Кирил Домусчиев за високите цени на тока за бизнеса: Има енергийна мафия в България

Надявам се, че един ден прокуратурата ще намери време да влезе и в енергетиката и да порови малко, коментира председателят на КРИБ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Един от най - големите монополисти подема атаката срещу ТЕЦ Марица Изток 2 - стожера на енергийната ни независимост и националната сигурност - даващ хляб на десетки хиляди, които заедно със семествата си стават стотици хиляди. Ето по този начин се поставя една държава на колене. Ако си нямате работата слушайте му глупостите на тоя.

Най - интересното в това интервю бе сравнението между почти сходни по обем ТЕЦа Българския държавен Марица исток2 и гръцки такъв със подобна мина в нашия работят 3(три) пъти и отгоре работници около680 в гръцкия и около 2100 в българския подобно е съотношението и мините.. Спомена, че в българската мина се плаща за да влезеш да работиш... Загубите на Марица за стотици милиони ги покриваме ние данъкоплатците

А ти си следващия за проверка онзи с каскета идва

ЛИ ВЕ ПИЧ?...?.....ТЕЗ НЕЩА СЕ ЗНАЯТ КИРЧО ОТ ВСИЧКИ НАВСЯКЪДЕ....какво може да се направи и защо не се действа а само се приказва години подред за това?ГОДИНИ И ГОДИНИ СЕ ПРИКАЗВА ЗА ТОВА ПИЧ!!...на папагалите им втръсна да го повтарят...кога ще се промени нещо?НИКОГА ЛИ КИРЧО ВЪПРЕКИ ЧЕ СИ ЗАИНТЕРЕСОВАН И ТИ.....НИКОГА ПРАВИЛНО!НЯМА ОТДЕ ДА ДОЙДЕ НЕВОЛЯТА ДА ПОПРАВИ КОЛАТА

....... да чуем истината от "първа ръка", а в останалите сектори (то едни сектори, ама).....няма

Прав си г-н Домусчиев , в България има мафия навсякъде и в енергетиката , и в БДЖ , и във футбола , в хазартните игри , но най-вече в министерствата ръководени от твоя любим Премиер!

са тез мегавати ,при преминаване на газ трябва отделна нова тръба по турски поток! може и по южен!!

Мноого си лаком ,ще си намериш майстора

Един мафиот се присмял /или си жали /на другите.

Мафия има - да, но тя се ръководи от зализан делиормански душманин с държавни протекции. Прокуратурата е хубаво да порови наистина, но да разрови чадъра над най-богатия и зализан българин, който все още е на свобода.

ще има да чакаш да рови,нали Боко стои зад това поредно бушонче и зализан близач, а той пък си повярва ,че е голяма работа..смех ,голем смех пада бате..

Тя цялата енергетика е в руски ръце. Как няма да е мафия.

И американските ТЕЦ-ове нали?

Никак не е забавно когато едни мафиоти плашат с държавата/прокуратурата/ други мафиоти....

Мафията е ГЕРБ

Ох, батяааааа! Как похвали догановия ТЕЦ, а! Браво на момчето!

цената на свободния енергиен пазар се определя от търсенето и предлагането. "Цените са такива, каквито се определят на борсата",

Отворко, това го пише в учебниците на студентите от УНСС. Но действителността в България е друга. Я, като си толкова светнат ни обясни какво точно прави например КЕВР, т.е. за какво получават заплати? Ако ти е трудно да отговориш, можеш да се консултираш с лицето Иван Костов, защото май той създаде КЕВР!

Изпълнителният директор на Националната електрическа компания добави, че когато се очаква "висока вълна" на язовирите, се предоставят повече количества електроенергия. Тази година обаче енергийният запас на язовирите е с 23% по-малко от миналата година. Отделно това НЕК има задължения да доставя енергия за Енергийния системен оператор (ЕСО) за регулиране на мрежата. "НЕК не може да допусне да няма ток за населението", изтъкна Петър Илиев. Той увери, че ще има достатъчна енергия за населението.

С Домус ага, Далавери и сие в сутрешните телевизии.. След изцепките на ЦацаАриела - направо торпилира акцията на Гешефтко срещу президента.. Изплюването на камичето от Гешефтко - за СРС-тата " нямало и разрешение.. Имало " В хода на това разследване ДАНС в един момент са експлоатирали СРС, извън наказателно производство".. Вчерашното обосновано предположение на организацията на НАТОВСКОТО ТРАБАНТЧЕ - за обосновани предположения за сделки на МО.. Изниква на преден план въпроса - ген. ДЕСИ може ли да съди УПРАВЛЯВАЩИТЕ за изнасяне на СРС-та, които НЯМАТ НИЩО ОБЩО С РАЗСЛЕДВАНЕТО НА ВОЕННИ СДЕЛКИ.. И защо в тези СРС-та не е заличена информацията, която няма никаква с разследването.. А иначе за СДЕЛКИТЕ НА МО и ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ ПО ТЯХ - по закона за ОП, по вътрешните ПРАВИЛА за ОП в МО и т.н. - ОТГОВОРНОСТ НОСИ ШКЕМБЕ ТЕРАСА ТЕСКЕРЕ УЖ ВОЕВОДАТА ПО ДЪНКИ!!! И неговия предшественик - АГРАРКЕЧАДЖИЯТА НЕНКА!!!

Малко "атрактивно" е написано, но иначе, е вярно....!

Много предприятия са се върнали на регулирания пазар. Поради тези причини до края на юни ще се надвишат прогнозите количества електроенергия с 2 400 000 мегаватчаса. Това налага над 1 400 000 мегаватчаса от количествата, предвидени за свободния пазар, да отидат за регулирания пазар. Илиев изтъкна, че НЕК няма задължение да регулира свободния пазар, но въпреки това компанията предлага на борсата всичките си свободни количества електроенергия.

ето го разковничето

Основното задължение на НЕК е да доставя електроенергия за регулирания пазар

Този повтаря Простотиите на Кадиева

Високите цени на тока за бизнеса са заради въглеродните емисии

и сушата

.....и Путин...

А за мафията в медиите какво ще кажеш, а ! Наглец зализан! Всички сте толкова алчни и прости, че дори един друг се прецаквате!

За хора, които са направили милиарди, и ги управляват, да кажеш че са прости......Просто си в дефицит на сиво вещество. Такива, като него (по целият свят) движат и управляват света. Създават правилата на живот. А ние, дреболиите, сме само пълнеж...Много хора няма да се съгласят с това, ама не защото не е вярно, ами защото не разбират материята!

Трудно е да ти обясня, прекалено си кух за да разбереш!

Ама не забравяй най-новата ни история.. И един твой предшественик, като председател на КРИБ.. Какво му се случи.. Щото и той като теб се бе зафанал да критикува правителството-слънце.. Да му поставя условия.. Ама Дудуков чак му къса вестничето в ефир, га са обърна палачинката.. Много взе да са обаждаш напреко НОВАТА ПРАВА АПРИЛСКА линия.. Той Далавери ти понамекна нещичко с осъждането за приватизацията на БМФ-то.. Та да не ти пратят Гешефтко.. Че той олигарсите по азбучен ред ги е подкарал.. Първо Арабаджиеви, после - Баневи, Божков.. Гергов още му е нужен на Баце - с БСП да го сватосва за бъдещо управление, та направо на буква Д може да се прескочи..

За съжаление в България мафията е навсякъде !!!! Тя просто управлява цялата държава!!!!!

Прокуратурата и КОНПИ са заети да плюят Президента и съдията, цяла година не ги търси, търси тези, които им натискат копчетата.

Чудя се дали може да се нарече мафия да не си платиш 55 млн. глоба за неизпълнени клаузи по договора с БМФ????

После се чудите защо готвачите и музикантите на на едно джудже от Кремъл чието име няма да кажа заради цензура имат сметки с милиарди долари в панамски банки

Ловя се на бас, че в стаята си имаш снимка на Кремъл и Путин! И на Ленин също!

Изкупуваме ВЕЦове - левче за киловатче. От 1 Април започваме с ВЕИтата. Редете се на опашка - знаете къде - пред Сараите. Стотинки има за всички. Идвайте да не дойдат Гешефта и Цацата.

Ликвидирахте АЕЦ Козлодуй , не направихте АЕЦ Белене , а съга ривете . Оттогава стна ясно , че ни предстои мандръсане . Нито един парламент не отстоява както трябва националните интереси .

За трети път същото, явна някой много му бъркам в здравето с този пост, даже IP-то блокираха смотаняците, ама няма цензура де, повтарям бавно Н Я М А! Мошеника вика, има мошеници! Ами има, начело с теб и твоята дружинка!Ти, зализан мамин, ти от КОЙ си? Как така ти дадоха да купиш НОВА ТВ, а на чешкия милиардер не разрешиха. Как така всички ръководни постове там са заети от кадри на Канал 3, КОЙ ти нареди? Как така първата ви работа беше да уволните всички разследващи журналисти от там! Аз, не че нещо, питам за един приятел?

За нас гражданите цените на тока изобщо не са високи! Стига си ревал!

А Домусев от коя мафия е?

от правилната

коя е правилната? Герберската или БСПарската! Ама те май са си от едно котило, БКП!

най-напред трябва да се премахне мафиотски обвързаната "независима" КЕВР, която защитавайки чрез узаконяване нечии интереси е основен виновник за баснословното нарастване на цените на водата и енергоносителите, а от там на всички стоки, услуги и въобще на целият живот и спъване на производствата!

Б. Б. трябва да си подаде Оставката.

Парите играят Домусчиев. Ще минат през вас без да се запъват, а вие ще кажете че през голяма част от мача сте играли като равен с равен. Аре.

Народа е заспал зимен сън,дано вие по между си се избиете,вие от различните кланове,на това разчитаме и на това "За бога братя не купувайте боклуци".МАФИЯ под ръководството на .....не казвам,защото ще ме изтрият,но вие знаете

Има монопол даже и при елекронните издания и средства за масова манипулация,затова четем и слушаме глупостите на един кръг от мафиоти шиши гела боко и сие

Кажете го на Херо Мустафа, нали "бори корупцията", ха, ха корупцията, която самите американци създават. Първо с закритите блокове в Козлодуй след това с Американските Марици на Костов, после с провала на Белене и сега с политическият саботаж по отношение достъпа ни на газ. Бил руски, добре, вие какво направихте, че да има друг не руски и по- евтин. Нищо, само ни пречите. Вие американците , къде бяхте, когато прадядо ми , от гр. Тулча се би с Османците на Шипка?

Аз съм напълно Съгласен с Домусчиев и подържам неговото мнение ! Добавям че Зелената Енергия трябва да стане по цена на ВЕЦ ! Американските ТЕЦ трябва да бъдат затворени или енергията от тях трябва да се изкопува по цени както другите централи ! Иван Иванов да бъде разследван за Участие в Енергийната Мафия и получаване на подкупи от заинтересовани лица -търси Доказателства Прокурор Гешев , какво се спираш на неважни дела , например заяждането с Радев !!!!!!!!!

И аз бих бил съгласен с Домусчиев, ако обаче критиките му не бяха толкоз избирателни, а строго принципни. Защо плюе по ДЪРЖАВНАТА ТЕЦ Марица изток 2, а дума не обелва срещу американските централи, които произвеждат още по-скъп ток? А в добавка държавата им плаща и "въглеродните емисии". Държавната ТЕЦ си ги плаща сама, заради което и е задлъжняла толкова.

И. Костов защо е на свобода? Въпроса е в пряка връзка с цената на тока и не само.

Един софиянец от Разград. Как е "софиянец"-о? Падат ли парички от Домус Ага, глади ли ти се перчемчето, а? Няма истинскисофиянци, на които да им харесва Кире гела, защото Кирчо си е един разградски тарикат, който открадна няколко милиона и вече се мисли за експерт по всички въпроси.

бий Божков, сещай се Ковачки ....

Крадеца вика "Дръжте крадеца!"! Ами робовладелец се оплаква ,че го крадат! Ама пък е мазен и лачен

Домус Ага, твоите пари чисти ли са ?

надявам се прокуратурата да провери присвояването на завод БАЛКАН и БМФ

Нашият “бизнесмен” ми напомня на човека, който отишъл на групов секс. Лампите загасени и той вика “Ох, ох, ред няма тука”. :)

2020 - имало енергиина мафия, имало корумпирани митничари, ... и ще ме могат да се разберат за хазарта)))))))))) 30 години.

"Когато има такива пикове, тези хора правят огромни печалби на гърба на бизнеса - схемата е подобна на това, което се е случвало в последните 15-ина години в Комисията по хазарта". Какво му е общото с Комисията по хазарта, господине ? Тези хора не правят просто така печалби на гърба на бизнеса, тяхната работа също е бизнес и вашият бизнес е зависим от суровина, която те продават. Същото като с металите за производство на батерии за електроавтомобили. Немските концерни пищят, ама цените хвръкнаха нагоре. Ясно е, че държавата ще се намеси повече за да гарантира, че бай Груйо на село в планината ще има ток и че няма да избухне пак революция по улиците. Вие сега искате да ви осигурят и на вас супер евтин ток, макар че и сега ви е по-евтин от този за бита. Е твърде много комунизъм става, г-н Домусчиев !

Мафията казва, че има Мафия в България ?

Намирисва ми, доста ми намирисва... Явно раята, т.е. аз, ще плаща скъп ток съвсем скоро...

Защо не се закрият БЕХ и НЕК ??? Нали имаме ДКЕВР

А ДКЕВР за какво ни е?

Държавата спестила на Божков половин милиард лв.; На Домусчиев не се знае колко милиони/милиарди е спестила, но последните спестени са 58 млн. лв. Забележете ПРЕДЛОЖЕНИЕТО на Ревизоро Язовиров: ГЕРБ и Атака 'спасиха' Домусчиеви от 58 млн. неустойка, трусове в коалицията 18 юли 2018 "Така зам.-председателят на НФСБ Валентин Касабов определи коалиционния партньор на партията му във властта. Причината - окончателно приетото изменение на Закона за приватизация и следприватизационен контрол, според което ангажиментите по приватизационни договори вече ще важат за 5, а не за 10 години. Текстът има и ретроактивно действие, което значи, че ще важи и за вече сключени договори. Така задълженията на братя Домусчиеви за Български морски флот (БМФ) ще бъдат опростени, а вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че ако това стане, е готов да жертва участието си в коалиция. Предложението ангажиментите да важат за 5 години по-малко е направено от депутата от "Атака" Николай Александров, а предложението това да важи и за сключени договори е направено от Емил Димитров-Ревизоро." ЗОР ще видят Гражданите за Европейско Развитие на България...Тъмните им сделки излизат наяве.

Крадецът вика "дръжте крадеца"

Крадеца вика: Дръжте крадеца! Домусчиев, а ти от коя мафия беше? Оная за скрап? Колко милиона искара от корабите на скрап? И колко милиона не върна на държавата? И тоя се прави на честен???