17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Майната му на сайта им,то и без това никаква работа не вършеше .Ама ако са хакнали ВЕТИС-е тогава си мамата ....Ще изреват на умряло всички животновъди , а ДФЗ какви ще ги къдрят,просто не ми се мисли....ВЕТИС е свързана с ИСАК и на фонда се връзват ръцете .Изобщо проблема е много сериозен!

Мафията ГЕРБ-ДПС атакува държавата. Това са фактите.

Русия !!!

Горе-долу си прав ГЕРБ-ДПС си е на практика слугинаж на Путака

айтита хакват сайтовете за да има кибератаки и да ги търсят и да им дигат заплатите, на съд!

Колко си зле...

изобщо не може да се ползва нищо от сайта, Пълен ужас е за работещите и гражданите.

Всичко е навързано, атаките срещу НАП, Бг пощи, Агенцията по безопасност на храните са все от едно и също място, питайте Киро лъжеца, ако не вярвате...

Путин е виновен!

да се разстреля

То пък досега едни страшни електронни предлагаше БАБХ. Свалиш си документ от сайта, попълниш си го, занесеш го - после ти обяснят, че не е актуално и трябва да дадеш по 2 лева за страничка.

Значи влиза проверка в БАБХ и внезапно - кибератака? Явно тия домати с колците ги ручаме …

Тия де разследват атаката стоят зад нея и се правят на ощипани...

Интересни съвпадения.

Мафията, мафията!

Много удобни моменти за тия "кибератаки" бе! Срещу пощите - когато трябваше да се пращат данъчните декларации. Та се стигна до ОФИЦИАЛНА ПРЕПОРЪКА от страна на пощите ДА СЕ ПОЛЗВАТ КУРИЕРСКИ ФИРМИ! В коя друга страна министърът (който ПО ЕДНА СЛУЧАЙНОСТ е собственик на куриерска фирма) нямаше да си е подал оставката на следващия ден?!?!? Сега, когато новият министър на вътрешните работи отиде да разрови и да види какви ги вършат от агенцията и защо не изпълняват нареждането на съда, изведнъж КИБЕРАТАКА! Същата като в пощите, изкриптирала цялата информация, барабар с резервните копия. До тази информация вече няма достъп, както стана и с пощите (два месеца я въвеждаха етап по етап). Дали пък следващата кибератака няма да се случи в архива, в който са записани имотите на Рашков, договора с Джемкорп (между другото какво стана с електромобилите, още чакам да си купя български електромобил) и записите от вечерните доставки на пици в министерски съвет?

Електромобили ще има, когато кацне обратно македонският космонавт.

Ай стига с тези селски номера, че станахте за смях, егати плоските!

Това са супер конкретни неща. Ако е тежък сайта, може да се срине от натоварване, дори само от ползване и ботове на търсачки като на Гугъл. Та даже дават платени услуги, където да зададеш какво искаш да се срине. Може да се прави през вече хакнати сайтове. Трябва си човек на място да установи причината. Да прегледа логове (текстови записи) и обръщения. Има ли изменени файлове. И трябва си проследяване.

По-добре да си наемат човек, дето няма да допусне следващ път такова нещо да се случи. Защо системата е в публичната мрежа и без защита? Защо нямат читав админ и читави настройки? Пак са взели някой вундер на близки или роднини.

Защото не могат да му платят

Уволняват шева, новият ще намери начин. Не е необходимонякой да варди 24х7 пред сървъра. Могат да си наемат човек на хонорар да им създаде системата, да направи настройките и да ги консултира.

Ами щом имат пари за глоби...

Да се срине от натоварване и от ботове на Гугъл... Лелеее, къде ви пълнят главите с тези глупости? Или си чел нещо, но си го недоразбрал...

Абсолютно възможно. В Гугъл Уебмастер ако си зададеш сайта с проверка, че имаш достъп до него. Там си има настройка колко често да минава бот. Само че важеше за 6 месеца преди и после пак сам решава. Ето ти пример: https://support.google.com/webmasters/answer/48620?hl=en Справял съм се с такъв проблем на тежък сайт. По едно време и Ейпъл правеше бот - Applebot. Него го забранявахме.

Мога да си представя какво мазало ти е сайта, щом се срива от гугълбот... Вземи изкарай някакви курсове, щом информацията, свободно разпостранявана в Гугъл, не ти помага...

Правят се разни на стандартни работни рамки. И от там стават с разработката им супер тежки. Най-лесно се оправя и прави ръчно правен сайт. Други може да са с 50+ хиляди файла скриптове. И после се чудят как да се борят с натоварването. Един вид се борят с това което са направили. Всякакви кешове. Еластик серчове. И какви ли не глупости. Освен това, където съм оправял такъв проблем, бе едно време. Иначе измислят един моди в програмирането, които са тотално вредни. Някакви доктрини, ентитита и глупости които страшно бавят. Пускаш си на директна заявка в базата 0.0002 секунди, пускаш през ентити заявки 30+ секунди. Дори само настройка на давана памет например за базата, може да ускори сайта в пъти.

И това на какво да е, най-често се изисква, а не се решава от програмиста.

Руснаците са виновни, да спрем да се къпем, за да ги на кажем!

Виновни са ваш'те, че са те сътворили набързо...

Всеки започна да оправдава некадърността си с кибератаки. Не ти работи нещо, хакнали те.

Без заплати този месец и уволнение на шефа!

Кибератаката е същата като срещу пощите. Саботажът срещу държавата продължава. "Кибератаката срещу "Български пощи" има руски произход" /24 часа/

Ти сериозно ли? Като е същата, значи се информирани, що не са взели мерки? Или още сменят фонтовете в онова смешно министерство? Или се занимават с депутинизация? Аман от калинки навсякъде. При кибератака - моментално уволнение на шефа на съответното ведомство. Да разкарва калинките, да назначи истински информатици и да закупи оборудване и софтуер за защита, преди да си е платил заплатата и премиите!

за 1200лв заплата - толкоз ...

България, управлявана от еврогейски подлоги, заслужава това.

Пощите ги поръча Събев за да захлеби Еконт!

Капитан Андрееевввооооооо

Ленчето цъкнала на линка в пощата да види Гойко Митич гол, а сега имало сериозна кибератака. Вече трети ден ни държи!

Разплисках си кафето!

Всяка некадърност в днешно време се оправдава с кибератака. Беше "масирана кибератака" и срещу пощите. После се оказа обикновен криптиращ вирус и най-вече некадърност на ръководство, администратори и потребители в мрежата на пощите.

Съгласен съм с кибератаките. Що за професия е това "агент по храните"? Всичко,което подлежи на кибератаки трябва да бъде унищожено. Това,което не може да бъде подложено на кибератаки е ТРУДЪТ НА ХОРАТА И В ЧАСТНОСТ НА СЕКЯНИТЕ,ПРОИЗВЕЖДАЩИ ХРАНА!!! Защото онези ,които,представлявайки ЕС мафията са гадове,периодично унищожаващи суровините ,от които храната р възможна! Тива са агентите-гъзари с пачки,които искат да умрем от глад,докато те ходят през ден през два с чартъри до Париж и Лондон да плюскат за по стотици евро на хранене. Нали си спомняме агентите на Мутрата Борисов,които изжиха животните безпричинно,които забраниха на хората вино и ракия да си варят,които Ви налагат еврейска и арабска помия като бургери и дюнери,забранявайки Ви да си ориготвите зимнина. Ето тива са агентите. От мен ако зависеше ,щях да ги разстрелям на място тия побъркани осохопати еврейски,турски,цигански,помашки в тая шибана Агенция на злото.

А ?

Герберската мафия пак ползва руски хакери за да си върнат комтрола над завладяната държава!

То в разграден двор всеки е добре дошъл. Уволнение на шефа на агенцията!

С тоя мат'риал как да станем бяла държава?

Стига глупости ! Това срещу Български Пощи не беше въобще кибератака !

Някой се опита да си направи частна поща от отсрещната сграда срещу Централна поща. На всички им е ясно, само на тия, на които трябва, не е... Нормално.

Да изберем Възраждане с мнозинство братя и сестри от България!

Направо гласувай за ДПС или ГЕРБ - то е едно и също. Дори за Варна е едно и също с БСП, бяха го изгиднали за кмет Копейкаджията 2019та

Избирайте го!

Нито ти си ми брат или сестра, нито Костя Копейкин. Така че можете само да си мечтаете. Може и изобще да не влезете в Парламента.

Кой не щем да везе знаем, кой щем е питането? Май такъв няма на хоризонта до тук.

хахахахахахахахахаахахахахаххахахах

хахаха Колко си прав! Ей едни хора от въздух пари правят

В дъното на този варварски акт се крият лично Кирил Петков Петков и Лена Бориславова чрез спонсорирани от НПО финансирани от САЩ!

Беден троле

Пропусна Хитлер, Мусолини и още няколко като тях

Макар и не съвсем томно, но си прав. Не изчегъртаха калинките на държавна служба. Сега системите им - разграден двор. Който иска да атакува. Обикновено калинките не могат да направят задание за обществена поръчка като хората и пари за информационна сигурност не се залагат - някъде се споменава - между другото - един антивирес. Ама защитата е сериозно нещо, а не бля-бля и не е безплатна антивирусна.

Не са единствените

Пак на тролчетата ГЕРБ им е в устата.Нали чегъртате ГЕРБ вече две години.Въртят ,сучат ГЕРБ,та ГЕРБ.

Пак ли ги DDoS-ват нашите некадърници.

Мафията на ГЕРБ трудно пуска кокала след толкова години събиране на рекет от фирми и граждани и крадене на държавен ресурс С този ресурс много саботажи могат да се извършват

Стига с туй "Кой ми напълни гащите?" Защо не са ви защитени системите?

Не може всеки сайт плануван и заплатен да има капацитет за 2-3 заявки в минута, да го плануваш и платиш от бюджета да издържа 2 млн. щото някои може да го удари с DDOS Това са специализирани портали, не са масови.

Значи няма прокси-мокси, но пари за премии има?

атаката не е от турикия няма общо с тех и не е за пари да знаете

Атаката е от герберските фирми които К.Петков изгони от хранилката на границата Където уж "дезинфекцирали" коли и камиони с препарат за басейни

Значи от дезинфектанта е викаш? Уволнение на всички шефове в агенцията! Новите да си вържат гащите и се погрижат за сигурната работа на системите. Че то май само за премиите си се грижат до тук.

Ми май отчасти си прав. От дезинфектанта който на практика не струва нищо, и са лъгали че извършват всичко както трябва са останали огромни ресурси и желание за извършване на подобни зулуми. Панимаеш ?

Да уволнят Шефа на агенцията! Защо не са предвидили защита на информационната си система? Пак скъпи на триците, евтини на брашното! Уволнение на шефовете при всички кибератаки!

Киберинцидентът не оказва влияние върху работата на граничните контролно-пропускателни пунктове в страната - за да оказва влияние би трябвало и да се върши някаква работа !!!