КНСБ иска 12% по-високи заплати от догодина

60% от средноевропейските доходи би трябвало да бъде целта на България през следващите години, заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров

Обратно в новината

Коментари - КНСБ иска 12% по-високи заплати от догодина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Представете си какви ще станат заплатите на депутатите, министрите, конституционните съдии, на съдебната система, в президенството..... все НАЧАЛНИЦИ!

Синдикатите са гоялма тема, но ще напомня накратко някои неща. Първо, след 1989 година мафията на демократите направи всичко възможно, за да лиши синдикатите от подкрепа, както стана и с всички организациия на хората, които можеха да попречат на грабежа, който демократите ни спретнаха след 1989 година. Второ, частните работодатели напраиха всичко възможно, за да няма синдикални организации в техните фирми и само тук-там синдикатите имат някакво мижаво влияние. Трето, държавата на мафията така стисна за гушата хората, които работеха в обществения сектор, че и там синдикатите на практика ги няма и останаха само там, където някакви протести биха имали успех. Е, какво да искаме от синдикатите, когато ние не членуваме в тези синдикати?!

Синдикатите са отживелица от XVII и XIX век и ненужни в XXI век в една справедлива социалноориентирана правова държава. В която закона и социалните структури на държавата защитиват хората от работодателите. Държава в чиято данъчна система има необлагаем минимум и прогресивно облагане. Хората трябва да се организират в партии и да си оправярт държавата, а не в рекетиращи ги за членски внос нищовършещи синдикати. В една мафиотска държава като нашата също са излишни защото нищо не вършат. А това, което симулират че вършат става по заповед на мафиота Биг Бос или мафиотския висш задкулисен/скрит/ съвет.

В държава като България, в която над 40% от икономиката е в сивия сектор, най-глупавото нещо е се иска необлагаем минимум и прогресивно-подоходно облагане. Аз бих направил обратното, за да е по-спарведливо - за сумите до минималната заплата - данък от 50%, а за сумите над минималната заплата данък от 5%.

Мандат за шеф в синдикат. 4г мандат и да се махат,писна ми да гледат един и същ безделник...

За 4 години можеш да научиш шведски и италянски и да превеждаш за 50 евро на страница Сутрин до обяд ще правиш 500 евро а след обед ще правиш каквото си искаш С тези пари можеш да живееш където си искаш а да работиш по интернет Обаче ти стоиш в България и чакаш мутрите и КНСВ да ти дигнат заплатата

Направо да махат или социалното министерство или Главна инспекция по труда, или синдикатите. Дублират се функциите им и се разхищават пари по този начин. Достатъчно е да имаме заложени в закона минимална заплата, с която да може да се живее с леки лишения, а не като сега да се мизерува. Също и регламентирано работно време, почивки/съдота и неделя/ и празници. Социална помощ трябва да е еднаква за всички "безработни" в държавата и да е по-ниска поне с 20%-30% от МРЗ за да имат стимул хората да работят. Ако безработните станат прекалено много се намалвава социалната помощ на 50% от МРЗ за да се принудят да си намерят работа. Също и работещо правосудие/съдебна система/, която да наказва както работодатели, които превръшат работниците си в роби, така и работноци, които хитруват и не си вършат работата или взимат фалшиви болнични. Трябва работодателите по-лесно да могат да уволняват работници, които са им в тежест и те да бъдат поемани от социалните системи на държавата. И сами да се пренасочат към работни места, които отговарят на способностите им и изискванията им. Да трябва да има различно заплащане за да има стимул за хората да работет, но не трябва да се отива в другата крайност и да бъдат превръщани в роби на работодателите. Също така трябва да има по-малко неравенство в заплащането. Поне за 90% до 98% от хората в България, да кажем разликата в заплащането не трябва да е повече от 5 до 7 пъти. Относно пенсиите изплащани от държавата. Смятам, че това са по-скоро социалнои помощи за старите хора и инвалидите и трябва за всички тях да бъде еднаква пенсията - да зависи от възраст или увреждане. И понеже сега много пенсионери ще скочат срещу мен. Искам да им обърна внимание, че ако това се направи. То ще засегне по малко от половината пенсионери. И ще облагодетелства по голямата част от тях които са с по ниските пенсии. А за една част които са със средните пенсии няма да промени нищо или почти нищо. А за тези, които искат в бъдеще, като пенсионери да получават повече. Нека има частни доброволни пенсионни фондове, лично аз не вярвам в тах, защото при една икономическа криза повечеточастни пенсионни фондове ще фалират.

вече няма да работя, ще си намеря по-нормален начин да преживявам

Синдикатите, като партиите в Българи се интересуват единствено да запазят подкрепата/влиянието/ си сред хората. Което води да това, че си пълнят добовете/да се наплюскават/. Докато ние, които сме ги назначили и им плащаме заплатите за да подобрят живота ни. Сме на границата на мизерията, а някои дори са в тежка мизерия. Синдикатите, както и политиците у нас не ги е грижа за обикновените хора и не решават проблемите им. А проблемите на обикновените хора са: нарастващата бедност/мизерия/, която е свързана с нарастващото неравенство в доходите, бюрокрацията, корупцията. Които всички ние виждаме, като непрекъснато растящи цени на храни, ток, парно, горива, дрехи и обувки ... Също и като все по-болно население заради некачествените храни, корумпирано здравеопазване и психически и физически тормоза на хората от работодатели, държавата/чиновниците/ и съдебна система/закони, прокуратура и съд/. Господа синдикалисти вие тъпи ли сте или сте корумпирани? Или пък сте се захванали да вършите нещо, за което намате нужните способности? Не виждате ли, че трябва да се намали броя на чиновниците в Българи и тогава да им се вдигат заплатите. Най-неотложно у нас трябва да се намали неравенството в доходите на хората. Едни „работят“ за минимална заплата около 400 лв. месечно, толкова остават след данъци и осигуровки от 510 лв. МРЗ, а други за над 10 000 лв. месечно. Все заплати идващи от държавния бюджет/. Намаляването на неравенството може да стане най-лесно чрез данъците/въвеждане на прогресивни данъци и необлагаем минимум/. Но може и чрез политика по доходите като се започне от там депутатската заплата да не е 3 пъти средната ами само 2 пъти. Макар, че според мен като виждам резултата от работата на депутатие/политиците/ и възнаграждение равно на минималната заплата им е много.

А бе БОКЛУК мръсен .Защо забравяш тези които те хрантутиха с години. а други продължават сега. Защо поне малко не вземете акъл от гръцките профсъюзи.Е ,трябва да угаждате на власт имащите.Не трябва да си разваляте РАХАТА и МНОГОТО ПАРИ ,КОИТО вземате. Вярвай им НАРОДЕ.

По какво си приличат дебеловратите български мутри-работодатели с народа като работодател на хората работещи в структури на бюджетна издръжка? Приличат си по това, че не искат да плащат за положения труд.

Не Приличат си че са с незавършено спортно училище Тях ги преся и естествения подбор на Дарвин - тези дето не се научиха да се мазнят ги позастреляха

Увеличение от 12%, което като сума е 800 милиона лева, означава, че на 555 хиляди човека със средна заплата от 1000 лева, заплатата се вдига с 12% и става 1120 лева - става дума за работещи при работодатели, които са на бюджетна издръжка, следователно това са учители, лекари, мед.сестри, фураки всякакви и ... администрацията, като най-малка част от тях.

1100 лв при нормални разходи на месец над 1000 само за да оцелееш за никъде не са трябва поне 1500 1700 да е минимума а за да живееш още няколко стотин поне така,че трябва в пъти да се вдигне хората са без зъби не са ходили на почивка от 20 30 години но някой са милионери и живеят в палати с басейни и колите им струват милиони за едни розови масла и хайвери а за други празни пликове за хляб

Вдигнете минималната 1500 за всички със средно образование и на 2000 и повече с по-високо

само да кажеш откъде ще се вземат парите и го правим.

Има много милионери в тая държава вдигнете им данъка и им вземете откраднатите къщи коли и пари

Това е национализация и е незаконно. А пък Червената армия вече не съществува и не може да дойде, за да ви даде възможност отново да ограбите заможните. Защо Нинова не си дари акциите в Техноимпекс на държавата, а Гергов да върне Пловдивския панаир и ЦУМ също на държавата?

А когато се изпукат парите на богатите, откъде нови, за да се поддържат заплатите? И защо знаещите, можещите и успелите да бъдат наказвани заради това и да плащат по-високи данъци?

А защо бб не си върне милиардите

Няма значение какво ти е образуванието. Това, което има значение е какви са ти способностите, съзнанието, какво можеш и колко и какво произвеждаш. Аз познавам сервитьорки и домашни прислужнички с висше образование. Нито ако съм им работодател нито ако съм им клиент бих платил на едната двапъти повече отколкото на другата. Но бих платил 2 пъти повече на тази, която си върши по-добре работата и не ми обърква поръчката или пък не се налага да я проверявам и връщам да си почисти пропуснатото. Това което съм написъл е от личният ми опит със сервитьори и чистачките на входа в блока в който живея.

споко те и бягащите от БГ младежи ще нараснат с 12%...

12 те процента не са достатъчни трябва в пъти да се увеличи не може тук да ти дават 600 700 лв а в чужбина 2000 3000 евро

Aлооооо, чети внимателно - става въпрос в държавната сфера. Никой от заминаващите не работи вдържавната сфера на запад Т.Н СИНДИКАТИ ИСКАТ УВЕЛИЧЕНИЕ ЗА ТЕЗИ ТОНЕЯДЦИ, КОИТО СИ СЕДЯТ ПО МИНИСТЕРСТВА И АГЕНЦИИ НАПРАВИ СИ СМЕТКА ЗА КОГО МИСЛЯТ ТЕ

Познавам и такива от държавната сфера където се оплакват ,че са им ниски работници по улиците на София ремонтират улици а работят за по 400 500 800 лв или разни при Фандъкова

Има много голямо недоразумение със заплатите. Те би следвало да се изработват, а не да се дават. Хората, които заработват заплатата си най-вероятно не са сред недоволните, но хората, на които се дават заплати от бюджета (най-вече държавни службици), винаги ще искат повече. Ако се натоварят да работят 8 часа, сигурно ще свършва работата на 2-3 служители дето ходят на работа за да си починат.

Оснвонатач аст от хоара, за които говори са учители, лекари и други медицински работници. Как мислиш да ги донатоварваш с работа? Да си изработи заплатата, какво означава според теб? Има ли някой, на който заплатата да не му се дава? Учудващо голям хаос цари в главата ти.

Медичинските сестри яко работят, незалужено ги обвинявате. Вижте с лекари, зъболекари и учители не е така. Съдя по резултата от работата им като все по-болно население и неграмотно население. Като смятам, че има и съвестни лекари, зъболекари и учители, но те са малцинство.

Някаква част от българския работодател (народа), не иска да плаща на хората, които е наел? Ами да не ги наема, като не иска да плаща. Щом ги е наел, да си плаща, както трябва, а не по 600-700 лева заплата, каквито са масоите заплати при хората наето от народа като работодател.

знаят само да искат. Абсолютни паразити.

Няма проблем. Ритам двама-трима от моите и вдигам заплата на останалите. Даже ако искате нека да е 15%.

Много са ми интересни българските синдикати. Всъщност са по-скоро смешни. Да сте видяли синдикати в частни фирми? По-големите имат свои, "частни" такива, единствените членове на които са служители и на HR отделите. Т.е. КНСБ и "Подкрепа" може спокойно да се възприемат не като национални синдикати, а като държавни синдикати. Също така, това са най-миролюбивите синдикати. Стачки на практика няма. Всичко се решава с безкрайни преговори, на които винаги се взима под внимание и позицията на "отсрещната страна", т.е. работодателя. Всъщност остава впечатлението, че това май е единствената позиция,, която има значение, но това е просто впечатление. Така че, господа и дами работещи, спасението си е в наши ръце. Квалифицирайте се, работете качествено. И ако някой работодател реши да ви задържа заплатата, сменете работодателя. Ако някой работодател реши, че толкова ви стига, изсмейте му се и излезте от интервюто. Работа за добрите работници от всички сфери в България има. Уверявам ви. А ако милите ни работодатели решат, че няма накъде да мърдаме, нека им припомним, че ЕС освен евро-проекти за "делкане" означава и свободно движение на хора. А ние сме хората и можем да се движим, и следващото ни работно място е най-много на 100 Евро и 2 часа път (със самолет).

В тая държава ако работиш в някоя библиотека я вземеш 200 400 я не ако си учител музикант хлебар продавач барман полицай пожарникар взимаш 700 800 но ако си шеф на банка взимаш милиони ако си депутат 5 10 хиляди кой колкото връзки има всичко става според връзките

90% от служителите в разните агенции, за които напира Пламен Димитров са САМО И ЕДИНСТВЕНО партийни назначения. Те правят АБСОЛЮТНО НИЩО и в момента вземат 16 заплати годишно. Също така, техните заплати не са 500 лева, а над 1500! След като учителките заплати стигнат средно ниво от 1500-1800 лв, тогава може да се помисли и за останалите в бюджетната сфера

Ще се пръснеш от злоба. В разните агенции работят 17211 човека през март 2018. Ти си мислиш, че се говори само за тях, но 1 милиард лева допълнително само за тези 17 хиляди прави по 4842 лева месечно увеличение ако е само за тях или сега те според теб взимат по над 40 хиляди лева на месец.. Става дума за всички на бюджетна заплата - учители, лекари, МВР, МО, ДАНС, НСО и останалите фуражки и тези 17 хиляди от агенциите, които са ти трън в очите. Според мен 1 милиард няма да стигне,.

И едно допълнение! Намаление с 10-15% на заплатите на даскалите! Не са доказали оказаното им внимание! И така малко ще се вталят големи задници на даскалиците!

От сайта на НСИ - наети лица в администрацията на изпълнителната власт през март 2018 Общо 98393 Общо в централната администрация - 56671 в т.ч. министерства - 7112 агенции - 3228 изпълнителни агенции - 13983 ... Общо в териториалните администрации - 41722 в т.ч. в общинските администрации - 33873 ... === Тук един предлага да ги съкратим два пъти. Аз предлагам да ги съкратим напълно и да останем без всякаква администрация. Има ли разлика между двете предложения?

да, в нетната стойност на даваните заплати

Младите ученици студенти и работници в БАН до 30 годишни имат 100 процента безработица дори и в София ,защото оценяват себе си високо искат минимална заплата над 1500 и средна около 2500 а тук им предлагат за рискуви работи като полицай пожарникари лекари заплата от 700 800 затова всеки под 30 годишен иска да тръгне за чужбина или вече е тръгнал но нито в частния нито в държавния сектор не искат да вдигнат доходите

Като съкратят наполовина администрацията ще се оправят и заплатите

от сега мога да ви кажа, че тиквата и неговото правителство ще увеличат заплатите догодина. Трябва да се потуши това недоволство което ссипва рейтинга на тиквата и неговата партия. А по отношение на искането на КНСб. ТО СИ Е ДОГОВОРЕНО ВЕЧЕ С ПРАВИТЕЛСТВОТО. КНСБ ВИНАГИ ТАКА Е ДЕЙСТВАЛО. Първо е питало ще стане ли после излиза с "претенции". Така си поддържа образа на борец. Всъщност се е превърнало отдавна В КАЗИОННА ОРГАНИЗАЦИЯ. Тук ни играят СЦЕНКА. Искат 12 %, но ще се съгласят и на 5%.

За другите - за едни връзкари ще е увеличение 18 % , за други 6 % - та ето ги 12 %

ама малко я намалете първо тази администрация - навсякъде е пълно с кълинки, които получават високи заплати, о нищо не работят. Въведете електронно правителство, да се знае кой как и колко работи.

И що ние трябва да плащаме по високи данъци - да се намалят наполовина т.н. държавни чиновници и толкоз!!!

Няколко пъти ги нямаляват наполовина и сега са доста малко тези тови прословути милиони държавни чиновници. Знаеш ли колко са сега?

Oт коя догодина? Вече вдигнаха цената на хляба, тока и т.н. , бе олигóфрени профсъюзни...

То това искане е много хубаво. Но за да има увеличение на бюджетните заплати трябва да има развита икономика, здравеопазване, образование, съдебна система и т.н. За здравеопазването и образованието трябват средства. За справяне с корупцията в съдебната система и държавното и общинско управление трябва и воля. А воля в управляващите няма. Няма и икономика /освен дребна търговийка/. И от къде ще дойдат парите за увеличение на бюджетните заплати? Най вероятно от увеличение на данъците. Не са измислили само данък въздух и то е защото не могат да го измерят.

КНСБ - Шо Профсъюз беше, шо обслужващ робовладелците клан стана...!!! Ха, ха, ха... :::)))

Да напомня кои са на бюджеж, като може и да пропусна някои: 1/ Учители 2/ Лекари и останалите медицински работници от държавното здравеопазваме 3/ Фуражките 4/ Държавните служители, както ги наричате

за кого реве Пламен Димитров.....за хората в АГЕНЦИИТЕ!

Пише за бюджетните заплатаи, макар че после говори все за агенциите, но 1 милиард лева ако са само за агенциите, това прави над1000 лева месечно увеличение на заплатите, което не ми изглежда нереално.

Скоро в Швейцария правиха референдум дали да вдигнат МРЗ която е около 31 € на час Мнозинството швейцарци бяха против защото и без това за толкова малко пари никой не работи ...

60 % от средния доход на европейцете трябвало да бъде целта- смехории. Всяко правителство като види дебелия край и започва да говори за пари които ще даде на хората, НО НИКОГА НЕ ПОЯСНЯВА КАКВИ ЦЕНИ ПОДГОТВЯ ЗА ХОРАТА.

Заплатите ще растат,това просто е единствения начин да се задържат вече работниците... Досега тези работници бяха роби,но нещата започват да се обръщат. В цял свят има проблем с работната ръка,но в България този проблем става брутален и гигантски,защото народа се изнася поголовно в чужбина... Хората се изнасят в чужбина,защото заплащането на труда им е ужасно ниско,докато работодателите печалбата прибират единствено за себе си и строят палати,купуват лимузини ,апартаменти и живеят охолно ,като бейове... Ами и на това ще дойде края... Ако не,то държавата ще се срути...

Чак пък в цял свят!!! Проблем има в Европа, защото иска да бъде царицата на света и да произвежда всичко, но хората се умориха и едни от доволство, други от отчаяние, спряха да се въдят. Ако вкарат само роботи във веригата, трябва да подаряват произведеното, защото моделът е на взаимен обмен. Ще вдигат заплатите, за да има алъш-вериш, инак криза.

С роботи няма да има икономика,защото няма да има,кой да купува...

А аз какво съм написал?

Ти го каза - държавата ще се срути От една страна няма причина работещ човек да остане да работи у нас От друга страна между робовладелците има договорка да не дават високи заплати дори когато имат възможност

Този шушу-мушу тарикат, какъв популизъм играе? Или се бори за нещо веднага или чака да му дойде времето, останалото са колаборационистки, психологически тарикатлъци.

няма 1 милиард за пенсионерите,а ще извади 1 милиард за държавната адмистрация?????

и ка не се е*е - не е въпроса с колко ще се вдигнат бюджетните заплати, на държавните служители или в съдебната система, а заплатите в реалната икономика. Те изкарват заплатите на тези хора, чиито "трудови" възнаграждения се вдигат. Така че българските синдикалисти живеят в някакъв свой свят, отделен и паралелен свят с техни въображаеми проблеми. Работникът идва на работа с градския транспорт, защото цепи стотинката на 2, а баровецът с "Бентли" и няма възможност да увеличи заплатите. В Гърция и в Италия дали е така?, Да не говориме да други държави.

са същата стока. Чудят се къде кого от управляващите на подлизнат. Трудовия човек - кучета го яли. Да бачка, да плаща данъци и да мълчи.

Това не са синдикати, а купени подлоги на ГРОБАРИТЕ. В крайна сметка ще полегнат и на 8% колкото е решил Барселонски, но поне ще изиграят сценката, че са се дърпали малко преди да се съгласят. От години в България няма синдикати - има шайка продажни мутри.

Що 12%, дай направо 10 пъти. Напр.така: 5ст = корен от 25ст = корен от 1/4лв = 1/2лв = 50ст

Над 80% от тези за които плаче този нахалник не си вършат работатат и за 20% от текъщата им заплата. какви европейски заплати му се привиждат на този приказливец. Няма агенция, службичка институция, която да си свърши работата навреме или качествено. Този нахалник, защо не поиска всичките тези на които иска да им увеличи заплатите за сметка на хората, които работят и им изкарват парите да си свършат работатат и да искат след това. Стига вече само вдигане на заплати срещу НИЩО насреща. Един тюфлек е с 1000 лв + една торба подкупи и редовни участия в престъпни групи. Един митничар е с 1200 и подкупи, един служител в агенция също. БАСТА синдикати на държавните служители.

в нереформирани системи! КНСБ най-добре трябва да знаят това!

Вече дори проформа КНСБ не защитават работниците. Обърнаха се откровено в синдикати та властта и администрацията и. В случая това предложение на КНСБ ми изглежда като изпълняване на поръчка на властта...предложението да излезе от синдикатите,а не от правителството..... Г-да от КНСБ,не влизайте в ролята на лобисти...като депутатите на ОП, оставяте за пореден път вкус на симбиоза с управляващите.

КНСБ иска 1 милиард за увеличение заплатите на държавните служители -това е коректното заглавие.

Хахах президента на кое?Тва кво е неква фирма за лапачи на пари май?