Казахстан се отказва от кирилицата

Властите предприемат трудна и спорна реформа

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КАЗА СУЛТАН НАЗАРБАЕВ НА ЧИСТ НЕМСКИ :)) ....

Еврейската, гръцката и латинската азбука са по-стари и не се знаят авторите им, а нашата азбука се свързва с Кирил и затова вероятно се нарича кирилица

Всички бивши поробени азиатски републики масово се стремят да отсекат всякаква връзка с червените фашисти в Москва. Дори и в писмеността , която им беше наложена насила.

Явно в Казахстан растат същия сорт ТИКВИ като нашите тук.

Ами все пак кирилицата (по-точно предшестващата я глаголица) е била замислена като писменост, предназначена за славянските народи, тъй че, може би латиницата (или някоя азиатска писменост) повече ще им приляга на казахстанците. В тази връзка, след като искат напълно да скъсат с руското влияние, може би е време да махнат и окончанията -ов и -ев на фамилните имена - напр.Назарбаев да стане Назърбай

Идиотизъм пълен...

Ще минат на латиница с 32 букви,за да учат по лесно английският:).Та в България отдавна младежите пишат на български с латиница и какво?-по добре знаят български или по лесно са научили английския език:)))В СССР никой не е забранявал на казахите(както и на всички републики) да си говорят и да се изучава техният език,даже се е стимулирало.А кой каво казавазва и как обяснява едно негово решение, заради едни пари или за едно потупване по рамото няма нищо общо с народа.Тогава като иска да къса с СССР и Русия да минат на арабската азбука.:)))Да Ви прави впечатление,че развиващите се бивши републики на СССР които имат нефт,газ и полезни изкопаеми ги управляват все бивши генерални секретари на КПССР или техни синове,но те нито са тирани нито ретоградни мозъци.Германия я управлява една яростна комсомполка от ГДР,но тя е невероятен новатор.Само в Европейските страни които са били в бившият източен блок ако застане някой не наш човек го обявяват за закостенял болшевитски мозък????

Това май не е новина - още от пролетта или лятото стана ясно, че ще минат на латиница.

Като го правят поне да бяха го направили свястно, тия латиници с добавени чавки и глупости са празна работа. 26-те нормални букви стигат за всичко, в крайна сметка светът ако стигне до общ език и обща азбука навярно тия 26 ще са.

Ало журналистчето оправи си правописа.не се пише Казахстан, а се пише Казакстан.

На български така е възприето от време оно, а ти че си решил да се правиш на интересен е друг въпрос. Между впрочем не е Вашингтон а е Уошингтон, но за твое сведение първтото е възприето, вярно или не, и с това приключва въпроса.

тъп.чо, казах и казак са доста различни етноси! казахите не пият за разлика от казаците!

казаците не са етнос по никакъв начин

всерьоз?? стига бе! ме казахстан забрани руския език в държавните учреждения, в университета и училищата още преди петилетка! задължително се изучава английски! откъсна се от раша и намали русские до под 10 ф% дадоха добива на въглеводороди на шел и тексако и днес астана и алмати са като дубай! и на раша се наложи да напуска байконур , и да строи "восточный" в амурска област дальнево востока!

Нищо подобно - Русия продължава да използва "Байконур", макар и под наем. Договорът между Казахстан и Русия е до 2050 г. Казахите много добре съзнават изгодата от това - ако настояват Русия да си тръгне от "Байконур", при липсата на своя напълно развита космическата промишленост (от проектиране, през изпитателни и тренировъчни центрове до реално изстрелване на космически апарати), космодрумът ще изисква средства за поддръжка, без да носи приходи. Нещо, което нито една нормална държава не може да си позволи. А Русия може и без "Байконур", има си и "Восточный", и космодрума в Плисецк, до 2007 използваше и "Свободный". В момента "Свободный" е закрит. Но не пречи при необходимост да заработи отново.

Абе пак като не се връщат на арабицата, добре!

Отекоха ми мъдете от кахъри за кирилицата!...кумицата..

Те са тюрки и говорят турски диалект някакъв, къде ти ще пишат на кирилица! Първо на арабица, после на кирилица, после на латиница, съгласен съм, че вместо на латиница е най-добре да минат на китайски йероглифи. Чиста работа!

По добре направо на Китайски след 10 г. те ще са водещи във всичко.

И са близо до Китай.

да, ама китай си иска сибирията до урал, а не степите на казахстан и монгорлия! и ще си я вземе!!

Все едно нашите си мангали . Като видя някой да списва на маймуница по форумите на 98% е лиляв .

Идиотите от кирилица отиват на латиницата. След години ще разберат, че освен маймунските знаци трябва да въведат и втора азбука която да показва как да изговарят написаното.

70 годин ги мъчиха мужиците да им отворят очите и ...мал не става от тях!

Най-великото и просто нещо на земята - звук..буква.Само ние го имаме, добре че се е потрудил дядо Климент Охридски. Шиши- отличник

Нито сме само ние, дето го имаме. Нито го имаме на 100%. Нито е кой знае каква ценност, защото звук и фонема не е едно и също.

Деде, звуково-фонетичната система и писмеността в Булгаристаня е уникална!

и..а

Деде, знаеш ли що е дифтонг?

Добре, малкия ! Труди се и ти в този дух.

Доста време пак изкараха с българските букви. И с латински букви да пишат пак няма да ги рабират. Нека се връщат на йероглифите.

Средноазиатските аборигени поеха път към тропиците !?

Когато вие товорехте на немски само с конете си, а пишехте и четяхте на латински, България имаше две научни академии, Велеки Преслав и Охрид С тези думе на немски език ,научен за 3 месеца и без адвокат великият Георги Димитров смачка дясната ръка на Хитлер, Гьоринг и защити българите. През 1933 година, човек за 2 думи срещу властта просто изчезваше Димитров е единственият човек в света, за когото светът е правил Световен комитет за спасението му в Лондон. Единствено българските антибългари вият, квичат и лаят срещу него. Но винаги дребните мъници правят това, а великият световен мъж ги мачка в краката си

в немската провиниця Долина Сексология в триъгълник Белгия-Недерландия-Германия някой се интересува от такава хитрост след завършеното пълнолетие ? Още , всекидневният вестник въобще ползва вече нюансите в изразното съотношение кой с кого или кой заради какво ? Обратно , да принадлежиш вместо ти да командваш , в езиковият приказен план на модата ли е съответното отразяване на обществените действителности ? Или , отражението на обществото имали в новите Аи-Ти Информационно технологии ? Или , още по-ярко спряма и вътре спъктър : съществува ли още старото възприемственос-т ? Може би Randal Zwinge да си свери не часовникът , а менге-мето . Дали помежду чук и ковалнията има ли останал материял . Нали , в немската провинция такива вещества като неморален приход и доход от сексуален труд няма , легално . А нашите младоците ги притестняват тук с хем четене на коран , хем верност към остарялото преходно законодателство . Както винаги , нито сме напред , нито сме на ниво .

Както казват американците: УАУ!!! По нашему: Басимамата!

да сме обективни , а не само моционални !

че предполагаемо Меркел на добрите стари времена си е останала след аборт осъкатена без възможста да роди отново , за такива неща естествено не се говори . Съседката ми , на над 90 годишната възраст , тоест по време на фашизма , и тя останала такава - после осиновила . Но , нали спазим добрият тон , казаците нямат вече да пишат на онова , например приятелката ми всъщност никога видяла и не знае родителите си ? Същото реалната социалистическа власт им отнела детето , после осиновен , засекретен . Ах , тйя , и такива ... да , има много неща , които в бързината на еже-дневен живот , кому пука ? Но в по-дълбок план на психиката , ето , Казахстан се отказва от революционният шрифт на Ленин-Сталин-Путин .

Казахстанците щастливи, че ще имат само 26 букви в писмеността си. Но кво праим, ако трябва да обозначим звук, за сойто липсва символ. Пишем четири съгласни една след друга ли, както например в някой западни езици. В английския те стигат до две най-много три и това е добро постижение. Но, ако нямат транскрип;ция и я въведат специални символи като в английски, да да разберат какво са написали и как да го произнесат, настъпват значителни усложнения. Ще трябва да въведат писменост за думи и писменост за правоговор, както е в английски. Изобщо каша.

Ползват точки и запетайки около буквата.

Който познава ситуацията там, ще разбере. В Казахстан национализмът е религия. По закон Казахът е почти бог. Не го правят като украинците, но политиката им по отделяне от старата връзка е още по-неотклонна. Факт е - решението е за да се подсили неруския път на страната. Обосновката има за цел да скрие мотивите, а не да ги осветли.

Казахите искат да се откажат от кирилицата? Тяхна работа. Кирилицата за тях не е онова, което е за нас. И се чудя на акъла на тия, които призововат и ние да пишем на латиница. Браво на вас! Значи, да зачеркнем 1100 години история, да изтрием от съзнанието си Кирил и Методий и великото им дело, да престанем да се гордеем, че "и ний сме дали нещо на света/ и на вси славяни книги да четат". А на 24 май ще пеем и носим плакати: "Varvi, narode vazrodeni!". Празникът на писмеността и културата е уникален, единствен в света, чисто български. Няма друг народ, който да има празнува знанието и просветата. А вие предлагате да плюем на това! що за национален нихилизъм! И то в годината, когато се навършват 1131 г. от освещаването на славянските букви и книги от папа Адриан II, когато вече 11 години кирилицата е третата официална азбука в ЕС. И не заради голямата Русия, а именно заради малка България. Кирилицата е част от нашата национална идентичност, цяла културна Европа знае откъде идва тя и е пълна глупост, че заради нея ни мислят за бивша съветска република. Други са причините за това и те нямат нищо общо с азбуката, на която пишем.

Седнали сме да се кахърим за азбуката на Казахстан... Нашите деца не знаят разликата между 'Й' и 'ь'. Нашите ученици ползват преимуществено маймуница, която не е нито кирилица, нито латиница, нито нищо, а некфо изумително гофно. Ние си серем върху традициите и си заебаваме историята. Ние не знаем как е създадена кирилицата. Ние не знаем какво са създали, какво не са създали и какви са били Кирил и Метоидий. Нашите филолози агитират за опростяване на граматиката на БЪЛГАРСКИЯ език, щото БЪЛГАРИТЕ така и така не си знаем езика. Ама за казахите сме седнали да се тревожим... Бахти империята се извъдихме, ръйшли...

Не отъждествявай всички останали със себе си.

в Долината Секспровинция Германия за качество . Оказа се че от проверените 75 проверените бардаци , 33 приложили както по закон се поиска кондоми , но за съжаление с по-нисък стандарт на качеството . Така съобщен от социалното министерство на провинцията . За сведенията : румънки - 655 гърманки - 423 Българки - 409 все пак , българският език на трето място ? Така че , ѝ както ь се знае в тази германска провинция .

Прав е Рандал. Наистина е така. И една от причините за маймуницата, за това, че не различават й, ь, ѝ, щ е използването на фонетичната азбука при чатенето, замяната на буквите с цифри - това можеш да го откриеш даже в кандидат-студентски работи по литература. И може би е крайно време изпитът па български език да стане задължителен за постъпване ВУЗ. Но не тест, а така, както се провежда изпит по чужз език - с всичките му елементи.

в провиниця Долина Сексология ,триъгълник Белгия-Недерландия-Германия някой се интересува от хитростта след завършеното пълнолетие ? Още , всекидневният вестник въобще ползва нюансите в изразното съотношение кой с кого или кой заради ... ? Обратно , да принадлежиш вместо ти да си субект , в езиковият план на модата ли е ? Съществува ли още старото възприемственост ? . Както винаги , нито напред , нито на нивата .

Randall_Zwinge

Ский ся, мой човек... Писмеността има за цел да изразява мисли. От тази гледна точка на тебе писменост не ти трябва ама хич. Разбира се, има я вероятността да си супергений или ново еволюционно стъпало, което никой на тоя свят все още не разбира.

80 години кирилица, 10-ина латиница и преди това са писали с арабски букви. Каква им е традицията? Май е султана.

Обосновката за въвеждане на латиницата е непоклатима. Значи нациите, които си служат с кирилица ще могат да изучават английски лесно и бързо и ще станат факири по компютърни науки. Аз пък си мислех, че склонността да се учат езици и особено компютърни и математически науки е въпрос на умствена настройка. Това може да свърши така, както преди десетина години завърши опитът на германзите да махнат умлаутите в азбуката си. Преди много години и сърбите преминаха от кирилица на латиница, но за тяхно съжаление америка не се превести в Сърбия.

Глупавите народи винаги си личат, по еи такива дивотии. А глупостта и раболепието когато вървят ръка за ръка, тогава последиците са двойно по-големи. Мъдрите народи знаят, че всичко тече, всичко се изменя и трябва да се опиращ на традиците, а не да се въртиш като пумпал пред поредните господари.

Само дето кирилицата не е сред казахските традиции.

От 80 години се ползва. Как да не е ? Живите, които могат да си спомнят какво е било преди това сигурно са на над 90 години.

Randall_Zwinge

Ами преди това е била латиница, оказва се. Демек, излиза, че латиницата е по-традиционна. Единствената причина в Казахстан да се ползва кирилица, е СССР. СССР го няма - да ползват квото си щат - те нямат никакви морални, традиционни, културни, исторически или каквито и да било други сантименти към нашата азбука. Нямаме никакво основание да ги обвиняваме в каквото и да било. Ние не сме СССР или Римска империя.

скъпа, латиница са ползвали цифром и словом 11 години и пак въведена от СССР. Но то верно, че за трол като теб фактите нямат никакво значение. Айде, дерзай!

Randall_Zwinge

Кирилицата е създадена от Климент Охридски, по поръчка на Симеон, специално за целите на славянските езици, щото глаголицата на Кирил се оказало, че за нищо не става. Казахите нито са славяни, нито говорят славянски език, нито са свързани в културно отношение с нас или със славянския свят. Нямат никакви други причини да изберат тази пред онази азбука, освен чисто технологични. И те са избрали - в IT света латиницата е много по-разпространена и толкоз. Повечето тюркоезични страни ползват латиница и толкоз. ТЕ не са НИЕ и не са длъжни да имат нашите ценности.

Погледни какво е написал по-нагоре тинота.

Randall_Zwinge

И?! Германците, подобно на казахите, нямат тяхна си азбука. Ползват приспособена чужда. Тяхна работа е коя ще си изберат. Имат правото и да грешат, което е въпрос на фонетика, не на симпатии и антипатии. Кирилицата, между другото, подобно на немската и бъдещата казахска азбуки, е гръцка азбука, пригодена за славяните. Също както латиницата е гръцка азбука, пригодена за латините. Ами айде да се върнем към старата си руническа писменост, защото това е оригиналната Българска азбука, предхождаща кирилицата поне с векове, ако не и с повече. Излиза, че Борис и Симеон са извършили далеч по-голямо предателство спрямо историята и традициите на народа си, отколкото казахите днес.

как щели да учат по-лесно английски благодарение на "новата" азбука. Личи си, че лидерът владее множество чужди езици и има опит в това отношение.

Що за народ са тези казахи ? За един век 3 пъти си сменят азбуката. Всъщност, по времето на Желев и Петър Стоянов, в България също се чуваха такива призиви. Желю Желев се представяше за франкофон, а бат Петю свиреше на саксофона на Клинтън. За казахите както и да е, но българи да се отказват от собствената си азбука ... ???

Като е наша, що я наричаме кирилица? Другите азбуки - гръцка, еврейска, латинска... Нашта - кирилска. Що не е Българска?!

Още преди 11 века Климент Охридски ти е отговорил. Ама откъде толкова акъл да си го прочел. "... По милостта и човеколюбието на нашия Господ Иисус Христос той (Кирил) стана пастир и учител на славянския народ, който тънеше в невежество и в греховен мрак. И той затъкна устата на вълците – еретиците-триезичници, които, помрачени от завист, казваха: “Не е достойно Бог да бъде прославян на друг език, освен на еврейски, на латински и на гръцки“. Поради злобата си те станаха съучастници на Пилат. С ясни доказателства той разори техните заблуди, възпламенен от силата на Светия Дух. Той, според пророчеството, направи ясен езика и с книги насочваше всички по пътя на спасението... ... Като пресметнем неговите подвизи, трудове и пътешествия, няма на кого другиго да отдадем подобни похвали. И наистина, макар и да възсия по-късно, той надмина всички. И както зорницата, която изгрява по-късно, озарява със своя блясък целия звезден лик, пръскайки светлина със слънчевите си зари, така и този преблажен отец и учител на нашия народ, като свети повече от слънцето чрез зарите на Света Троица, просвети безброен народ, който тънеше в мрака на невежеството... Той възвести на всички народи скритите тайни с достъпни словесни изрази, като ги разтълкува разбрано: на едни – чрез писания, а на други – чрез проповед, защото божията благодат беше се изляла в неговата уста...". ("Похвално слово за нашия блажен отец и славянски учител Кирил Философ")

Randall_Zwinge

1. Никъде в този цитат не се обяснява защо азбуката на Климент се нарича кирилица. 2. Климент е писал това от гледната точка на ревностен християнин. Ако се погледне от гледната точка на Българин, ще се види, че Кирил и Методий никога не са правили нищо за полза на България и Българите. Никога не са проповядвали в България. Няма никакви сведения въобще да са идвали в България, освен може би транзит. Кирил и Методий са били висши византийски имперски функционери, целенасочено прокарващи византийската имперска политика. Не са били Българи, нямали са нищо общо с България и не са таяли никакви сантименти към България и Българите.

Дуплика към Рандал: Климент пише това не толкова като ревностен християнин, колко като човек, който се е докоснал до великото дело на Кирил и Методий, горд е, че е част от него. В Кирил той вижда не просто свят човек, а учител, будител, пред когото се прекланя, защото е осъзнал ценността на това, което той е направил. Малко ли е да се даде на един народ възможност да разбира Божиите наставления, Божията промисъл да му стане ясна и понятна, лесна за следване, да получи възможност да записва словата си и да пренася през времето знание и памет за себе си и делата на дедете си. Названието "кирилица" е просто знак за признание и преклонение. А и защо не - кой друг народ може да се похвали с име на азбуката си? Кой друг народ пази паметта за създателите ѝ, за първоучителите си и дори ги е канонизирал. Предполагам, знаеш кои са Св. Седмочисленици. И ако днес това са само букви, на нашите деди те са говорели и са предавали завета на двамата братя: "Аз буки веди глаголи добро есть жичье..." - "Аз зная буквите и животът със знанието е добър...". Та какво значение има дали ще кажем "кирилица" или "българска азбука", когато всъщност е едно и също. Сега по въпроса за Кирил и Методий и тяхната мисия. Ако е така, както казваш, защо във византийските документи и хроники тази мисия се премълчава? Няма нито един извор от IX в., в който да се намерят сведения. А за повече по въпроса, ако ти е интересно, прочети Юхас, "Кирил и Методий в Българската Моравия". Юхас залага на някои новооткрити сведения, обръща се към извори от които някои наши историци като Иван Божилов и Васил Гюзелев се отказват, защото противоречат на тяхната теория, намира доказателства, които разрешават много от неяснотите около моравската мисия на двамата братя. Проф. Б. Димитров също има подробно изследване за това, кои са Кирил и Методий, какъв е етническия им произход, били ли са в България - "12 мита в българската история". Аз като филолог намирам за по-меродавни доказателствата, идващи от самия език. А и учените отдавна са решили въпроса кой е езикът-основа на азбуката. Това е езикът на славяните от българската група - мизите, живеещи по онова време в района на Солун, славяните от поречието на реката Брегалница в Македония, включени в югозападните български земи, абодритите, тимочаните, браничевците, наричани с общото име "моравци" и обитаващи северозападните български предели. Буквите, създадени от първоучителите, отразяват фонетичните особености именно на този език. Не на т.н. западни славяни, населяващи тогавашна Великоморавия и Панония. Но хайде да не ти чета университетски курс по старобългарски и историческа граматика. Не му е тук мястото. Обаче всички тези особености ясно показват за кого е била предназначена азбуката. А дали Кирил и Методий са направили нещо за България? Чий празник чества църквата на 11 май? Кого прославяме ние на 24 май? Едва ли паметта за делото им би се съхранила цели 11 века, като се има предвид унищожението и забравата след падането ни под турска робство, ако народът ни не е признал огромното значение на делото им за оцеляването му в най-мрачните времена на подтисничество, за съхраняване на националната му идентичност, срещу фанариотството с неговите опити за претопяване.

Македонците много ще са тъжни! Нали все пак според Путин "азбуката ни идва от македонската земя" (Путин 24 май 2017), ще рече че кирилицата е от сърбомакедонска азбука!

Всъщност азбиката НИ наистина идва от македонската земя. Която по времето на създаването на азбуката НИ си е била Българска земя. Това по никакъв начин не я прави сърбо-македонска или каквато и да е подобна глупост. Ама защо поне Българите не си наричаме азбуката Българска, виж, това вече е загадка...

Все си мислех, че Велики Преслав не е в Македония. Пък ти да видиш.

Randall_Zwinge

И аз не бях чувал за Климент Великопреславски, ама кой знае...

бъдещите поколения на Казахстан да не се наложи да учат китайски....!

Цял Сибир чак до Урал ще учи китайски! Благодарение на предателя в кремль!

Майор си само в мокрите си сънища, че те оножда някой джендър. Иначе като се събудиш, си най обикновен, тъп трол.

Randall_Zwinge

Това не са му сънища, а чиста реалност.

Сърбия се отказа от латиницата и мина на кирилица. Сингапур се отказа от латиницата и използва опростено китайско писмо.

Сърбия ползва равноправно и кирилица, и латиница.

Заради кирилицата целия свят ни мислят за бивша сАвеЦка республика! Оставете я на крадливите азиатски подчовеци, ние можем да пишем на латиница като Чехи, Словаци, Словенци и Хървати!

Не,майоре ! Мислят ни за бовша Македонска област !

майната им

Как ще изпишат ,,Такую хуйню нахуярили"?

Така се случва с народи,които не са успели да си създадат азбука. Ние успяхме,други народи я взеха от нас, и няма как да се откажем от нея. Тези после ще се върнат на кирилицата,само неудобство ще създадат на народа си,но така е като ги управлява комунистически функционер от миналото.

Бъди различен! Пиши на английски с кирилица!

Ол райт. Ъф корс енд йес май мастър - ми лесно е.

тия сгрешиха лошо

Браво. След 1000 г може и ние да се откажем, ако ни има. Аз съм за

изгори българския паспорт - тъкмо едно мекере по-малко!

Много глупаво решение!Възрастните наново да учат азбуки и думи е голяма тъпотия!Кирилицата вече е азбука и на ЕС , къде им е проблема на тия?Явно проамериканско поведение!

Проблемът им е в това, че една съседна страна иска да влияе на живота им, и затова се стараят да се разграничат от нея.

Всеки има право на лош вкус :))) Свещенната Българска Азбука не е за всеки . Щом ги влече маймницата , прав им път .

България също трябва да се замисли по този въпрос! След като сме с ясно изразена евроатлантическа ориентация е просто глупаво да оставаме в една група с държави като Русия, Сърбия, Беларус, Украйна, Македония... Да не говорим, че сърбите поддържат и латиница, а в Украйна съвсем скоро могат също да преминат на латиница. В момента кирилицата и православието се използва от руските политици като средство за упражняване на влияние. Крайно време е да се освободим от това!

Кирилицата и Православието никак не ни пречат да бъдем свободна страна, част от Съюза на Европейските народи. Точно обратното, държавата ни е сред най-древните в Европа именно поради Православната ни вяра и азбуката на предците ни.

Предпочитам да се освободим от теб, мухльо.

А при нас има ли новина бомба от порядък циганите се отказали от пясъчните ивици край морските буини ! Не . Така че , и да са се отказали Казахстанците от "световната революция на шрифтова система " при нас ограмотяването ще е пак и все пак през чуваличета на морски дюни . Точка по въпрос . Пожелавам приятен чувал морски пясък на всеки един на работещ

ARAL било една от много-много известни търговски мярки в двадесетият век . Изчезнал , има го още някъде в немската икономически структура на глиганти като BASF или Bayer . Но старата цел на Нацистите да овладяват с Щурм-Криг залежите в Азербейджан и прочее се е оказало невъзможна . ARAL - всъщност и днес пак сме свързани в нашият район с Арал . Турската линия за газ , откъде идва ? Тоест , макар че какво да ни заинтересова тяхната образователната система , един почеърк от тлеещи промени в съзнание да е , или подсъзнание да е на населенията , живущи в очертени райони , или не ? Да не компромотиране изложеното изобщо, изцяло , съвсем (всъфзем) - но да има и критика : каква ще е поредица относно обществените мерки за изграждането на собствени приьоми относно управляващите ги в сянка бази-данни ? Там бихме могли на една страна огромен потенциял за наваксване , на другата една разумна капитулация пред съществуващо положение . За Югославия , Титово и Димитровска , както и гърци плюс ол-енклюсиф албанци в унизон с Руменци , Поляци , Руснаци , прочее Украйнци , това да стане заради "полза в повече " ли ? Смятам че отговорите в нашето общество по-скоро с срещат в ежедневно работен ден предаването на Мурдок-БиТиВи-Трифонов , отколкото в фактът , че Казахстан пише сега оттук нататък в друг шрифт . Така че , facebook не пише код за задната врата в Visa-Vi без да са документирали с сървър паролата ,макар че изглежда като пропуск в "декларацията на блоково постранство " . Много думи насам натам , общото в следното : Казахстан за HUB - EUROPE (EC) . Каквото при съвременни темпове на развитие би означавало не повече , не помалко от 10 години . Тоест , младежите сега на двадесет , когато са на тридесет , търгуват с кого ? Хайде , на пейките в училище , руски поне оновно , после китайско . Вместо английските карабските островчета в Ню Юрк и доларовите депозити с швейцарските банки в техен силикон валец . Владелеца сутрежният няма да е долар котирования , а друго .

Много думи, но нищо не ти разбрах

няма как да се занимава с доставка па простопутка в немската провинция "Долина Сексробиния" , а ще се пренасочи към просперитет чрез Ай-Ти , например в Касахстан . Имах седмица разговор с човек , кадър от роби в Берлин , изтъкнал ролята на Казахстан . Така предразсъдъците . Имах аз чрез EBAY съвсем оложително развитие на бизинес-отношения с интернет-пазар . Така че , нека да си сверим часовника : Времената на стара югославсак-димитровска зага от Сталинизма са отминали . Русия си е Русия , а не настойник на нашето бъдещо . Същото ваши и за ДТ , както негови компании като седемте дъщери на петролният добив . Казахстан ли ? Какво ни прече ?

бих сложил капитал в това развитие , предвид че готови са планировките за обиколната ЖП както и автомагистрала на Черноморието . Даже частично се работи по този ООН проект . Въпрос се състои по-скоро в това : Нашенците се занимават с простопутко в немските провинци като например Долина Сексробини , защото такава си е програма от сливането на ГДР в ФРГ . Но каква полза индустриално оттова , че пратим там красивите си жени да робстват ?

Името на рогатия?!? Мааааалко само буквите разменени...

Ikoottva

Майтап - Qazaqstan минават от makiedoniza на srbska

Да живей ! Борат: изучаване на американската култура за благото на славния народ на Казахстан :)

АКО БЪЛГАРИЯ СЕ ОТКАЖЕ ОТ КИРИЛИЦАТА И ОТ ПРАВОСЛАВИЕТО МОЖЕ ДА ТРЪГНЕ НАПРЕД!!!

АЛО, САНИТАРИТЕ!

... НИЩО не става!!!!! Това трябва да е ясно, и на мюсюлманите. Които искат да помюсюлманчат целия свят!!!!

"Морков" на казахски, написано на латиница, е saebiz :))) Такива неща трябва да се правят постепенно и с години, че бабите и дядовците ще изпитат голям стрес.