Кметът на Стамболийски: Благодарност за пилотите, че овладяха "Кугър"-а

Хеликоптерът прекъсна електропровод и остави за няколко часа половината град без ток и вода

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кмета да не е гербаджийски та да благодари на тия некадърници. Шкембе войводата все професионалисти командва.

Демек благодари, че за едната бройки и тия не са джаснали хеликоптера в скелето на далекопровода, както направи оня юнак в мачтата на кораба. Че после и геройски умрял го писаха, вместо посмъртно да му скъсат пагоните.

Не е добре да се коментират починали хора. Че смъртта дебне за всеки, който ги одумва!!!

Верно ли бе, суеверник? А има ли такива, дето смъртта да не ги дебне още от раждането?

' Ято птици" - да бе , сови или прилепи / Оправдание за некадърност и липса на полетна подготовка на екипажите ! ВВС имат повече генерали от колкото летящи машини ! Хрантутници !

Направо са били високо летящи штрауси

Да не изпаднете и вие в рискова ситуация, че най-вероятно ще се НАДРИСКАТЕ! Мамини сополанковци!

А ние на кого да благодарим че все още имаме далекопроводи

Тия пилоти са герои,на следващите избори за президент да се кандидатират непременно.

вземете им дайте и медал на некадърниците...

вземете им дайте и медал на некадърниците...

Ние, събирачите на скрап, любезно приветстваме полетите на Кугър-ите над България, защото те, по-скоро рано, отколкото късно, ще попаднат в нашите нежни и грижовни ръце!

И за какво им благодари кметът?! Затова, че тъпаците летят възможно най ниско над терена, за да демонстрират какви юнаци са?! Живея в покрайнините на Пловдив - много често тия самонадеяни говеда вдигат ужасен шум, летейки на 50-60 метра височина - с каква цел?!

Елате в Холандия, Белгия, ЮАР да видите пилоти и хеликоптери как в дъжд, вятър и бури обслужват морския трафик и пристанища... Хеликоптерите стоят, като за ковани с пирон на 10м над мачтите на кораби.

Искаме на екскурзия в НЮ-Йорк ! Там искаме!

то миналата година един наш се опита да зависне над кораб че да издухал фуражките на матросите ма се удари у мачтата и после го изкараха герой щот не можал да утрепе никой а само себе си........

Канадските гъски виновни... Цементирайте всички полета и ниви та армията ни да върви и лети...

Бюджет на Министерството на отбраната - 1 080 267.0 хил. лв. за 2017 г. /един милиард и осемдесет милиона/. Разходи за персонал - 804 678.0 хил. лв. /осемстотин и четири милиона/ ЗАКРИВАЙ!!!!!

Този Кугър да нее направен от слама и гръсти????? Арешетки а тубината НЯМА ЛИ???? ТОЛКОВА МИЛИОНИ И ТАКЪВ РЕЗИЛ??????

Армията ни е по-зле от фирмите за строене на пътища и бетоно-мечти. Няма нужда да ни обявяват война даже - или може да го направят само официални и про-форма- ние като се разлетим наляво-надясно в треска подготовка няма да остане нищо за превземане. Предполагам ново заемче и гръмко изказване на Шишко ще оправят временно нещата. След това друг кмет(ако е жив след инцидента) ще ни обяснява какъв 'късмет' е да ти падне изтребител в селото!

А прожектора няма ли да светне,или пак му е изгоряла крушката?!

От позитано му пишат коментара в момента

Вчера го видях в полет натам... Бяха се засилили на ниска височина над коли и кабели с високо напрежение.. ЗАЩО?

Търсили са фуражката на др.Шербетов...

За селфи в бейсбука

да се завърти на лоста...

нещичко,за да го издекламира...

забрави да си закопчае дюкяна...

В Индия са свещенни кравите, а в България пилотите. В Индия кравите вървят по улиците бутат се, блокират движението, ядат, каквото им падне и ходят до тоалетна. Кравите в Индия не носят вина за нищо, те са свещенни! Много прилики, малко разлики!

А "Кугър"-а и той ли?!

Бахти кугъра, бахти чудото. Не ти трябват стингъри да го сваляш. Пускаш му две врабчета и е мортус.

в нечия клепоуха глава...

да благодари?!

Не може да разберете тънкия хумор на дълбоката провинция, вий...

Че му накъсаха жиците ли?

а ремонта включва ли изпиране на седалките? Така де, от адреналина?

Интересно какво би казал Генерал Вазов за случая ...!

Вън такива военни от българската армия! Да ходят да управляват печката и тенджерите в къщи!

Сега Грипена,ще направи ново коремно в тяхна чест!

Пилотите не заслужават похвала, а обществено порицание! За лоша работа не се получава похвала! Системно застрашават живота на гражданите и унищожават техника за милиони! СРАМ! А последиците наричат ги - "герои"?!

Т'ва колегите на Другаря Десислав ли са го сътворили?! Нищо чудно, нищо чудно...

Глупости на търкалета. 1. - За да избегне ято птици предприел маневър и се забил в жиците. Е няма такъв филм. На пилота не му ли пречат мушичките, пчеличките, рибарите, кравите които пасът трева, слънцето, реката, защо само птиците са "виновни" 2. - Благодарим на пилотите че са овладяли машината и не са допуснали жертви сред населението. Е няма такъв филм. Кой военен стратег прави план на учебен полет през или в близост с населени места? Пак нафта ли икономисваме или просто човешка глупост.

Бе да те питам тебе ОТВОРКО, ти на колата що ползваш въздушен филтър, ами за чий хей ти е и поленовият филтър -какво ти пречат мушичките, буболечките, и африканският прах. А дали си виждал големи промишлени вентилатори колко пух и перушина вкарват в цеховете.

Да ти отговоря Малоумнико. Защо си мислиш че в боен хеликоптер за милиони евро няма такива филтри и системи. Откога бойни машини летят само при идеално време, и отсъствие на всякакви външни фактори, например птици. Примерът ти е пълна глупост но ще ти отговоря в твоя дух. ти като видиш дупка на пътя не хвърляш колата в канавката за да заобиколиш дупката нали??? Тъпанар!

Да ти отговоря Малоумнико. Защо си мислиш че в боен хеликоптер за милиони евро няма такива филтри и системи. Откога бойни машини летят само при идеално време, и отсъствие на всякакви външни фактори, например птици. Примерът ти е пълна глупост но ще ти отговоря в твоя дух. ти като видиш дупка на пътя не хвърляш колата в канавката за да заобиколиш дупката нали??? Тъпанар!

Тия не могат да опазят себе си и техниката, а какво остава за българите при война и бедствия! Нови пилоти, млади, интелигентни и нахъсени за които и да се купи нова техника! Тия в пенсия или на борсата на труда да правят баници и милинки!

Те всичките ни пилоти са деца на "някой" и са най-умните и добрите. Мислите ли че за пилоти се прави избор??? Ако се кандидатстваше в някоя друга държава за обучение на пилоти, нито един от сегашните нямаше да бъде приет.

И малко инфоо за "гражданите" забравили селската идилия: Преди време във всяко село отглеждаха гъски -те по това време края на август домашните гъски почват да се правят на диви и се учат да летят за миграцията. В резултат често на село оставахте без ток заради скъсани рекордомани, а и доста начупени керемиди по покривите. Затова баба ти ги ловеше късно вечер и им решеше маховите пера по крилете и опашките Доколкото си спомням гъските и патките на село ти са също птици

Теорията ти е интересна, но домашните гъски за които ти споменаваш летят в селото, а въртолета няма място там.

добре че не беше МИ... че видяхме какво стана преди седмица пр излитане в Русия

Неопитни пилоти, летят опасно ниско над населени места. Това се нарича безотговорност.

Апропо военните машини имат ли задължителна "гражданска отговорност"?

Да, в Кипърска фирма... Питай Ъгайн!

Добре, че нашият петел в двора, по това време, се забавляваше с кокошките. Иначе, ако беше видял Кугъра, щеше да му види сметката.

Хахахаха...до къде стигнахме!!! Кметът да благодари за това че не са му паднали идиотите на главата. Каракачанов да постанови полети само след като птиците отлетят на Юг!

Кога вечерта става инцидента точно защото птиците като се стъмни не летят. Някой от града да пише в коко часа са останали без ток,че в тази дописка няма инфо.

Това е поредния инцидент с български военен хеликоптер. Единствената добра новина е, че този път няма жертви. Независимо, че разследванията установиха, че вината за катастрофите изцяло е на пилотите, същите(лека им пръст), баха удостоени с почести. Нищо, че потрошиха техника, с която физически или с чиято финансова равностойност, можеше да бъдат спасени много други човешки животи. И в този случай вероятно ще е така. На крив пилот, птиците му пречат! Истината е, че във военната въртолетна авиация отиват тези пилоти, които не стават(по различни причини) за изтребителната. Отделно и дисциплината и подготовката са им са на доста ниско ниво. Както впрочем и цялата ни армия. Така че, военните да се понаритат по задниците, да се стегнат и да помислят как ще обезщетят ЕВН и клиентите им, останали без ток.

Цялата ни армия е такава - начело със "шофьора на самолета" - некадърници на държавна хранилка, нищоправячи с 20 заплати при пенсиониране!

Но пък всички са бивши членове на БКП, сега БСП .... Защо се правиш на изненадан?

брех...ти да видиш... както знаем, въртолетната авиация (за тези които не стават) е съставена от 1 хеликоптер, щото другия падна. а за тези които стават, в изтребителната авиация както казваш, има колко 2? или 1,5 изтребителя? питам за един приятел

Руските пидали получиха оргазъм още рано сабаале

Ако наистина е имало ято птици, какво ви е виновна армията. Маса известни летища по света се мъчат по различни начини да прогонват птиците; със звукова агресия, с обучени соколи, дори в Южна Африка се ползват и гепарди. Има едно предаване "Разследване на самолетните катастрофи" в което често има и такива предизикани от прелетни птици....Не мога да разбера този негативизъм и тази омраза

Нашата военна авиация, лети само при слънчево и топло време, ако няма птици ...

Това са пилоти герои... СЛАВА ВАМ НАШИ БЪЛГАРСКИ ПИЛОТИ...ВИЕ ПОБЕДИХТЕ ГАРГИТЕ

МОЛЯ ВИ, НЕ ЛЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ, ЧЕ СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ МОЙ ЗАГУБИТЕ...

Военните става общественна заплаха с неадекватните си действия. Срам, че армия е само на хартия, купувайки на много висока цена отпадъците на развитите страни. В оцеляването няма иновации. Жалка ситуация!

Аз предлагам при всеки учебен полет да взимат и ловната дружинка да брани военните машини от пилетата; напастта е голяма новите излетяха от гнездата и се учат да Фъркат. Пък и са е открит и ловният сезон за Фъркати

"...населението на града трябва да е благодарно..." И на Бойко Борисов даже!!! А не е!!! Защо ли, кмете?

неграмотни "пилоти" и за чеп за зеле не стават!

Според кмета поражения няма, защото скъсаните ел. жици са паднали в реката. Ако по това време е имало хора в реката, на това място, какво ще стане ?

Какъв е проблемът с птиците, защо са им виновни?

Нападнали вертолета.

Жиците!? в реката! Рибата дали е подскачала или направо е имало рибена чорба!?

Както винаги в постовете ми ще има ненормалници които не разбират написаното. А бе, тъпунгер какво е това жица и това далекопровод или за тебе няма разлика. Ама не мога да ти го вкарам акъла в херметически затворената ти дървена кратуна. Жицата паднала в реката! Теля се скъсал! ДТБ ВГЗ

а далекопровода от какво се прави? От тръби?

Армията върви към разпад! За сметка на това генералите се множат! Хвала вам!

EVN виновни, птиците виновни... изобщо всички са виновни, освен тези, които май не са се справили добре със ситуацията...

Само преди дни по ТВ показаха ято щъкели "нацелили" далекопровод 75 хвъркати са пострадали с изгорени крила, крака има и убити от токов удар. Само преди дни съобщиха за самолетна катастрофа причинена от ято диви патици. От токовите удари, вече много пъти съм писал, причинени от хвъркати съм хвърлил фризер, ТВ и микровълнова. Понякога "защитата" от птиците изключва за секунди захранването с което пък се убива домашната техника. Не си ли събирал комари с прахосмукачката (ако някой не разбира питането да не поставя минуси а да пита и да му обясня за какво става дума)

Ти му пишеш "Кум Иване, питай да ти кажа!" то търчи за члена да те хване! (за тебе с минуса), тъпунгера; Вечер когато на прозореца ми се наредят "кръвопийците" влезли от някъде не пръскам с препарати, а ги събирам с прахосмукачката. А самолетните двигатели са огромни "прахосмукачки" често за кратко време през двигателя преминават хиляди кубически метри въздух -за да има добро изгаряне (това е специална част от изучаването на двигателите -изгаряне и смесообразуване) За това и птиците са ОГРОМНА ОПАСНОСТ за самолетните(въртолетните) двигатели Сега влезе ли ти приликата мужду прахосмукачката, комарите, самолетите и птиците; или още трябва да ти го вкарвам

Аз щях да им благодаря, ако не бяха излитали изобщо. Балъци.

Пилотите ни със сигурност не са от най-добрите, не знам за какво им бяха на нашите политически пънове тия скъпи и сложни за управление хеликоптери? Очевидно е трябвало да напълнят гушата на американците и посредниците при закупуването. Ама поне да не се излагат, единят се прасна в мачтата на единствената ни фрегата и се пльосна в морето, този насмел далекопровод...имам чувството, че тия машини могат да летят само до 50м над земята?!

''Той добави, че населението на града трябва да е благодарно на пилотите, че са успели да овладеят машината.'' Може би , ако учебните полети се извършваха над НЕНАСЕЛЕНИ райони хората биха били още по-благодарни. Що за кмет има това населено място?

Къде са тези "НЕНАСЕЛЕНИ" райони? България е гъстонаселена страна, на всеки 5-10км има селце или град . (друга тема колко хора са останали)

България е една от най-слабо населените европейски държава, бе Мурзилко, неграмотна!

Хората от Стамболийски така и така са ги отписали ,прежалили, определени са за приемливи жертви … Да са благодарни ,на Господ че им е отпуснал още няколко дни,седмици или месеци? Вие сериозно ли?

Не са скъсани жици, а проводници! Не "жици", не "кабели", а проводници!

Чи каква е разликата в тия трите. То са си синоними.

ти са глей некой да не те нацели в омикрото -те тогива ще разбереш дали има или нема разлика. Ама понеже си проЗд да та светна звънчевата жица за звънеца в къщи я ползвам за "стопилка" на 63А (амперовият) предпазител долу в таблото. като пишеш на Чичко Гуглю ще ти обясни каква е разликатеа между тел, жица,рекордоман, кабел, проводник ама то и трябва да запомниш; ИМАШ ЛИ ....