2,3 милиона българи живеят под прага на бедност

Все още 80,5 на сто от домакинствата в страната живеят с общ доход на човек под необходимите средства за издръжка на живот.

Обратно в новината

Коментари - 2,3 милиона българи живеят под прага на бедност | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бедни сте , ама вижте магистралите- за час и половина сте в Истанбул, където можете свободно да говорите на майчиния си език.

Това е капитализъм ,дами и господа.Както е казал философът Томас Хобс "При капитализма човек за човека е вълк".Било демокрация,ще каже някой.Голяма работа, то пък една демокрация/за 20-30 лв някой продава гласа си/.Т.нар. "политическа класа"/разбирайте - Мафията/ ни води към света на главната героиня от приказката на Андерсен "Малката кибритопродавачка".Никой от тази "класа" обаче няма топки да го заяви директно на хората.

Мда , така си е ! Това сте вие разбирачите в България на "демокрацията".. Толко си можете токова коментирате ! А защо например не наблегнете на фактите , че това е демокрацията която ни бе създадена от БКП и ДС .... Колко политика има ВЪВ ВЛАСТТА които не са от тази КЛИКА ..?????? ТОВА В БЪЛАГРИЯ НЕ Е ДЕМОКРАЦИЯ А ПОСТКОМУНИСТИЧЕСКА АНАРХИЯ НАПОДОБЯВАЩА НЯКАКЪВ ИЗВРАТЕН ВИД НА КОМУНИСТИДЕМОКРАЦИЯ... ПАК СА СИ СЪЩИТЕ ХОРА НА ВЛАСТ- АМА ПРАВЯТ ТАКА , ЧЕ ДА ОТВРАЩАВАТ НАРОДА ДОЛУ ОТ СЪЗДАДЕНОТО ОТ ТЯХ :))))))АМА ЕДВА ЛИ ЩЕ РАЗБЕРЕШ ЗА КАКВО ГОВОРЯ ...???

Bие да не сте очаквали България да е богата.ще сме бедни ,защото нашите политици изкуствено ни занижават стандарта на живот или може би това е световна политика??? не мога да кажа, но за годините от прехода доколкото си спомням започнахме от 240 лева минимална заплата сега сме на 340 за толкова години преход само около 100 лв. повишаване .Трагедия някои ще кажат ама какво от това , че заплатата е 240 лв. то нали има пазарна икономика. На тези хора ще им отговоря така : Моят шеф германец отговори така на работниците , които искаха да им повишат заплатите. Хора вашата държава е решила , че вие можете да живеете с 340 лв на месец, аз ви давам 2 пъти и половина повече. какво искате от мен. ))))))))))

С какви 240лв си почнал бре? Ти спомняш ли си Жан Виденов? В началото на 1997-ма колко ти беше заплатата в долари. После имаше деноминация. През 1989-та, не минималната, а средната заплата беше 200лв, а доларът на черно беше 3лв.

Бре Бре................?!?!?!? Голям напредък а? Да се кланяме ли ?

Нещо не схващам. Половината работещи получават по-малко от необходимото за един човек. Добавяме и безработните - официално около 10%, в действителност повече. Добавяме поне 3/4 от пенсионерите, които получават 200 - 300 лв. Значи бедните са повече, отколкото е написано. По мои груби сметки - поне 90% от населението. Това е истината и винаги е било така, при социализма и след него.

Ами явно това е нормалното. Няма ферарита за всички. Примерно в Париж и Лондон според мен и с 5000евро доход си бедняк. Ама карат я някакси тамживущите и с доста по-малко.

Изобщо не съм желал ферари. Всъщност в последните години изобщо нямам кола и съм си супер. Обаче примерно не мога да си позволя отопление, ремонт на жилище и т.н. Това вече ми се вижда ненормално, след като работя квалифициран труд.

6 300 000 бедни българи. 630 000 не много бедни българи. 6 300 богати българи.

Да го духат бедните!

zosha_@

това не може да е истина! при тези видими резултати, това е долна инсинуация:)

не е ли срамно,долно и нечовешко това.тази статистика ни е...маиката.тотален геноцит на този народ,друго не може да се каже. гибел !

Преди време нали имаше статистика - - 23% са бедните в България -32% живеели в сериозни лишения, ма не били бедни, само лишенията им били големи

Всичко е относително. Ако имаш доход с лев отгоре вече не си беден. Ама ако имаш доход с лев отдолу, ама 3 апартамента на Витошка продължаваш да си беден.

ГОЛЯМА ЗАБЛУДА . ПРЕСМЕТНЕТЕ НЕСЕЛЕНИЕТО В ТАЗИ СТАТИЯ И ЩЕ УСТАНОВИТЕ ,ЧЕ Е 7 200 000 ДУШИ ЖИВЕЕЩИ В БЪЛГАРИЯ . ПЪЛЕН АБСУРД !

Допреди малко бяха 7 400 000,но сега са ги намалили с 200 000 бедните ,защо ли ? Защото ти ги сметна и те взеха че се усетиха .Сега вече са само 7 200 000 бедни .Пълен цирк .

ЕИ И СЛЕД ТОЛКОВА ГОДИНИ СЕ СЕТИХА ИЛИ РАЗБРАЖА ЧЕ НЕ САМО ТЕ СА НА ТАЯ ВЕЧЕ ТЕРИТОРИЯ (А БЕШЕ И ДЪРЖАВА )ПОКЛОН!!! И ЧЕ СЕ СЕТИХТЕ ВЪОБЩЕ ИМАЛИ ЗНАЧЕНИЕ (БЮДЖЕТА ПАК НЯМА ПАРИ ЗА ТИЯ БЕДНИ - ИЛИ ВИ ТРЯБВА ЗА ГАЛАЧКА

хъбчо кратунков каза че СОФИЯ ври от скъпи коли но не каза 1Парламента с колко разполага 2Мин.съвет 3Министерствата 4Държавните агенции-над 250на брой/агенциите/ 5ФОНДАЦИЯТЯ и захранваните от нея фондации 2-во ниво 6Телевизиите захранвани от нея 7 съд 8.прокуратура 9продължете сами каза че в банките има 80млрд депезити но не каза -толко на фирми -онолко на граждани не каза за гражданите - депозити над 1 млн са в толко и толко души -депозити от 500хил до 1млн са в толко и толко души -нататък сами акоимате представа за какво става дума Освен това Световната банка каза:-ми това е нормално СБ - място за отглеждане на кристалини куневици и пр.кукувици

Другите са на ръба на бедността за сметка на 2 % изедници, окрали всичките пари в държавата! Само боко тиквата има 4 милиарда! Но така е като сме прости и страхливи!

ГЕРП, БСП, ДПС,СДС, АТАКА..... и разните там подобни са все едни и същи. От тяхната алчност не стига за нас народа. Разлика няма, ама никаква.

Истината е малко по-друга - тук не се отчитат сивата икономика и недекларираните приходи от наеми и плащане кеш. А в същото време има работни места и не могат да се намерят работници.

а дали ПЪК ако се отчете сивата икономика положението няма да е по-лошо. клекшоповете не ги върти СУЛЮ наркотрафика не го върти ПУЛЮ контрабандата не е ДАДЕНА на пижо и пендо

По северноамериканските стандарти, България е населена с 90% бедни бедстващи полуроби и с 10% рядко приреснявани робовладелци.

споко стандарта които имат американците се дължи изцяло на воини и пеатане на пари без покритие но балона скоро ще се спука имат трилиони заеми

Майна та му на стадото -влъста нали е в далаверата така искате глупав народ.

25 год. грабеж и още продължава!Как издържа тоз наивен и търпелив народ?То не бяха фалити на банки,пирамиди,кредитни милионери,масова приватизация,мутризация,строителни бандити и .....И накрая никой осъден!!!

Че то от бай тошовата пирамида от преди 26 години има ли по-голяма? Аз още си чакам лихвоточките и вноската за москвич.

нали искахте герб ето Ви

Другия път гласувайте за Атака. Волен обещава 10000лв минимална заплата.

нали искахте герб ето Ви

Е нали искате герб ето Ви

стига тролене тук и стига сте тровили доброто настроение от изборите на Боце. Нали тези бедняци избраха отново ГЕРБ. А и СБ ви каза вече, че това е направо нормално :)

....и близо 90% от населението на страната са мнооого прости. България е заприличала на това, което е била в края на 14ти век. Бедна и разпокъсана, всеки гледа само него си... А Турция пак се задава от Юг! Но този път не иде с армия а с мощна икономика. Скоро ще влезе в ЕС и Европа ще е доволна, че БГ най-после ще е добре икономически, затваряйки си очите за случващото се "там". Гответе се за нови векове на турско "присъствие"!

турция не е страна с мощна икономика 64 место в света по бвп не говори за мощна икономока тази глупост си е чул сигурно от имама в селската джamiq

НароденСъд 2

1.Турската икономика е сред 10те най-бързо развиващи се икономики в света през последното десетилетие. 2 . Нашата икономика в сравнение с тяхната е като прътна в буря.

Много си се заблудил. гледал си грешната таблица. Турция е на 18-то място - 798 милиарда - абсолютен брутен вътрешен продукт.

ДО БЯЛ-МНОГО ТОЧНО КАЗАНО!САМО, ЩЕ ДОПЪЛНЯ.ЧЕ НЕ ЗНАМ ДРУГА НАЦИЯ В ЕВРОПА ДА Е ТОЛКОВА ПРОСТА И ТЪПА!?!?!

каква изненада! От пет горе-долу милиона българи 1,5 са под прага на бедност. Откога? От встъпване в ЕС ли? Или още по-рано?

извинявайте, 2, 5 -а не 1,5 - сгреших. ПОЛОВИНА!

Пенсиите ще се увеличат с 2,5% догодина. Голямо увеличение, нали?

Това го кажете на АЛЧНАТА МУТРА.

с една разлика - руснаци не е претендират ,че е "европейска страна"

ДИР защо триете написаното от мен, нарекох тези 2,5 млн мазохисти и вероятно това им харесва, тъй като по нищо не личи обратното : избраха провителство миналата година, чиито марионетки от служебния кабинет увеличиха цената на тока с 10%, и това ново правителство за една година не е свършило НИЩО за увеличаване благосъстоянието на управляваните, но т.н. бедни хора нехаят и се примиряват, което доказва тезата ми по-горе !

Ние пробвахме да ПРОМЕНИМ НЕЩО, НО НЕ СТАВА, ПРОБВАЙТЕ СЕГА ВИЕ ! Дали ще стане с протести ? с негласуване ? Власт се взима с кръв !

И това в 21 век в страна член на ЕС и НАТО, управлявана от най-подготвения ни премиер?

щом пишете активно тука - значи имате некво електрическо устройство с достъп до интернет и много свободно време - е на това мизерия ли му викате

да пишем в пещера с въглени - спокойно, натам сме се насочили

беден...

...и глупав

Бедни,ама си избират кметове които си купуват скъпи коли и премиери от СИК,които заробват и децата им със заеми,от които крадат,трябва ли да ми е мъчно за тях?

А от ГРОБ-БСП-ДПС-РБ и т.н. казват: "още може, още може, банките са пълни с наши парички"!

Тъкмо това спорихме днес с моят професор по макроикономика, а именно как 2,5 млн. българи са бедни, а статистиката показва, че банките ни са пълни със спестявания на българи, които официално са на мин. заплата,а имат влогове по 50 000 Euro.Вече дори можем да се похвалим с 3-ма милиардера,а такива нямат дори и най- някои богати държави.Аз казвам, че е крадене, а той твърди, че износът се засилил.Въобще пак стигнахме до дилемата - кокошката или яйцето :).

Какво има да спорите? Вижте списъка на хората, които чакат пари от КТБ и веднага ще Ви стане ясно кои са ХОРАТА. Освен това, няма да се хващате на глупости, от сорта на това, че тези с минималните доходи имали пари в банките.

и ти как видя че депоситите от по 50000 евра принадлеят нат тези които са офицялно на минимална заплата?

Как разбра, че има 3-ма милиардера? Просто информативно, за методиката питам. Само не разправяй и ти, че ББ бил черпил в Банкя послучай 5-тия си милиард.

Аз не вярвам това някой да го види с очите си.Професора показа статистика направена за БНБ.Естествено имена няма кой да ти даде.Аз не го вярвам, но банкерите ще кажат дали е така.

Е на тези, като са бедни поне да са здрави, нека Москов да им пробута онзи данък за вредните храни. Давай Москов покажи им на тези от ГЕРБ как се управлява и как се пълни хазната...

живеят под наем не защото нямат пари да си ги купят, а защото им е по изгодно! Не плащаш данъци/които са големи/ не поддържаш и не правиш ремонт! И по-важното - те пътуват както и където им скимне - може да е на другия край на държавата!А българина е уседнал, той не обича да се мести!

2.5 милиона е точно половината държава (който казва че сме повече лъже)

И точно толкова е лошия матрял.

На фона на това - "В бюджет`2016 се залага покупката на изтребители и фрегати". Браво, браво Плевня, браво Боце. Купете си ненужно желязо,както ви нареждат.

Тролетариатът плаче, че нямаме армия, когато се купува нещо за армията пък плаче като вдовица за член 1.

Комсомолските секретари, комсомолските секретари, като отговор на това търсете комсомолските секретари!

Българите бедни . Циганите богати .

"Цигани (от гръцки: αθίγγανοι, асингани - "недосегаеми") е събирателно название на няколко сродни........"

е геноцид на европейска нация

Парадоксално, но приятел не може да намери работници за 1000 лв във Видинско, мръщят се. Тези данни са на база официална статистика. Истината е, че много хора си допълват доходите по странични пътища - в сивата икономика, чрез недекларирани наеми и пари на ръка.

И аз търся инженери с 10 години стаж за 1000 лева на месец, ама няма. Такива предпочитат да си направят собствени фирми.

Явно на тези 2.5 милиона така им харесва, след като на избори ходят под 1 милион!

АЗ АКО СЪМ УПРАВЛИЯВАЩ В ДАДЕНА СВЕРА ПО ВЪРХОВЕТЕ ВЕДНАГА БИХ СИ ПОДАЛ ОСТАВКАТАЛ НЕМОЖЕ СТАРИ ХОРА ДА УМИРАТРА МЛАДИ ДА СА НАРКОМАНИ !!!

георги, ама ти писмено не мож' си я подаде, требва устно!

Само дето СФЕРАТА е с "Ф", а не с "В" А бе, защо няма тест по бълг.език за допускане по форумите.Ама, че НЕГРАМОТНИ ХОРА!

Много си грамоте бе. Сигурно си учил поне до 3-ти клас. Хайде ако изкараш до 8-ми, можем да те направим управляващ в някоя сВера.

.... а пък другите, които са над прага на бедността, са извън страната .....

В трудоспособна възраст: 4 503 310 Заети: 3 421 600 Брой на пенсионерите: 2 195 904 Какво правят останалите? Пискат, че няма работа за чистач за 2000 лв?

Чистач ли?! Ама моля ви! Със средно образУвание и 15 годишен стаж в областта на "Кръчмарски икономическо-политическо-футболни анализи" постът трябва да е поне Генерален Директор!

Ти си луда! С такъв сериозен трудов стаж да им се хващаш за заплата от 2000 лв!!!

Има работа за чистачи, но за 200 евро! И затова който може става чистач, но далече от България и то за повече от твоите 2000 лв.! Сега разбра ли за какво става на въпрос?

До тук ги изкара 6 700 000. Горе-долу цяла България. Деца, ученици и студенти в тази държава няма ли вече? Не обвинявам тебе, а НСИ.

От ясно по-ясно е, че няма вълшебна пръчица да махнем и да подобрим живота си. С общи усилия, с помощта на хората които избираме да ни управляват и с Божията помощ след години можем и да тръгнем напред и нагоре, сега сме още на дъното, макар че има някакви проблясъци към по-добро. Като че ли безработицата малко понамаля, но доходите са много ниски. Трябва да се борим за достойно заплащане на труда на хората. Тези заплати са смешни, минимални или 500-600 лв. и то за семейства с малки деца, възрастни и болни хора. Ако има възможност да се наблегне на повишение на заплатите, по-достойно заплащане на труда който полагаме.

трябва също да знаем, че щастието в живота не са само пари и материални неща, и за да подобрим качеството си на живот трябва да се огледаме, да почнем да говорим по-между си, да сме добри един към друг. от там на татък образование и работа и ше потръгнат нещата.

ДДС в/у храните:България -20%;Великобритания,,Ирландия,Португалия -0% :Полша -3% :Люксембург-3% :Румъния -5%:Кипър-5% :Франция -5%:Белгия -6%:Холандия-6%:Испания-7%:Германия -7% :Чехия-9%:Австрия-10%:Гърция -13%.ДДС в България за хазарта няма.Покупателна способност:Тунис-С 12% по голяма от България:Босна и Херцеговина -с 40% по голяма:Чили -с 45 % по голяма:Салвадор-с 12% по голяма:Хондурас- с 85 % по голяма:Иран -с 60% по голяма:Пуерто Рико - с 150% по голяма:Минимални работни заплати:Папуа-150евро:Ливан-250 евро:Сейнт Висент и Гренадини-остров -170евро:Перу-180 евро:Босна и Херцеговина -180 евро:Тринидат и Тобаго--190 евро:Еквадор -200 евро:Ванаато-о-в -270 евро:Барбуда -360 евро.В повечето страни по света няма и такова понятие мин.раб.заплата .Имат си други ставки..В България половината от населението не може да си посрещне разходите за лечение.Работещи бедни-над 2,5 милиона.Над 2,6 милона студуват.По зле сме и от държави в така нареченият 3 свят.В същото време има доста български граждани ,които влизат в списъка на най богатите в света.

начи срещу статистиката на нивото на дохода ти изкара цела плеяда от социални неправди, които нямат общо с конкретните данни. има много чепове в постройката на обществото ни ясно е. такива има на всякъде по света, щото перфектно общество аз не съм видял до сега. за данъчната ставка за хазарта съм съгласен - това са дейности които трябва да се облагат строго.

Ами през така нареченият преход комсомолските секретари окрадоха здраво държавата и докараха няколко пъти народа до просяшка тояга. Унищожиха предприятията и ТКЗС-тата и сега викат имало безработица и сме със нищожни доходи. Ние дефакто нямаме никаква икономика и производство , всичко е тотално сринато и унищожено. До 5-10г ние ще паднем много под нивото на тези изброени държавици от 3-тия свят защото не се произвежда нищо , а ограбването продължава.

Видими резултати за България! Магистрали, асфалт, нови самолети, политкомисари, Кметове, общински съветници, МОЛОВЕ, беден народ.

...наркотици,мутри,цепеници в луксозни джипове с огромни клитори,полицаи само пред Парламента,РПГ -та,правителство от неграмотни престъпници,президент муйковец!!!!!!!!!! Това се оправя само и само с мащабен социален протест, а не с избори!!!!!!