Учени прогнозират силни снежни бури

Затоплянето на климата може да предизвика зачестяване на силните снежни бури, подобни на тези, които връхлетяха Съединените щати и Европа през тази и миналата зима.

Обратно в новината

Коментари - Учени прогнозират силни снежни бури | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За глобалното затопляне прочетете, обмислете и не говорете глупости. Достатъчно популярен материал е RegionalSimulationsOfClimate.pdf на един от сайтовете на метеоролозите. Глобалното затопляне е факт, но само в науката. За съжаление, твърде много хора извъннея видяха нещо, "удобно" за комерсиализация и се втурнаха да "продават" - всичко, коквото им е на разположение - климатици, печки, надежди. Стига само да има луди да ги слушат и да купуват... .

Във високи слоеве на атмосферата, ще рече тропопаузата и нагоре, не съществува "температура" по начина, по който вие я разбирате. Съществува кенетична температура, което е съвсем различно нещо. Повишаването на кенетичната температура, води до натрупване на енергия и когато някоя бурия достигне до тропопаузата тя се захранва с повече енергия от "обикновено" (въпреки че в климатологията обикновено не е дума на почит). Това е само схематично, защото има разни системи за обратно захранване и така нататък, които също влияят при развитието на бурите. Колкото до силните снеговалежи, те се очакват и без да се обясняват с глобалното затопляне след 2012. Очаква се и захлаждане, което ще продължи няколко десетки години. Убеден съм, че колегите, които се издържат от "борбата с антопологичния фактор в глобалното затопляне" ще измислят цяла поредица нови теории, за да обяснят как захлаждането е свързано с Глобалното затопляне. Аз лично не съм убеден въобще в него. Напротив по-склонен съм да вярвам на простите закони на климатологията, а те не са нарушени. Земята е имала и много по-топли периоди и много по-студени, общо погледнато в момента е сравнително хладно, освен това излизаме от малък ледников период. За теченията бива да се допитвате до океанографи, но аз лично не съм видял нито едно сериозно и добре обосновано проучване, което да доказва обща промяна било то в хоризонталните или във вертикалните течения. Ако трябва да залагам на някакво природно бедствие, което да доведе до сериозни климатични промени, бих заложил на Йелоустоун или друг супер-вулкан с просрочен график.

Хора, какво обсъждате ? Глобалното затопляне е научен и доказан факт, той не е плод на некомпетентни субективни мнения на "запознати" граждани. 50% от горите на планетата Земя ВЕЧЕ са изсечени - няма ги безвъзвратно. Колко автомобила има в движение всеки ден и колко предприятия не мога и да ги преброя, нито вие.. Смятате, че тия неща нямат никакъв ефект така ли ? И утре ако изсечем и всичките гори пак нищо няма да се промени, не настъпват климатични изменения, а учените само ви лъжат, защото ви завиждат как си живеете безотговорно и нищо не ви става ? Помислете пак....

Лъжат ви! Започна глобално застудяване, а не глобално затопляне! Четете книгата на Майкъл Крайтън "Състояние на страх" и книгата на Йордан Янков "Глобалната лъжа"! Правят много пари на ваш гръб - "въглеродни емисии", "енергоспестяващи" крушки (които реално не пестят енергия)...

Много съжалявам за теб, братко, но тук си в грешка. Тази част на течението около Ню Йорк е вече студената, която се движи от север на юг.

Нещата са обселютно така, понеже има глобално затъпляне и става много горещо, този нажежен въздух се издига много, ама много нагоре, защото знаем от физиката, че топлите неща се издигат нагоре и като се издигне много нагоре ИЗБУТВА студените въздушни маси надолу и по-точно и точно над тези, които са прегляли от глобалното затопляне и падат стремително надолу под формата на сняг и бури и катаклизми! Изводът е да си отворите добре очите и да си сложите на устата лепенка, та да не лъжете толкова, защото една лъжа казана сто пъти може да стане и истина, пък тогава ще видите какво е да те загреят глобално още на земята.

Ще се вдигне нагоре топлият въздух ама докато не срещне друг слой, който да го спира. Ако си чувал, атмосферата има много слоеве. И това, което ти се струва за даденост тук, на повърхността на земята, не е съвсем същото там, горе. Има слоеве с много висока температра, има и с много ниска. Така че не си прав.

Я, всички умници от БАН са се събрали да ръсят бисери! Много знаем, нищо не можем!

така бе доказано, че измирането на живота на Марс и продължаващото разширяване на Вселената е вследствие на това, че само малка част от домакинствата са си поставили соларна батерия за 100 000 долара и липсата на интерес да плащат 10 пъти по-високи сметки за електричество. От академията настояват за сериозни санкции за всички нарушители.

Добро утро. И като допълнение влагата в атмосферата пречи на слънчевите лъчи да достигнат земята, а от там настъпва застудяване. Откритието на 21ви век!

ГЛУПОСТИ!

А за катаклизмите предизвикани от ХААРП някой ще каже ли нещо?

Абсолютно вярно! По същия механизъм охлаждането предизвиква летни жеги доказаха учени от Магаднската Академия.