17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преди 7 години изфабрикуфаха хората на баце референдум, че не ни трябва атомна енергия- нова. Настоящата била достатъчна. А сега , пестете . Само за това трябва да бъдат съдени за престъпление срещу държавата

На това му се вика "антикризисни мерки". Мама ви да еба и капути гадни.

Блок тарифи за храната ще въвеждате ли или това го оставихте за октомври?

Няма да се въведе съществено облагане на свръх печалбата

"...в момента има енергийна криза, която Европа не е преживявала от 80 години, и трябва да бъде решена с усилията на всички в дългосрочен план. Русия използва енергийните си доставки като оръжие..." Ясно се вижда от къде идват опорките, но в България нито водата е намаляла, нито произведения ток, така че да не ми говорят за криза. "...енергийната криза ще продължи, независимо кой управлява..." И това не е вярно, нека дойде някой , който ще национализира и тока и водата пък пак ще си говорим (желаещи има :-)) "...От плана за възстановяване ще дойдат и пари за тази дейност..." Тези пари няма да ги видим, докато не пуснем Северна Македония в ЕС и това вече ни го показаха.

Недейте да готвите! Недейте да се къпете! Недейте да се храните! Пестете! Халал да ви е Кирчо и промяната!

Обаче ГЕРБ как сготвят неудобните, как пращат народа да пие една студена вода, как ядат и пият чуждите пари ( на ЕС и българския народ), а!

Спестявайте ток за да изнасяме повече! Мошеници!!!

Другите реват, че тока им бил скъп, ти- че ти бил малко . Явно цената не те притеснява!? Ами плати сметката на някой тука дето реве от глад!

няма ли най после поне един да не е корумпйран

Бившият служебен премиер Стефан Янев и "Възраждане" на Костадин Костадинов едновременно подеха агресивна кампания срещу въвеждането на еврото като официална валута в България - Янев оплака лева като "последния остатък от суверенитета на българската държава", а Костадинов обяви курс към свикване на референдум по казуса. Проверка на BIRD в публичните имотни декларации на най-отявлените противници на общата европейска валута обаче показва, че самите те отдавна са го "приели" за лично ползване. Декларациите на Стефан Янев в регистъра на КПКОНПИ от края на 2021 г. показват, че към датата на назначаването му като министър-председател той и съпругата му държат спестяванията си в депозитни сметки в евро. 19 284 евро са обявени по сметка на Янев, а 17 000 евро - на неговата жена Пенка (или общо малко под 71 000 лв). При освобождаването му от пост през декември 2021 г., когато служебният кабинет предаде властта, депозитът на Стефан Янев се увеличава до €39 680 (равностойността на 77 773 лв), като той е декларирал и 13 100 лв. налични средства. "Помните ли унгарския анти гей политик, хванат в гей оргия? Стефан Янев се обяви против еврото, но той и съпругата му си държат спестяванията в евро. Съпругата му има агенция за недвижими имоти, а обявите ѝ в интернет са също в евро", коментират журналистите. BIRD обръщат внимание и на готовността на част от депутатите от "Възраждане" да държат собствените си пари в европейски валути, докато публично агитират избирателите срещу въвеждането на еврото. Журналистите от разследващия сайт показват, че зам.-председателят на 47 Народно събрание Цончо Ганев е купил автомобил на лизинг и апартамент със заем от юридическо лице, като изплаща средствата по двете сделки в евро. Неговата съпруга притежава 52 060 евро (равностойност: 104120 лв.) в банков влог в страната. Двамата имат и общо 40 000 лв. налични средства в българска валута. Депутатът Иво Русчев е декларирал 50 000 евро налични парични средства наред с 21 000 лв. банков влог. Ипотечният му кредит също е в евро. Костадин Костадинов все пак е обявил, че държи спестяванията си в левове, в левове взема и заеми (180 524 лв. дължими по жилищен кредит, а 3240 лв. - по потребителски). Колегата му Стоян Таслаков е предпочел влоговете му да са не в левове, а в британски паунди (общо малко над 31 хиляди), и да се държат не в банки в България, а в чужбина. Разминаването между личния финансов избор на партийните кадри и официалната им линия, че въвеждането на еврото ще е "национално предателство", напомня на резултата от разследването на Мария Цънцарова от bTV за 4-мата ваксинирани срещу Covid-19 депутати от "Възраждане". Иво Русчев и Стоян Таслаков също бяха сред представителите на партията, чийто личен избор в полза на ваксинацията се оказа в пълен разрив с посланията на парламентарната група. Таслаков твърдеше, че го е направил "под натиск", за да предпази здравето на 94-годишната си баба.

Почти всички имотни сделки са в Евра.Дори лихвите по кредитите в Евро са по-малки

Тези намаления на тарифите за гориво , газ, ток ще се вземат от външните заеми които правителството смята да направи в размер на 50 милиарда лева до края на мандата си.

Повече от половината население в България няма парно и се топли на ток, след поредната тъпа заповед да изхвърли печките на твърдо гориво! Предишните ръководители на КЕВР отърваха боя, но на тия няма да им се размине!!!

А дажбите за "храна", вода и гориво кога? Закъснявате и със забраните за притежаване на лични автомобили. Жилищата да се национализират и да се дават на бившите им собственици срещу каторжна работа!

Татенцата на министърчетата това са им разправяли че се прави, отде опит за други решения

Нашите управляващи се държат с нас все едно сме им роби.

Каква консумация ги гони тия, след като се стопихме като нация? Напук на прехвалените високи технологии, се пробутват средновековни идеи за мизерстване на населението, под предлог, че не стига за всички и било по-добре така...да е по-скъпо! Тая вече сме я играли, не ни правете на глупаци!!!

Ние изнасяме електричество. Защо да намаляваме консумацията

И как ще се определят двата блока с различните цени? Едно семейство е от 1 човек, а друго е от 4 човека. Да не е само на електромер, независимо от членовете на семейството, че ще стане революция и съд за дискриминация.

Разбира се ,че ще е на електромер. Тези изроди какво могат друго да предложат!!!

Оказа се че "бензиностанцията с ракети" както каза селянина Киро можела да предизвика огромна енергийна криза.А олигавения дъртак от зад океана можел да даде 15 милиона газ, а сега Русия дава 155.Разликата е малка-само десетина пъти.А нашите идиоти бързаха да си отрежат клона и сега щели да чакат заповеди от господарите си какво да правят.Проблема е че Русия ще ни бие като маче у дирек защото сме тотално зависими а се държим като неблагодарна курва.Чакайте изненади и от Нефтохим ,от АЕЦ .Начини да ни прецакат-колкото искаш.

Обаче не може да осигури нормален стандарт на живот на собствените си жители. И не може да съществува без да има някой с когото да воюва.

За робите в древен Египет имало храна вода колкото трябва, другите касти са живели охолно. ЕС е модул от Новия Световен Ред, така да това беше неминуемо, който не го виждал преди, дано сега се събуди. Транснационалните компании и тези стотина фамилии ще са висшата каста, мнозинството ще е каста роби, с гарантиран доход 1КВ ток на ден и 100л вода. Водата е от бога и на народа, цената изобщо не зависи от Украина и Русия, тока също е наш, това че ни го вземат за износ е наш проблем. Газта е проблем, но за зло куче зъл прът, нека ни топлят ЕС ценностите, ЛГБТ... Вчера Вучич подписа нов договор с Русия в пъти по-ниска цена около 400$, разбира се който иска руски газ ще плаща в рубли. Кофти че дотам сме деградирали да копаем надолу, след кирчото ще изберем поредния месия Янев да ни оправи.

И какво ти е виновен Европейския съюз че се хвърли на врата на поредния измамник а после ревеш? Държавите и хората в Европейския съюз живеят по-добре от българите ама на нещастника все Европейския съюз му е виновен. Ами хайде да вземем например Китай или Русия-те не са в Европейския съюз пък стандарта на живот е по-нисък и от българския.

Това е по новите европейски стандарти заменяме ЛЕД крушките със свещи-не харчат ток.Купувате един грил на въглища/трябва да си ги набавите допълнително/ за да си готвите без ток.Телевизора се включва за половин час за новините за да се информираме за поредните идиотщини на Киро Тъпнята и ококорения идиот от село.Компютър не се ползва-харчи ток.За водата къпане веднъж месечно.Няма да се мият чинии-ще се забърсват със салфетка и ще се яде направо от консервата или буркана.Тоалетната ще се мие веднъж седмично а за забърсване/никакво подмиване/ ще се ползват последните директиви на лайняната Урсула.Това отопление забравете, 10 градуса е подходяща температура според последните изследвания на Харвард.Е ,при гнилия социализъм никъде нямаше спряно парно , водата беше по една стотинка кубика , тока по две.И за да се охладим отваряхме прозорците.И десет дни на морето беше по евтино отколкото сега дават на ден за издръжка на една украинска проститутка. Но това е промяната,трябва да сме в крак с новите ценности/разбирай мизерия/.

Вие си го избрахте а не ви го избра Европейския съюз. Вие си поискахте промяната а не Европейския съюз. Вие се хвърлихте на врата на поредния месия при това посочен от Радев а не от Европейския съюз. Само че вие никога не сте виновни -все някой друг на вас лично и персонално ви е виновен за простотиите които правите.

Според вашите опорки Радев е проруски човек.Но пък назначава креатури на циганката от Козяк и американски подлоги.Нещо не се вързва.Освен ако Радев е достатъчно умен да вижда какви издънки е избрал за да провали проамериканските карикатури във властта.Но пак според вас той е прост зелен чорап , а не блестящ политик като вашия оператор на кофпомпа..Та нещо много противоречия.

КЕВъР предлага да има 2 цени - ако си умрял караш по новат прогнозна цена, ако си жив и оцелял да ти съдират по 3 кожи

Един тъкмо научил магарето си да яде камъни, и то взели, че умряло. Направете като Орбан - коли с унгарска регистрация зареждат бензин на ниската тарифа. За всички останали - другата колонка с високата тарифа. Искате зимата да плащаме тока на клетите бежанци, а?

Бежанците са ти виновни на тебе:))))) А извънземните виновни ли са че сте идиоти и се хвърлихте на врата на един мошеник?

Неведнъж съм ви писал. С тоя акъл дето го нямате още много ще ви еват. Ще ви цепят. Роби нещастни.

Целта е да се вземе от тези, които имат повече и да се даде на тези, които имат по-малко. Комунизъм в действие.

Откачен народ..хората вече мислят за екскурзии във космоса и други планети...Българина отново изяде солта ,,сега ще язеде и боя накрая ще плати сметката....жалки сме..

Нека му е зле на путиню. Да му умрат магаретата.

Нашите "умници" ,сами направиха от газта кол и сами си го подостриха!!! Сега обаче ,го набиват на целокупния български народ....!?!?!?

Икономията - Майка на мизерията!

При социализма беше така ,парното и топлата вода се отчиташе на човек. Тогава беше по евтино но сега не е редно,цената трябва да зависи само от ползването. ------------------------------------------------- "2022-05-29 15:41:24 / (нерегистриран) Беше ми ясно, че ще стане така, защото когато минаха да отчетат годишното потребление на топлата вода, питаха колко души живеят в апартамента. Ако бях казала повече? "

Ще определят например 2 кубика на човек по ниската тарифа, каквото консумираш повече, по висока.

Ама има някои, които се греят на ток, други на парно. Тези, дето нямат парно и газ какво? Тези, дето гледат деца пак консумират повече вода и ток. Ако ще свалиш ДДС на газта в редно да свалиш и на парното и на тока.

Допускането на контрол върху разходите е всчерна икономия, а както знаем, икономията е майка на мизерията.

Това е качествена промяна в услугата, която не се отчита в инфлацията. ТОВА Е ПРОБЛЕМ!

Беше ми ясно, че ще стане така, защото когато минаха да отчетат годишното потребление на топлата вода, питаха колко души живеят в апартамента. Ако бях казала повече?

Ама защо отново трябва да стягаме коланите? Нали уж доставките на горива били подсигурени? Нали уж американският газ щеше да е 4 пъти по-евтин? Нали уж сме енергийно независими? Пък сега изведнъж "пестете" и повишение на парното с 40%?

И хората ще извадят пак печките на твърдо гориво . В градовете няма да може да се диша зимата. Наказателни процедури от ЕК.

Вероятно ще ме изключат но бъдете по активни защото това е проучване на вашто мнение за КЕВР .Както е тръгнало ще направят и четири тарифи за ток,вода и водно отопление. Пълна боза и искат да оправдаят грабежа който са намислили. Бедна държава с високи разходи за живеене.

Примерно хляб, или храна или напитка. Човек не може да консумира ток, или кубинци вода. Пълни идиоти

Мен ток, вода,парно не ми трябва. Реката е тука тука наблизо, съчки зимата горя. Лятото осолявам заешко, свинско, мечешко. Кожи има за обличане, мас за газеничето. Доволен съм.

Този коментар не достоверен за сега.Това е твое предположение. --------------------------------------------- "2022-05-29 15:16:30 Лили (нерегистриран) Втората тарифа щяла да бъде 1 лев за киловат. Първата 50 стотинки.

Чудесно.Искахте демокрация.На ви я.Искахте пазарна икономика.На ви я.Викахте СДС по площадите.Ето резултата.Не ми пука за цената.Дадоха равен страт.Който хвана влака ,се оправи.който ходи да прави митинги и стачки да се оправя.кефя се да гледам как софиянци ще плащат прекрасната цена на парното.Тожва е лукс.Какво да кажем за бабаПена от село дето събира дръвца за огрев.Тя не реве.Добре съм.Не ме бъркат цените.Искам Мир.Ще се оправя без политика.

Не ти е виновна демокрацията че си идиот. Не ти е виновна демокрацията че чакаш наготово някой нещо да ти даде и се хвърляш на врата на всеки измамник обещаващ от пиле мляко. Не ти виновна демокрацията че нямаш мозък да разсъждаваш. И само да ти обясня тъй като си някакво хлапенце на 17 18 години без каквато и да е памет-навремето бай ти Тошо го свалиха собствените му хора. Не американци не турци не извънземни-свалиха го собствените му другари. Щото Съветския съюз беше фалирал и бяха получили разрешение от Москва да се спасяват както могат.

А рипахме за банани преди 89-та.....Те ти сега банани....

Спокойно, само 2 месеца трябват, за да се научи раята да не яде. После ще мислим.

Стана ми интересно,излиза че тези в апартамента са бреме за входа и сигорно са шумни . Направете събрание на входа и ги изселете,тоест да си продадат жилището и да дойде нов собственик който да си плаща задълженията. Ако сте единни във входа ще ви се получи. ------------------------------------------------------------ "2022-05-29 15:11:00 щерка на Сатаната (нерегистриран) Съседите не плащат, защото никой не ги гони за това. Имаме едни други социално слаби, които този век едва ли са плащали и една сметка за вода и парно и сигурно с лихвите дължат 20-30-50 бона на доставчика. Вероятно е законно, защото освен да ги изхвърлиш от жилището и да го продадеш, нямаш никакъв друг начин да си събереш вземанията. Такса вход от години ни дължат - доколкото знам са се опитвали комшиите да се разправят с тях, но нищо не може да се направи, един вид да вземеш на бедния цървулите. Панелна идилия просто! :)

С колко % ще е увеличението на битовия ток и вода?

Втората тарифа щяла да бъде 1 лев за киловат. Първата 50 стотинки.

Пестете електричество,за да продават на Европата.

Всички от правителството да увиснат на стълбовете пред Народното събрание. Майка им да еба мръсна долна. Не се наядоха.

Това не са икономически мерки а са мерки за икономиии и ограничение на потреблението тип социалистическа планова икономика!!! Знами държавата произвежда ток с парите ни от данъци, пуска го на борсата където ни го продават на десеторни цени…… същия този ток който е произведен с парите на хората ебаси наглата простотия…… Мислете малко хора с вашите пари произвеждат продукт който после ви го продават десет пъти по скъпо с посредници и разпределители ……. Това е недопустимо!

Парламентът да приеме закон ПРОТИВ ПОЛЗВАНЕ на ел.ток и КЪПАНЕ и МИЕНЕ с вода- и готово-край на проблема.

Минавам на въглища и дърва. Ще горя гуми и пластмаса. Ще сека дърва от гората и от парковете. Всички да последват примера ми. Зелената сделка няма да се състои.

ще турят ли?!

България има ТЕЦ-ве с въглища , ВЕЦ-ве и АЕЦ. Няма нужда да се увеличи цената на електроенергията. Кирчо сам се отказа от евтин газ и сега той ще плаща разликата.