17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Уф, тъкмо се бех запритеснявал скоро некакви "електронни" правителстава не МУ са ги клатели - и ей -на - разклатили са НАП-а МУ! Ужас! Ей - Станишев, Орешарски - спрете се бре! Не ГО клатете, че му са меки коленцата и го фата морска болест! Апа и оная - цифровата Гана - къде зяпа и тя - клатят ГО а тя трАгнала да оправа Европата! А НЕГО - НЕГО кой ша го оправи ;)

240 000 заявки за два часа, тоест 120 000 на час, 2000 на минута, 33 на секунда и сървърът паднал? Тоя сървър да не се казва стрина Кина и да носи пакетите на ръка и да търкси папките из рафтовете?

Ако си купите касов апарат ДАТЕКС ,ще го смените пак след месец !!!

Горките дребни частници източвани непрекъснато. Всичко се връша , ей!

Освен една звучна друго не мога да се сетя... Който може, да бяга... това е. друго спасение няма с този материал на власт.

И бегам бате :)

Старите апарати подаваха информация реално 1 път на месец, а сега трябва да я подават 1 път на 5 мин. Това ще рече 12 пъти на час, за 8 часа - 96 пъти, пишете го 100. За месец - кажи-речи 2200-2500 пъти вместо веднъж. Желая успех на сървърите на НАП да поемат 2500 пъти по-голямо натоварване от досегашното.

Поредните некадърници лапнали държавна поръчка... та тои софтуер е елементарен бе кретени.

Така се радвам, че разпродадох почти всичко в България и до 2-3 месеца се махам завинаги. Тази държава просто не е нормална. Българите избират най-наглите, най-крадливите и най-тъпите да ги управляват. Затова и никога няма да живеят добре. Гласувайте пак за Мутрака. Не ми пречите... вече.

Ако си в Бг некадърник, защо мислиш че в чужбина ще е по различно

Съгласна съм, но с лекото уточнение, че българите не ги избират. Те си се самоизбират с манипулиране на изборите!

"Към момента по новите изисквания са приведени 56 000 фискални устройства" И вече сървърите на НАП се сриват. Представете си, когато всичките 300-400 000 устройства влязат в употреба след 31 март. През ден ще има блокирали сървъри и главоболия за редовния данъкоплатец. Такива глупости се вършат само и единствено в тъпата Боколандия. Пълни некадърници са тези от ГЕРБ! УНИКАЛНИ!

В продължение вече на 10-ина години калинките масово съсипват реколтата! И докато досега работата даянеше някак си на самотек, сега вече е време да се берат плодовете на "инвестираното" от гроп...

Кво се чудите? Боко каза преди години програмистите да ходат да копат компири на село... Те ги последствията...

на кривата реката космоса и е виновен (всичките държавни прокти за избори за винетки и за каквото и да е се взимат от некадърници с връзки както и ИТ специалистите по такива държавни места пак са с връзки а не по заслуги. ) Общо взето некадърник до некадърник неможеш да ги наредиш 3ма свястни един до друг.

Време е отговорните "специалисти" да бъдат изложени на атмосферните условия, докато не изсъхнат, за назидание на бъдещите ни подлитици!!!!

Последните 30 години най-големия бич за българската държава е т.нар. "ценово най-приемливо предложение", при оферирането за държавните поръчки. Затова държавата се напълни с полуготови боклуци нацвъкани от всякакви знайни и незнайни играчи. "Та за да се включим в ценовата рамка, ще намалим сървърите от 28 на 4, и всички ще са доволни!". Хайде наздраве.

Така е. Едно е да класираш по единствен критерий "най-ниска цена" обществена поръчка за доставка на 10 тона дизелово гориво по БДС (където няма как да ти доставят нещо различно), друго е обществена поръчка за проектиране и разработване на софтуерна система. Където има проектиране и разработване, е абсолютно неадекватно критерият да е "най-ниска цена". Все едно да пуснеш обществена поръчка за проектиране и надграждане на още 2 етажа на сградата си, след което да дойде един и да каже "ще го направя за 5 хиляди лева". Той ще спечели поръчката, защото е дал най-ниската цена. След това ще ти сложи стени от гипсокартон и една ламарина за покрив. Формално ще е изпълнил условията - да има нови 2 етажа.

Електронно правителство?

позитронно (дека ич го нема...)

Как сте :)

Занимавал съм се много години с касови апарати и по стечение на обстоятелствата през последните 3 се занимавам със сървъри И точно преди 4 дена спорих с колегата, че това няма шанс да издържи. Ми само на Коледа при 500 000 апарата това трябва да поеме 2 000 000 заявки в минута. Той се опита да ме обеди, че държавата го е измислила. И днес смях. А даже не е КОЛЕДА

УБЕДИ

Григорчо, касовите апарати трябва да се свързват с НАП веднъж на 5 минути. Т.е. 500 000 апарата се дели на 5 минути и прави 100 000 свързвания/минута, а не се умножава. И не се пише "о"беди, а се пипе "у"беди. Някак си хора, които са неграмотни, не могат да ме "о"бедят, че са много умни.

кико, защо си мислиш, че ще бъде разпределено равномерно във времето. даваш ли си сметка какво ще стане ако тези сървъри паднат примерно на 30.12-01.01 когато не можеш да намериш чиновник рушвет да му дадеш ... при 24 неизпълнена синхронизация на 02.01 държавата ще е спряла, защо титани на мисълта като Росен и колегите му нямат идея що е то концентрация на риск и има ли почва у нас.

смех, гоуем смех!!! Въобще не ни требат руски хакери. Ние си можем сами...

Голямо мрънкане от всички. В съседна Македония касовите бележки изглеждат като "новите" в България бая отдавна. " Га яде кифтета НЕ РЕВА".

Но със сигурност комуникацията им със сървъра не е същата!

герберски съсипват хората!

Че той апарата си работи, какво го интересува търговеца скапаната организация на "нап". Да не би тая "онлине" :))) връзка с "нап" да премахва необходимостта от фискална памет? За търговеца е достатъчно , че е натоварен с плащането всеки месец на SIM карта към мобилен оператор, плащането периодично за нова фискална памет, което не съвпада с плащането на нов касов апарат пак периодично и всичко това в безкористна помощ за божеството "нап". Това се гарнира с бездействието на законодателна , полицейска , правораздавателна "власт" към дребните кражби, явно дребния търговец не е необходим на държавата и законно се тероризира. Големите търговци изнасящи печалбата си извън България са на почит и пътят им се разчиства по всички възможни начини.

Проблем, създаден от некадърници, "преодолян" от некадърници, ще бъде платен от работещите, които се мъчат да не са некадърни, за да оцелеят. Типично българска работа. Аман от калинки навсякъде...

zashto razni artisti i sportisti poluchavat ogromni penssi v nai bednata strana v evropa ?

Мендооо, къде си Мендо. /за менда Стоянова става въпрос/. Скри се тази женица вдън земя. На Цецо огън му гори под краката, а тя се скатава.

Незнам кой е виновен, но днес касовия ми апарат цял ден не иска да работи, а е само на на месец и 6 дена. Няколко пъти за този месец изписва, че след определен брой часове ще блокира, заради връзка с НАП. Аз да работя или да търся проблеми с касовия апарат. Нека да има малко по-висока отговорност от НАП и фирмите производители на каси. На някои хора им се налага да работят за да изкарат на други заплатите и печалбата!

Аз лично искамда добавя към казаното по-горе и НЕ МАЛКИТЕ премийки и индивидуални стимули на "отговорните"лица!!!! А вии там в бизнесите си работетеее!

Защото ,си купил апарат ДАТЕКС :)))

тя ще се промени до 15 дни и според новите правила ще трябва да викаш сервизен техник да ти прави ъпдейт и да кихаш нови 50--60 лева

Ох, олекна ми, защото започнах да си мисля,че рашаните са ни спретнали кибер атака!

Нема нужда някой да ни спретва каквото и да е, пък и никои не се интересува от нас... ПАРАШУТИСТИТЕ, по новому КАЛИНКИ, каквото могат да спретнат с неграмотността и некомпетентността си, няма по-голяма заплаха от тях

Програмистите /бивши овчари/ с агнетата ще дойдат?

Нали винету прати ИТ-та да стават овчари, свободните места за заети от напусналите овчари, с протекциите на партията и правителството.

Данъчните се сринаха. :) ВИДИМИ резултати....

Ей пак програмистите са виновни. Ами намалете им заплатите и може би заявките от 240000 (стотинки) ще се намалят на 50000 ( стотинки) и тогава ...кво ще стане - ами нищо? Преди на направиш нещо трябва добре да обмислиш. Между другото ИТ секторът е най-печелившия в икономиката, а непрекъснато създава проблеми и то най-вече на НАП, да не е отмъщение срещу данъците?

Баце, проблеми ги създават братовчедските фирми на разни фризьорки, дето печелят обществените поръчки за софтуер. Иначе си имаме добри специалисти. Но тях никой не ги търси.

Нещо не си в час май? Този софт всяка фирма си го пише сама. Няма оп, няма държавни пари. Споко.

НАП ще привика програмисти. По- принцип се моли, а не се привиква и не само програмисти, а който и да е гражданин не може да бъде привикван от когото и да е за каквото и да е. Може да бъде арестуван, съден, затворен, но привикан не. Отделно не виждам как някой в НАП ще има квалификацията за да разбере за какво става въпрос.

Тол системата обработва повече заявки. И не риве.

Да, ама нея са я проектирали/писали в австрийска фирма.

Хубава работа ама ГЕРБаджийска, както и всичко до което са се докоснали. ГЕРБ Е СИНЯТА КИТКА НА БЪЛГАРИЯ!!!

Стараеш се. Другаря ти Кутев /за незнаещите, тоя дето му плаща/ ще го оцени

"Имам проблем с некомпетентността и некадърността" на държавните чиновничета "оторизирани" да пишат задания и технически условия. Голяма част от Милиардите, които всяка година отиват бадява, /по сметки между 11 и 17 милиарда/ в голяма степен се "изпаряват" поради чиновническа глупост, некомпетентност и най-вече чувство за БЕЗНАКАЗАНОСТ!!!! В момента се сблъсквам с "техническо задание" на чиновниче, което ще похарчи 3,8 милиона за нещо което не струва повече от 300 000, преко сили!!! Де Киро на кирия???? Вместо да гласуват изборни закони преди всеки избори, трябва да ги питаме за всяка простотия и безмозъчно изхарчени НАШИ ПАРИ от данъците ни, а те ДА ОТГОВАРЯТ, а не да подават БЕЗНАКАЗАНО оставки.

+++++++++++++ Много точно. Лична отговорност!

БЪЛГАРИЯ - ДЪРЖАВАТА НА ГЕНЕРАЛИТЕ ПЕНСИОНЕРИ Банда луди старчета от набедени ЛИДЕРИ и генерали - пенсионери, това не е демокрация, а е просто един виц. Тъжното е, че този виц е реалност и за теб, нали. Цялата власт и цялата реална информация, и целият капитал е винаги в ръцете на ШЕПА "хора" - ЛИДЕРИ, това НЕ е демокрация и свобода, а това е пълна ДИКТАТУРА - фашизъм. Бойко Борисов - генерал и пенсионер, и лидер. Румен Радев - генерал и пенсионер, и лидер. България, това е държавата на генералите - пенсионери. Ако съществува първа, втора и трета категория труд, наложена чрез постоянно физическо, ментално и емоционално НАСИЛИЕ, наложено безусловно от шепа "хора върху останалите, тогава ЗАДЪЛЖИТЕЛНО съществува САМО първа, втора и трета КАТЕГОРИЯ хора. Тогава там задължително има пълна ДИКТАТУРА - фашизъм. Броят на пенсионерите в България е над 2.3 млн. души, а на работещите засега е 2,08 души. Над половината от пенсионерите нямат навършени години за трета категория труд. Ето защо, пенсионната система в България е във фалит. В момента много над 51 % от парите за пенсии, не идват по линия на социалните осигуровки, а чрез бюджета се ВЗИМАТ насила от представителните политически ЛИДЕРИ чрез данъците, само за ПЪРВА категория хора. Пенсионната система в България е КЛАСИЧЕСКА финансова пирамида, при която само ПЪРВА категория хора печелят. Има огромни групи от хора, които ПОЛЗВАТ "преференции", "бонуси" и "пенсии" от бюджета. Има огромен брой служители на МО, МВР, МП и много други, които РЕАЛНО работят или са работели в УСЛОВИЯТА на трета категория труд, а се пенсионират или са се пенсионирали на възрастта на кадрови войник или патрулиращ полицай. Огромен е проблема с работещите в бюджетната сфера, чиито бонуси, заплати и пенсии се ФИНАНСИРАТ от данъците на ТРЕТА категория хора. В момента, в България има над 769 хил. души, на които им се раздават ПАРИ от ЛИДЕРИТЕ - "заплати", "бонуси" и "пенсии" от бюджета. От тях над 430 хиляди лица са наети в държавния бюджет, над 130 хиляди лица са наети само в изпълнителната власт и не създават или произвеждат НИЩО, а само се подчиняват безусловно на шепа "хора" - привилегирован елит и паразит, за разлика от останалите засега само 1.31 млн. работещи ТРЕТА категория хора. Това е пълна икономическа, социална и политическа ДИКТАТУРА - фашизъм.

Нямаше ли закон - пенсионери не могат да бъдат държавни служители или и там има алинея...?

По 240 000 заявки за час, секунда, ден...?

за един НАП - това е нов времеви интервал

Някой би ли ми отговорил има ли ЕДНО нещо дето са въвели ''електронно'' с някакъв велик''софтуер'' властващите което да работи без проблеми??????Ей така да го пробвам та да видя че има и такова нещо защото всичко което ползвам до сега за връзка със задължения изисквани от властващите все има някакви проблеми...

НЕ на робството, фашизмът и унищожаване на - свобода на словото и изразяването му в ЕС - България. Б.Б. може да ни даде правото на "свободата на словото и изразяването му", а някаква си медия може да ни го отнеме, когато и както си поиска. Царят дава, но пъдарят - не. А сега какво. НЕ на робството, фашизмът и унищожаване на - свобода на словото и изразяването му в ЕС - България. Демокрация и свобода или просто фашизъм.

иди плащай данъците си в ЕС

Иди си плащай данъци ивзън ЕС. Да видим какво ще получиш срещу тях. Хората имат една забележителна черта да ценят нещата, чак когато ги загубят.

Тепърва Нап ще отчете че е отворил уста за твърде голяма лъжица. като почнат и ЕТ да подават инхормация за кибрита, дъвката, хляба -ще стане ясно че трябва да купуват нова техника с по -големи възможности а и помещения където да ги настанят. Възможно е да поискат и собствен трафопост да поеме и електрическото натоварване. Май се касае за лакомото ду.е и двата х.я дето иска да чупи. В същност ще страдат онези дето винаги се стремят да са изрядни; само за 19 години четири пъти искаха смяна на касовите апарати, отделно месечните справки, отделно тримесечните, вноските за ДДС и следващото възстановяване- ама нищо има поне три елитни икономически университета

Отчета става на 15, а не на 5 минути както е писано в статията. В момента са свързани около 15 % и сървърите на НАП не се справят, когато се свържат всички !? Проблема не е във фирмата, а в това че държавата не е технически готова за този вид детайлна отчетност.

Пълни олигофрени. Най-лошо е некомпетентни хора да имат високи изисквания. Ама най-лошо. Аз съвсем сериозно обмислям местенето на фирмата ми в друга държава. Така и така съм само онлайн и нямам проблем с това да съм на светло. Имам проблем с некомпетентността и некадърността.

"Имам проблем с некомпетентността и некадърността" на държавните чиновничета "оторизирани" да пишат задания и технически условия. Голяма част от Милиардите, които всяка година отиват бадява, /по сметки между 11 и 17 милиарда/ в голяма степен се "изпаряват" поради чиновническа глупост, некомпетентност и най-вече чувство за БЕЗНАКАЗАНОСТ!!!! В момента се сблъсквам с "техническо задание" на чиновниче, което ще похарчи 3,8 милиона за нещо което не струва повече от 300 000, преко сили!!! Де Киро на кирия???? Вместо да гласуват изборни закони преди всеки избори, трябва да ги питаме за всяка простотия и безмозъчно изхарчени НАШИ ПАРИ от данъците ни, а те ДА ОТГОВАРЯТ, а не да подават БЕЗНАКАЗАНО оставки.

NAP proveri manikuristkite v Plovdiv !

kradat ot 10 godini

Очаквано е да се сано-DDoS-нат. Не съм убеден, че за заплатите, които дават за ИТ спецове, ще си намерят читави хора с опит в еластично скалиранете и балансирането на натоварвания.

Така е. Ама то да използват голяма инфраструктура, че да скалират. Направо не искам да си мисля какво им е оборудването :)

За такива цели има облачни услуги. На практика всяка държавна институция ги ползва от доста време.

Облак в стомаха = мъгла в главата

Заплатите в НАП хич не са малки. Проблемът са "нашите" хора.

Защо на всеки пет минути? Може би по-добре на всеки 5 секунди.

НАП са написали правила които в крайна сметка водят до прочутия Денайъл оф сървис...

Всяка крива линия успоредна на партийната е права линия.

:)))) това теорема ли е или по- лошото аксиома?

Глупости- Дарт просто кихна )))))))))

Всяко начало е било трудно ! Пътя е важно да е правилния , а той е !

Аз съм спокоен , ти спокоен ли си. Имаш ли идея с каква игра сте се захванали...