България се нареди в топ 3 по смъртоносни катастрофи

България се нарежда на трето място в класация на държавите в Европа, взели най-много жертви на пътя.

Обратно в новината

Коментари - България се нареди в топ 3 по смъртоносни катастрофи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Dо мда-прав си! Dо Hиколай-добре, а като има ще се изпълнява ли!??? A понеже хърватите са с комплекс, "били изстрадали" , озлобени и какво ли не - ето го резултата! Bижда ce добре, как и кои са първите и не само в едно а и да се самоизтрепват! Aбе българия, е една смесица от "кол и въже"... A може ли някой да ми обясни откъде идва това, което бабите ни повтаряха???

Толкоз тъпа нация сме, че дори и в това не можем да сме първи :(

Има решение - глобите да станат жестоки - превишение на скоростта над 50 км/ч градско - 5 000 лв, извънградско - 3 000 лв, виновно причиняване на ПТП - 2 000 лв + допълнителните за нарушението, ГО за причинители на ПТП х5, който няма възможност да ги плати - конфискация на автомобила и/или друго имущество, засилен контрол - заплати на пътните полицаи - твърда сума+процент от написаните актове (но общо над 2 000 - 3 000 лв на месец) пък да видим, ще има ли корупция по пътищата и ще могат ли да се измъкват ли нарушителите.

Това което казваш е пълно безумие. Искаш хората да станат роби на държавата /не че заради такива като теб вече не са/?!? Кой може да плати глоба 3000 лв?!? Дори мен, който се опитва да спазва всички ограничния, през 4-5 години намират за какво да ме глобят... аман от хора с фуржка и личен интерес, които искат да увеличават наказанията. За да има наказания първо трябва да се създадат условия за нормално шофиране. Пътищата са УЖАСНИ, пълни са с дупки, липсва маркировка, когато вали се събира вода, знаците са подредени лошо и ограниченията са преклаени много, понякога пътя изобщо го няма, между най-големите градове няма магистрали и тези които ги им са в ОКАЯНО състояние, автопарка е стар /данъците за нова кола са в пъти по-високи отколкото за стара/... в тази посока трябва да се мисли. Днес чеотх в някаква друга статия, как гаранцията за ремонтиран път е ЕДНА година. Много ясно, че с такива договяори няма да ремонтират пътя добре.

Средностатистическият български "матрял" е комплексар. Когато шофира, пред него не трябва да има никой, той трябва да изпревари всички по трасето с "майсторско" шофиране, принуждавайки всички останали да отбиват встрани от пътя. След това да седне на масата (ако още е жив), да сипе една ракия, да надуе на заден фон една члагичка и да тупне гордо по масата пред приятелите си: "Бех на море и взех София-Бургас за 3 часа".

Най пряката пътека към Рая е пешеходната!!! Има идиоти които не се оглеждат и си мислят че като стъпят на пешеходната пътека са именизирани от произшествие, да те са праведните които вярват че шофьорите следва да ги пазят и не се замислят че спирачки могат да откажат, да ми се схване кракът, да не го забележа следствие на слънцето блеснало в очите ми и т.н. и т.н.. Въобще с автомобил или без заплеса си е заплес!!!

Абсолютно подкрепям ААБ, незнайно защо, всички пешеходци на пешеходна пътека се чувстват безсмъртни и макар да правят всичко възможно някой да ги прегази, недоволстват когато автомобила спре... на ръба. Аз също съм пешеходец, но се опитвам винаги се съобразявам със ситуацията.

Ние сме първи по-каране в нетрезво състояние . Колко часа сега се кара извънграда по време на шофьорските курсове. За толкова часове ама никой не може да кара успешно тези мошни коли. Сега някой ще каже ооо часоветае са много скъпи. А живота на младите колко струва ??? Всичко в тази БГ е криворазбрано. Нека се вземат книжки ако ще и на 10 години,но да се кара определен период с придружител. НОООО и ,,магистралите'' ни са супер ,а да не говорим за второстепеннитени пътища.

Колеги, а къде оставихте Германия с нейните магистрали БЕЗ ЛИМИТ на скороста??? Аз, като видя някой луд на улицата се пазя! А, защо ли като се качим на автомобила си не забелязваме лудите, а искаме да спазват правилата за движение??? Принципно не трябва да има ограничение на скороста с изключение на населените места! Нека всеки си отваря очите и да не се опитва да се съобразява с по мощните коли! На тротоара като пешеходец, като видя някой по голям от мене който се е засилил се отдръпвам, въпреки че имам правото да не го сторя!!!

ганьо е велииииик, велик, най-великият, най-умният, най-хубавият. Всички останали са тъпаци, малоумници и боклуци

Прав си. Споменах го само като допълнителна причина или "утежняващо обстоятелство" в общата картина. Имаше смъртен случай с една жена преди години на АМ Тракия от дупка - тогава я ремонтираха незабавно. (Май Б.Б. беше Главен секретар тогава.)

Не е точно така. Пребройте населението че май сме милиони само по лични карти, а къде сме всъщност...

Докато не се започне сурово да се наказват "камикадзетата" така ще бъде за съжаление. Нека да се види как "богопомазаните" карат по магистралите, изпреварват те от аварийната лента при това със скорост не по-малка от 130км/ч. Пожелавам на такива "майстори" да се нацелят челно в някой стълб а не в някоя кола и да убият хората в нея. Какво са им виновни, че трябва да гинат вместо тях.......

Една от основните причини е, че мъжете ни са шампиони по пиене.След това се нареждат и останалите причини.Бащите-пияници създават и синове пияници и т.н, до края на света.

за теб и "gia" знаеме,'айде малко млъкнете,за да кажат нещо и другите......сори,ама при теб кой мъж е пияницата-татко ти,или друг???????

Боже,пази ни ,че ние сме неразумен народ и сами не можем да се опазим!Какво им става на тези хора като се качат в колите........??????

Зад всяка констатация седи причина, в случая тя е, че България е страната с най-много лумпени и комплексари на глава от населението, че повечето от тях (обратно на логиката) имат достъп до (много) пари, и не на последно място - най-разбитите пътища, най-голям брой от най-старите автомобили, най-ниска пътна култура, най-много водачи без правоуправление... Да продължавам ли нататък?

Явно при хубавите пътища в Полша и Хърватска там хората са от лумпен нагори и диви балканци, особено поляците :)))

Лумпен си ти. Колко често си бил в Полша, за да коментираш хубавите им пътища. Може наистина да имат по-малко дупки от нашите, но и това е съмнително, но за сметка на това имат само 1 магистала и то доста по-къса от Тракия.

стига с това национално его. Българите били такива, били онакива...вярно ли?!? Мислиш си, че само тук има лумпени, че само тук има каращи бързо, несъобразителни, необразовани и т. н. ...българите не са уникални....навсякъде е едно и също..;-)

едва на трето?!!