Вълната протести от Арабския свят достигна Китай

Китайската полиция използва нов метод за потушаване на протести в Китай, където има призиви за мирни митинги и демонстрации по модела на демократичния движения в Близкия изток.

Обратно в новината

Коментари - Вълната протести от Арабския свят достигна Китай | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много добре си го казал в точка 5. АКО ИМАШЕ ОЩЕ ТАКИВА КАТО ВАС ТАКА ДА МИСЛЯТ , НЯМАШЕ ДА СМЕ НА ТОЯ ХАЛ В МОМЕНТА .

При тия неграмотни управници, които докараха държавата до четвъртата национална катастрофа, да ти плюя и на правата и на демокрацията. Китайците са по-щастливи от нас, по-здрави и се гордеят с това. Завиждам им, но в Китай се живее по-добре от тук и по-здравословно, там храната не е канцерогенна като тук. Всеки отричащ тези твърдения просто се самозалъгва.

... ама няма да плюем ни на права, нито на демокрация, защото такива тук няма. Тук имаме право да слушкаме някакви "избрани" с кебапчета от цигани и и фантоми, трябва да им се радваме и не трябва да ги контролираме (пробвай да искаш някаква информация в общината, например) Вярно - нека за опит някой да поиска в общината информация за строежите между блоковете, за надграждането на "временни" постройки, за това, защо му искат рушвет и т.н... А колкото до грамотността на управниците - заслужили сме си ги! Я си помислете как биха реагирали немците, например, ако някой кокошкар тръгне да се възползва от властта си и го разберат (а те бързо разбират...).

Много ми е интересно да разбера няколко неща: 1. Вярва ли някой в това, че някой писал във Фейсбука и другите взели, че се вдигнали на протест; 2. Защо в БГ няма такива протести, чъпреки, че тук има не нарушаване на човешките права, а направо геноцид - погледнете - българите скоро ще изчезнат. Кой му помага на българина - малцинствата ли? държавата ли? някой велик батко от чужбина ли? А на циганите?... 3. Какъв е процента на протестиращите в Китай спрямо основното население? 4. Интересно дали пък това няма да е някаква идея да си намалят бройката на населението - имайки предвид БГ-опита.... 5. Кой според вас има полза от шумотевицата там? Някой, който иска да не си плати дълга към Китай, или някой, който не иска китайците да имат 7% прираст, защото от 2-ра сила ще вземат да станат 1-ва? Дали пък няколко безделника могат да поведат стадото да се забавлява с безредици???

Тази държава съществъва повече от 7хиляди години(!) и едвали лесно ще изчезне. Те са като валяк, който минава през всички бедствия, завоеватели, политически строеве...и оцелява.

В Китай има интернет - в момента го ползвам. Не виждам протестиращи, но има цензура - прекъсват новините както си искат и от тях остават само спорта и времето, а, и валутните пазари. В магазините има всичко в изобилие. Може да не получават много, но пазаруват и изглеждат спокойни и не се псуват по улиците като нас. Работят МНОГО. Миналата година станаха първи по износ ( преди това беше Германия!), а тази година са ВТОРАТА икономика в света, изпреварвайки Япония. Много добре съзнават проблемите, но и силата си.

стотина атомни бомби не им ли решават проблема?

той се решава елементарно със сто тояги по голия ти задник. Заслужено!

да се сабудим вситки и на 10 март всеки да доиде пред парламента с тояги илопати на протест да се изгонят говедата *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Санкции срещу Либия , а защо един от ПЕТТЕ ПОСТОЯННИ ЧЛЕНА НА СЪВЕТА ЗА СИГУРНОСТ Е КИТАЕЦ.Двоен стандарт по отношение на държавите. За малките малтретиране ,големите метър.

ами защото може би постоянните членове там са победителите от ВСВ? а двойните стандарти са си налице винаги и навсякъде!

Ежегодните хуманитарни помощи на Щатите за подпомагане на третия свят и бедстващите страни надхвърлят 180 милиарда!Само в китайската провинция Хейлудзян вложиха инвестиции за 2 поредни години 80 милиарда!Ти защо мислиш ,че жълтите малко живнаха и вече не мрат като мухи!След Мао,дън Сяо Пин помоли Никсън да инвестират в Китай ,за да не напълнят Щатите с бежанци!Така че,Китай не е нищо друго освен американска неоколония с експлоатация на евтино платен труд!Затова престани да се хвалиш с твоят Китай,който е фалшивата гордост на всички български комунисти!

Започни да разсъждаваш,а не стой безсмислено на задника си!От там не идват мисли!не ти ли е известно,че дори и един човек в Тунис,предизвика революция в тази страна ,а след това на целия арабски свят ,а вече и в Китай!?Този млад тунезиец според тебе не изразява мнението на останалите,но явно теорията ти е глупава!

-над 200 души,но тепърва ще излязят тянковете ,за да мачкат хората ,както преди години на Тянанмън!

Танкове няма да излязат! Не четеш ли в началото на статията какви "елегантни" методи използват. Нищо не им струва, например, да пуснат райски газ или отровен смог веднага щом се съберат хората да протестират. А могат да напълнят митинга и със свои хора - провокатори, много повече от протестиращите. Методи бол... А танковете не са модерни от времето на Пешо Мастиката.

да сравняна Китайската мизерна република със САЩ!Бангладешците и Суданците живеят по-добре от тях!Завалиите имат вече по паничка ориз,благодарение на това че Щатите изпратиха там мръсните си производства-химия,металургия,цементова промишленост и шивашките производства!При 4-5 пъти повече население от САщ имат 4 пъти по-нисък БВП!Това прави 20 пъти по-нисък стандарт!Сега гонят нашата минимална заплата!що се отнася до човешките права те са някъде в 18-ти век!Колкото и да подтискат този народ,ще дойде време комунистите им да грабнат като нашите куфарчетата с парите и да побегнат!За разлика от БГ обаче,там всичко се съпровожда с много кръв!Ужасна страна ,с още по-ужасна перспектива!

доста глупости си изприказвала, но кой ли ти се връзва, не са рекли китайчетата не са им разказали играта на американските еврейчета, само трябва да изкарат на пазара валутният си резерв който имат в долари (беше около 300 милиарда преди 5 години сега е повече) и ще им гледаш тогава резила на американчетата, защото всичко което се продава там е направено в Китай, ако не знаеш, ако не са биликитайците нямаше сигурно още да са построили транс-континенталните железници. Скоро ще си дойдат нещата на мястото!

Това твое становище е пагубният резултат от комунистическата заблуда.

Муци въобще не си в час. БСП на Китай е 40 трилиона долара ... за сравнение на САЩ е 14 трилиона. 2.Валутните резерви на Китай се изчисляват на сумата около 2 трилиона долара. Ако Китай поиска да обърне тези валутни резерви в злато .... това ще е краят на капитализма въобще. Загряваш ли за какво става въпрос?

Ама представяте ли си - цели трима арестувани!!! Ах, пропадна тоз Китай и това си е!

Не можах да схвана как точно Китай е залят с протести. Някой пишещ не се ли усеща, че 200 човека в един град, общо 14 града, ако наистина са толкова, дали отразява мнението на останалата част от населението на Китай. И демократично ли е, малка групичка от хора да се опитват да наложат своето мнение на останалото мнозинство. Това е класическа американска демокрация. Съгласен съм с изказаното по-долу мнение, че искат да убият кредитора си. Или поне да се опитат да сложат марионетно правителство, което да им опрости дълга.

не си прав. Нали знаеш - 200 човека снимани по определен начин може да станат поне 2000, а сега недей да мислиш, че тези 200 човека са малко - това е едно недемократично мислене, според мен САЩ и ООН трябва и ще им наложат сериозни санкции. Хора недоволни винаги ще има - за самите китайци, както и за целия останал свят, е най-добре да си стоят в строй като сегашния, защото демокрация в Китай ще донесе на всички по света много, много китайци, тръгнали на разходка.

ТВ ройтерс кат гладна кокошка просо сънува ама чичката Ху шъ и разкаже играта гаче ли...

Шум и вода си звучи направо като пускане на тоалетно казанче...

Леле, как им се иска на хамеретата да се разпадне и Китай. Да, ама това не е СССР, нито БГ, която е прогнила от корупция... Да не взема обаче да отиде огънят вместо на изток към Хамериката. Ими тогава ко праим?

Що, бе, комуненце, да не се разпадне Китай??? Я питай, тейко си, докато манифестираше пред мавзолея и крещеше КПСС-БКП-ДРУЖБА-УРА, минавало ли му е през ума, че на две преки от Червения площад ще отворят Макдоналдс?

тъпанари могат и даядат такива кат теб например ....щото мишките казат умирали от глад ама не щели стар бургер...))))хи хи лизач смехотворен

щото в Китай за корупция разстрелват, затова! разбрали мекеренце американско защо? защото това което гледаш по американските филмчета го няма никъде в америка, ама как ще го знаеш след като си седиш само в къщи и онанираш пред всичко направено в америка, вярно че те тези неща стават все по-малко,но все пак е тъпо1

Искам да видя как САЩ и ООН ще санкционират Китай :)))), Майтап да става..

ДА , КИТАЙ ИМАТ ПРОБЛЕМИ С ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА, А АМЕРИКАНЦИТЕ ПЪК ИМАТ ПРОБЛЕМИ СЪС ЗАДЪЛЖЕНИЯТА КЪМ ТАЗИ ДЪРЖАВА, КОЯТО СЕ ЯВЯВА НАЙ ГОЛЕМИЯТ ИМ КРЕДИТОР. За САЩ е най добре да умре кредитора им - Китай и арбските държави притежателки на американски дългови инструменти. ЕДВА ЛИ ТАЗИ ПИЕСА ЩЕ МИНЕ В КИТАЙ. В някои арабски държави на които се блокираха банковите активи защото са "недемократичне" може. Така се случи с Либия и Египет. Другите като емирствата ще се налага да се разделят с ценните хартиики продавайки ги на смешните... още 10-15 % от номинала. НА КОГО ЩЕ ГИ ПРОДАВАТ ЛИ ??? Ами на същите тези частни американски банки които с полученият от американското правителство заем от ш00 милиарда долара са готови да осъществят тази операция по обратното изкупуване на дълг ОТ ТРИЛЬОНИ ДОЛАРИ на смешни цени. КАКВО ДА СЕ ПРАВИ - ПО ДОБРЕ Е ДЪРЖАВНАТА СОБСТВЕНОСТ В АМЕРИКА ДА ПРЕМИНЕ В РЪЦЕТЕ НА ТЕХНИТЕ ЧАСТНИ БАНКИ ОТКОЛКОТО В КИТАЙЦИ И АРАБИ. нещо неясно има ли?

Всичко е точно и ясно и е така! Заповядай утре на УОЛСТРИЙТ, 11, В 10 часа за интервю за работа!

първо,на уолстриит не им трябват много умни служители,второ,ти само си слушал за тази улица.

ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА КОМЕНТАРА! Малко е трудно да се обяснява на гащници, но щом имаш нерви - БРАВО!

Не вярвах , че някой съфорумец наистина знае за какво иде реч. Евала

Аз пък и друго не вярвах- че администраторите ще подберат този коментар.

Звучи достоверно, само дето не е. Де да беше толкова просто всичко. Но можеш да пишеш свободни съчинения и да те хвалят разни почитатели на дядо ти Йоцо, а и той самият, особено ако включиш и Сорос.

да, има проблем в Китай, и той е комунистическата диктатура, и чугунените кратуни като теб, които я защитават. Това им е проблема. А ти САЩ не ги мисли...50 години студена война, и все уж се 'разпадат' чак ми омръзна да го слушам това...

Българските управляващи са къде по изобретателни от китайските им колеги. През 2009 година бевшия кмет и настоящ премиер обяви на демонстрантите протестиращи против правителството на тройната коалиция, че има заложена бомба пред парламента. После за сигурността на демонстрираците същите бяха посъветвани с палките на полицаине да напуснат площада пред народното събрания. Студентите бяха бити като мечета у дерек, но това е демократично, защото то бе по заповед на тогавашния кмет Борисов. В Китай разбира се това не е демократично, защото те са тези които пречат на Америка да свети.

Аз гледах ония ден по дискавъри за тейзъра и вече има пушка с тейзър патрони, а барета са направили пушка с халостни дето маа до 70 метра без да загуби енерция, без да те убие ама синкавицата дето ти прави е.... жестока...те управниците дават луди пари от данъците ни за нови оръжия за потушаване на протести... мирните протести са вече извън закона. Сега само подчинение или революция имат смисъл.

Мултиетнически държави с мижави икономики и ръководната роля на вожда рано или късно се разпадат - Югославия и СССР са класическия пример...Мултиетнически държави с работещи пазарни икономики също могат да се разпаднат - наблюавайте Белгия...А за мултиетнически Китай, ръководен от мутирали комунисти, създал икономически и социални диспропорции с библейски размери, генериращ БВП основно от кражби на западно ноу-хау и в пълна зависимост от западните пазари, е въпрос на време...После да не кажете, че не съм ви предупредил!

Добре че ти, големият умник, ни предупреди. Че иначе бяхма загинали направо! Я сиктир...!

Аз ви предупреждавах и за любимия ви СССР...За теб, персонално, ти си загинал отдавна...

малиии ама колко чай има да изпиеш копайки най-големия язовир бедна ти е фентъзто))))

Това е ново явление!Истеричният страх от Китай и усилията да се покаже колко е лош!В сравнение с добрият САЩ.Причината е,че истината понякога много боли!

ДА , КИТАЙ ИМАТ ПРОБЛЕМИ С ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА, А АМЕРИКАНЦИТЕ ПЪК ИМАТ ПРОБЛЕМИ СЪС ЗАДЪЛЖЕНИЯТА КЪМ ТАЗИ ДЪРЖАВА, КОЯТО СЕ ЯВЯВА НАЙ ГОЛЕМИЯТ ИМ КРЕДИТОР. За САЩ е най добре да умре кредитора им - Китай и арбските държави притежателки на американски дългови инструменти. ЕДВА ЛИ ТАЗИ ПИЕСА ЩЕ МИНЕ В КИТАЙ. В някои арабски държави на които се блокираха банковите активи защото са "недемократичне" може. Така се случи с Либия и Египет. Другите като емирствата ще се налага да се разделят с ценните хартиики продавайки ги на смешните 10-15 % от номинала. НА КОГО ЩЕ ГИ ПРОДАВАТ ЛИ ??? Ами на същите тези частни американски банки които с полученият от американското правителство заем от 600 милиарда долара са готови да осъществят тази операция по обратното изкупуване на дълг ОТ ТРИЛЬОНИ ДОЛАРИ на смешни цени. КАКВО ДА СЕ ПРАВИ - ПО ДОБРЕ Е ДЪРЖАВНАТА СОБСТВЕНОСТ В АМЕРИКА ДА ПРЕМИНЕ В РЪЦЕТЕ НА ТЕХНИТЕ ЧАСТНИ БАНКИ ОТКОЛКОТО В КИТАЙЦИ И АРАБИ.

Като обявим фалит и китайските ще се хваната за пръстите на краката . Въпрос на време е да си потърсят правата хората там.......до 10 години ще погребем и онзи ''комунизъм''

Не думай, американецо! Гледай вие в Новата Юдея да не се самопогребете, както сте я подкарали. Щото комай натам отиват нещицата...

извини ме че копирах коментара ти , но я виж какъв хубав спор стана :)