Кметът на Божурище взел 1 млн. лв. кредит при годишна заплата от 25 000 лв.

Повдигат обвинения на Георги Димов и на другите двама задържани по случая

Обратно в новината

Коментари - Кметът на Божурище взел 1 млн. лв. кредит при годишна заплата от 25 000 лв. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всеки би взел 1 милион. Правилният въпрос и в случая новина е как го е обезпечил пред банката. Иначе няма лошо... ако мога да взема и аз ще кандидатствам

И какво обезпечение е предложил крадливия кмет и коя е ш.баната банка отпуснала кредита и при каква лихва. И тия от риска как сега ще лапнат дръвцета

Кметът взел, банката дала. Коя ли е банката? Банковият надзор да каже нещо?

А сега сравнете заплатите и кредитите по същият начин на Цецо, Владко и другите които не са в ареста! Не ви стиска, а ?

Боже! всичко се краде и всеки краде в тая България! Има ли още за крадене питам аз?!

Докато има живи българи в България, тоест докато някой работи, на него ще му се удържат данъци, евентуално ще влизат пари и от Европа - тоест ще има какво да се краде! От двата източника - парите от бюджета и от ЕС! Отделно както виждане крадците са като термитите - все намират нещо да отхапят в разграбената ни Родина - ако не от държавата, общината или хората, поне един от друг, затова им е важно на отделните престъпни групи да са на власт и си имат политически представителства в лицето на партиите в парламента! А се краде толкова, като за последно защото не знаят докога ще ги търпят на власт, защото са многл бедни ДУХОМ, голяма нищета и комплекси ги борят, и най-важното - защото Цацаров е главен прокурор! Мамка й на Иванчева! Щото преди да я арестуват корупция в България нямаше, както честният Борисов непрекъснато обявяваше!

Нека да каушат и Дани Билетчето. Тя не е корумпирана подобно на Жан Виденов, но е опасно некомпетентна!

Интересно защо никога престъпленията в България не се разследват истински, напълно и докрай. И защо разследванията на престъпления на ... ОРГАНИЗИРАНИ ПРЕСТЪПНИ ГРУПИ, по-специално за кражби, корупция и пране на пари никога не стигат до върховете на тези групи, а се представят като епизодични престъпления и деяния на отделни нарочени от групата индивиди!?! Въпросът е риторичен, разбира се - всички знаем защо, това е държавата на тримата дебелаци с Цацаров за главен прокурор! Мамка й на Иванчева!!! Тук четем, че било арестувано цялото ръководство на община Божурище! Дотук добре, ама я да видим кой още е в тези престъпления:) Четем в друга статия тук, че кметът на Божурище получавал 25,000 лева годишно, а взел заем от банка - 1,000,00”!?!? Я да направим една съвсем проста сметка - при една много по-ниска лихва от тези на кредитите, да кажем 6% това прави 60,000 лева на година, или по 5,000 кева на несец!!! Само лихвата!!!! Фа кажем, че заемът е за 10 години, това прави по още 100,000 лева на година, или по около 8,300 кева на несец от принципала, тоест от главницата. Или този юнак, кметът на Божурище съд заплата около 2,100 лева на несец изплаща по 13,300 лева само по ТОЗИ ЗАЕМ!?!? А като гледам какъв (наглец) магьосник е, няма да се учудя ако има и други!!! И така, с оглед и на това, което наблюдавахме в Нългария доста пъти с разграбването на банките, като си спомним какво се изказа от прокуратурата за КТБ например, аз питам кои са тези банкери и банки, които отпускат този и такива кредити? Има ли реално БНБ в България - за прокуратура не питам, защото всички знаем, че е впрегнала всичките си усилия да сготви Иванчева..., и те имат ли контролни и регулативни функции или само прибират тлъстите си заплати като Иван Искров до атаката на КТБ?!? Има още много въпроси, чиито отговори трябва да даде прокуратурата и съдът!!!

ха сега да видим как ще ги осъдят като имаме за пример присъдата на Иванчева

Маймунки, маймунки, не е интересено, колко е изтеглил... Филан Кишията, ами, кой му ги е дал, това кажете, защото това е интересно да се знае:)))??? Кажете ни също и как Цвинокио си купува апартаменти с депутатска заплата, и как ще си връща изтеглените кредити като вече не е такъв??? Това ни кажете и стига сте близали макарите на онези, които най-много лапат в тази кочина!!!

Ами помисли малко и после питай, явно има кеш под душека или в Швейцария и банката му дала кредит с които ще изпере откраднатите от държавата пари. Другият вариант е банкера да му е шурей, тук в БГ всеки е някакъв на другият

Проверете кметовете на Калотина, Драгоман, Годеч, Сливница и Костинброд! Моля не изтривайте, а върнете откраднатото.

Цунал е една баба швицарска и тя му е обещала от наследството.Що да не тегли,кат му ги дават.

Като станат кметове, депутати, министри, прокурори със по 1000-2000 лв заплата и изведнъж банките почват да проявяват голямо разбиране, роднитите започват да им даряват, виждат изкопи, роднитите им случайно печелят търгове, поръчки, изобщо случват се чудеса!

Ало, много-пишащите! Бате Бойко, демек Държавата, демек Всички вие, платихте за една дупка във Варна 40 милиона ,щото имала "проект"! А за един милион, теглен от гражданин (защото му цитирате заплатата, което значи, че той не е теглил кредит в ролята на кмет!), ревете на умряло! Престъплението не е с каква заплата, колко кредит взимаш, а дали като служител не си направил нещо нередно, заради което като частно лице са ти дали кредит. Но ако се замислите и вгледате, за да му даде някой такъв кредит, значи някой се е облажил от тази банка! Нещо за зрелищно арестувани банкови функционери нейде из статията? НЯМА! Значи НЯМА делавера! Значи кредита си е лично проблем на човека и банката! А за закона "плащаме колкото може повече на едрите" дето го обез-ветиха днес нещо? Пак НЕ! Ами ще продължават да се продават ДЪРЖАВНИ имоти и беизнеси на безценица и само народа ще плаща... Това е.

Не си прав! Нагласените търгове ги прави оня дето командува парламента и магистратите.Търг се прави- както каза онзи милионер дето прави стени да се катерят в свободното си време хората по тях- Търга е явен, всеки мераклия се явява след,като е вкарал депозита и почва да наддава пред всички и всички гледат кой е по най юклия и мангизлия.Така е в Америка. Имаш кинти- плащаш, откъде ги имаш- има финансово разузнаване, но то си брише лайнята,щото е много оакано и не може да види.Така,че по тези проблеми-питайте г-н Премиера. Кинтите нямат мирис ,но имат произход! Чат ли си?

Ако предложиш адекватно обезпечение - съпоръчители, ипотеки и прочие - банката може да ти отпусне и 1 милиард евро кредит. Да имаш кредит / все още/ не е престъпление и няма как да се презумира вина в таз връзка.

Не е престъпление, но от къде обезпечение за 1 милион кредит с 25 хилки заплата за година? Тя и КТБ отпускаше така кредити наляво и надясно, ама фалира и тогава ревнахте що не я контролирали! Така че както и да го гледаш, ако щеш през крив макарон, или кметът е престъпник, или банката... все някой не си е свършил работата.

Iivanov84

Абе глупаци като не познавате човека що пишете глупости,той си има магазин хранителен и ресторант поне от 25г има с какво да си връща кредита,и другото е че той преобрази БОжурище и направи доста за общината...

Това че е преобразим Божурище прави ли престъплението по-малко престъпление? В една нормална държава всеки, без значение колко хубави неща е направил, като престъпи закона си търпи и наказанието, а този дори го показаха по тивито що за стока е. Ти нали искаш да живееш в нормална държава - ми нека да става като в нормалните държави - да си понесе наказанието по закон, не да се крие зад това, че не-знам-си-какво направил за Божурище! И гледам, че много хора мислят като теб - не се оплаквайте, че живеете в бананова република с ниска заплата - нормална държава се става с топки, а вие нямате такива, след като защитавате човек, който очавадно се е облажил от положението си.

Но винаги се прави уточнение, че КПКОНПИ не са свършили никаква работа и НЯМАТ никаква заслуга за каквото и да е! Без да съм експерт, плахо ще предположа, че документално всичко е изрядно и ако разследването не се проведе в стил "Кметицата на Младост трябва да умре!" то съдът едва ли ще намери за какво да постанвои осъдителни присъди.

Такова крадене както сега - никога не е било. Това БСП-рите през зъби го казват

Отпускането на тоди кредит е от компетентност единствено и само на банката ! Друг е проблема за какво са били предназначени, това е описано в документите на банката.за какво,как и за колко време ще ги върне.Тия със страшните имена не знаят за какво става дума и ни будалкат-едно време писаха за ония плащания дето се разбират по телефона,че са получили стоката и може да се изплати на място., хавала май се казваха.Бяха арестували един куп арабески и щяха да разкриват финансови престъпления за стотици милиони.Някой да е чул нещо за развитието на нещата?Четиво за неграмотници!

Жанке, тва за банката е канава за журналята , да се радват. Кучето е заровено накрая - чети за нагласените търгове. Тука казуса е като Деса Еврото +Били и бай Петко дето нагласят търга за обекта на бул Малинов. За тва са ги сбарали- за нагласен търг и злоупотреба със служебно положение, кредита е за заблуда на врага

Я по-добре попитайте банката за този кредит. Опасявам се обаче, че нищо няма да ви кажат. Най-малкото с какво е гарантиран този кредит. Все пак живеем в банкова диктатура.

45 ГОДИНИ НЯМА ДА ЯДЕ, ПИЕ, ПЛАЩА КАКВОТО И ДА Е И ХОП, ЩЕ ГИ ПЛАТИ С ЛИХВИТЕ..., после се събуждаш и краката ти отвити!

Stan Stan

Повсеместна практика. Какви ти 80 декара, то цяла България я приватизираха през 90-те по тази схема. Какви са били заплатите на тези, които са купили например "Елаците-Мед" за 90 милиона ? Сега провизиите на предприятието в банката надхвърлят 1 милиард.

...А беее...къде е ..."ГАРГАТА" ???

от кога кметовете на райончетата са със 2 хиляди и кусур месечна заплата ?! Това означава ли, че чиновниците и служителите в райончетата получават по около 1400 лева месечно ?! А върви че не гласувай за ГЕРБ после ?!

ИТ специалист в "районче" с 20 години стаж, 660 лв. брутна месечна заплата, а първо провери и тогава пиши

Кредитът се тегли, за да се докаже произход на парите. Иначе, той вече си ги е взел, от "комисионната". В такъв случай, най-лесната гаранция е кеш във валута на депозит в сейф. Даваш 550,000 евра на банката, тя ги слага в един сейф, подписвате договор, че тези пари гарантират кредита и всички е пито платено. После, като някой те пита, откъде имаш този имот, казваш смело - "теглих кредит, изплащах го 4 години, аз и цялото ми семейство, стотинка по стотинка!" (примерно) Интересно е да се отговори в този момент, откъде точно имаш парите за гаранцията. Това е единственото слабо място на тази схема. Изплати ли се кредита, я хамилата, я хамиларя.

Тази схема заминава след една бърза проверка, освен ако дълга не се погаси бързо.

Stan Stan

По банковата тайна не се казва откъде са парите. Банката пита - подписваш една декларация и това е. Не финансираш тероризма, не ги пращаш зад граница. Правилата за изпирането на пари ги добавиха наскоро.

Щом отпускат 1 млн. лева кредит върху 25 хил. годишен доход значи, че при средна работна заплата за страната от 1200 лв. на месец ще ви отпуснат поне 500 хилки. Я кажете името на банката, че и други хора да намажат, дет се вика.

И този е някакъв "експерт на ГЕРБ" по усвояване на еврофондове. Там са се събрали само такива експерти. А, този е завиждал на Цв Цв, но действа на местна почва с каквото може и каквото има за "усвояване".

А ще анулират ли сделките за земи, продадени на този фалшив търг?

НЕ! затова е цирка, всичко ще мине с едно уволнение и ще се забрави!!!

Може да си сигурене, че вече собственика е "3-ти добросъвестен куповач", така че разваляне няма как да стане. До болка просто, нали.

НЕуважаеми новинари, новина се пише с истината и то цялата! Другото са клюки. Ако ви вълнува кредита-напишете - изтеглил кредит срещу... и тук се гледа документа за кредит който е общодостъпен в службата по вписвания където пише какво е обезпеченито- имоти,акции или каквото е там и тогава се пуска новината. Какво лошо има да заложи къща и земя? Но що се касае за продажбата-дупе да му е яко! Трябва да разкостят цалта община!

Ние нямаме жърналисти. Имаме точно списвачи и преписваи. С преписване влязал в университета, с преписване изкарал университета, с преписване работи . . . Преписал една новина, дори не дал и дума от себе си. Не се знае дали изобщо е прочел какво е преписал . . .

Прав си! В случая те показват Вина, а не НОвина... едно НО ,но какво...!

Както могат управляващите да купуват апартаменти с асансьори на занижени цени, как сега се чудят, е е купена земя на също занижени цени??? Това е супер нагло и лицемерно и от страна Прокуратурата!

Този кредит е за прикритие и изпиране на други средства. Така действат всички перачи. Реално това са негови пари, които банката му дава "като кредит". Като ествествено си взема лихвите.

Хубаво! Сега го нищят този Кръстец, ама да беше само той, добре. Сега 1 седмица с него ще ни занимават, а в тази седмица може да хванат още седем като него. Има още, кметове, депутати, политици. Днес очаквах да кажат за още 10 такива. Ние сме прекрасна държава, щом имаме само един крадец с рода. А другите едни честни, честни, а народа богат, богат, че и много умен:-)

какво пресъпление извършва някой който взема кредит? С какво получаване на кредит при абсурдни условия е по-различно от закупуване на имот на абсурдна цена? Защо закупилите такива имоти не са арестуваи по същия начин? На гешев жена му е купила апартамент на 250Евро/м2 в София...

Той кмета не е влезнал в банката да си ги вземе а някой от там срещу много добра комисионна му е разрешил и му ги е дал, ама както винаги от него отговорност не се търси....Не казвам кой крив кой прав защото само писания чета, но монетата винаги има две страни като в повечето случаи се спестява втората...

На следващите избори пак гласувайте! Опашката от цървулковци - кандидати за власт е от тук до Китай!

Трябва да се изясни какво имущество е ипотекирал в банката и дали не е имало политически натиск за отпускането му!

иди и го изясни !кой те спира ?

Ако проверят община Несебър ..... СВЯТ ЩЕ ИМ СЕ ЗАВИЕ!!!

царството на кипите никой не може да проверява !

...Остави "КОГА е ВЗЕТ"...ами НАПИШЕТЕ ...К О Я Е Б А Н К А Т А .... отпуснала този кредит при ТЕЗИ УСЛОВИЯ !!!

Какво му е незаконното да изтеглиш кредит, ако имаш достатъчно обезпечение ? Ако има имоти, дворци, земи - защо да не му дадат кредит ?

Кметът на Божурище взел 1 млн. лв. кредит при годишна заплата от 25 000 лв. Тоя пак е взел кредит,щото Цветанов е получил дарение тризонет, без да го е платил.

Коя е банката? Кои са експертите оценили неговите доходи? Пишете! Нали има свобода на словото в ЕС?! Путин ли ви пречи сега????

Лишете от работа всички на тази банка от експерта до началника в банковата сфера за ЕС! Ако е клон, давайте и борда и регионалния представител за контакт със сивата икономика!

сега му казват "кредит".

Хампарцумян и Ягодин са ЗА ЗАТВОРА при първоначален строг режим!

КОНПИ да погледнат и от другата страна на София в Елин Пелин. Там далаверата се ръководи от ВМРО кметче и неговите протежета и се краде ама здраво. Само да видят на кого са възложили да изготви ОУП-а на общината и директно да им дават по 20 години.

Кметът на Божурище Георги Димов, който бе арестуван вчера, е изтеглил кредит в размер на 1 милион лева, при условие, че годишната му заплата възлиза на 25 хиляди лева. Това каза на брифинг говорителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева. От мен ако зависи ще уволня на момента дисциплинарно цялата специализирана Прокуратура! До един без предизвестие! Къде тук е престъплението, че някой е кандидатствал и е взел кредит?!!!!!! Не знаят ли българската поговорка за лудия, зелника и баницата?! Защо не арестуват всички банкери отпуснали му кредита?!!!!

Той не е виновен ! Виновен е,този който му е дал този милион !

А ако са ги заставили да му отпуснат чрез заплахи, примерно? Пак ли няма да е виновен?

ако-то цапа

Потвърждавам се новото наименование на тази партийна клика ,,Гамени за епохално разграбване на България, алооо баш вожда чуди се че хората не ти гласуват и дали са нискоинтелегентни ...

Не ми гласуват , ама се избирам , нали ?

Добре де,а как става така че Лозан Панов си купува Къщичка на Морето на Първа линия до Морето само за някакви си 26.000лв а???Сигурно е по същата схема а?

Може ли да ни пуснеш една снимчица на тази къща? Само едно, не повече.

влез м имотния регистър с егнто на лозан. Има го в бивол. и неговото и на жена му.

Дай, дай, линкче дай на снимчица. Не ми казвай аз какво да направя.

и жена ти така викаше - давай, давай, не спирай...

Малък ти е за на жена ми. Само на приказки си голям. Снимката чакаме. Също да ни кажеш колко квадрата е вилата и кога е купена. Ама май си зает да си разстягаш анатомиите, за да ти връзват.

"Към момента установяване проверка кога е изтеглил кредитЪТ" С какъв конкурс ви назначават тука!?!

По неграмотност.

конкурса е само с 1 параметър - дълбочина. На лоповия орган.

Време е да се отвори ГУЛАГ отново.

Белене стига.

Из Шоплука да си на власт и да откраднеш не е срамно, срамно е да те хванат.