17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПРЕДИЗБОРЕН ПОПУЛИЗЪМ И ФАТКИ И ЧАЛЪМИ ЗА ЕВЕНТУАЛНО ЗАПАЗВАНЕ НА СТОЛЧЕТО В НОВО ПРАВИТЕЛСТВО! БАХ ТЕС САЛТАНАТИ! НЕ БЕШЕ ЛИ ТИ С ПЪТЕКИТЕ И ТЪРГОВСКИТЕ ДРУЖЕСТВА ЕДНО ВРЕМЕ!?!? ИЛИ ТИ СЕСТРА НЯМАШЕ!?!?

първи свалиха маските.

СТОЙЧОООО, СТОЙЧОООО, ЗА 3 СЕДМИЦИ ЖИВОТ В ЗДР. МИНИСТЕРСТВО СЕ ВЗЕМАШ ЗА НЕСМЕНЯЕМ!!! НИТО СИ ИЗБРАН, НИТО СИ УМЕН!!! ЧАСТНОТО СЛУЖЕНЕ НА ОПРЕДЕЛЕНО ЛОБИ НЕ СЕ БРОИ ЗА СЛУЖЕНЕ НА ХОРАТА.

Два петъка служба А прави поразии дето два мандата след него не могат да се оправят Оставка съд затвор!

БРАВО БРЕ СЕГА ЩЕ СЕ ИЗТОЧВА БЕЗ ЛИМИТ- БЛАЗЕ НИ ,КОЛКО ЩЕ СЕ ВДИГНАТ ЗДР ОСИГУРОВКИ ЗАРАДИ ТОЯ ЛОБИСКИ МИНДИЛ

Лошо е когато здравеопазването се ръководи от некадърник но още по лошо е когато този некадърник е и хомосексуалист

Да не беше във прайда оня ден тоз хубостник

Питаме какво ще направите, сега През времето на вашето управление, А не да обещавате Какво някой друг ще направи 2022 година!

Ще ти пратят д-р специалист. Явно не си пиеш хапчетата

Ако е бил при теб, И не е помогнало, няма нужда

НА СТОЙЧО СЛУЖЕБНИЯ ДЖЕНДЪР ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СА МУ САМО ДА ОСИГУРИ ЛИНЕЙКИ С ДЕЖУРЕН ЕКИП С АСПИРИН, БИНТ И АПАРАТИ ЗА КРЪВНО ПРЕД ИЗБОРНИТЕ СЕКЦИИ,А НЕ ДА МИ СЕ ПРАВИ НА КАРЛ ВЕЛИКИ,НЕ Е ЛЪЖИЦА ЗА НЕГОВАТА КРАТУНА РЕФОРМА НА ЗДРАВНАТА КАСА!

на сайта http:// www.his.bg неможе да се вади сертификат от всеки,както обеща министъра!

ABE BOKLUK KOI SI TI CHE SHTE PRAVISH REFORMA,KOI TE E IZBRAL IZROD.FIGURANTA DA ZNAE CHE EDIN DEN SHTE BUDE IZPRAVEN PRED SUDA ZA PREVRATA KOITO NAPRAVI.

неговите съдии ще го оправят. нали доказаха, че масово съдии и прокурори работят за КГБ.

Би било добре да се сложи край на висенето пред кабинетите на личните лекари, когато човек е зле и му трябва направление за специалист. Да не говорим, че може да си плащаш осигуровките и личният лекар да ти откаже направление.

е пропорционален на размера на осигуровките

!? И който се осигурява на 400, и който на 2400 полуават една и съща услуга от НЗОК. Нашата система е солидарна!

Най добре ще е да се въведе реформа,според която доктора лекува не повече от 5 години,а след това става нпо хрантутник,депутатин,общински съветник ,член на борд,партиец от дай ,българия ,бенефициент на грантове от сорос и прочие като житието битието на нежния демократ Стойчо!

Това работа на временото правителство ли е? Не трябва ли да мине през парламента?

Не , не трябва !

трябва

само да попитам, служебното правителство би следвало да организира избори, а не да реформира държавата. реформа се прави с консенсус който идва при избрано правителство. как ще реформират държавата без промяна в законодателството??? май повече се говори отколкото да се върши работа. г-х Кацаров по-добре да обясни как ще се организират изборите в условията на затихваща пандемия? пак ли ще разделяме потоци, ще бършем с препарати, ще правим коридори и т.н. това сега е неговата работа, а не да прави революция в здравеопазването. Ако го изберат след това като член на редовното правителство, нека се развихря..

много ти знае устата на тебе

Как е новото нормално? Нрави ли ви се?

Защо да не си се нрави бе калъф ? Тия за два месеца и половина направиха много повече от Гроб за цялото им управление .

Ти си известен като киро Джендера нали?

Киро, какво направиха бе клитор нещастен. Опънаха ли те бе, траверс недоклатен, маймуна пъпчива

Вас ви опъват по всички направления . То не бяха кражби и рекети . Е дойде ви края . Сега ви предстои и съд и присъди и тогава ще заприличате и на джендери и на чисти педали .

Не ги ли гледаш, че само езиците им са здрави бе, Кире! Рашковци, Минековци, Кацаровци, Петковци, освен да словоблудстват за човекоядство, журналисти терористи, безлимитни харчове за източване на касата и източени язовири, за друго нищо не стават, камо ли па за оная работа! Все са с меки пишки!

Ще ни реформира???? Смяяяях!

Теб специални и ще те е..т.

Поздравления за д-р Стойчо Кацаров за реанимирането на мъртвата здравна система. Председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров се изказва от дупката на болничния клозет. Истинската реформа означава отказ от измислените здравни пътеки и от болница-търговско дружество, защото лекарската етика не би трябвало да позволява здравето да бъде търговия. Истинската реформа означава отбиване на частните болници от цицките на държавния обществен фонд, наречен НЗОК. От цицките на НЗОК много "лекари" (търгаши) от някои избрани специалности станаха милионери. Време е д-р Стойчо Кацаров да обясни как така животът на един пациент в държавна/общинска болница лекуван от инфаркт/рак/инсулт струва повече от живота на един пациент лекуван от салмонела/ ковид-19/менингит...циклофрения/шизофрения... Време е лекарският труд да се оценява по похарчените средства за образование и квалификация; по месечната трудова натовареност; по интензитета на работата на лекаря - напрежението под което работи; по похабяването на трудовата сила на лекаря, често свързана с прегаряне и невъзможност за пълна компенсация на здравето на лекаря. Време е НЗОК и нейните чиновници-търтеи да отидат в историята, а заплащането на труда на лекарите да се върне директно към държавния бюджет, към Министерството на здравеопазването. Време е да се остойности труда на лекарите на национално ниво и да се върже към заплатите на депутатите, към средната работна заплата; към минималната работна заплата; а труда на медицинските сестри и на останалия болничен персонал (без охраната) да се върже към заплатите на лекарите. Време е за специалност лекарите да получават заслужено възнаграждение, а не както е сега - по 10лв/месечно. Време е да се закрие Българския лекарски съюз с неговите търтеи или той да работи единствено на доброволен принцип, а не да цица от труда на лекарите-пчелички и да лобира за лекарската мафия на лекарите милионери от специалности, където лечението и човешкият живот по необясними критерии е в десетки пъти по-скъпо/по-скъп от лечението/човешкия живот при други заболявания. Време е да спре делението на лекарите на „наши”, привилегировани и на останалите наказани/низвергнати. Време е здравните осигуровки за българите в България да бъдат включени в данък добавена стойност (ДДС) за всяка закупена стока, така че да няма тарикати, които да не плащат здравни осигуровки, а за българските граждани в чужбина да остане отделната здравна осигуровка. Чуждите граждани извън ЕС да плащат здравна такса при идване на почивка в България.

Чета, че някои говорят за застрахователен модел на финансиране като в САЩ. Всеки е чел, колко е жесток. Ако се застраховаш примерно за застраховка на стойност от 7 хиляди долара годишно, имаш право да получиш здравни грижи на стойност до 100 хиляди. Цената над тази стойност я доплащаш лично. Ако искаш по-голям лимит, трябва да платиш примерно 20 хиляди! Имаше сега и в Ковид кризата на умрели, включително и българи, поради невъзможност да платят или доплатят лечението си! А цените на здравните грижи не можем и да си ги представим, сто хиляди фактически не е много голяма сума за цяла година!

Подменете безумието с доплащането в болниците. Така, както е в цяла Европа. И ще ви дам бърз пример - Аз съм на 36 години. Преди 10 години ме цапардоса една остеонекроза на главата на тазобедрена става, която в днешни дни се протезира изключително успешно. Да де, ама аз 12 000 лева за две тазобедрени стави нямам. И очевидно никога няма да имам. Та виснах на ТЕЛК. Вече 10-та година. Вместо за 6 месеца да ме вдигнете на крака, да работя, да ПЛАЩАМ ДАНЪЦИ, аз до края на живота си ще вися на пенсионна и социална система. Че тия 12 000 лева държавата щеше да си ги върне за година и половина ако работех. Не съм правил точни сметки колко струвам в момента на държавата защото освен пенсии и социални парични помощи, не плащам данък автомобил, не плащам винетка, не плащам паркомясто, плащам данък жилище 25% от целия и т.н. Съответно не посещавам заведения, не плащам за посещение на музеи и културни събития. С цялата тая тирада, просто обяснявам, че държавата губи от мен едни сериозни пари. И това само защото ме кара да си платя сам тазобедрените протези.

Нещо са ти сбъркали диагнозата!!!! От остеонекроза Се УМИРА, А НЕ СЕ ВИСИ 10 ГОД. НА ТЕЛК!!! ДРУГА ТИ Е ДИАГНОЗАТА!!!

Има обявено състезание кой министър на служебното правителство ще направи най-голяма щуротия или глупост. Засега лидират министрите на вътрешните работи, културата и този тук. Разликата между тях е минимална, всеки се откъсва за малко напред с поредното си изказване, но другите бързо го догонват.

проф. Кантарджиев правилно каза миналата седмица, че гласят приватизация на НЗОК. Няколко фирмички на Черепа, Мустакатия, Доган и обръча на БСП и Мунчо чакат начален сигнал!!! Ще изкупят за милиони, ще налапат повече от 4 млрд. от касата!!! Това ще е 2то КТБ унищожено от червеното КГБ !!! Гласувайте за ИТН, БСП, мАяМа и швестерите от ДъВъиБъ!!! Те ще ви оправят....отзад,ама и мамите ви също!!!

И защо да няма . Запознат ли си в другите държава колко здравни каси имат . Запознат ли си с модела . Тази каса само ни ограбва ! Стига с този социализъм .

Този колко време се надява да управлява че крои такива планове. Не е работа това на следващото редовно правителство, което и де е то след изборите.

Тези изроди явно вече си мислят, че са спечелили изборите с БСП и реЗидента, та вече почнаха да променят системи, цени, курсове...бе я се скрийте, давигодамФостата Мунчова!!!

Ей това е пълно недоразумение - "д-р" Стойчо Кацаров, който въведени сегашните прокажени клинични пътеки, та именно наш Стойчо ще прави нова реформа в здравеопазването. Ей това е нагла работа - да сложиш Стойчо за министър (нищо, че от 2007 година наш Стойчо не практикува лекарска професия) и този Стойчо да прави нова реформа. В нормална държава Стойчо отдавна щеше да търка наровете в някой затвор за това, че е направил толкова голяма поразия на здравеопазването, чрез въвеждането на неадекватните клинични пътеки. Но в нашата Родина е пълно с абсурди и този случай е такъв - слагаш за министър мекере, което се представя за лекар (нищо, че от 2007 година не практикува като лекар, а се крие в "пациентстка" организация) и същото това диване почва нова реформа и се представя за ангел в бяло. Ееех, за туй ще теглим тегоби, докато се дават обществени постове на личности като наш Стойчо тъй ще бъде .....

Престани да злобееш бе Кантарджиев !

избори след 3 седмици само да ви изберат пак за министри след изборите и почвайте. Но до тогава е нередно да се правите на избрани от народа. Курса щял да променя.

назначен сульо курсове сменя.

Борисов, Пеевски и Гешев да бъдат съдени за тероризъм и геноцид, ако станем правова държава 14.06.2021 Борисов, Пеевски и Гешев да бъдат съдени за тероризъм и геноцид, ако станем правова държава Насилието срещу обикновените граждани най-често е осъждано като проява на „тероризъм“. Терористичните актове могат да бъдат извършени от отделни хора, от групировки, или дори от държави, чрез властта в тях, като за управлението това е вид диктатура. Терорът служи като средство за натиск, насаждайки несигурност и страх, като в същото време се опитва да предизвика симпатия или готовност за подкрепа. В женевската декларация срещу тероризма от 1987 година съдържа следните определения за тероризъм: Отмяна или нарушаване на гражданските права и свободи, записани в конституцията и законите под предлог, че се противодейства на тероризма. Превръщането в полицейска държава се изразява в: наблюдение, подслушване и следене на неудобни граждани, манипулация на новините, необосновани арести, фалшиви обвинения и извънредни съдилища. Кои от тези условия не са „изпълнени“ от модела „Борисов-Пеевски“? Нима този модел не гарантираше безгранична власт на управлението чрез подчинение на уж независимата прокуратура? Държавното обвинение се превърна в придатък на изпълнителната власт плюс задкулисната такава, а силовите и контролиращите структури като МВР, тайни служби, ДАНС, НАП, КПКОНПИ, КЗК, АДФИ и пр. са инструментите за натиск, преследване и „размазване“, както се изразява Борисов в някои изтекли към медиите негови разговори. Преследвани и репресирани са не само бизнесмени с цел да плащат такса „спокойствие“, но и политици, журналисти и граждански активисти, които са неудобни или считани за врагове на властта. Арести, повдигане на обвинения, ограничаване на възможностите за работа и бизнес, подслушване, следене, заплахи… Всичко това характеризира модела „Борисов-Пеевски“, който е усъвършенстван вариант на Ахмед Доган, който проповядва разпределение на баницата, т.нар. “библиотекари“ и представители на някогашната ДС. * Геноцидът е организираното унищожаване на хората с основна цел да сложи край на тяхното колективно съществуване. Следователно за прилагането на геноцида са необходими централизирано планиране и вътрешен механизъм за неговото прилагане, който превръща геноцида в държавно престъпление, тъй като само държавата е снабдена с всички ресурси, които могат да бъдат използвани за изпълнение на подобна политика. Обикновено геноцид се извършва под лозунги за патриотизъм и бъдещо благоденствие и стабилност. Една от проявите на геноцид е влошаването на условията за живот на части от населението или на повече групи. Това от своя страна ограничава и възпрепятства възпроизвеждането и води до демографска криза. През последните 10 години България е рекордьор по намаляване на населението и брой емигранти на глава от населението. Според британското издание „Икономист“, „Балкан Инсайт“ и ООН, страната ни е задминала по тези тъжни показатели дори Босна и Херцеговина, която е била няколко години във война. По броя напуснали страната водим дори на Сирия, където се водят бойни действия от над десет години. Над 2,5 млн българи живеят в чужбина, като 49 на сто от тях заявяват, че са напуснали родината заради лошото управление, невъзможност за кариерно развитие и неудовлетвореност от условията за труд и ниско заплащане. Всички тези спънки са плод на некачествено управление. Една от основните причини за търсене на по-добри условия за живот, образование и работа навън е огромната корупция в България. Заслугата, без съмнение, е на модела „Борисов-Пеевски“, довел до безконтролност на управлението и прокуртурата и разпад на ценностната система. У нас няма бомбени атентати, нито от възродителния процес насам някой е сменял имена и прогонвал по етнически признак. Но бяхме подложени на управление, което използваше методи на геноцида и тероризма, за да държи в подчинение и страх големи групи от населението с цел облагодетелстване на малки кръгове. В интерес на тези „избрани“ кръгове е и обезлюдяването на цели области, довеждането на чести от населението под чертата на бедност и превръщането на България в територия. Прибавете към това предателската политика в услуга на интересите на други държави. Обществото трябва да е наясно, че давност и прошка за подобно управление не може да има, защото рискуваме да се повтори. Вече допуснахме такава грешка. Емил Азар

Хапчетата!!!!!!

Ами съдете ги бе! Щом можете!

Част не е за частни дела, а за наказателно. Тоест да може да влезне в затвора. Но за такива съди само прокуратурата. А тя престъпно бездейства в много случаи. И да имаш 100% доказателства, то си има за разни неща, резултата ще е 0, с главен прокурор Гешев и преди Цацаров. Прокуратурата трябва да се децентрализира и да не зависи от 1 човек. В Китай такъв с намерени пачки в чекмеджета, за корупция го осъждат на разстрел. Тук не е ясно дали е доказуема вина на Борисов, но липса и разследване и за това е виновен Гешев - за престъпно бездействие! Както и за много други случаи, като СРС-то на ДАНС Ало Ваньо, как полицията да се изтегли, че да продължи престъпление - производство на алкохол при спрян лиценз. Дори само от казвано по медиите, Борисов можеше да бъде съден 10 до неясно колко пъти наказателно. Където има приета конвенция за правата на човека и че обидата е насилие и Бойко реди кукундрели, мисирки, тулупи, прости, г-жа Лъжа, Шиши, копеле и на сексуален акт (например на видео за Станишев). И къде ни е прокуратурата? Или как на държавна заплата си стоят/купуват имоти за някой милион Горанов/ Севделина Арнаудова. Или дори екологично как след 29 отровени крави на Марица, залят Перник от шламохранилище, фекални води в морето при Варна и ... нищо! Къде ни е прокуратурата?

Не си в час! Записите бяха разследвани от прокуратурата. Установи се, че те са незаконни и затова раследването приключи. Съдържанието на незаконен запис не се приема за доказателство! Изобщо не се стига до изясняване на обстоятелствата и съдържанието в незаконни СРС - та, защото те не са от значение. Казаното не означава, че е установуно, че записите са били автентични. Мнението на Елена Йончева, че американска компания е установила автентичността на записа, не може да послужи за изясняване на някакви остоятелства. Тя заяви, че е предала записа и експертизата на белгийската полиция, която би трябвало да ги е предала на белгийската прокуратура, но вероятно и там са същите правила и няма резултат!

Абе, дайте и на тоя Стойчо малко от плика, та да се успокои и да спре да се натяга на хунтата

Работата на това служебно правителство е да организира честни избори. Никой не ги е избирал и не им е делегирал права да се занимават с реформи. Те работят с ясната нагласа, че ще останат на власт, което ме навежда на мисълта, че резултатите от изборите вече са решени.

Какви честни избори с наследената администрация?

Работата на това правителство, е същата, като на всички преди него. Не знам защо масово се натяква, че само и единствено избори трябва да правят. Всичко, което не изисква ратификация на парламент си остава работата на правителството.

Да, само че такъв тип реформи трябва да минат през парламента. Съгласна съм, че всичко е прогнило, но Стойчо Кацаров ( умишлено не слагам д-р той отдавна не е такъв) подготвя в момента едно хубаво поле за приватизация.

А защо всички от дай бг са обратни ?

ДБ (Дебилите на Божков)

Сега вече мутрите ще продават хотелите и казината и ще отварят болници за коронарографии, онкология и мозъчни стендове

За тоя няма ли язовири за снимане ? Ми се занимава с това което не му е работа ?

Здравната система се нуждае не от промени, а от тотална реконструкция ! Абсурдно е докторите да са еднолични търговци, болниците - търговски дружества и да чакаме качествено здравеопазване ! За да има просперитет в тази държава, образованието и здравеопазването трябва да е безплатно и достъпно за всички ! А който не знае как да стане, значи е некадърник, защото това вече сме го имали !

"Да го духат бедните"

Бай Стояне, не само ние го имахме, а целия соц лагер! Само че то се срина като пясъчна кула. Какво ти каза Бай ти Тодар, социализмът се оказа едно недоносче!

Нищо безплатно няма на този свят. За да има безплатно за едни, трябва да се вземе от други. Парите не идват спуснати по улей от небесата. Не искате високи персонални и корпоративни данъци, не си плащате личните налози, не се осигурявате на реалните си заплати - на какво отгоре искате, искате и пак искате?

Направете така, че като се внасят по-високи осигуровки да се получават съответните услуги и нещата ще си дойдат на място. Сега тия дето са контингент на правителствена, пардон Лозенец, са на келепир, да му мислят другите , дето се лекуват на общо основание. Внасяш, не внасяш - все тая, ако си в кюпа.

Нужно е единствено по-висок контрол и да спре източването на здравната каса.Аз дори съм за здравни застраховки и да махат тая здравна каса ,че колко милиони потъват покрай нея незнайно къде не е истина... Нека болниците и далавераджиите се пробват да източват застрахователите, ще ги видя тогава как ще стане

Ама първо да отпаднат задължителните здравни вноски към касата. И всеки да си избира здравна застраховка. Бедните и циганите ще го духат

познат се осигурява и у нас и в Германия. Каза ми че там плаща 600 евро месечно за здраве, а у нас 100 лв. И логичният въпрос му беше на какво отгоре са претенциите у нас и как въобще ни хрумва да се сравняваме със здравеопазването в подобни държави.

кофти коментар, не става миме да се осигуряваш и в двете страни. пишеш глупости. а иначе, познатия ти е с добър доход да му искат 600евра

600те евро намесец, в Германия се чака няколко месеца за преглед при специалист.

Това решение трябва да се обсъди сериозно, а не да бъде просто подхвърлено на принципа "юруш на маслините". Не му е работа на Каруцаров да се занимава с това. С тоя революционен плам в очите и злоба в душите не са правят реформи.

не миосля че имавреме и ресурс да се справи с такава задача. по скоро е предизборна агитация, но пък оценявамако се постави началото на този процес, пък дори то и от служебен министър.

Как ще поставяш начало на процес, който не е финансово обезпечен? Дори и да го започнеш, стигаш донякъде и се връщаш обратно!

въпрос на приоритети и държавна политика - все пак сме централизирана финансова система.

Централизирана финансово система бяхме навремето, преди трийсет години! Само че тя се срина, поддаде на собствената си тежест. При капитализма има два вида финансиране на билниците, чрез осигурителната система и чрез застрахователната система!

Върнете Бай Тошовата система ! Тя беше истинска ПРЕЛЕСТ в сравнение с днешните ни мъки ! Дайте прилични заплати на медиците и върнете РАЗКОШНАТА стара система ! Щото ТОГАВА имахме здравеопазване , а не сега.

Това ми хареса! Бай Тошовата система може да я върне само Малък Тошко!

Тогава и образование имаше. Сега има "усвояване", писане и печатане на тонове хартия с трудни въпросчета за туй онуй, чичко Гугъл за отговорите и първо място отзад напред по грамотност.

Не се връзвайте на бандитски популизъм. Ако отпаднат лимитите напълно - това означава здравни осигуровки на тройна цена за същото или дори по-лошо качество. Ще започнат масови шашми и измами. Безотчетно искат да работят само крадците и разбойниците. Във всяка разумна човешка дейност има и отчет - какво се върши, за кого се върши, на каква цена и в какъв срок се извършва, с какво качество, кой плаща, колко струва и тн. За съжаление, това че медицината е една от най-хуманните области, съвсем не означава че в тези системи няма страхотни бандити. Където има много пари - разбира се има и финансови интереси, както и криминални дейности. Та не се залъгвайте. Всичко трябва да се знае и да е под отчет. Различното от това е катастрофа.

Вече са го написали много хора - крадене без лимит :)

Единственият неясен въпрос около това правителство е дали отклоняват част от потока на пликчетата с пачки към себе си или всичките отиват към Радев?

А парите за всичко това откъде ще дойдат? Падат от небето?

е нали Лойко даваше от собствения джоб. Е сега ще нисе разкаже играта ако премиера няма в джоба толкова колкото Сланината.

държавата функционира на централизиран бюджет - всичко се събира в една кофа и от там се разпределя. Така,че идва от бюджета, а там идва от всякъде. Все още не е разрешена децентрализация на приходно разходно сегрегация. Но сланината плащаше всичко от джоба .... и то мисля че беше от вътрешния

Да задължат депутатите и семействата им да се лекуват в ДКЦ-тата на общо основание и ще се сетят.

Ми да отпаднат бе. Да се краде не с лимит, кой колкото може да носи. Като съм болен имам нужда, да се преместя да живея в болницата, за сметка на данъкоплатеца. Нали съм в нужда. Комунисти пррсти.

тукне си прав, но рано или късно ще се сблъскаш с простотията на здравната ни система. Когато има неизлечимо тежко болен човек, той не се държи в болница, а се предава на близките да се грижат за него. Този абсурд го няма в никоя цивилизована държава. Така наречените палеативни грижи не се поемат от медицинската система. И да - ако човека е тежко болен и има нужда от медицински грижи, следва да се премести да живее в болницата до излекуването му или приключването на живота му.

То и пенсиите не трябва да са под прага на бедността! Не бъркай желаното с реалното! Парите се изработват, тях не ги дават министрите!

някой пари се изработват,други се раздават, трети просто се разпространяват ... паричната система е кръговрат - няма начало икрай а цикъл. колкото о ускорен е цикъла, толкова по-добре. Има свръхразвити икономики, функционираши в условия на безумен деефицит и задлъжнялост и други доста мизерни, които са значително по "красиви" финансово. Не говорим за себестойност на услугата и замеханизмите за нейното финансиране, а за принципни условия и подходи. Лекуваме и се грижим за болните? или изплащаме фиктивни болнични, ТЕЛК, здравни пътеки и т.н. и т.н. При ефективно работеща система средствата за функциониране към момента биха могли да покрият значително по-голям обем и качество.

Всички пари се изработват, включително и тези, които се раздават и разпространяват. Раздаващият може да не ги е изработил, но ги е изработил някой друг. Относно ефективността, да, така е!

Щом системата позволява точене ще има и всичко, което следва. Сега няма никакъв смисъл да внасяш високи здравни осигуровки, защото все едно - оставаш си в кюпа.

Такива реформи се правят само и единствено от законно избрано правителство което изпълнява програма заради която е спечелило гласовете на хората. Къде се е чуло и видяло реформи от служебно правителство.

Да, но не е зле да се стартира дебат, да се изнесат недостатъците на системата "куче влачи - диря няма". Акцентът би трябвало да е в диагностиката и привенцията, а тук що народ измря заради цената на PCR тестовете и още куп други недоразумение. Защо не бяха улеснени хората с начални симптоми на Ковид да се тестват на достъпни цени?

Касата се източва целенасочено от години и се знае ,че 60 % от "усвоените "от болниците пари не са заслужени ! Касата е фалирала отдавна ! Финансират я всяка година с кредити от чужбина ! Но ,всичко свършва някой ден ....

Следваща стъпка...Отстраняване на Частните болници... собственост на Герберо- Турската Мафия ... ..от достъп до Здравната каса !! Всички Частни фирми работят на Пазарен принцип...оцеляват тези които имат Клиенти !! Да оцелеят Частните фирми-Болници , които имат достатъчно Клиенти !! .... Същото и при Частните Фирми-Училища и Частните Фирми-Фетски градини... ..да се Спрат Дуржавните-Наши пари за тях !! Да живее пазарната икономика ! Нали така !?

нали затова беше борбата, пазарна икономика, който оцелее

Колко от пациентите ще оцелеят, щото икономиката ни нито е пазарна, нито е планируема и предсказуема, същото е и в здравеопазването.

Частните болници се финансират на пазарен принцип, повече клиенти, повече ресурс от осигурителната каса!

Всички с АРАБСКИ маски ( бурки, фереджета) да се махат от Парламента и от Магазините ( Аптеките имат разделителен прозорец), а също и арабите, които Боклук Борисов сложи да гледат дали българите носят АРАБСКИ маски, в държавните фирми... Да бягат към Саудитска Арабия... Само такива се заразяват с вируси, или разни педдерази, еббали се с араби и китайци... Като уб.ият арабин или Мошеник с маска, хем РАЗЧИСТВАТ всякакви ВИРУСИ, хем ВЗИМАТ пари, хем СПАСЯВАТ България.

Тоя докога ще получава заплата от нас за да ни се присмива зад гърба? Вчера даже Корнелия поиска от Радев да го уволни, той с нови идеи. Малоумник.

Далаверите тепърва започват...

Аз бих обявил за противозаконни всички мерки свързани с "епидемичната обстановка" (то и реално са такива) и да паднат. На собствена инициатива да не могат да бъдат налагани мерки по-тежки от действащите преди ковид-19, примерно не по-тежки от 2019г. Маски да ползват хирурзи и така нататък, но не да изискват на другите. Да има разрешение за носене на маски още 3 месеца на хора над 40 години, да им мине мерака, но на другите да е моментално забранено. Влияе зле на психиката и контактите на хората и удара върху раждаемостта очаквам да е жесток. То и без това за 2020г. раждаемостта е 47% от смъртността. Починали 2020г. се водят 124 735 човека в България, а ако нямаше световният идиотизъм, НОЩ и мерки, може би щяха да са 106-107 хиляди. Трябва да се разследва смъртността от какво е и не фанатичното приписване на ковида, който е мъничка част от пика на смъртност. И да се търси наказателна отговорност, за това което направиха, с изкуствено създадената криза.

Завишената смъртност е в резултат на починалите хора без ковид, от други болести, поради това, че болниците бяха пренатоварени с болни от Ковид и останалите клиники бяха преформатирани в ковид отделения. Затова болните от болести, различни от Ковид, нямаха достъп за лечение до болниците! В това се състоеше смисъла на призива, пазете болниците от пренатоварване, за да не останат хора, нуждаещи се от лечение, без достъп до болници!

И за какво направиха целият цирк? За да умрат повече хора ли? Това е резултата от действията им и е статистически доказуемо. Починали от ковид-19 не се броят в България и всеки който каже подобно нещо лъже. Това което броят е, колко от починалите са констатирани преди това. Грешно, кога, имало ли е значение, не се казва. Вероятно области на засичане, като ги е срам да броят и самоубилите се. Част от тези просто си умират чисто статистически на толкова хора за такъв период. Мнозинството водени със сърдечни заболявания, с най-голямата смъртност. Дават абсолютно неправомерно предимство на ковида, спрямо другите болести. Неоспоримо доказуемо е, че мерките убиха хиляди повече от ковид-19 в България за 2020г. А реално може да са 15-40 пъти повече. Да не се и окаже, че няма да се родят няколко хиляди деца, заради мерките. Ама кой ли да мисли резултатите какви са. Дотук сумати прогнози ми се сбъднаха. Като че зависи повече от прогнозата за времето, от математическите им модели. Че от тези дето броят починали констатирани, починалите от ковид-19 може да са 10%, ако не и по-малко. А сравнено с изнесена смъртност от англичаните за английски/неанглийски щамове, вярното е 6.9-7% от констатираните починали. Тук може да броиш и сринато здравеопазване и скрита смъртност. Не могат да съобразят елементарни неща и приемат "епидемичната обстановка" ден преди да влезне закона, че да не се получи дупка с извънредното положение. Тоест "епидемичната обстановка" е незаконна, нищо че лъжат във всяка заповед за решение ма номер 325 на министерски съвет от 14 май 2020г., когато няма събиране на министерски съвет - на предният ден е. И първите здравни заповеди уж вътре написано от 14 май 2020г. излизат на предният ден. Що неща не прецениха.

Ето пример от сайта на правителството: https://gov.bg/bg/prestsentar/zasedaniya-na-ms?page=5 Къде тук е заседание на министерски съвет от 14 май 2020г.? Има на 13.05.2020 г. и следващо на 18.05.2020 г. При влизащ в сила закон на 14 май 2020г. И какво пише в заповедите. като в първите да носиш маска. Сигурно в джоба. ;) После да покрива носа, ама той почва от веждите. Кога пък някой го спази как се носи? ;) Предните здравни министри нито веднъж не ги видях да са спазили собствените си заповеди.

Направиха го от тщестлавие, да се покажат колко са велики! Един от тях е и сегашния министър, заедно с още пет, шест човека! Те тръгнаха да воюват срещу цялото медицинско съсловие, но успяха! Деморализираха хората, вкараха съмнение към медиците и медицината, към вируса, заговориха за чипиране, за пръскане със самолети на вируси, 5 Джи мрежи и тем подобни идиотии! Циганите масово до днес им вярват, и то безрезервно и отказват да се ваксинират!

SU-152

И пак чета РОДИНАТА...................... ЗА КАКВА РОДИНА ГОВОРИТЕ?! НИЕ НЯМАМЕ РОДИНА, ЗАЩОТО ОТДАВНА НИ Я ОТНЕХА! . Родината е свещено понятие. Родината е онова пространство, в което един народ се чувства защитен от външни врагове и може сам да кове съдбата си, да определя ценностите и да чертае планове за бъдещето. Ние сме лишени от всичко това и през последните 20-30 години този факт става все по-очевиден. Ние нямаме родина. Ние живеем в една отчуждена територия, контролирана от Запада, който се разпорежда с нас, както намери за добре. Кеф му е да спре АЕЦ „Белене” – спира го. Кеф му е да спре Южен поток – спира го. Кеф му е да държи българите в мизерия – държи ги. Кеф му е да ограби нашите златни залежи – изкопа ги. Реши, че не трябва да имаме армия и я ликвидира. Сега умува как да отмени православието, защото, видите ли, пречело на трайното култивиране на джендърната идеология у нас?! В същото време българите усилено се стопяват като етнос. Всяка година числеността ни намалява с 50-60 хиляди българи, което се равнява на изчезването на един областен град. Животът стана толкова труден, невъзможен и отвратителен, че в България има епидемия от самоубийства.

Ние нали сами ковем съдбата си, като избираме партиите според техните политически програми! Всеки гласува за политиката, която отговаря на неговите виждания! Например аз гласувам за европейска България, за интегрирането на България към западното, модерното общество, като изборът ми е информиран и свободен!

SU-152

Използвайки фразеологията на Иван Вазов - преходът беше „пиянството на един народ“............