Кирил Петков: Няма рискове от санкции от САЩ заради РСМ, това бяха фалшиви новини

Премиерът очаква Скопие да изпрати посланик до 60 дни, работните групи ще се срещат всеки месец

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Първо искам да кажа, че няма никакви рискове от никакви санкции, това бяха фалшиви новини и фалшиви интерпретации." Кире, стига си лъгал! Конгресменката от САЩ си го е казала пределно ясно. А вие изпратихте ли нота до посолството на САЩ? "Ние трябва да премахнем езика на омразата. Да имаме след това вкарване на тези общи успехи в реалните учебници. Да, може да не са решени всички въпроси, но тези, по които имаме общо мнение по тях, да намерят място в тези учебници", коментира той. Кире, и сега мозъците ли ще ни промивате. Знам, че работи и РСМ е ярък пример в това. Да не искате българите след 50-70 години да не знаят какви са???

Може ли такова нещастно човече да бъде оставено с власт ? Ужас е малка дума за да опише последиците от действията му. Но най-хубавото (за него) е че той никога няма да го усети истински, защото е сляп.

И кои са сащ-исаните , че да си позволяват да налагат санкции на България. Алоооо еврейски фекалии България е независима държава...Дебелата и грозна мустафа вън от България заедно с всички сащ-исани уроди, козяк се затваря и айде сбогом...

Яко са стреснали момчето оттатък океана. Нещо му пуши главата. Ще забъркаме отново страшна каша и поредна национална катастрофа.

Вижте му само тъпия поглед "Бог да пази България "от такива грешки на природата!Радев Радиста да се качва на варела и да лети към Шабла може да си избере писта в Морето!

Така се бях стресирал от битовите сметки за миналия месец как да ги платя, но тая вечер ще спя спокоен. Санкции няма за има от САЩ.

Малиии, как се бех уплашил, добре че няма да има ! Хахахаха, ей Кирчо а нека да ни сложат и санцкии, че да можем откровено да ги напсуваме и повече да не им слушаме глупостите. То не бяха сенатори, не беше чудо !

Кое е фалшива новина? Че си бранят протектората- Македония? Ние сме своенравен съюзник - без достатъчно агресия и милитаризъм и няма как да вземат нашата позиция.

Вземи погледни дефиницията за "фалшива новина" и след това говори, че изказването на американската сенаторка е нещо такова. Също може да повикаш и Херо, за да даде пояснения какво е имала в предвид нейната сенаторка.

Само без български предатели в историческата комисия от сорта на Дечев, Бечев, Дичев, Кьосев, Атанасов и сие !

Българоубиец, да си ходи

Добре направи Кирил Петков че отиде на място, подаде ръка, предложи вариант за добросъсестство, за продължаване на промяната в отношенията между Македония и България. Само че този филм сме го гледали преди - Зоран Заев дойде тук, подписа договор, прегръща се, обещава, а после се извъртя, не изпълни нищо и органзира международна кампания за оказване на натиск върху България. Така че нека не се подлъгваме пак, и да чакаме да ни извъртят друг тарикатски номер, а да вземем мерки. Основните играчи в политиката на ЕС са Франция и Германия, от друга страна имаме световен политически фактор като САЩ. На Балканите пък има и друг един фактор, който се прави на умрЕла лисица, но всъщност дирижира антибългарските настроения и действия в РСМ, и това е Сърбия. И за капак Русия си прави редовно гаргара, подливайки ни вода с изопачаване на историята, филмчета, подръчкване на РСМ и т.н. Отделно Турция, Гърция и Румъния за сега си траят и гледат с интерес. Та ето алтернативата: На България при всички положения и предстои сериозна инвестиция в обновяване на армията и купуване на нова техника. Същевременно имаме около 8 млрд. лв. повече приходи в бюджета за 2021 г.: Започване на преговори за купуването на 2 нови подводници клас Scorpene, от Франция, на цена от около 2 милиарда лева; като в замяна се договори подкрепа за българската позиция в спора. Започване на преговори за купуването на приблизително 100 модерни бойни танка Leopard 2A7V от Германия, на цена от около 2 милиарда лева, отново срещу подкрепа за българската позиция. Започване на преговори за купуване на нови 8 бр. изтребители F16v block 70 от САЩ, на цена от около 2 милиарда лева, отново срещу подкрепа на българската позиция. Всичко това ще ни струва приблизително 6 милиарда лева и ще отнеме приблизително 4-5 години. В резултат ще сме изпълнили изискванията на НАТО за военни разходи (2% от БВП) за следващите няколко години, ще сме превъоръжили армията си и ще си осигурим подкрепа от Германия, Франция и САЩ. В допълнение можем да си поръчаме няколко (примерно 3 комплекта) системи "Bayraktar" от Турция за към 200 млн лв, което ще ни осигури и тяхната подкрепа. За всички останали "играчи" ще остане възможността да се наслаждават на процеса и на резултатите от него. А на Република Северна Македония ще осигурим няколко години за размисъл, при гарантиран натиск от Франция, Германия и САЩ. А да, и гарантирано ще пропусне възможността за каквито и да било инвестиции от България. Само идея .... забавна при това.

С какво право САЩ ще на санкционират. Кое човешко право сме нарушили. Та те Унгария и Полша не са санкционирали(поправете ме, ако греша), пък какво остава за нас.

Разбира се, че няма такова нещо. Нкакви зевзеци са хванали някакъв сенатор дето е последна дупка на кавала и то в опозицията и са я баламосали с въпроси. Все едно тук някой от на Копейкин депутатите да се изкаже по международното положение.

Извършеното от министър председателя не може да се определи с нищо друго освен с национално предателство. Член 103 НК Който, изпълнявайки държавна служба или поръчение пред чуждо правителство или международна организация умишлено ги води във вреда на републиката, се наказва с лишаване от свобода от десет до петнадесет години, както и с лишаване от права по чл. 37, ал. 1, т. 6 и 9.

Конкретно вредните действия: Националния интерес е обобщен и изпратен на Македония в пртокол "5+1". От вчера Македонската прес тръби, че исканията вече са "4+1". България се отказва за един от стратегическите си интереси, като в замяна получава споразумение за самолетна линия, при това губеща и най-вероятно няма да се реализира. Прокурорът да попита, Измамиха ли ни в сделката или никога не сме защитавали националния интерес? Като взе в предвид факта, че според КС, министър-председателят е гражданин на друга държава в момента на решението си да стане такъв.

Очакваме конгресмен Клаудия Тели да осъди просто киро за обида, накърнено достойнство и лъжа. Убеждавам се, че на тоя палячо физиологически са прекъснати всички връзки между главен мозък и гласни струни. Ако го питат какво е каза преди половин час, няма да може да отговори.

Ментата

Фалшиви новини!

Кирчоооо, приказвай си ти още малко глупостите, приказвай си. Но знай, че не е далече времето, когато ще те гоним с камъни от тази държава!

Зоопарк в Скопие. Детенце пада в езерцето с крокодилите. Всички пищят. Един мъж скача във водата и изважда детето. Аплодисменти. Една журналистка застава до мъжа и тържествено произнася: "Такъв героизъм е присъщ само на македонците!" Спасителят се обажда: "Всъщност, българин съм, но това е присъщо за всеки човек." На следващия ден в местния вестник заглавие с огромни букви "БУГАРСКИ ФАШИСТ ОТКРАДНА ЗАКУСКАТА НА КРОКОДИЛИТЕ ОТ ЗООПАРКА!"...

Петков е човек който не познава историята на България. Той и неговият екип са НПО ,майка му библиотекарка и не го е научила за нашата история. Срамно е това. Всички сме забравили историята и със сигурност ще съжаляваме много скоро. Остана. Къде се скри финансовият министър още няма бюджет повече работят на МРЗ. Питане за трите месеца ще ме компенсират с нова МРЗ.

Бля бля бля...и едно ако накрая

Е каква "фалшива" новина?!?! Това беше ЦИТАТ!

се случва и с всички български идиоти завършили в Москва и пРоссия.

ги чипират и правят автоматически роботи и подлоги на САЩ.

Не съм си и помислил, че има риск. Ти нали затова веднага хукна за Македония да "оправиш" нещата. Нищо, и ти ще си го получиш. Не вярвам в Бог, но има нещо, дето плаща на такива като теб. Приготви се, ще ти трябват сили.

естествено, че няма, нали им духа на всички

Тоя ни кара да се срамуваме че сме българи.

Aз пък се гордея ! Банкянския лайнар ни правеше само за смях.

Дядото

Ами то село без идиот не може. Гордей се, моето момче, гордей се!

Последната година актуалният филм в България е: "От глупав, по-глупав"!!! Киро Тъпото е в последния римейк!!! А Крадев Хвърчилков в началото!!!

Така, защо се вайкате? Българската конституция е мъдра и е казала, човек с друго гражданство освен българско не трябва да заема висша държавна длъжност и да представлява страната в между държавни преговори. Толкова е просто да спазваме законите си.

И трябва този текст да се допълни с "никога не е притежавал друго гражданство"...

боже, боже, ти да видиш отиде до там на крака да се среща с правителство на няколко часа да ни каже че РСМ нямали териториални претенции, тия сепаратист дет ни взеха нашите територии нямали към нас претенции, боже, боже. А Кире ти увери ли ги че ние не си искаме земите си, отцепени незаконно от Българската държава, увери ли ги че ще осигуриш самолет за "работните" група за наша сметка,дето ще е на загуба, щото хазната си е твоя и що да не изхарчиш още милиони от нашите пари за удобството на едни частни интереси, тия работни групи просто разпределят РСМ ресурсите към разни сащ частници по списък на Мустафата, ама ние ще плащаме на тия групи и заплати и самолети и всичко. Мръсник продажен си ти Кире, дано те видим скоро в затвора.

Лице с друго гражданство освен българско не може да заема висш държавен пост. Толкова ли е трудно да си спазваме законите. Логично е като има чуждо гражданство да няма чувство на дълг и отговорност кум българския народ.

Тая диария кирчо простото е комунистическо чедо, най-долната предатеска утайка.

Пред очите на целия народ 120 годишния македноски въпрос днес бе възприет като бизнес сделка и започнаха да се търгуват стратегически интереси срещу авиопревозна услуга. Гръмнете го този по-скоро.

Много ти разбира Киро от 7мо училище за Македонския въпрос. След 7мо училище не мисля, че в някое друго образователно заведение се е запознавал с българска история.

Има ли новина в руското сайтче дир, която да не е фалшива

и КСНС правиха, точки писаха "5+1", на които македонците вече вика "4+1" :) Защо ли? и накрая една мизерна самолетна линия, срещу отстъпен стратегически интерес. Егати и некадърниците

Кое бе другарю просто Киро? Другарката конгресменка не го ли е казала?

Киро е пуснал свои тролове в нета да твърдят, че е фалшива новина, а не е. Всеки с Гуггъл може да гледа видеото, което още виси на сайта на Гласът на Америка- северномакедонска редакция.

Какъв самолет за 200 км. по права линия и 10 пътника седмично??

но пък го разменихме за стратегически интерес

Каква Северна Македония уе, ти тъп ли си, у Гърция се превиват да ти се хилят, а у Пирин може да се канят да те .....ват! Клоун!

А вие си мислехте, че няма кой да бие Бойко, ей ви на тоз го задмина с 300та!

С бустерната доза Киро ми разпра косматата джоза.

Ее, бием тъпомера, Просто..

Като оставим настрана, небрежното посещение в Македания. Не разбрах за защо търсят претенции за територия само! А претенции за език, за Кирил и Методий... ?

За тия работи требва кохонес ::)

Кохонес трябват за да успееш на тези срещи, а не MBA. Разбрахте ли сега, че MBA не е нищо особенно. Старите кадри от МО и МИО ще му скрият шапката.

За жалост, MBA /Master of Business Administration/няма нищо общо с МИО /Международни икономически отношения!/ От небето до македонския космонавт!

Да де, но с МО и МИО днес работиш за Домино или ОК. Ама с MBA from Harvard водиш преговори за българските национални интереси. Само аз ли виждам нещо сбъркано тук?

Аз нещо не разбирам проблема с директната авиолиния, какъв е точно проблема , та да се занимават с нея премиери и президенти. Ако такава линия е печеливша, България Еър, Уиз еър, Мъседониан Еър или който и да е, да са я направили до сега.

Измислят си опорни точки за да не се занимат с общата ни история.

Обикновена така се прави.Първо се пуска слух че ще има нещо си(в случая санкции американски) после категорично се отрича.Иначе казано сещай се булка.А санкции ще има защото сме малки и никой не ни пита какво искаме и какво не.Ние трябва да отстояваме интереса си само че нямаме нито финансов ресурс нито ....нищо.

"не скри, че в началото вероятно държавата ще подпомогне новата линия, която трябва да се разработи като успешен бизнес модел и в самолета да не летят единствено участниците от работните групи." Нали разбрахте че тия "работни" групи са бизнес групи които уреждат интересите на конкретен сащ бизнес и им осигуряват дори самолет, който ние ще плащаме щото е ясно че такава линия е на загуба и БГ ще покрива загубите, т.е. договорили са един комфорт на тези частни бизнес групи за наша сметка.Сега Кире действа да разпределят ресурсите на РСМ в джоба на няколко частника по списъка на Мустафа, ние като държава няма да се доредим до никакви ресурси, а няколко сащ бизнеса и послушния кръг около него.Не знам дали някога сме имали по-нагъл продажник. И затвор ти е малко, Кире, ама ти ще си намериш майстора, ще си платиш сметката един ден.

СРАМ! УНИЖЕНИЕ! Кой напира за ЕС? Ние или РСМ? Защо те не дойдоха в България? Защо те посрещна външния министър, а не новоизлюпения премиер? Не ми говорете за протокол, елементарното възпитание изискваше министър - председателят на Западна България да те посрещне!!!!!!! Кирчо, не предавай националния интерес! Не подготвяй поредната национална катастрофа! Или искаш зорлен да върнем Тиквата на власт! Къде си Шкемби Войвода! Сигурно някъде си се запил. И престани да слушаш господарите ти отвъд океана!!!

Само да кажа, че Тиквата има постигнат договор, без предаване на национален интерес.

Какво жалко падение! "Той изведе на първо място като постигнат резултат декларирането от Северна Македония, че няма териториални претенции" Господи, моля те нека това да е дъното и от тук нататък да тръгнем нагоре!

Напълно съм съгласен! Това ли му е резултата? Та нали за да влезе в Евросъюза всяка държава трябва да декларира, че няма териториални претенции...Сигурен съм, че РСМ го е декларарилала вече многократно. Така че отновп се питам: Това ли е резултата от посещението?

Новината не е фалшива, но амриканското правитеслтво и посолство им у нас се разграничиха от нея, това остава само частното мнение на една американска сенаторка, която е била посланик в Сърбия (!).

това ми хареса - сега се видя от целия свят, че "най-лошия социализъм е по-хубав от лайн'ната сащ демокрация," а сега с байдъно каква "демокрация" е в сащ, и как я налагат същата в марионеткитете ЕС, канада , австралия, бедна ви е фантазията. Не трийте, не трийте, и хитлер гореше едни книги, ама вие го надминавате.

по безпристрастност на медиите утре 160 място. Едни случайно, бързо скриха информациите и пресконфенренциите от посещението на Петков в Македония, други скриха направени коментари.

благодарим ти, радев за това откритие! ти наруши конституцията за да ни го назначиш за министър, но явно е имало защо!