Самолет се разби в Ростов на Дон (обновена)

Пътнически самолет "Боинг 737-800" на компанията "Флай Дубай" се разби при кацане на летището в руския град Ростов на Дон. Всички 62 души на борда са загинали.

Обратно в новината

Коментари - Самолет се разби в Ростов на Дон (обновена) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

отново, както при предишните самолетни катастрофи. Прочетете статията "Top CIA Official Killed In Russia Aboard Dubai Plane Carrying Millions Of US Dollars". Май пак обикновените хорица са го отнесли, заради нечии игрички.

Лека им пръс на православните братя! Почивайте в мир.

грешка на пилота - трябвало е да иде да друго летище. Лошото време не е за пренебрегване даже и при най-модерните самолети. Микро-бърстовете са силни вертикални течения, които се появяват и изчезват внезапно. По големите летища имат апаратура, които ги засича и предупреждава самолетите. Ако самолетът е ниско(т.е. когато наближава пистата) микро-бърстът може да го ''натисне'' надолу и катастрофата е неизбежна - преди няколко години така катастрофира турски самолет на Шипхол. Бог да прости загиналите!

По скоро обледеняване или вятърът му е повредил механизацията на крилата. Времето е било сняг и дъжд а и екипажа едва ли е имал много опит с такива атмосферни условия.

Щерев, за такива неуспели в живота хейтъри, като Вас, има написани книги по психиатрия. Колко трябва да си нещастен в живота, проклет и превъртял за да се радваш на смъртта на хората! Жалък сте! И това "ха ха" накрая, което навсякъде го пишете, само потвърждава, че имате сериозен психичен проблем.

защо го величаеш? това нещо не е болен човек,не е човек изобщо. това е плъх. мръсен плъх от протестна мрежа...

Жалко за неруснаците!Лека им пръст.

Жалко за тебе

Но има някой който ще се зарадва.Червеите ще отпразнуват първа пролет ..ха.ха

Щереффф, ти си истински пернишки тъпан.

Бог да ги прости загиналите и да пази Господ !!!

Кой бре, кой да го пази тоя господ? Нали е господ, на него телохранители не му трябват, или греша?

Не разбраха ли, че само с пари, кражби и дуене никога няма да ги признаят за нормална, камо ли за велика сила?! Руснак в Дулбай ми звучи като Ст. Данаилов - патриарх. Да, но само наужким, колкото за филма, и после пак с мрежичката на пазар за млекце и хлебец...

Това какво общо има с авиокатастрофата? Руснаците си ходят в Дубай открай време. Могат - ходят. Задай си въпроса ние защо не можем. И отговора, за голямо съжаление, на много от писачите тук няма нищо общо с Русия...

по себе си - ако ти не можеш да идеш където искаш проблема си е твой :) Аз мога да идав и в Дубай (друг е въпросът , че избягвам мюслитата) и не ме интересуват нито рушнаци, нито резаци :)

Къде си живял бе?!?!?! Ако си минала северната ни граница до сега да си продънил всичко!!!! Кажи град, улица...!!!! Аман от прошльовци!!!!

Сега чета в руските новини, че докато дубайският самолет е кръжал над Ростов, един руски лайнер, също Боинг, но друг модел, е кацнал нормално в 1:30 (първото време за кацане на дубайския - значи, същите условия), оставил е пътниците, презаредили са го с гориво и е излетял по следващия си маршрут за Узбекистан - на Уралските авиолинии, командир Риф Садиков. Той казва в интервю, че условията са били нормални - осветени полоси, слаб дъждец, вярно, имало вятър, но той не бил нещо извънредно, кацнал си е нормално в условията на вятър и леко заледяване на корпуса във високите облаци в началото. Според него, дубайският екипаж явно не е имал опит в такива условия, които за Русия и Узбекистан са съвсем нормални в това време на годината, всички летци са се срещали с тях. На излитането после също не е имал никакви забележки нито към кулата, нито към условията. Чул разговорите на дубайците с кулата и ги видял над града, докато захождал за кацане, смята, че нито те, нито диспечерите са били напрегнати, всички спокойно са си говорели за скорост на вятъра, посоки и пр. През нощта само два руски самолета (вече след катастрофата) са отишли и кацнали в Краснодар, а един турски се върнал обратно в Истанбул, той също не искал да ходи на резервното летище, не се знае защо - това е решение на командира, не се обсъжда, като е искал да се връща - дали са му координати и той си е отлетял. След катастрофата в Ростов са кацали само служебните полети на МИС и министъра на транспорта, другите са отклонявани днес, докато се разчиства и се водят следствените действия. Така че, троловете могат да мирясат вече - няма конспирация, има трагедия, и за нея си носи вина екипажът, който също е загинал ... Лека им пръст на всички, загубили живота си по толкова нелеп начин!

Наистина е трагично събитие!!! Обаче една от причините да се случват такива неща е и в НАЧИНА НА ОБУЧЕНИЕ на западните пилоти! Почти само на тренажори!?!?! Какъв пилот може да си, ако поне един път не си падал свободно с парашут на гърба!?? Какъв пилот си, ако не си правил почти безумни работи с УЧЕБНИЯТ ЕДНОМОТОРЕН ВИТЛОВ САМОЛЕТ!???? Така че, такива случаи /ако грешката е в пилотите/ ще зачестяват, за съжаление......................

един доносник и комунист по-малко, защитаваше само мутри и биячи а си умира от тъпкане и поркане

Вервай си!!!!!! Все едно за боинга над океана ти казаха истината, нали!????

не искали са да кацкат..насъщя след почифката

Съболезнования на близките на жертвите. второ- странно е връткането около летището повече от час.. колко гориво са имали при кацане и стигало ли е зо нов опит за заход и кацане. види са взривяване ма колко е. за над час кое друго летище биха стигнали..

според новините.. само идна камера ли има около литиштето? верно?! немало е терористи? не било е - кацай еде си а кацвал у Варна? без гориво.

Причината за пожара на борда е експлозия на силиконовите цици на тунингованата Наташа,Джужето е издал немедлено заповед, руските авиокампании,да не качват на борда тунинговани рускини

Уникално тъпо парче си.

Пиша коментар по смъртта на Павел Чернев: Дали е възможно отравяне, както се говори за смъртта на Ваньо Танов ...

Ръцете на КГБ са дълги. Справка вожда Г. Димитров,Борис 3, Луканов.... списъка е дълъг.

И да е възможно, няма да разберем.

Значи "много обичам", когато обективните факти и евентуално снимки или видео говорят едно, а "НОВИНАТА" съвсем друго!!!!!!! За да стане на такива малки парченца, самолета се е ударил в земята падайки почти, като камък! Има видео, на което също се вижда СТРЕМИТЕЛНО ПАДАНЕ на самолета!!! Какви са тея глупости, че при кацане, не могъл да набере височина и т.н.!???

да се въведе заплащане за добри новини. Например, че днес руски космически кораб Союз ФР благополучно се скачил с руски отсек на космическа станция по кратка директория. Двама руски космонавти и американски астронавт са нови екипаж.

Долни хора сте това българите, долни.

по доле? и пачему?

В резултат на руското влияние.

Да но на видео записа се вижда падащ горящ самолет.Горящ и падащ като камък почти отвесно,а не кацащ самолет.Това са фактите,а друго ...не знам?

Самолета не е горял, а объркването е от светлините които са монтирани на колесника му. Наоколо има подобни светлини от жаретата, които са съизмерими с яркостта на светлината идваща от самолета. Обяснението го дадоха по руската телевизия явно объркването е поголовно. Все пак освен камери има и преки свидетели паднал е близо до перона на пистата.

Десетки хиляди малки и големи самолети излитат и кацат всеки ден, и като цяло въздушният транспорт е много надежден. Имайте малко елементарна култура и не политизираъте темата или поне изчакайте резултатите от разследването.

да доди розовото бадеще? аз ощи чекам а тя се с черно бильо..

Нямам думи !!! Изключително трагичен случай, а русофобите отново видяха "дългата ръка" на Путин ?!?!?! Ееееее, няма такива хора !!! Малко срам да имат , ама не !!! Путин е виновен за всичко, навсякъде , по всяко време като се започне от разпъването на Иисус !!! Дано поне им плащат подобаващо за злобата и жлъчта !!!

кат толкоз многа зноеш? кажи де!

Това си е групово самоубийство на руснаци, но жалко за 8-е украинци. Откраднаха Крим на 18 март и на същата дата ще празнуват..ха.ха

Едното семейство украинци се оказаха активисти на Луганска НР. Взели си УКРАИНСКИТЕ паспорти и заминали за Дубай А иначе мразят хохлите

Това е дългата ръка на кагебейското джудже.

Засрами се, ако можеш, бе идиот!

Ауууу, колко си тъъъъъъъъъп!)))

jingiby

В силна буря с леден дъжд през нощта и кола трудно се кара, камо ли самолет. В такива моменти един бурен порив на вятъра съчетан с въздушна яма, може да са фатални. За съжаление самолета си е дърво без корен. Жалко за хората...

Защо не са поискали кацане на друго летище!?? Защото това са разходи на авиокомпанията и после командира ще го разпънат!!! Ама така ще е, докато ПАРИТЕ са господ и ПАЗАРА е цар!!!!!!!

Стига вече глупости, бре!!! От кулата са им предложили две други възможности - Таганрог и Краснодар, но те са решили да чакат да отмине бурята (мислели, че ще е кратка) и затова кръжили над Ростов, и да кацат там! Това е решение на командира! След катастрофата два руски самолета са заминали и кацнали в Краснодар, а един турски се е върнал в Истанбул! А докато този е кръжил, един руски е кацнал (също Боинг, на Уралските авиолинии), оставил е пътниците, заредили са го с гориво, и си е излетял по следващия маршрут към Узбекистан! Пилотът му заяви днес, че условията били нормални, с вятър, който се променял, но нищо необичайно - има начин да се каца и при вятър, никой не очаква винаги да грее слънце и да бъде тихо и прекрасно ... Просто екипажът не е бил свикнал с всякакви условия както са руснаците - за тях това време е нормално през по-голямата част от годината, но за "дубайците" - не е съвсем нормално, трябвало е да отидат в Краснодар и да не се правят на интересни с това мотаене над Ростов два часа - поне щяха да са живи сега ... Жалко за толкова изгубени живота, лека им пръст на всичките!

бе животни!! Щайгата е била краварска Боинг! Пилотите са били чужденци а фирмата е арабска!! Баси тъпите животни!!

пилотът е кипърец!

Не прочетох някой да се радва. Русифилистиците сте комплексари.

жалко за хората. а причините за катастрофата рано или късно ще се изяснят, колкото и да си чешем езиците тука, са само догадки.

Бога да ги прости.

Радват се на смърта на обиконовенните хора..Предполагам така се радвахт и на смърта на германците от оня Боинг който се размаза в Швейцария а? С нестабилния депресиран немски пилот а? Споко, побжелавам ви и вие да умрете така:) И не, никой няма да пророни и една сълза, за такува европедалски животни като вас:)

Жалко за хората. Според мен и без разследване е ясно,че причината е в самонадеяния пилот. Било е ясно,че кацането е рисковано! Направил е два неуспешни опита и резултата е налице.Преди години един друг пилот,който возеше полския президент се опита при лоши атмосферни условия да кацне на летището в Смоленск.Бяха му казали,че преди него военен транспортен самолет"ИЛ-76" е отказал да кацне. На пилота обаче му наредиха да кацне/въпреки предупрежденията/ за да не пропадне политическата акция в Хатин. Резултата-катастрофа! Това което е учудващо е : колко много идиоти има в "DIR-а". Нормален човек не може да се радва на човешката трагедия!

МОЛЯ НЕ ХРАНЕТЕ ЖИВОТНИТЕ. троловете заработват не само от броя коментари, но и от репликите на техните постове и рейтингите. Обикновенно те ни забавляват и поради това им даваме възможност да заработят за някоя цигара или поне за туба лепило. Под тази тема обаче свързана с гибелта на хора техните постове са гавра със всичко човешко. Нека останем хора и оставим без внимание техните постове

Путин е свалил самолета. Спор да няма и всички антипутлеристи да си отдъхнат.

отбой...

Жалко за чужденците(неруснаци).., а на руснаците ще направят по руска традиция паметник и ще ги направят герой..ха.ха Интересно точно на 18 март Путин открадна Крим.

Мозъчните гънки не се виждат но си личи когато липсват.

Русия е страна на лъжите и догадките. Пияни снегорини, сега пък пориви ня вятъра, пистата се изместила Ясно се вижда на видеото как горящият самолет пада

глупости. Не е горящ! Тома му е фара на носа дето свети. Взривява се чак след удара в земята. Виж в тубата: Flydubai plane crash FIRST VIDEO

и въздушна канавка... Цел месец ще ни разправят разни руски народни приказки. Те нямат обичай да кажат, че черното е черно.

Искаш черното да е черно? Ми приемете и една от версиите че е вярна, например че самолета е летял в ужасяващи условия, че се е опитал да кацне в по-лоши, и че боинг са падали за много по-малко.

ме е бил град почти като юмрук по челното стъкло над океана. Ко да си хортуваме, в Лондон кацнахме нормално.

Все се чудя как националните герои биха се самоубили, ако можеха да видят българите "европейци".

нямаше да се самоубият. нямаше да се стигне до там, просто нямаше да успят - инфаркта от гледката щеше да ги покоси преди направят каквото и да е.

Да си русофил е най - големият български грях, защото мразиш България, Васил Левски и Христо Ботев.

По-мразя Бойко и Станишев, ама ме е страх да си призная. Ти и подобните ти индивиди ще тръгнете по улиците с пяна по устата да трепете хора, ако чуете подобно сквернословие.

много дълбоки въздушните ями в Русия бе

най-големите ями в световната метеорология.

В предизборната си кампания Хилари Клинтън нарече Путин хулиган, който си взима каквото си иска, визирайки вероломния начин, по който той си присвои Крим. Успех Хилари !!!

Буш Старши и Буш младши разбомбиха Ирак два пъти и убиха Садам. Сега там е пълен хаос. Ама какво общо има това с новината по-горе?

Да си българин и да харесваш русия също няма логика.

протестъри,празнувате ли? както след Одеса,нали?

nirvana

ЕЦБ е обградена с бодлива тел-КАПУТ. Соросоидните СВИНЕ ТУКА чакат да им сипят в купанката толкова са слепи че ще си изядат лайната

Починал е Павел Чернев.

Е и?

Руските телевизии дават подробни данни, както и коментари от пилоти и инструктори за обучение на пилот. Първоначалната версия е за т.нар. "сдвиг" от вятъра, тоест от силния вятър самолетът е загубил аеродинамически качества и е паднал като парче метал! От видеозаписа се вижда как пада под ъгъл 45-50 градуса,...

има го в Тубата. CCTV of Boeing from Dubai crashes in Rostov on don, Russia

nirvana

О летете с ФЛАЙ-ФЛАЙ 9ДУБАЙ) не в Ростов ще паднете при камилите. Ще ви EvA мам.та на ЕС и Бойнг. СМЪРТ НА ЕЦБ и СЪЮЗА. АЗ не съм за никакъв съюз. РЕВОЛЮЦИЯ (А)!

кат дойдат с белите престилки у вас.

самолетът е американски, компанията е от Дубай, екипажът не е руски, но на соросоидите ФАКТИТЕ не им пречат - те си плюят русия и руснаците по навик!