Двама пребиха лекари на Спешна помощ в Казанлък

Инцидент възникна в Спешния център в Казанлък. Двама мъже нападнаха екип на Спешна помощ. Екип на полицията изяснява подробности по случая.

Обратно в новината

Коментари - Двама пребиха лекари на Спешна помощ в Казанлък | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има хора и хора , лекари също. Попадала съм и на съвестни и на несъвестни и не е редно да слагате всички в кюпа. Като бъдещ лекар не приемам нито безобразното отношение на някои лекари към пациентите си, нито и отношението на някои хора към професията.Избирайки да бъдеш лекар жертваш много, а повечето не го разбирате, обричаме се на мизерия в повечето случаи следвайки мечтите си да спасяваме човешки животи. В тази професия уважението трябва да е взаимно. И по повод на някои изказвания лекуване или не на хора от ромски произход вярвайки или не и те са хора и според Хипократовата клетва всички хора са равни и им се полагат здравни грижи.

... ЯВНО ВЕЧЕ СМЕ СИ ВТОРИ РИМ (ROMA) ...

Аджента 21, България да стане Ромска държава и тук има доста силна намеса СОРОС!!! Така че циганите да малтретират българите, те това искат, ние да сме скрити и да нямаме право на глас, единствено да даваме пари на държавата, за да им плащат социалните и да живеят на наш гръб без да работят. Никой не им проверява дали билети имат в градски транспорт, не плащат данъци, крадат ток, не плащат здравно осигуряване и някои нещастници сега ги жалят или наи-вероятно са на платена служба!!!!

така е и така ще бъде! понеже държавата не наказва лекари и особено професори-садисти! в такива случаи хората ше раздадат правосъдие! малко им е!

Ще ви внесе и лекари. Лекари сюнетчии.

Уважаеми колеги, ако не искате да бъдете бити, не се занимавайте и не лекувайте мангали. Никой не може да ви накара насила да лекувате тези полухора!

Колегите Ви сами са си виновни! Единият от побойниците останал за лечение... Казват ,че инжекция калиев хлорид много добре се отразявала на здравето на такива индивиди! А разправят ,че навремето в Америка такива ,които са застреляли полицай,много често са се опитвали да бягат и.... при опит за бягство...

Бъбречна криза е това ,който е патил знае-лекува се чрез венозно преливане на лекарството ,защото болния постояно повръща ,и няма как да се излекува в домашни условия ,нито пък личния може да направи нещо.Болката е не описуема и знаейки какво е отношението на нашите докторисъм склонен да вярвам ,че са си просили боя ,за съжаление това е българската действителност ,всеки гледа да си отмие ръцете с другия.И да кажа ,че бързата ни помощ е една фасада ,нещо кухо.Да те карат да чакаш в шокова зала 10 часа ,защото не могат да накарат специалиста от отделението да дойде и да те прегледа защото ,не са били уредени нещата със заплащането ,аме мен кво ме е,,бе тая работа да умирам ли в шокова зала

Хайде да се обзаложим,че и двамата вандали нямат здравни осигуровки?

До кога в България мангалите ще се чувстват безнаказани

И лекарите и пациентите са един дол дренки.

Двама пребиха лекари на Спешна помощ в Казанлък Няма двама, казва се пияни цигани с демонтирана втора сигнална система пребиха лекар. Ако новината беше продължена с това, че по-бързата процедура, още през нощта дежурен съдия гие осъдил по на 5 г. затвор и тежък физически труд, щях да съм сигурен че повече такива случаи няма да има.

и правилата са такива. Тези не са били за спешното. Ама там е без пари, та затова е това. В най-скоро време мангалите ще си вкарат автогол. Лекарите ще отказват да ги лекуват. Това им се полага!

отказват да лекуват циани и толкова. Да си ги лекуват лекари роми. Тъкмо ще понамалеят малко

А къде бяхте,когато Илко Семерджиев захвана реформата?Знаете ли колко спешни центъра бяха закрити/и затрити/ тогава?

Аджента 21, България да стане Ромска държава и тук има доста силна намеса СОРОС!!! Така че циганите да малтретират българите, те това искат, ние да сме скрити и да нямаме право на глас, единствено да даваме пари на държавата, за да им плащат социалните и да живеят на наш гръб без да работят. Никой не им проверява дали билети имат в градски транспорт, не плащат данъци, крадат ток, не плащат здравно осигуряване и някои нещастници сега ги жалят или наи-вероятно са на платена служба!!!!

Като са на гости от Турция могат да си правят всичко?Според думите на бабата в клипа.

Лекарите като цяло са умни и образовани хора. Сигурно вече са разбрали, че не може да не носят отговорност за резултатите от т.н. реформа в здравеопазването, макар и да не са инициатори. Та редно е поне те да се обединят, да прекратят безобразията в този общонароден сектор на икономиката, от който политиците само крадат. В момента лекарите са търговци, и докато не спрат да бъдат такива ще бъдат бити. Пациентите нямат друго средство за въздействие.

Лекарите не могат да носят отговорност за чужди безобразия.

които денонощно се грижат за здравето им >>>>> ако е така защо са опитали да ги препратят към личния лекар ???? с бъбречна криза и вече са при тях ???? е заслужили са си боя , даже малко им е било , защото сигурно не за първи път се отнасят така с пациенти

Аз съм лекар от 30 години. От 20 години не съм оказал медицински услуги на нито един циганин. Видя ли такъв човек просто се завъртам и не разговарям. Все пак и ние лекарите имаме някакви права да си избираме пациентите и да си пазим живота. Който иска да ги лекува. Аз не, няма как да ме набият.

Точно старите лекари не подбираха пациентите си.

Това хвалба ли е? Бас държа, че ако имаш частен кабинет и дойде циганин със златни ланци ще го лекуваш и ще пееш. Нищо че мирише!

Ти си пълен нещастник бе, 222222. Мухлю си и най вероятно фен на ББ. И такива като тебе не лекувам, а имам мноооого пациенти вярвай ми. И съм богат за разлика от тебе тролче мижаво!

Разбира се, НЕДОПУСТИМО е да налитат на бой. Но тия доктори да пращат човек с БЪБРЕЧНА КРИЗА (твърди се, че боли като ги боли жените при раждане !) при "личния лекар" в 17:30 (!), след като хората идат от село, където навярно няма такъв, е най-малкото несъвместимо с лекарската клетва !

ТИ СИ ЯВНО циганиец, ТАКА ЧЕ НЕ СЕ КРИЙ ЗАД ИМЕТО БЪЛГАРИН, НЕ ВИ ПРИЛЯГА ДА НИ ГО МЪРСИТЕ!!!!

само не си мислете че докторите са цвете за мирисане..отвратил съм се от тях.. почечето са мързеливи, веднага ти предписват антибиотик, дори за грип!!, като те видят и почват да си мислят каква диагноза могат да дадът, за да източват здравната каса.. пълни лилипути са повечето..

Ами кандидатствайте в Медицинска академия, ако СЛУЧАЙНО ви приемат следвайте шест - седем години, дипломирайте се, специализирайте още толкова и покажете как трябва да работи един истински, достоен лекар! ... за смешна заплата ...

"смешна заплата" да не са ставали лекари като само за пари мислят! Аз гладен лекар не съм видял.. само алчен..

към момента на кандидадатстването знаеш каква е заплатата на докторите , и въпреки това се натискаш да ставаш доктор???? значи или има нещо което не го казваш като скрити и необявени ползи , или приемаш ситуацията и ставаш доктор за предварително обявената заплата и си затваряш устата

"Анализатор",сложих ти +,защото си много прав. Личните лекари,са задължени да работят по 24 часа,365 дни в годината. Пълен абсурд.Касата им отпуска по 11 СТОТИНКИ,на записан пациент,така щото да плащат на Спешен център,който да поема пациентите им в почивни,празнични дни,както и нощем.Отделно,има неписана практика,личните лекари,да плащат по 20 СТОТИНКИ.....за 24-часово обслужване от спешни звена. Спешните центрове,мнооого често,се окомплектоват от "външни"кадри-лекари и сестри,които просто заработват допълнителни доходи по време на уикенди и празници.Напълно незаинтересовани.Просто едно дежурство. Великата"Реформа"Москов,в Спешната помощ,реално нищо не е променила.В извън работно време,всеки да си търси варианти-това е положението. Отново дебело подчертавам-напълно не приемам побоищата,простащината,агресията на какъвто и да е етап на отношенията между лекари и пациенти,учители и родители,шофьори и др.такива.Няма да се решат проблемите,не само в Здравеопазването,навсякъде, с тупаници. Адски жалкото е,че по 5 хиляди причини,един мирен,работлив,кротък народ,озверя и оскотя до неимоверност.Пълен разпад-на морал,на етика,на човещина.Фактът,че този народ си избира този Премиер,вече казва всичко.

Юнаци, не е нужно да се вдига врява. ДИР-ът напълно политкоректно и в духа на еврогейските ценности не е посмял да отбележи "дребния" факт, че побойниците са цигани, пардон-роми. Не е нужно да се подхранва ксенофобия. В България има толкова много центрове за спешна медицинска помощ и толкова много медици за ошамарване.

Аджента 21, България да стане Ромска държава и тук има доста силна намеса СОРОС!!! Така че циганите да малтретират българите, те това искат, ние да сме скрити и да нямаме право на глас, единствено да даваме пари на държавата, за да им плащат социалните и да живеят на наш гръб без да работят. Никой не им проверява дали билети имат в градски транспорт, не плащат данъци, крадат ток, не плащат здравно осигуряване и някои нещастници сега ги жалят или наи-вероятно са на платена служба!!!!

Ромите просто са се възползвали от правото си да бият безнаказано.

Не са виновни римляните! Ние сме си виновни щом позволяваме служителите НИ из ведомствата да бездействат и позволяват всичко това да се случва!

Това, че трябва да влязат в затвора е ясно. Но нека затворите да започнат да вземат по-усилено участие в обществено-полезния труд. В България има стотици хиляди хора за затвора. В същото време има недостик на работна ръка за кърски труд, залесяване, озеленяване и т.н. Трябва всеки един затворник да работи в името на обществото и това да се показва по медиите. Така хем престъпниците ще се стреснат, хем нормалните хора ще видят как в държавата има правосъдие.

С всеки изминал ден, ставаме все по европейска държава, откъдето и да погледнеш. Важното е, че "матряла" е все по доволен и му се предоставя уникална възможност да развие простотията си до невиждани висоти.

Деградацията вече е пълна, ГЕРБ с некадърното си мутренско управление удари и закотви трайно българската грамотност и култура на дъното.

Новината бе отразено още вчера от всички сайтове,като изрично и точно бе посочено,че това са цигани.Само в ДИР се казва: ДВАМА ПРЕБИХА ЛЕКАРИ. Има счупени кушетки,легла, врати и стъкла.

Ако са цигани, не е трябвало изобщо да ги пускат в спешното.

Няма да има такива инциденти, ако в спешното си вършеха добре работата. Не съм съгласен обача, спешните линейки да ходят в циганските махали.

someone

на лекарите да им сложат паник бутон, бронежилетки, теизъри, курсове по карате, каски на главата.

А защо просто не ги кволифицират и не им закупят нежната апаратура, че да си вършат добре работата, а и заплатите да им вдигнат ако са ниски.

Аз лично не виждам какво толкова се е случило! Роми са упражнили правото си на насилие върху някакви си лекари... Вие знаете ли какво значи това да имаш бъбречна криза? Знаете ли какви са билките при това? Ами и аз никога не съм имал, но мога да ви кажа, че моят брат, който се върна от САЩ онзи ден ми разправяше, че там е виждал човек с бъбречна криза! И то някаква да е американска! Вие много дорбе знаете, че всичко в САЩ е много по-истинско и силно, отколкото е тук, нали? Вие нали не си мислите, че ние тук знаем какво е това болка и страдание, нали? Няма такова нещо! Там в САЩ е истината! Там хората наистина ги боли, наистина се радват и наистина постигат! Ние тук само завиждаме! В този ред на мисли, вие знаете, че ромите са именно онези хора, които са носител на онова по-различно нещо в нашата държава! Те са носителят именно на онова културно многообразие, без което не може нито едно модерно общество, нали така? Е, като казваме това, рядко си даваме сметка какво то наистина значи! И, че без ромите ние тук щяхме да сме обречени на културен упадък и деградация! Давате ли си сметка за това? Май не! Именно ромите са онези хора, които са преки наследници на римската империя и които носят още в себе си онзи имперски манталитет, който на нас много ни липсва. Е, заради това ще ги уважаваме с всичките им особености и ако трябва, ще им се кланяме! Ясно е, че като наследници на една велика империя те чувстват, виждат и усещат много по-силно от нас и затова много ясно, че ще ни бият ако нещо не им харесаме! А и кой знае колко време са чакали да дойде една смотана линейка... Тъй, че аз не виждам нещо кой знае какво да се е случило!

Не е казано, че са роми, може и българи да са.

Аз говоря, АКО са роми да не наскачат всички срещу тях! Защото знам колко първосигнално племе сме това българите и колко много завиждаме именно на багата култура на ромите и тяхното имперско минало!

тъп и прост СИ като осран слонски задник

Май не му разбрахте сарказма.

Учи българска граматика,некадърен троле.

ТИ ЛУД ЛИ СИ, ЧУВАШ ЛИ СЕ КАКВО ПИШЕШ, ДА ПЕРДАШАТ РОМИТЕ БЪЛГАРИТЕ И ТИ КАЗВАШ БРАВО, ЦИГАНИН ЛИ СИ ИЛИ ТИ ПЛАЩАТ КАТО АГЕНТ ДА СЛЕДИШ САЙТОВЕТЕ И ДА НАСОЧВАШ ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ В ПОГРЕШНА ПОСОКА. КОЛКО ПАРИ ТИ ПЛАЩАТ?

Какъв личен лекарбе, говеда. Това е спешен случай и трябва веднага да реагират. Заслужават си боя.

Освен ако са цигани, за тях това не важи, ти да ходят на знахарки.

Никой не е умрял от бъбречна криза

Болките са страшни. Чак повръщаш от болка.

someone

и аз мисля, че е трябвало да лекуват човека - щом лекара не го боли него, не изпитва съчувствие - в този случаи - тогава за какво се е цанил за лекар?

Браво! Страхотно мнение! Трагедия!!!!?? Ама как го измисли?

Ами да стоят и да ги бият на тази работа щом им харесва - трагично положение ?!? Сигурно получават и високи заплати? Всеки сам се поставя в своето положение!!!

Патладжани бил толкова тежко болен , че потрошил и персонала , и инвентара...

Тази система на здравеопазване не е добра. Кажете бъбречната криза не е ли спешно състояние? И ако хората бяха потърсили личния лекар дали щяха да го намерят. Защото той има работно време. И дали щеше да им сложи система или някаква инжекция? Просто всичко е демагогия.Да не си болен!

Не е спешно, а неотложно състояние е. Помощ се оказва в неотложен кабинет. Почти всички лични лекари имат договори с такива кабинети, но трябва да си здравноосигурен. Затова тъмните отиват в спешен, защото там се оказва помощ и на неосигурените. Но САМО за спешни случаи.

От лекар до лекар-разлика голяма. Миналата година,претърпях сериозна травма.Закараха ме във ВМА-София. Л-йното,което трябваше да ме"лекува",без грам причина,ми се караше и обиждаше по долен и непристоен начин.Млад лекар. Напуснах и на собствен ход,придружен от близките си,отидох до Пирогов.Без забавяне и напълно адекватно,ми помогнаха на мига.За което им благодаря от сърце. Проблемът всъщност е в поставянето на всички под общ знаменател,това едно.И второ,всеки в таз Държава бие,псува,заплашва,агресира с или без повод.Няма Закони,няма Ред,няма нормални,човешки отношения.Боят се случва в училище,у дома,на пътя,в заведението-навсякъде.Прагът на търпимост просто липсва.

Във всеки център за спешна помощ трябва да има и въоръжена охрана 24 часа!

преди десетилетия взимахл едни фитнесдобавки и ограничавах водата, та стигнах до бъбречна криза. НАЙНАПРЕД СЕ ОБАДИХ НА ДЖИПИ-то и ДЖИПИ-то ме прати в болница. А а а - забравих - за разлика от двамата потомствени паразити-побойници съм здравно осигурен от както се помня.....

Здравно осигурен си, защото си номенклатура и си привилигирован. Не всички имат обаче твоя късмет.

Значи отивате в спешен център с бъбречна криза, но виждате ли хуманните и толкова добри и отзивчиви лекари ви казват да ходите на майната си... т.е. при личния лекар.

"отношението на част от хората в обществото към медицинските специалисти" в този случай за мен е оправдано - не може да отидеш в спешен център с бъбречна криза, а те да те пращат при личния лекар!

Абсолютно! Бой до посиране за тая алчна сган!

Проблема е нито в лекарите нито в пациентите (включително и циганите). Нека да се запитаме какво направи Борисов с 20 млрд. заем и защо няма рИформи и пари за лечение? Къде изчезнаха парите? Кой ги открадна? Защо се затварят болници и спешни центрове. Защо няма мотивирани лекари?

Скоро за да пребиеш лекар ще трябва да биеш път до Швеция.

има страни, кbдето линеиката задbлжително се придрyJaва от полицuята !!! циганите са нагло, крадливо и мbрзеливо племе ! Mястото им е в гетото и по една сyпа от бUджета !!! Kоито иска да yчи и да се развива да мy се даде право !!! Dрyгото е боклyк и не бива да са на свобода !!! Pискyваме и тези лекари, които остават да работят в Bulgaria, да избягат !!! Cледователите просто да си свbршат работата и да се разбере истината!

В Боколандия няма хаос, но ако има предсрочни избори ни чака хаос. Из бисерите на Тиквата.

Тъпаци,като теб-няма ,да се класират,изобщо!

имах един случай с женами която е украинка и има българска карта с право на работа в България и да ползва всички видове медицински услуги ако е здравно усигурена .но ние не живеем в България и няма усигуровки но трябва естественно да си платим .излязоха и малки червени петна по цялото и тяло отидохме в кожният деспансер в гр. шумен чакахме накъде час и половина и там ни казоха че не могат да преглеждат чужди граждани а аз им обеснявам че тя има право и щте си платим на касата 40 лв както е цената за чужденци без осигуровки те мо отказаха и единственно което им казах че сега деспансера штее с 40 лв по малко а плачите за пари и отидохме да търсим друг частен лекар и на края намерихме една жена лекарк и там някде час почакаме за ред .намаше проблем взе 20 лв естественно без касов чек .и диагнозата баше че в у дума летели някакви мушички които пречинявало това .после напръскахме всичките стаи и пак съштото кремове исписа съшто купихме за мазане против комари и пак петната излизат и гостито ни свърши и си тръгнахме за Украина с петната отидохме там на доктор имаше един известен в това направление доктор пенсионер само докато я погледна и веднага я попита червено вино си пила имаш алергия към червеното вино и наистина тя пи в българия наше на родителите ни червено вино исписа и таблетки не помня вче какви бяха и сега няма никакъв проблем.но кажети вие читатеи какво заслужават такива лекари в българия дето хем загубих пари и време.

Не са виновни лекарите, виновни са депутати и правителство.

барс, Dа прав сте, има за сbJaление и такива балгарски лекари и заради тях пада престиJa и на добрите лекари ! Hо и в дрyгите страни има такива лекари ! Cинbт ми живее в чyжбина ! Oтиде на зbболекар и какво беше yчудването мy, когато видя, че сметката мy e надписана с 800$ ! писала сu нашата /зbболекарката/ избелване на заби без да е искал тази yслyга ! Kато я постави на тясно си вbрна парите веднага !!! Cнаха ми отиде на лекар с болки в деснuя крак ! лекарката говорила, говорила просто се забравила ! Zащо !!! Aми защото прегледа по регламент е половин час ! Tя е продалжила 15 минyти повече и си писала два прегледа по 200$ !!! Cнаха ми я навря в кyча дyпка и тя си вbрна парите ! Tака че такива зрbнца ги има навсякаде ! просто е необходимо да алармираме и пишем навсякаде, за да пресечем лошите практики !

абсолютно сте прав просто не помислих за това а и с време не разполагахме много.

Честно казано и на мен ми е идвало да забия един в зъбите на мазен доктор от спешното, дето лениво ми обяснява, че макар да имам силни болки, трябва да се обърна към личния си лекар, който пък е още по мазен. Мисля си, че в голямата час от случаите докторите са си заслужили боя, а в още повече случаи им се е разминало, макар да са го заслужавали.

Проблемът Савичка, е че, ако всеки реши да прави каквото си иска става простотия.Например-мутрата Иван решава че ни си прав за нещо си и ти забива юмрук/нож/бухалка и т.н. някъде си.Тогава друга песен ще запееш. В нормалните държави тия неща са решени-има закони и се спазват. При нас, понеже сме тъпанари, все още не са уредени-

И у наспса уреденипсъспзакони, които обаче никъде не се спазват и не се прилагат!! Щом съдията съдел по СЪВЕСТ и по закон!!! Възниква естаствено въпроса:КОЛКО СТРУВА СЪВЕСТТА НА СЪДИЯТА???

Дядото

Е, разликата между мен и мангалите е, че аз не удрям в зъбите, но започвам да си мисля, че точно по тази причина алчните некадърни и мързеливи доктори стават все повече. Ако всеки си го получаваше, когато е заслужил, светът щеше да е доста по-добър

От цялото ти писание става ясно , че най-мазния си ти.

Няма представа какви са били тези двамата и е ясно, че са виновни, защото са посегнали на лекарите. Но заради здравната система и лекари и пациенти се оказват заложници. Някой получавал ли е сериозна бъбречна криза ? За мен е несериозно с такова оплакване да те пращат при личния лекар.

Dа, полyчих два пbти бабречни кризи ! Kамbк в бабрека 5мм. Bеднага ме закараха в Aлександровска болница - Cофuя ! Cпешно поставиха системи и камbка беше иzxварлен !!! BEZKRAINO благодаря на прекрасните балгарски лекари !

"Cпешно поставиха системи и..." Ето - това има предвид. Такова оплакване би трябвало да се тритира като СПЕШЕН случай. И за това хората са отишли в СПЕШНА помощ. Това разделяне и противопоставяне на лични лекари и медици от Спешна помощ за никого не води до нищо добро.

Глупости безумни. Самите лекари толерираха циганите години наред. Лично, с моето тяло, очи и уши, чакащ часове наред пред спешното отделение в Русе, със скъсан прасец, наблюдавах как избирателно приемаха цигани с хрема. Та скъпи ми лекари - сами си го направихте. Тепърва ще ядете дървото.

Болните да се растоварват в Кабинетите, със Носилките ! Никакви, няма да пофтарям, НИКАКВИ легла или кушетки за полягане във Кабинетите, съшто и Шкафа, за чашките и шишета, защото иначе те, Докторите са мноо дразними и раними, ако им се довлече некакъв навлек, да им секне слаткото пиенье или ебанье! Радойка

България ще се оправи само като се изчисти от циганската сган.

А къде трябва да отидат тези които са осигурени в друга държава от Европейския съюз? Преди няколко години аз лично се карах с една "лекарка" на която видимо и се спеше.Не сме осигурени защото не сме живяли в България откакто тази система съществува.Казах им,че ще си платя услугата,те гледаха тъпо и нищо не отговаряха.

И хоп изведнъж се оказваш болна и в България. Страшно съвпадение!

Ако си осигурен в европейска държава, имаш права на здравноосигурен и в България. Попълват се формуляри в държавата, в която живееш и мисля, че се носят в НОИ.

Когато си осигурено лице в България и отидеш където и да е било в ЕС показваш Здравноосигурителна карта и те приемат без никакви възражения,съответно трябва да е така и за България вадиш си европейска здравна карта и те приемат.А за сестри лекари,които им се спи или им се пие кафе с цигарка - случаите са милиони!

Точно така.Обаче на практика това не работи.Въпросната карта я гледат като голям камък.И какви форми,каки 5 лева посред нощ?!

И като те приемат НЗОК ти плаща тази част от лечението, която се плаща в България, което е около 10-15% от стойността на лечението в другите европейски страни. Останалото си го вадиш от джоба.

Лекарите са свине, нека да приемем това, като постулат! Защо тогава няма пребит магистрат? :-)))