След 35 г. забрана в Саудитска Арабия пак ще ходят на кино

След над 35-годишна забрана жителите на Саудитска Арабия отново ще могат да ходят на кино.

Обратно в новината

Коментари - След 35 г. забрана в Саудитска Арабия пак ще ходят на кино | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

с тия темпове, след 350 години могат да тръгнат и на театър

Тоз морски виц(не вълк), чувал ли си го, се сещам като се натъкна на коментарите ти: - Келнер, в супата ми има лайно, парче гума и стар презерватив? - Нали поръчахте супа от морски дарове?

Един съюзник на сащ, образец на демокрацията. Наследствен, шариатски халифат, без конституция, жените в чували, разпространение на християнството се наказва със смърт, родители и настойници на ИД... Обаче, можели да гледат вече кино. Не са диктатура като Асад, раиш ли. Даже помогнаха за "демократизирането" на Сирия.

Този може да го гръмнат скоро моллите и джихадистите.

Русия сигурно си я виждал само на снимка. Говорим за държава, в която религията е до такава степен набъркана във вътрешната и външната политика, че хората нямат елементарни права. На тоя фон България и по времето на Бай Тошо е била супер развита демокрация.

Дори в провинцията имаше кина, а не като сега само в 12 български града да има киносалони.

Уф, и тия ги имат за хора...Пълни туземци.

Четеш ли какво пише в статитите поне? СЛЕД 35 годишна ЗАБРАНА ще ходят на кино. Същото е и в Афганистан, Алжир, Мароко. Преди 30-40-50 години прогресивните интелектуалци там са били смазани, под предлог че са комунисти и сепаратисти и жените по улиците отново започват да носят бурки. Виж снимки от Афганистан през 70-80те, или Алжир през 60те и тогава говори за "прогресивни" влияния. Не на последно място виж снимки от Лондон и Париж преди една седмица, за да разбереш бумеранга как се връща.

както викаме по футболните мачове: "жалки сте, жалки сте!!!" А истината е другаде - режима е ужасен от вероятно подготвяната им арабска пролет, и доброзорно избират Китайския модел - комунизъм, ама не баш.

Браво! След още 35г може и дискотека да отворят. Истински прогрес ;-)

... на колко тека си?..