Киев опроверга учен за "искри в яма за барбекю": Състоянието на Чернобилската АЕЦ е стабилно

Сензорите във всички зали са стабилни, увеличаването на реакциите в останките от ядрото е било очаквано след поставянето на новото защитно покритие през 2016 г.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как могат да си позволят изобщо да се съмняват в това съоръжение изградено с помощта на елита на европейската наука. Това е един уникален навес, който е проектиран да работи толкова, колкото е необходимо

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

свършили парите за спиране на самоподдържаща се ядрена верижна реакция

Браво на Украйна.

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

"контролираното от държавата предприятие, надзираващо бившата централа, не разполага с достатъчно средства за прилагането й, припомня ДПА." Тук е заровено кучето. Просто става въпрос за още пари.

_stankow

УранИЕВО гориво ? Верижна реакция в угасен преди 35 г. реактор ? Че и самоподдържаща се ? При насипан 200 тона поглътител на неутрони ? Ашколсун ! Доживяхме и това да чуем ! Пък този "учен" си е за разследване ! Разпространение на фалшиви сигнали за опасност. Има такъв член в НК, не е лошо да го поодръстят малко за назидание на други мераклии за жълта слава !

Глупости си надрънкал...реакции има и ще има още дълго време. Това не ти е запалка ,която гасиш.

Радиацията съсипва всичко. Вече не е много ясно дали поглътителят е поглътител навсякъде, където някога е бил изсипан.

Чернобилската атомна електроцентрала е стабилна, в смисъл излучва си радиация стабилно и без отклонения

_stankow

Аааа, има обявено социалистическо съревнование с Фукушима. Коя повече ... Победител е този, който по-често влиза в новините ! :D

Затова пък във АЕЦ Фукушима ядрените реакции в 4-те повредени реактора си продължават неконтролируемо, а радиоактивната вода, използвана за тяхното охлаждане, продължава да се излива в океана!

Е американска а