Кмет срещу кмета – "за" и "против" общинските съвети

По време на посещението на служебния премиер в Поповица бяха обсъдени финансовите проблеми в малките населени места

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички с АРАБСКИ маски ( бурки, фереджета) да се махат от Парламента и от Магазините ( Аптеките имат разделителен прозорец), а също и арабите, които Боклук Борисов сложи да гледат дали българите носят АРАБСКИ маски, в държавните фирми... Да бягат към Саудитска Арабия... Само такива се заразяват с вируси, или разни педдерази, еббали се с араби и китайци... Вече РАЗБРАХМЕ че Боклук Б.Б. Банкя-лията е Педдераз и затова носи АРАБСКА маска, както Евнух, Педдераз, Роб в Харема на араби- Мюсюлмани.. И точно затова, Фандъкова пуска групи от педдерази да се събират, да обикалят из София и да РАЗВРАЩАВАТ малките деца... На изборите за парламент, в изборните секции, НЕ трябва да има МАСКИ, за да можем да ВИДИМ - Кой иска да гласува... Чух че Боклук Б.Б. давал БГ паспорти на маймуни и китайци.. Така че , ако някой види такива да приближават Изборните секции, трябва да ги ИЗГОНЯТ към Турция.. САМО араби, негри и КРАДЦИ, и мошеници може да влязят да гласуват с маски !!

България има 28 области/окръзи/, но 265 общини! Представете си 265 по броя на общинските съветници, за каква паплач говорим, която уж контролира кмета! Играя си на мини Народно Събрание. Ню Йорк има един кмет - София 1+24 районни!!! С районни общински съвети!!!

99% от кметовете,начело с тоя пуяк на снимката, са аватари без грам свободна воля. Хора на дистанционно управление. Напълно излишни, защото единствената им работа е да легитимират безобразия.

Преди двайсетина години общинските съветници идваха на доброволни начала. Сега обаче кокала им се услади и си гласуваха по 3000 лв. заплати, отделно комисии и др. По този начин кмета ги държи на каишка и си прокарва корупционните проекти. Десетки са корупционните практики, от общините се източват не милиони, а милиарди. Всички ги знаят , но всички са в кюпа и това ги устройва. Системата е калпава и ако нещо ефективно не се предприеме всяка година ще си имаме увеличение на данъци, такса смет, вода и ППС и излизане от дупката няма.

Служебното правителство съвсем през просото го подкара! Питам, откъде са сигурни, че ще продължат да са на власт? Освен, ако вече не са сигурни, че софтуерът ще им подготви искания резултат! Това обяснява защо ЦИК НЕ ВЗИМА РЕШЕНИЕ ЗА КОНТРОЛНО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ХАРТИЕНИТЕ ОТРЯЗЪЦИ ОТ СИК И ПРОЦЕДУРА ПРИ НЕСЪОТВЕТСТВИЕ!

Грешката е във финансирането на общините. Всички делегирани държавни дейности възложени на общините да минават и контролират през областния управител. А кметовите и общинските съвети да се разпореждат само с местните приходи и да се занимават с месните дейности. Сега кмет на малка община се разпорежда с целия ресурс, Нанякъде достига до 80-90% от превода от държавата. Общинския съвет само гласува и подпечатва с решение разпореждането на кмета на общината. И той е феодал в общината. Без реална работа и инициативи за месното население.

Кметовете трябва да са държавни служители и назначавани от правителството.

Да, предлагам също така и Троловете под новините да се назначават от правителството, а не както до сега - еднолично да се избират от Кутев.

Общинските съвети трябва да се закрият, тия мишоци в тях вземат хиляди левове за по 1 или 2 сесии месечно лобират на разни смотани индивиди но с пари и пречат на всички кметове да работят!!!

правят подобно абсурдно искане защото са отчаяни кметовете на малките населени меса, щото тях никой не ги пита за нищо, щото за под опашката на коня. А ако са от друга партия съвсем никакви пари не отиват към тях. Това трябва да се промени и на кметствата да се гласуват бюджет и щатна бройка за да имат някаква самостоятелност тия кмето иначе по добре да ги махнат.

Е като са го избрали 110 човека от общо 200 в селото, КОЙ да му делегира право да разпределя бюджети, като то повечето не могат да се подписват, да не говорим, пък че и селата не могат да се самоиздържат от данъци и такси, а разчитат на дотация от бюджета. И ще махнем контрола на Общинския съвет, да може бай Шебек, щото е кмет да си харчи за каквато му скимне.

ненужни заплати, всичко трябва да е електронно , вече сме 21 век, администрацията е прекалено голяма, и тези както и мвр трябва да бъдат съкратени до минимум, мвр са 55 хиляди, мисля че 10-12 хиляди са ни достатъчно и без това по цял ден и нощ си бъркат в носа по офисите и по колите

като за това взимат големи заплати, напълно необосновано, градовете са под всякаква критика, а престъпността не е намаляла !

Престъпността е обект на работата на МВР, Съд и Прокуратура.

В по-малките и средни по размери населени места настоящите "старейшини" , пардон "градски съветници", са всъщност местните чорбаджи. те си се събират и решават съдбините на града според техните интереси. По-скоро трябва да се мисли в посока техният монопол да се разбие.

Закриването на Общинските съвети ще съсредоточи цялата власт в ръцете на кмета, което освен, че е противоконституционно, е и крачка напред към диктатурата. Общинските съвети със сигурност трябва да функционират, за разлика от Областните управители. Те са напълно излишна фигура с кухи функции.

И до сега с ОС какво е положението?Кмета казва за кого и по колко да гласуват и те,общинарите,изпълняват!

Ами кандидатирай се, стани Кмет на община и ти определяй бе, какво висиш по форумите и лееш акъл?

"По-време", "най-време", още по-по-най... Много зле!

И да ги закриете и да не ги закриете, все-тая... Държавата е толкова разпадната, че на никой няма да му направи впечатление кой ги има и кой не...

Не е все тая. Като ги закрием хрантутниците на наш гръб ще намалеят малко.

Тоя палавият сержант от снимката да не говори много че санкциите по законът Магнитски ще го бързо застигнат …

Въпросът е, че санкциите по закона "Магнитски" засяга спонсорите на БСП, ДПС, ОМВ, ИТН, ДБ и отстранени от правителството на Борисов 3 висши чиновници!