няма да има,кой да купува...

Ти го каза - държавата ще се срути От една страна няма причина работещ човек да остане да работи у нас От друга страна между робовладелците има договорка да не дават високи заплати дори когато имат възможност

Oт коя догодина? Вече вдигнаха цената на хляба, тока и т.н. , бе олигóфрени профсъюзни...

А аз какво съм написал?

И що ние трябва да плащаме по високи данъци - да се намалят наполовина т.н. държавни чиновници и толкоз!!!

ама малко я намалете първо тази администрация - навсякъде е пълно с кълинки, които получават високи заплати, о нищо не работят. Въведете електронно правителство, да се знае кой как и колко работи.

Пише за бюджетните заплатаи, макар че после говори все за агенциите, но 1 милиард лева ако са само за агенциите, това прави над1000 лева месечно увеличение на заплатите, което не ми изглежда нереално.

За другите - за едни връзкари ще е увеличение 18 % , за други 6 % - та ето ги 12 %

от сега мога да ви кажа, че тиквата и неговото правителство ще увеличат заплатите догодина. Трябва да се потуши това недоволство което ссипва рейтинга на тиквата и неговата партия. А по отношение на искането на КНСб. ТО СИ Е ДОГОВОРЕНО ВЕЧЕ С ПРАВИТЕЛСТВОТО. КНСБ ВИНАГИ ТАКА Е ДЕЙСТВАЛО. Първо е питало ще стане ли после излиза с "претенции". Така си поддържа образа на борец. Всъщност се е превърнало отдавна В КАЗИОННА ОРГАНИЗАЦИЯ. Тук ни играят СЦЕНКА. Искат 12 %, но ще се съгласят и на 5%.

Няколко пъти ги нямаляват наполовина и сега са доста малко тези тови прословути милиони държавни чиновници. Знаеш ли колко са сега?

Като съкратят наполовина администрацията ще се оправят и заплатите

Младите ученици студенти и работници в БАН до 30 годишни имат 100 процента безработица дори и в София ,защото оценяват себе си високо искат минимална заплата над 1500 и средна около 2500 а тук им предлагат за рискуви работи като полицай пожарникари лекари заплата от 700 800 затова всеки под 30 годишен иска да тръгне за чужбина или вече е тръгнал но нито в частния нито в държавния сектор не искат да вдигнат доходите

От сайта на НСИ - наети лица в администрацията на изпълнителната власт през март 2018 Общо 98393 Общо в централната администрация - 56671 в т.ч. министерства - 7112 агенции - 3228 изпълнителни агенции - 13983 ... Общо в териториалните администрации - 41722 в т.ч. в общинските администрации - 33873 ... === Тук един предлага да ги съкратим два пъти. Аз предлагам да ги съкратим напълно и да останем без всякаква администрация. Има ли разлика между двете предложения?

И едно допълнение! Намаление с 10-15% на заплатите на даскалите! Не са доказали оказаното им внимание! И така малко ще се вталят големи задници на даскалиците!

90% от служителите в разните агенции, за които напира Пламен Димитров са САМО И ЕДИНСТВЕНО партийни назначения. Те правят АБСОЛЮТНО НИЩО и в момента вземат 16 заплати годишно. Също така, техните заплати не са 500 лева, а над 1500! След като учителките заплати стигнат средно ниво от 1500-1800 лв, тогава може да се помисли и за останалите в бюджетната сфера

В тая държава ако работиш в някоя библиотека я вземеш 200 400 я не ако си учител музикант хлебар продавач барман полицай пожарникар взимаш 700 800 но ако си шеф на банка взимаш милиони ако си депутат 5 10 хиляди кой колкото връзки има всичко става според връзките

Много са ми интересни българските синдикати. Всъщност са по-скоро смешни. Да сте видяли синдикати в частни фирми? По-големите имат свои, "частни" такива, единствените членове на които са служители и на HR отделите. Т.е. КНСБ и "Подкрепа" може спокойно да се възприемат не като национални синдикати, а като държавни синдикати. Също така, това са най-миролюбивите синдикати. Стачки на практика няма. Всичко се решава с безкрайни преговори, на които винаги се взима под внимание и позицията на "отсрещната страна", т.е. работодателя. Всъщност остава впечатлението, че това май е единствената позиция,, която има значение, но това е просто впечатление. Така че, господа и дами работещи, спасението си е в наши ръце. Квалифицирайте се, работете качествено. И ако някой работодател реши да ви задържа заплатата, сменете работодателя. Ако някой работодател реши, че толкова ви стига, изсмейте му се и излезте от интервюто. Работа за добрите работници от всички сфери в България има. Уверявам ви. А ако милите ни работодатели решат, че няма накъде да мърдаме, нека им припомним, че ЕС освен евро-проекти за "делкане" означава и свободно движение на хора. А ние сме хората и можем да се движим, и следващото ни работно място е най-много на 100 Евро и 2 часа път (със самолет).

Няма проблем. Ритам двама-трима от моите и вдигам заплата на останалите. Даже ако искате нека да е 15%.

знаят само да искат. Абсолютни паразити.

да, в нетната стойност на даваните заплати

Ще се пръснеш от злоба. В разните агенции работят 17211 човека през март 2018. Ти си мислиш, че се говори само за тях, но 1 милиард лева допълнително само за тези 17 хиляди прави по 4842 лева месечно увеличение ако е само за тях или сега те според теб взимат по над 40 хиляди лева на месец.. Става дума за всички на бюджетна заплата - учители, лекари, МВР, МО, ДАНС, НСО и останалите фуражки и тези 17 хиляди от агенциите, които са ти трън в очите. Според мен 1 милиард няма да стигне,.

Някаква част от българския работодател (народа), не иска да плаща на хората, които е наел? Ами да не ги наема, като не иска да плаща. Щом ги е наел, да си плаща, както трябва, а не по 600-700 лева заплата, каквито са масоите заплати при хората наето от народа като работодател.

Има много голямо недоразумение със заплатите. Те би следвало да се изработват, а не да се дават. Хората, които заработват заплатата си най-вероятно не са сред недоволните, но хората, на които се дават заплати от бюджета (най-вече държавни службици), винаги ще искат повече. Ако се натоварят да работят 8 часа, сигурно ще свършва работата на 2-3 служители дето ходят на работа за да си починат.

12 те процента не са достатъчни трябва в пъти да се увеличи не може тук да ти дават 600 700 лв а в чужбина 2000 3000 евро

споко те и бягащите от БГ младежи ще нараснат с 12%...

Вдигнете минималната 1500 за всички със средно образование и на 2000 и повече с по-високо

само да кажеш откъде ще се вземат парите и го правим.

Оснвонатач аст от хоара, за които говори са учители, лекари и други медицински работници. Как мислиш да ги донатоварваш с работа? Да си изработи заплатата, какво означава според теб? Има ли някой, на който заплатата да не му се дава? Учудващо голям хаос цари в главата ти.

Aлооооо, чети внимателно - става въпрос в държавната сфера. Никой от заминаващите не работи вдържавната сфера на запад Т.Н СИНДИКАТИ ИСКАТ УВЕЛИЧЕНИЕ ЗА ТЕЗИ ТОНЕЯДЦИ, КОИТО СИ СЕДЯТ ПО МИНИСТЕРСТВА И АГЕНЦИИ НАПРАВИ СИ СМЕТКА ЗА КОГО МИСЛЯТ ТЕ

Увеличение от 12%, което като сума е 800 милиона лева, означава, че на 555 хиляди човека със средна заплата от 1000 лева, заплатата се вдига с 12% и става 1120 лева - става дума за работещи при работодатели, които са на бюджетна издръжка, следователно това са учители, лекари, мед.сестри, фураки всякакви и ... администрацията, като най-малка част от тях.

Има много милионери в тая държава вдигнете им данъка и им вземете откраднатите къщи коли и пари