Немската гимназия първа по успех в София

В първото класиране за прием в гимназиите след седми клас в София на първо място по бал е 91-ва Немска езикова гимназия, в която най-ниският приемен бал е 33.678. Закриват се 39 паралелки в столицата.

Обратно в новината

Коментари - Немската гимназия първа по успех в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Горките умни деца!!Не знаят какво ги чака в "елитната" немска гимназия или по-точно,какво ги чака техните рдители!Наистина немската лежи на стара слава!Като искате да си плащате-идете направо в чужбина!

Не си никакъв асистент ти, ами направо прецедент! Защо говориш така злобно и обвиняваш другите, нима хулиш 27 000 души, които идват от цял смят да следват примерно в Кеймбридж? Ти чуваш ли се само, луд ли си, що ли? Жалко, че кризата и жегата са ти се отразили така пагубно. Обади се на ДжиПи-то си да ти помогне, ако още може. Приятен ти уйкенд.

Българите днес - отвратителна нация! Стадо от чуждопоклонници, нихилисти, мързеливци, завистливци и фашизоиди! Всички се бутат в немски, английски, испански и какви ли не школа, с едничката цел да емигрират и да станат небългари. Осъзнай се, племе мършаво! Никоя от нациите, говореща на изброените по-горе езици не може да достигне духовните висоти и пъстрото богатство на нашия славянски език, на нашата културна идентичност, дълбоко хуманна и с безкрайно мощен естетически заряд, който има потенции от раз да раздуха както тъпото бюргерско самочуствие на швабите, така и кухото високомерие на още по-тъпите янки и на британците.....

Драги ми смехурко,обърни се веднага към някой за специализирана помощ.Най-естественото нещо е желанието на хората да търсят нови хоризонти.А ходенето и ученето по света може само да накара и затворените очи да се отворят.Така раноили късно ще видят и осъзнаят истината за липсата на конкуренция на родната страна България.Няма по-удобно ,приятно и изпълнено с възможности място за реализация на българи от нея.Но обикновено всеки учи трудно и от собствен опит

Да направим "класация" пхри изхода, когато завършват - колко процента влизат във ВУЗ-ове директно, отиват с препоръки в чужбина да следват и се връщат да се реализират тук, и ще видите съвсем друго "съотношение на силите". Хай да престанем вече да се съизмерваме по този механичен начин, какво ще кажете, а?

Моля,статистиката да каже в България,коя е гимназията на първо място,защото не вярвам това да е софийска гимназия и като давате такава информация пишете данни за цялата страна,защото София не е България!А на децата успех в учението и живота!

228 деца останаха извън класирането заради лошо попълнени заявления - я някой да ми го разтълкува. Това са всички некласирани кандидати или те са допуснали грешки при попълване на заявленията? И ако е второто, защо този, който е приемал заявленията не ги е върнал да си коригират грешките. А ако е първото някакси ми се струва, че след второто класиране ще има още доста закрити паралелки.

Не са класирани, защото са писали само паралелки, за които не им стига бал. Изхвърлили са се, с една дума. Приемащият документите няма как да знае, че някой е писал само немската като желание, а балът не му стига и за фризьорското.

Това е когато се попълват молбите и кандидата не е предвидил паралелки с по-нисък бал, за да е сигурно, че ще влезе, а се е мерил по-високо. Не са предвидили, че може тези 229 кандидата, просто да се хвърлили на такива паралелки, а да отидат по други училища, които са с отделен изпит, като ТУЕС, художествени, НГДЕК. Всичко е относително, няма да останат без образование.

Всеки бал е бал,но немският,най е бал!

Факт е, че повечето от споменатите елитни училища дължат приема си на стара слава. А ученикът изкарал най-висок бал е от частно училище, което е показателно за това накъде вървят нещата в България:)

Получаваш това, за което плащаш!

БРАВО НА ДЕЦАТА! ДАНО БЪЛГАРИЯ УСПЕЕ ДА ИМ ОСУГУРИ РАБОТА ПОСЛЕ, А НЕ ДА БЯГАТ НА ЗАПАД! ВЪПИЮЩА НУЖДА ИМА ЗА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ДА СЕ ВЪЗСТАНОВИ ТЕЖКАТА ПРОМИШЛЕНОСТ, ПОНЕ ЧАСТИЧНО!

извинявайте, но за каква тежка промишленост говорите?! Господи, как може да има българин, който да пожелава такова нещо, като това е едно от главните неща, които закопаха страната ни.Тежка, на България и трябват интеклтуални дисциплини, модерни технологии, образование на ниво, а не овце под строй и докато налива някой, всички щастливи, а като спре кранчето и на улицата-дали стачкуват, дали гладуват...

СЪЖАЛЯВАМ, НЕ ВИ АНГАЖИРАМ С МНЕНИЕТО СИ, НО НА БЪЛГАРИЯ Й ТРЯБВАТ ЗАВОДИ, НЕ КАТО ПРЕДИШНИТЕ! НЕЩО КАТО ТОЗИ КОЙТО ОТКРИХА В ЛОВЕЧ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА КИТАЙСКИ АВТОМОБИЛИ - GOLD WALL! АКО СЕ ПРИВЛЕЧАТ ДОБРИ ИНВЕСТИЦИИ ЩЕ ИМА ПОМИНЪК ЗА ХОРАТА!

колко циганета учат там ?

Да моля,отговорете какъв % е задължителният прием на цигани в тези гимназии?Ако има с какъв бал са приети?

Как пропуснахте този път 73-то немЦко, чудно? Знам поне пет училища, много по-стойностни от цитираните нафукани т.нар. "престижни" школа, но хората просто тихо и мирно си вършат работата и затова в дворовете им от ранни зори е пълно с народ и си носят дори рибарски столчета да чакат по-първи ред за записване. Но не видях нито едно от тях в тази уж "класация", обслужваща само разни бивши директорки, няколко ограничени чиновнички и т.н. Холата не можете да ги излъжете и да им сочите кое е елитарно и кое - не. Те вече знаят и се пазят сами от законите и тъпите ви наредби!

знаеш ти нещо......я си гледаи нещасния живот и си малчи като оправиш себесе тогава може и да драснеш някои ред....!!!

Добре де, напиши кои са.

И какво му е на 73-то???????????????????????????????????????//

да-и аз не знаех, че това 73-то е "елитно" заведение. смяхххх

Да елитно е ! И още как!