Американка с баща българин е най-влиятелнa в съвременното изкуство

Американка от българско-италиански произход е на първо място в класацията на британското списание "Арт ривю" на най-влиятелните хора в съвременното изкуство за тази година, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Американка с баща българин е най-влиятелнa в съвременното изкуство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С какво е известна та е на първо място в културата? Аз съм живял години в Германия и Франция, това име го чувам за първи път. Пък и Касел и тоя фестивал са толокова световно неизвестни. Пък и само името и прилича на българско. А тя дали зане че е българка? И тия велики културни деятелки Пуситата.... Мамо мила, аман вече от превземки.

...между нас и американците е че американците от кънтри райони правят големи неща/кинти/, а ние нищо не правим, защото сме били и сега сме кънтри държава.

ето поредното доказателство колко споспобни хора сме но като сме там кудето трябва!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

От тези 1300 като махнем мааааалко под византийско, мааалко под турско, маааалко немско, маалко под руско, като че ли не ни остават много години независима държава.... После защо психиката ни била робска.....

по-ясно уж, ама с още повече правописни грешки! "Е (запетая) и аз това се питам. Щото наистина е противоречие това (запетая) което правим. Толкова много българи са направили постижения в науката и изкуството и повечето наистина имат повечко акъл от (без интервал) колкото западняците (отваряща скоба) общата маса западняци (затваряща скоба, запетая) но пък не(интервал)можем да си оправим държавата. Сега така по (тире) ясно ли е?"

Хубаво е, когато на човек му е хубаво . Задължен съм Ви/ви, г-це Мишева/Дир.бг ! ...Сериозни постижения. Признати. ...Глобален подход. Най-съвременен. Браво на момичето ! ---------- И понеже кака-Ни Дилма се офлянква с тез нейните алемански ембраер-ци -- Ще взема да подбутна Нашата Работа откъм г-ца Каролина (била тя северна, била южна )

Адмирации. Да е жива и здрава. Но станала е нещо ЗАЩОТО Е ТАМ, А НЕ ТУКА. Ако беше расла и "развивала" тука щяха да я чу..т и да се гаврят с нея, като с нищожество. Ама какъв връх, какви пет лева. Ето това е дережето ТУКА.

А всички неудачници, които са писали тука, ще си живеят и ще си умрат като такива!

А всички, които са успели (макар и малко на брой) и няма нужда да бягат в чужбина, май ти убягват!

Патиланчо, не се чувствай длъжен да коментираш, особено когато не си разбрал какво съм написал. Ако някой ти плаща на брой постове, нека си удържи петте лева за този.

Баща и избягал от държава, от която велики не може да станат хората.

проижодът и е български, но тя е американка, учила в американско училище, общувала с американчета, яла е хамбургерии . даже и името и е американско. сигурно знае само няколко български думи. и какво като тя е с български проижод , а и дима русев? сърцето и трепва като чуе американския химн, а не българския. да не се заблуждаваме, че емигранцките деца носят българско сърце, защото те са вече чужденци.

проижодът и е български, но тя е американка, учила в американско училище, общувала с американчета, яла е хамбургерии . даже и името и е американско. сигурно знае само няколко български думи. и какво като тя е с български проижод , а и дима русев? сърцето и трепва като чуе американския химн, а не българския. да не се заблуждаваме, че емигранцките деца носят българско сърце, защото те са вече чужденци. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Няма значение каква е българка, американка, марсианка. С какво е "най-влиятелнa в съвременното изкуство"? 99.9999% от хората по света за пръв път чуват името и. А и Пуси раят щом са на 5 място, всичко ми е ясно.

В петък, 19 октомври, в Нова конферентна зала на Ректората на СУ, от 10:00ч. ще се проведе т.нар. научна конференция по повод годишнина от рождението на дъщерята на комунистическия диктатор Тодор Живков. Това е опит на наследниците на комунистическата номенклатура сред академичния ни елит да фалшифицират историческата истина и да реабилитират личности и символи на тоталитарния режим на Българската комунистическата партия,

да тва е тук още се чудим дали живков е бил добрия баща на нацията хората правят компютри с размера на длан а скоро и базирани на квантовата физика.... ние се чудим още дали един конекрадец е бил добър и умен

Ей ще се задавите от омраза. Имало е много читави хора и през онези време /представям си за тези времена какво ще се говори след години.../. Людмила Живкова е имала много голям принос за културата, дори е заплатила с живота си затова. Вземи прочети малко - за Ванга, Бастет, Странджа ..и връзката с нея.

на какво се смееш - на себе си ли ясно че е имало свестни хора обаче са били мачкани какво общо има с културата човек без талант? тва че културата е била смачкана от бездарна политическа класа в никакав случай не е положително нещо от класа бездарни глупави масови убийци

сериозно изкъство е избрала...да се хване на работа.

относно някои мнение по-долу: всички американци са потоци на европейци или азиатци или квито там стига с тая генетика важна е средата

генетика,генетикааа,приятел!остави я тази среда бре!!!

прекалено си посредствен и озлобен за да си ми приятел наиситина май скоро ще я оставя тая среда :))) ама само да не се окаже че и от генетика разбирам повече от теб :))

И все пак, тук някои тоалетни са с по-стара история от американската.. А генетиката не я подценявай.

историята май се оказва последното спасение на бездарните и неплодотворните забравете историята на тоалетните ни щото само в тоалетна ще си живеем

имам общ поглед върху генетиката някои "генетици" казваха че евреите са нисша раса ама айнщайн е евреин кво правим негрите са били нисша раса ама май са най-талантливи в някои области в генетично отношение шимпанзетата се различават от хората с 2% от генетичната информация всички сме просто хора най-основната разлика е нивото на глупост а тук хората савсем оглупяха от злоба и демотивация

успехите на българи или потомци на българи в други държави не са нашата гордост а провала на държавата!

и защо са провала на държавата?това ми прилича на мнение на малоумник,моите почитания ако съм засегнал някои.умението да се радваш на успехите на другите е победа над самия сабе си.това генно недоразумение българите да сме вечно подозрителни и злобни ни е пречило винаги.желая успех и се радвам на успехите на всички българи в чужбина.успех,добри хора

да както и злобни и барзи в обидите :) не всичко което не разбираш е глупаво провал е защото тея талантливи хора ако бяха останали тук щяха да са провал и никога нямаше да успеят в нищо

Защото на талантриви и интелигентни хора не може да осигури условия за развитие Което би се превърнало в успех и развитие и на същата държава Да не споменавам загубата на генетичен материал, затова всяка масово изселване е трагедия за народ и държава

Не ни занимавайте с това модерно изкуство, всичкото е измама, а Хърст е най-големия измамник от всички.

Комплексираните българчета пак се наредиха да прочулите се за снимка. Какво и е българското на тая жена, като нито е родена тук, нито е възпитавана в българска среда. Не сте ли чували , че битието определя съзнанието . Дали ако беше родена и възпитана тук щеше да е това , което е в момента? Силно се съмнявам! Нито пък Дилма Русев щеше да е президент на Бразилия. Не забравяйте , бащите и на двете са избягали от България поради "хубав" живо и едва ли искат да се сещат откъде са. Показателно е че дърщерите им незнаят български. Всеки родител , който е таял любов към родината си, ще научи децата си на български. Тази жена няма нищо , ама абсолютно нищо общо с българия. Стига сте се чудили въз успехите на кого да си градите самочувствието, ами се хващайте за работа и си оправяйте държавата и живота. Стига сте слобяли и сте подливали вода на способните. Това ви е големия проблем, че сте изключително злобнички в генчето си и гледате все да насерете този който излиза с едни гърди напред. Затова ви е засрана държавата. Умните ви хора отдавна не са тук, а вие само се чудите как да си присвоите успехите им, като се припознавате за генетично техни роднини. Смешковци!

Мими Мимева- абсолютно си права!!!!

Май си писала коментара преди да прочетеш статията. Какво й е българското питаш - ами произхода, щом баща й е българина. И още с първите думи е ясно написано, че е американка. И Дилма Русеф е с български корени, и Джон Атанасов, а Асен Йорданов си е баш българин. И това не може да се промени независимо от писанията ти.

Според теб само тукашните роми ли са българи? Пише си там - половин българка! миме, миме, заради такива като теб сме такива! Ако всички катотеб се махнат, живот ще си живеем! Злобарка си ти, миме!

DDR=Давай Давай Роботи, т.е., айде, айде, бачкайте. Тъй се майтапеха едно време с източногерманците.

И като е най-глупавия,как така се е задържал цели 1300 год.Как този глупав народ ражда деца,които печелят златни медали на олимпиади и то по информатика?Това,че може би живеете сред обкръжение от глупави хора,не значи ,че целия народ е глупав!Хайде малко повече самочувствие!

"най глупавия народ в света е БЪЛГАРСКИЯ", българските гени очевидно дават глупост в изобилие.

Честито и поздравления на жената! Независимо, че не е родена и отраснала в България, баща и е българин. Значи е половин българка по народност, не по националност. Не плюйте веднага и първосигнално. Успехът и може да не е под влияние на нашата велика партия, но може поне едно поздравление да изкажете първо! Заради такива като вас, плювачите сме на това дереджде!

Майка Й, Гинчето, беше най-хубавата жена в нашто село , Бреница! А мажо Й , като сите, беше пияница . И она побегна с един италянец,търговец на свински рогове. моташе се из селото цел месец.

Бе то майка и е италианка, а баща и е българин бре!

Американка от българско-италиански произход ... бля бля бля.... а как ви звучи примерно Нигериец от монголо-скандинавски произход ??? Замислаяйте се поне малко какви глупости пишете.

Ами като цял живот е живяла в САЩ като каква да се определи - ескимоска? А щом баща й е българин, а майка й италианка то каква е по произход - български и италиански или за по-кратко българо-италиански. Аман от тъпи коментари!

Аман от такива като тебе - на всяко гърне мерудия. По разбираемо би било заглавие от сорта на - " Американка с български корен е най-влиятелнa в съвременното изкуство"

Какво като баща и е българин...кво общо има с българия...

Под крушата не падат ябалки!

Баща й круша ли е? Щото явно не искал да бъде круша, защото не е харесвал градината и другите круши. Искал е да бъде портокал и е станал. Та тя какво викаш е - круша или портокал? Ето това му е хубавото да не си растение, освен значително по-високото IQ, можеш сам да избираш какво да бъдеш.