Нито една фирма не произвежда кашкавал по БДС

Преди повече от година у нас влезе в сила стандартът за производство на кашкавал. Въпреки това до този момент нито една млекопреработвателна фирма не произвежда висококачествен продукт по БДС.

Обратно в новината

Коментари - Нито една фирма не произвежда кашкавал по БДС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

1chovek

Всичкия кашкавал е като гума - от този за 10лв/кг до този за 20лв/кг. Навремето кашкавала не беше такъв, беше твърд, по краищата като тебешир. Сега такъв просто няма.

Всички сирна и кашкавали са пълно менте.Живеем в държава ,в която ни хранят с некачествени искъпи храни.

недоволство от качеството на млечните продукти,прозира нескриваното желание на комунягите да се докопат отново до качето с меда и да гребат ли гребат,докато ни докарат до просешка тояга,а след това да хванат за Швейцария и САЩ!Въпросът не им се урежда!Докато бяха на власт се правеха на умрели лисици и не повдигаха въпроса нито за цените на лекарствата,нито за състава на сиренето и кашкавала,а само трупаха пачки и се ослушваха като прасе на бунище!Важното е ,че проблема се разглежда и се търси разрешаването му,а то ще се намери,защото има желание!

Абе ти не си добре.Вярвай ми!Къде е кашкавала ,къде са комунягите.Знаеш ли кой ни научиха да произвеждаме хранителни продукти-ментета? Тези ненаяли се "бизнесмени"от ЕС.Спомням си,че в първите години след промяната такива идваха в България да ни учат как от 100 кг.месо да се произвеждат 150 кг. колбаси, и как от краве мляко да се произвеждат овчи сирена и кашкавали/с техни аромати/. Много си задръстен.

Защото новата "света инквизиция" - БАБХ, начело с червената брада-Найденов не се занимават с това какви боклуци се влагат в храните и какви Е-та, които са причина за повечето заболявания и са една огромна бомба със закъснител за нашите деца, щото видите ли тези всички Е-та не са забранени в Европа / а пък ние сме по-католици и от папата/, ами ходят по обектите и проверяват колко мивки имаш, защо имаш дървени палети, колко пъти си си измил ръцете и къде си ги изтрил и т.н. простотии. В момента ветеринарите колят и бесят навсякъде, без да си имат и най-малка представа от производството на храните. Надявам се да го махнат тоя Найденов, а след него и цялата пасмина ветеринари от агенцията по храните. Да ходят да гледат щастливи крави, свине, кокошки и други хепита, но се съмнявам , че разбират от нещо.

За всички проблеми с кашкавал, яйца, скъпотии на храните е виновин Найденов. Най-добре е да си заминава и здравословно лично той да отглежда дъщеря си, заради която са всичките тези измишльотини.

Не знам какво го спрягат тука тези кашкавал и сирене Тертер ??? Според мен са пълни боклуци ! Единственото сирене, което постоянно е на добро качество е едно, което се продава в тенекия. Зелено за овче и синьо за краве беше. То си е винаги хубаво и си е в саламура. Всичките други са бълвочи страшни. А от кашкавалите няма нито един читав. Ако уцелиш някой път да е хубав следващия път е бълвоч.

Не го правят защото не могат. Стандартът е за майстори. Пармезанът в Италия зрее месеци и струва колкото златото пред банката там. Ама кой да чака зреене в БГ ? Чалгата и силикона на любовниците е "бърза" стока.

Миро мошеник такъв кво стана бе искаш да ни тровиш ли.Аз плащам по 20 лв за кило и е менте така ли.

Тези така наречени млекопреработватели как не ги срам да се появават и да се изказват, така ЯКО печелят и такива боклуци продават, начело с оня пършев, ама явно са си оплели кошничката, няма ли малко ред да има най накрая в нашата мила държава, тук ако не се печели двойно и тройно излизат по телевизия и т.н трибуни и почват да пищат как едвам си покривали разходите, а пък журналистите едни журналя ти да видиш рекламини агенти същи, само чакат някой нескопосан репортаж да спретнат как поради едии що си на търнка, се дигали цени на незнам кво си, ама това си е направо медиина политика вместо да се търсят причини и да се търсят правата на ГРАЖДАНИТЕ те се щурат като гламави и правят захаросани репортажи

Решението на въпроса ,е следното: Да се намерят и призоват,бивш Президент и бивш Председател на Народното събрание,по което време се ликвидира земеделието в България. Те са главните фактори,за ликвидацията на ТКЗС-тата, понеже били"бастионите на комунизма". Този див,турбо капитализъм,ликвидира икономиката ни,с помощта на неопитните,нискокомпетентни, недорасли политическа зрялост,властолюбци.

Егати глупака !

Глупостта,не е фактор на реалността! Ако написаното е глупост,то сиренето и кашкавала менте,още повече,ще се предлага.

Чудесно. И като продължим по същата визия да се призоват ли и тези, които след 1944 системно са унищожавали българското село? Или техните отрочета?Защо комунягите са отнели частната собствност на дребните селяни?

StamOff

Тука малко бъркаш, щото точно комунягите създадоха българското село и българското земеделие. Преди това земеделие не е имало. Имало е богати чорбаджии с за които са работели селяните.

Какви 60% ?! В най-добрия ден е 30%, а по принцип е под 20%! Млекодайните крави са намалели с 20% за 1 година, някой да е видял цената да пада? Мафията е завладяла пазара, с нея се сключват договорите на големите вериги, тя пък после на плаща на производителите и те почват да правят боклуци! Сега да ви кажа ,че производството по фактура с данъци от мандрата на сирене от нещо като мляко в България е от 1.80-2.90! Кашкавалът е от 2.70-5.20, другото е мафия! Няма качествен продукт, а по-малко некачествен!

Сухото мляко което служи за суровина при производството на повечето млечни продукти у нас идва от Украйна защото е по евтино и по-радиоактивно. За да не им присяда на консуматорите като прочетат "производител Украйна", минава през Унгария където се препакетира и му се слага печат - произведено в Унгария (ЕС). За услугата някой там си получава съответната комисионна. Например млякото в така рекламираното Nescafe 3 in 1, млякото на баба и още 100 други се е зародило някъде по поляните на Чернобил..

не искат. Те могат само чужди на партията мандри да обезкостяват. Не искат нито евросубсидии, нито евростандарти..Искат да изнасят за Сибир.

Всички млечни продукти се правят от внесено мляко на прах.Ядем месо и колбаси от боклуците на ЕС.Нищо свесно няма за ядене по магазините,Всичко е с много примеси ине е вкусно.Държавата пропадна тотално благодарение на лакомите управляващи от 23 г.насам.

А преди това си беше супер нали алчна свиньо ?

Скоро бях доста шокиран като ми казаха за една "мандра" която изобщо не изкупува мляко.Тоест не работи изобщо с прясно мляко.А иначе продукцията си върви.Смятайте от какво ги правят сирената и кашкавалите

А на Зоров като дават най-големите боклуци от северозападна България щото не им плаща по добре ли е ?

Всякакъв друг кашкавал от която и да е страна съдържа подобрители като нашите боклуци по пазара но е от 2-3 по евтин ???ЗАЩО ЛИ!!!

Стига със този соц.Най хубавия кашкавал и сирене са го яли партизаните като са тарашили мандрите. Що се отнася до сухото мляко още 70 те години майстор който работеше в сердика ми е казвал - какво кисело и пресно мляко.Влизат няколко цистерни , а колко много излиза всеки ден.мляко,сирене кашвал. АКО НЕ Е БЯЛАТА ПРАХ ОТ БУРЕТАТА ,НИЩО НЯМА ДА ИЗЛИЗА.Така че и едно време се е влагало сухо мляко.Кашкавала отлешаваше в едни подземни складове на ул. Св.София сега срещу банка ОББ. Така че от времето на фароните нищо ново под слънцето.

StamOff

Да ама разликата е в цистерните, които влизат приятелю. Странното е че сега никви цистерни не влизат а пък кашакавал илиза.

А приликата е, че народа е все така прост и чака някой да го оправи или ако не може да го оправи то поне да го върне както си е бил през 70-те. А защо не искате да се върнете както е било през 50-те ? А бе фенчета на простотията ? Или пък да стане както е в Китай сега ?

по повод на соца,помня само ядеше се на воля и то само ИСТИНСКА храна по БДС,по време на СОЦА отивах в поликлиниката и ми обращаха нужното внимание,а сега---първо гледат в ръцете,после пишат 2 часа,и накрая като излезеш от кабинета се сещат да питат/ВИЕ ЗА КАКВО ДОИДОХТЕ/,по време на СОЦА имаше една транспортна фирма наречена СО-МАТ ,беше една от наи силните на ЕВРОПА по превоз на товари,по време на Соца аз,жената и 2те деца на морето с амо с моята заплата тогава 136 лв, и се връщахме с 40 лв,----И ТЪИ КАТО ТАЗИ ПЕРЕСТРОИКА НАСАДЕНА ОТ ГОРБИ ВЕЧЕ ДАВА СУПЕР ----ЕФЕКТ ОТНОСНО СОЦА,седете и си траите,яжте най-яките боклуци на пазара на хранителни стоки,защоли??????? ЗАЩОТО КАКЪВТО Е ПЪДАРА ТАКОВА Е СТАДОТО, САМО НА ТЕРМИНАЛ 2 НА СОФИИСКОТО ЛЕТИЩЕ Е ИСТИНАТА,И ТО ЗА ХОРАТА КОИТО НЕ ЖЕЛАЯТ ДА ОГЛУПЕЯ И ЗАТЪПЕЯТ,ЗА ХОРАТА КОИТО ИСКАТ СЕМЕИСТВО И ЗДРАВИ ДЕЦА,ЗАЩО ЛИ ??????ЗАЩОТО МЕСЕЧНАТА ИЗДРЪЖКА НА ДЕТЕ ОТ ДЪРЖАВАТА Е 120 лв А ИЗДРЪЖКАТА НА ЕДИН ПОМЯР В ПРИЮТА НА ЕКОРАВНОВЕСИЕ Е 340 лв, ХОРА НА ПРЕКЛОННА ВЪЗРАСТ,НЯМА НАЧИН---ОСТАВАТЕ ТУК,ДРУГИТЕ ----------ТЕРМИНАЛ 2

А помниш ли как чакаше за цветен телевизор, за телефон за "лека-кола", за дънки, за маратонки Ромика или Адидас ? Или май паметта на наборчетата от 70-ти надолу е колкото на една кокошка ? А да знаеш кога е формиран дълга на България? С такова дебилно население няма оправия !!!

StamOff

И сега кво се оказа. От много скачане по-митинги против комунизма, защото нямало банани и дънки, накрая като теглиш чертата се оказва, че сменихме кашкавала, сиренето, салама и яйцата за банани. Ми това е то, яжте банани 4 за левче ги дават циганките на пазара, и то без да се редите на опашка. Маймунска работа :)

Скачахте по митинги защото още тогава си бяхте маймуни и сега сте си маймуни и каквото ви кажат това ще правите !

Нямало търсене! А някой пита ли хората какво искат - боклуци с нишесте и Е-та или истински здравословни продукти, за които гарантира някакъв държавен стандарт? От години не купувам млечни продукти от магазина, защото в тях вече не остана нищо полезно. Докато има частници, които ми предлагат прясно мляко, извара и кашкавал ще купувам от тях, а когато държавата успее да смачка и тях (защото виждам как ежедневно ги преследват като престъпници и се чудят какви глоби да им наложат, за да се откажат от поминъка си) ще минем на суровоядство и пак няма да купувам боклуците продавани в магазина.

за 1кг кашкавал са необходими 6-7л. мляко по 45-50ст.(по кварталите го продават селяни за по 1лв.) сол,лимонтозу и мая за 2ст. Ф.З.Ц. около 4.00лв. с труда и 10дни в хладилник 5-6 градуса. Направете си сами.

И какво ми дреме, че нашия кашкавал бил правен от боклуци, като за 1-2 лева отгоре има холандски и немски. Нека нашите тарикати продължават в същия дух и един по един ще изчезнат от пазара. В глобалния свят, регионалния тарикатлък неизбежно се наказва.

още много вестници, списания, че и култура от "соца". И всичко под "крилото на партията". Голяма гадост -всички си плюят в устите, за да угодят на "биг брадър". Пълна скука. И КОНТРОЛ ВЪРХУ ВСИЧКО, НАВСЯКЪДЕ. ОТК(отдел по технически на качеството) във всяко цехче и работилничка. Големи заводи-майки, които пръскат цехчета по всички селца и паланки. И произвеждат това, което хората консумират(било то за храна, било за бита, било за промишлени нужди), а и животинчетата от личното стопанство намазват от истинската храна. Повсеместно. Представяте ли си - ПОВСЕМЕСТНО - и в най затънтеното селце има поминък и прехрана, закотвените с "жителство" неергени създават, раждат и отглеждат по "принуда" децата си по родните си места. Получават заплати, които не могат да похарчат, Училища, сега опулили изтърбушени прозорци към небитието, тогава се строяха и насила набиваха в невръстните глави букви и български думи... Лесно е да се хвърля кал. Докато разберем, че сами сме създали тресавище, от което няма изход...

А като не е от истинско мляко защо цената му е толкова висока???!!! Ок, не ядем добър кашкавал, поне евтин да е.

Кой те кара да купуваш по скъп от 10лв/килото.Високата цена е за марка.По добре синьо сирене за 15-20 отколкото БГ боклуци за 17.

В Европа пък и по света над 2/3 от млякото е от животни не виждали слънце.Само на смески. Липсват говедари, овчари, козари-въобще пастири.Но пък е пълно с финансисти,икономисти,спортисти,рекламисти,журналисти,юристи...

На тази територия наивниците на свършват, те извират. Още ли не сте измрели Бе наивни глави. Кашкавал сирене, а за супи.....може да се направи от всичко, само ми дайте есенцията и овкусителите.

това е само в нашата мила родина имаме стандарти ама те не са задалжителни,голям смях и много тажно

Тъжно е, че има такива неграмотни хора.

Тъжно е за теб и мен за тези отгоре е супер !

Като говорихме за безотрадното положение на нашият народ, ние с няколко думи дойдохме до заключение, че тоя народ е болен и че болестта му от ден на ден зема по-страшни размери. За да потвърдиме думите си, ние казахме, че здравата и истинната наука е неприменима в нашият робски живот, следователно не принася никаква полза, че трудът, по причина на баснословните данъци, кражби и разбойничества, се не цени и не може да се развие, следователно търговията е невъзможна, и че следствие на сичкото това е сиромашията, която ни убива и нравствено, и физически.

Забрави само да добавиш към коментара думите му"Кажи ми кажи,бедний народе,кой те в таз робска люлка люлее". . . .

Забрави само да добавиш към коментара думите му"Кажи ми кажи,бедний народе,кой те в таз робска люлка люлее". . . .

Яяяяяяя то не било от 89-та проблема а ? Мършата си смърди от доста по-рано !!!

За да го правят по стандарт ,трябва натурално прясно мляко.Такова няма.Животновъдството е унищожено.Кашкавалът се прави от млечни концентрати.Внос от други страни-Гемания,Холандия.Спестяват се няколко технологични процеса,себестойността пада.Имало предприятия оборудвани да работят само с млечни концентрати.А на пазара се продава скъпо.

Като почнат разни"разбирачи" да обясняват...Ако се прави само от млечен концентрат е хубаво.Ама неграмотниците не знаят какво е то.В Германия и Унгария от прясното мляко/100%/се извлича водата.И така вместо 10тона,идва 1 тон.Тук му се добавя вода да стане до 3,1 масленост.Ако се прави "боклук"по 0,1% се маха маслеността и се слага на друг продукт.

Това, че кашкавала не е качествен е известно но цената му се държи златна! Кашкавала, сиренето, саламите всичко е както при лекарствата, някой се облажва от това вместо бонуси и премии! Мисля, че около Борисов са се завъртяли много търгаши!

А КОЙ ПРАВИ КОКОШКИТЕ ЩАСТЛИВИ И КОЙ ДИГА ЦЕНАТА НА ЯЙЦАТА??????

Българите станахме нещастни, но за това пък кокошките ни са щастливи! Да приемат в парламента закон да ни приравнят към кокошките, тогава и ние може да станем щастливи! Ако трябва ще си даваме и яйцата на държавниците дето ни управляват!

То изобщо нещо прави ли се в Бг по стандарт!?

Радвам се, че преди мнооого години ядох кашкавал, сирене и салам ама наистина кашкавал сирене и салам! Сега такова нещо от магазина не може да се купи! Евентуално даже си мисля, че дори да се продава такова истинско нещо, то едва ли младите ще го удобрят. Просто техните вкусови възприятия са толкова увредено променени, че едва ли биха приели истински кашкавал или сирене или салам!

Споко! След още 5-10 години сегашното ще ви се струва вкусно.Нали не останаха ,,прости'' селяни които да произвеждат. На протестите ги обвиниха в какво ли не. Ама никой не му се занимава с това. Защото кравите миришат.

СЕРИОЗНА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ДОХОДИ !!! Нов интернет портал - търсачка ще дели 50% от приходите си с регистрираните потребители. Регистрирайте се с поканата в края на този пост, поканете приятели и печелете от 7-ми април 2012! Не се изискват никакви вложения или даунлоуд. Всеки нов приятел, който ще поканите с персоналния си линк, увеличава факторът по който ще се изплащат парите ви! Вашата покана е тук: link

Хаххахаха....малумниците никога не спят...кой лъжете и кой ви вярва на такива botove като вас незнам

А може ли да ти го уплоудна в бекдора.

Как да има качествено мляко у нас като го купуват от хората на 0,35 ст а после продават под формата на примеси и името сирене и кашкавал за по 10-15 лв. кг. а след това им е виновна държавата и искат пари да бъдат подпомогнати....???????

StamOff

Върнете си ни комунизма !!!

КОмунизма могат да върнат... НО !!! Селяните които произвеждаха мляко-месо-яйца- през комунизма са в гробището. ТЯх как ще върнеш. Сега никой не му се работи това.НИкой не иска да стъпва върху кравешки л---на. Всеки ,,учи" хуманитарни науки.Там където се говори ,а не се работи.

StamOff

Хммм интересен казус, наистина !? Ами предлагам следното: Вариант 1: Да си внесем китайски селяни и да им сменим имената. Вариант 2: Да се направят клубове планета Лайнер, Син сити и Час пик, у всяко по-голямо село, така че причината за миграцията на младото селско население в по-големите градове да изчезне. Да се направи пропагандна фотосесия на Николета Лозанова и Божинов, в селска среда, така че младото селско население да се ориентира по последната мода и да се върне по местораждане.

Хляба беше по 0.26 стотинки,а една филия беше 0.12 стотинки.Казвам филия,защото хляба беше=самун от 1кг.Кака само ухаеше и колко вкусен беше.За кашкавала пишат,а за сиренето,което уж скъпо защото е истинско,а като го пусна в гореще вода се разкашвя,защото се стопява палмовото масло,дет'го свързва.

Вярно е, малко "закачих" от този живот, но така си беше! Жалкото е за всички нас, че сега при управлението на уж "най-демократичната" партия ГЕРБ с умиление взехме да мислим за соца, че даже и да си го искаме!

Вярно е сиренето и кашкавала се промениха но защо народа си е все толкова прост

Много си далече от истината-само с насилие нищо не се постига,защото насилието поражда страх,а той не прави кашкавала по-вкусен!Иска се по-високо съзнание,а то не се постига с бой и смърт,а със силата на вътрешното убеждение!вие разсъждавате елементарно като дядовците в селската кръчма,а на обществените процеси трябва да се гледа с ума на университетски професор,драги!За съжаление в България се шири мнението ви,че всичко се оправя с бой и закани за смърт!Такова общество не постига нищо-това е обществото на Северна Корея,а ние сме европейци!Затова оставете глупостите за Белене,а се хванете за силата на словото,убеждаването и контрола!Ако го глобиш мошеника два пъти по 50 000лв.ще постигнеш успех,но контрольора трябва да е неподкупен,а не да се продаде за една торба със сирене!

"По убеждение", казваш, "професоре"... И то вътрешно... Мисля, мисля и реших, че вътрешното ми убеждение казва да направим така, че "производителите", за които иде реч (сегашните мутри и дерибеи), да се освободят от тежкия и труден живот, който водят. "Стопанствата" им -свърталища на мафиоти, да бъдат ликвидирани(физически, разбира се), а простите селяни да бъдат допуснати до свободен пазар, с конкуренция на дребно и законова защита именно на тази конкуренция, а не на картелите, които си назначават министри и министър-председатели. Но ти си "професор" и от селяния нищо не разбираш...за съжаление.

Баба ми прави прекрасен кашкавал от истинско мляко.

ЗАЩО АГЕНЦИЯТА ПО ХРАНИТЕ НЕ ПРАВИ ВНЕЗАПНИ ПРОВЕРКИ ПО МАГАЗИНИТЕ. КУПЕХ СИРЕНЕ СЕРДИКА ОТ БИЛЛА ИЗТОК НА ЦЕНА ОКОЛО 10 ЛВ И ТО Е С ВКУС НА РАЗТИТЕЛНА МАЗНИНА - МАЖЕ СЕ ПО НОЖА. КУПИХ СИРЕНЕ ОТ Т МАРКЕТ ИЗТОК ,ТО СЪЩОТО С РАЗСТИТИЛНА МАЗНИНА И НЕУЗРЯЛО ЦЕНА ОКОЛО 7 ЛВ. ДА ПРАВЯТ ПРОВЕРКИ ВНЕЗАПНО И ТАКА ДА УСТАНОВЯТ ,КАКВО Е КАЧЕСТВОТО.

Ами да ти кажа като бай Ганьо-имал си бол пари,купил си.Аз купувам сирене от 3 лв.Същото е.

Това не е кашкавала,който имаше по магазините,преди прословутата "демокрация"...Преди това и сиренето и кашкавала и колбасите имаха друг вкус..Доматите не бяха "пластмасови",млякото си беше от мляко и хората боледуваха по-малко.Децата не бяха затлъстели,защото се хранеха с качествена храна,а не с вносни боклуци..Кокошките не бяха "шастливи",но не бяха инжектирани с хормони и яйцата бяха по 10 стотинки.Хляба беше от истинско брашно и беше по 34 стотинки...И кой е виновен за това,което ядем?Виновни са тези,които си позволяват да ни тровят и нас и децата ни..И ако се опитат да им пречат да печелят,за сметка на нашето здраве,започват да си дерат гърлата да крещят и да веят знамена..А ние какво да развяваме?Епикризите на болните си деца?Крайно време е някой да си понесе наказанието..Стига ни тъпкахте с боклуци,с хормони..Стига печалби за сметка на здравето ни !!!!

Хляба беше по 0.26 стотинки,а една филия беше 0.12 стотинки.Казвам филия,защото хляба беше=самун от 1кг.Кака само ухаеше и колко вкусен беше.За кашкавала пишат,а за сиренето,което уж скъпо защото е истинско,а като го пусна в гореще вода се разкашвя,защото се стопява палмовото масло,дет'го свързва.

Аз си купувам кашкавал и сирене на Frezko, пише ОТЛЕЖАЛ ххх дни (зависи дали е от краве или овче мляко ). Вярно - най-скъпи са, даже повече от Тертер, ама са много по-вкусни от тертера. Нищо, че на опаковката пише, че са от един и същ производител. Просто "Отлежалите" имат страхотен вкус и консистенция !

Бялото саламурено сирене е най- финият от млечните продукти. За разлика от кашкавала, в сиренето (когато се прави както трябва) има живи млечно кисели бактерии и то е много по- пълноценна храна. Иска се и добра суровина

Съвсем неотдавна министър Найденов се биеше в гърдите каква прекрасна работа е свършила Агенцията за храните. Браво, браво!!

А къде са контролните органи, питам? Къде са всичките хрантутници от министерства, агенции и прочее? Какво работят? За какво ни е държавата?

Някой може ли да обясни от какво се покачва цената на кашкавала, ако трябва да бъде направен по стандарта?

изграждане на хладилни помещения,през два дни трябва да се обръщът питите,а да спомена ли че купуваш суровина продаваш я след 2 месеца и от веригите ти плащат продаденото след още 1 месец :д

Ами продавай в други магазини! Нормално е да имаш производствен процес и разходи! По логиката Ви, драги 111 излиза, че в момента някой сваля луди печалби!

Уважаеми/а 111, въпросът на -10 не е защо кашкавалът се продава на цена по-висока от млякото, а защо се повишава цената в сравнение с минал период. И в този минал период също е имало такава практика, която описвате. Естествено, че всяко производство е свързано с разходи и временно "затворени" пари, които остават за сметка на производителя до момента на възвръщане на сумите. Именно затова се надчисляват печалбите. Интересното е защо се увеличава цената на това изделие и този процес съвпада с уж възприетия БДС. Т.е. производителите лъжат, че го прилагат, увеличават цената, за да "докажат", че вече е спазена технологията, а всичко си е по старому...

А вие какво очаквате? Мутра и полицай да мислят за икономика ли? За производство? За подпомагане на бизнеса в България? Нямало достъчно производство в България на това, на онова. А за какво е това правителство? Каква е неговата роля? Каква е ролята на министерството на икономиката? За какво взимат бонуси за добре свършена работа, дето уж нямаше да взимат? Защо постоянно вкарват външни фирми да вършат нашата работа, вместо да изнамерят начини да стимулират българите да я свършата същата тази работа? Защо, например, трябва чужденци да ни копаят нашето злато и да ни дават само огризки от него? Ние не знаем как се копае злато ли? Мога и да си отговоря: Защото ако правителството се опита да развие икономика няма да има тлъсти бонуси. Щото ония оттатък границата идват с бонусите за политиците и само използват мат'реала ни, за жълти стотинки. И да се пънеш Боко, и да не се пънеш същия цървул си като предишните дето всеки ден плюеш. Че и по-зле, щото си куха тиква популист.

Много ревете ама на никой не му се работи...Всички искате само в офиси да работите,да ама кравите са на полето!!!

ами нали има сирене и кашкавал Тертер. Сиренето по 12 лв. Кой ще купи кашкавал по 15-18 лв. То и сега е много скъп. 10 лв. е най- скъпия. А като се яви някой за 9.43 лв. се изкупува сякаш е евтин.

Земеделския министър е най-големия престъпник. С измислените си стандарти вдига цените на всичко. /справка яйцата от свободни кокошки/. Хем ядем скъпо хем некачествено. Тозо го уволниха при НДСВ заради ирландското 100 годишно месо