Китайци искат да произвеждат картофи и ориз край София

Една от най-големите китайски компании е заявила интерес да инвестира в развитието на минералните извори

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само искам да знам какви химикали ще ползват? Кой ще контролира това? Колко дълго тези химикали ще останат в земята? Какви последствия ще има това за водите ,почвите и населението? Кой чиновник ни е продал?

Има достатъчно европейски инструменти за контрол на качеството и употребата на пестициди, особено в селското стопанство. 12 години сте в ЕС и още не сте научили как работи. Затова сте и бедни и прости.

Няма такъв прецедент, някоя държава да е спечелила нещо от китайска инвестиция. Що не си купуват стоките от нашите производители, ами ще развиват собствено производство? Защото ще си вкарат китайчета да работят, а ще ползват нашата инфраструктура и продукцията ще бъде за Китай.

Дебилчета,китайците ще отнасят всичко в Китай.Не мислете,че ще остава на нашия пазар.Те имат политика да изкупуват земя по цял свят,за да прехранват огромното си население.А вие ще купувате прескьпа храна...

Ако дават швейцарски заплати са добре дошли, иначе марш в Африка.

Китайците искат....., еми ние не можеме ли да им продаваме, каквото произвеждаме, картофи бол. А не прекупвачи да ни ги взимат на смешно ниски цени.

Само китайци ни липсват!

А стига бе , ориз край София ?!? Да не би да са решили да изчегъртат терминал 1 и 2 , да разкарат дренажната система и пак да превърнат местността там в блато , как преди сто години , с цел да имаме пължен олиз от Софийското поле ?!?

че след китайците на чужди земи и трева не расте. Те неконтролируемо използват торове, продукцията буйно расте, но е отровна. Ако ще бъдат дадени минералните извори тук, те ще изнасят водата за Китай, а за българите ще остане ... сплескан

Китайска компания купува села без жители,купува земеделска земя и гори.

Неееее! Вън тази пасмина! Да не сте посмели да продавате земята и водата българска! Ще се каете горчиво, изедници!

Вкарват 100 000 китайци в България.

Който след 20 години стават 1 000 000 китайци в България.

..Ванга го е казала че жълтата раса ще господства на света...много ще си паснат с боко, и за тях корупцията е нещо нормално и задължително в демокрацията. Само че китайците не си поплюват и са много, така че боки не знам къде ще се скрие един ден с милиардите си.

С продажни гадове, които за пари всичко ще продадат дори и на враговете си.

Имах познати китайци на които споделих че харесвам храната в китайските ресторанти...те ме помислиха за луд. Казаха ми че там всичко е имитация на месото и другите храни, просто поставят една и съща химическа подправка на всичко за да изглежда набухано...като се замислих открих че имат право понеже колкото и много да ядеш в китайски ресторант то след 1ч пак си гладен. Вън тази измет.

напуснахме си земята и други ще я обработват, а на ромските събратя честито - сигурна съм, че китайците имат ужасно успешни методи за интеграция. щото политиците и тези събратя доста допринесоха с тормоза си да напуснат българите,

слагат пестициди, торове, и други такива безконтролно!

Точно така, дано никога да не се случи това.

Жълтите изкупуват на безценица Африка и Латинска Америка. Нямат място в Европа! После не плащат никакви данъци, носят със себе си корупция и мизерия. Не в Европа!

Даже са избрали и подходящ терен - задния... двор на Боко Тъпото в Банкя. Може и някоя сонда да му пуснат в задния... двор - за нов минерален извор!

Как се инвестира в минерални извори ???

Като изградят китайски СПА центрове. Китайците ще лапат парите, а ние мухите.

Как ли отиваш в тенис клуб БАНКЯ и даваш 38 милиона € на Иван Саздов (авер на Бай Хой )

кво общо с иван саздов кво става кви 5 лева

Тези си отровиха земята сега търсят нова земя да отровят отново. Глупави китайци.

Тъжно. И за китайците сме евтина работна ръка.

След като ние не оценяваме какво може да даде прекрасната ни земя, други ще я оценят, експлоатират и печелят от нея.

За кого да ги произвеждат - надявам се за да си ги изнасят за Китай, препълнени със селитра и фосфати? Не ни трябват! Жълтата чума ВЪН и ДАЛЕЧ от Европа! Да ходят при Путлер - той има достатъчно степи за тях!

Като те чета, виждам че вече си поел доволно селитра и фосфати....можеш спокойно да отиваш на запад...

Дотук една рубла - 2.5 ст. Дерзай за да заработил дозата водка и купичката ориз/картофи. Наздраве!

Стига вече с тия глупости, погледнете в рамките на тиквеното управление колко пъти е писано за невероятни бъдещи инвестиции, и колко от тях са се сбъднали. Измислени герои ни управляват.

Нямат място в България!!! Който е допуснал китайци - добро не е видял!!!

Както е тръгнало, скоро и домати и чушки ще ги поканим да ни отглеждат. Защото българите станахме чиновници в скапаната столица, изоставихме ниви и градини, напълнихме и осрахме панелките в София и в свободното време, вместо да работим на бащините си земи по родните села, се правим на протестиращи срещу всеки и всичко, само и само да не работим... А беше време, когато плодовете и зеленчуците ни бяха хит в цяла Европа! Но идиотските напъни на Сульо и Пульо да станат столичани и да седнат зад бюро, доведоха до там, че да ядем и пием фалшива храна и напитки от Китай или Турция... Комунизмът побърка трудолюбивите ни селяни да ги натири от родните им къщи и да ги прави зорлем работници в Кремиковци и всякакви индустриални гиганти, които загробиха модерното ни селско стопанство! Тези "гиганти" рухнаха, но селата опустяха и земята буреняса. И сега имаме чиновници, безделници, протестиращи неизвестно и за тях срещу какво, но биещи гърдите "столичани", и вече не селяни... Нищоправци!!!

Zdravej, Problema e che za da mojesh da si pozvolish da otgledash neshto na bashtinata si zemq triabva da si neotluchno tam na miasto i da go opazish ot kradlivoto cigansko i necigansko pleme koeto chaka samo niakoi da zasadi neshto i da mu go otkradnat i togava pak stigame do problem koi ni pazi nas ot murgavite elementi.

и нашите продажни мързеланковци ще раздадат всичко родно докато Българите търсят начин за оцеляване зад граница