Кангали на селски кмет нападнаха туристи

Кучета от породата "Кангал"* нападнаха двама кърджалийци, решили да се разходят в района на природния феномен Каменната сватба, който е на около 5 км от града.

Обратно в новината

Коментари - Кангали на селски кмет нападнаха туристи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Kaнгaлa e cмeл, бъpз и лoвъĸ. Toй ce изпpaвя cpeщy oпacнocттa и би пpecлeдвaл xищницитe, aĸo e нeoбxoдимo. Kaнгaлa e мнoгo любвeoбилeн и лoялeн ĸъм cвoя cтoпaнин. C нeпoзнaти e cдъpжaн и диcтaнциpaн, бeз дa пpoявявa нeпpeдизвиĸaнa aгpecия. Умът мy e нaд cpeднoтo нивo, нe изнeвepявa пo ниĸaĸъв пoвoд нa cтoпaнинa cи или нa cтaдoтo, oтнacя ce cъc зaинтepecoвaнocт ĸъм cвoитe зaдължeния, ĸъм чyжди xopa peaгиpa c лaeнe и eвeнтyaлнo нaпaдeниe,

а и от мене да знаете, и на децата си да кажете, че освен че в чужд имот работа нямате, ахмак човек като тоя , и вързаното куче го хапе, щото не може да прецени докъде му стига синджира!

Ами ако бяха деца, ако беше жена, ако в този момент не преминаваше автомобил? Сега щеше да има смъртни случаи! В България никога нищо не се променя към по-добро!

Оберсте, гледам разбираш от право, четеш казуси. Не ти ли се струва извратено да си лишен от възможността да защитиш плодовете на недвижимия си имот от нападение на крадец поне в частта в която да предотвратиш кражбата или унищожението на място, като не чакаш полиция? И за движими се отнася разбира се. Не е ли извратено включително от законова гледна точка, да гледаш как ти крадат колата и да нямаш право да предотвратиш кражбата? Аз мисля, че има нарочни пропуски в закона, но "свещена" поне нещо значи ли, освен изведеното от контекста - присвоявай публичната собственост?

С тоя кьопек може да се нахрани цяло виетнамско село.

Фотомонтаж е. Да го сложат на плакат във фитнесклуб.

Кангал, мангал, джагал...Разлика, никаква.

Разликата е огромна! Кангала може да дресираш, магала никога!

Кучетата са опасни ! Всички - даже и джобните ! Едно такова, колкото и малка да му беше човчицата, захапа мой колега за Ахилесовото сухожилие, и човека едва се размина с ампутация !! Да не говорим за по-големите псета. В други /по-бели/ страни куче не можеш да видиш навън /извън жилището на собственика/ ! Сответно, законът трябва да позволява видищ ли куче не на каишка веднага да го застреляш. А при само една дума от кучкаря - веднага и него !!!

Вадя пушката, ръгам бренекетата, отстрелвам всички кангали и се прибирам да си пия ракията. Кмета да дойде после да ми държи сметка защо съм му опраскал кучетата.

Не си съвсем прав, един мой познат получи диабет от разкарване по съдилища-застреля куче до розов масив , което го нападна.

Ами твоя познат ако трябваше да се справи с нещо по-сериозно? Егати мъжете!

Ама понеже са кметски кучета и засега няма убити от тях, ще продължат да си обикалят свободно.

Алоо Дирковци!Породата е КАГАЛ не КАНГАЛ!Явно арматурата не е ви е достатъчна и за това.Хаха

Кагал може да е на твоя диалект. От кой край си?

От ВЪНШНИЯ край съм. Защо питаш?

Опашката на кагал ли му е навита или на кангал?

Oberst

До "той", който се пени за частната собственост. Стига с тия частни имоти, бе! Имам 300 декара комасирани ниви. Имам и 40 декара застроени и незастроени УПИ-та. Когато някой навлезе в нивата ми, това не е основание да го бия, да стрелям по него или ако имах кучета, да му ги пускам. Чети законите в мой имот ако те нахапе куче, или ако настъпиш заровена от мен противопехотна мина, горя аз. Това, че имотът е мой не значи, че в него мога да си правя каквото си искам и да залагам всякакви мечи капани. Имам право да използвам сила и да ти нанасям телесни повреди само ако застрашаваш пряко здравето и живота ми, иначе се нарича самоуправство. Шляеш ли се по двора ми, мога да те набия, но нямам такова законово право. Ако крадеш, нападаш ми някое животно и прочее, вече викам полиция и идвам да се разправяме, а прерастне ли в нещо повече, чак тогава мога да те подредя. По кой точно закон ще застреляш куче, ако ти гони патките в двора? Ако е с разрешително за носене и употреба на КНО за самоохрана, кучето не напада пряко теб, а с ловно разрешиетлно умираш прав след това. Стрелба в населено място без организиран подборен отстрел и отцепка знаеш ли какво е? Ще ти приберат и пушките и чудото като подлежиш най-малкото на административна наказание глоба за такова нещо. В случай, че ходя по ливадата ти без да увреждам собствеността ти, нападне ме твое куче и го застрелям в условия на неизбежна отбрана, аз съм прав. Нападнеш ли ме след това и ти с оръжие, вкл. и хладно каквото е мотика или кол, в рамките на твоята нива, мога да те гръмна и правият пак ще съм аз, а не ти, колкото на пръв поглед странно да ти звучи. Изкарай си надлежно разрешително за КНО, консултирай се с адвокати и чак след това пиши глупости. Онези с лабрадора са вътре с двата крака гърмят с нарезно дълго оръжие в рамките на населеното място по чуждо гръбначно животно. Адвокатът им ще види бая зор сега. Най-накрая провери какво е частната собственост, конкретно за недвижими имоти и какво точно значи, че е неприкосновена. Собствеността над имот значи да имаш право еднолично да се разпореждаш с него и да ползваш благата му. Не значи, че на негова територия важат твои си закони и всеки, навлязал в него е изцяло на твоята преценка и милост. Ако си мислиш, че законно можеш да гръмнеш някой, който ти бере от ябълката Има разни термини като умисъл, обществена опасност на деянието и прочее, ама човек трябва повече да чете и по-малко да пише.

виж какво, толкова дълга глупост няма да чета! направо се съгласявам с тебе! за да увериш и останалите, можеш да изчакаш малко хората да сеят кой какво ще сее, и да идеш да се поразходиш из имотите им! после, ако можеш, пак ми пиши! ааа, и адвокат не си води с тебе, щото ще бият и него!

Явно много си чувствителен на тема "частен имот", но къде пише ли че природния феномен Каменната сватба е имот на кмета?

Oberst

Ясно, че няма да четеш. То си личи, че не си по тази част. Колко такива "теоретици" после в съда се усукват, че не знаели, не разбрали и т.н., ама това не минава. Ако ти натъпча посевите, имаш право да ме съдиш за матерални щети и евентуално за пропуснати ползи. Ще ти кажа от опит, че да те осъдят е много по-зле отколкото да те набият. Сигурен съм, че последният, когото осъдих за 37000 лв. и му ги прибрах чрез ЧСИ и изпълнителен лист, 100 пъти щеше да предпочете просто да го бях набил и вече да е забравил. Да ми скочиш на бой заради посеви е минумум едро хулиганство. Ще ти го обясня просто, за да разбереш каква е разликата в степента и характера на деянията - ти да ме напсуваш, а аз да ти вкарам 3 куршума в главата заради това. Същото е да видя, че ми драскаш с пирон колата и да те думна с карабината с опитката през терасата. Смяташ ли, че ще остана сух след това?

Браво, добре е в тези форуми от време на време да се включват и мислещи и знаещи хора. Поздравления за коментара!

Oberst

Мерси. Сега си спомних един "аналогичен случай в наше село". Навремето имах дратхаар. Понеже е ловно куче и беше много дружелюбно с хората, по провинцията го разхождах без да го държа с верига. Веднъж в едно село нещо му сработи в главата и влетя в един двор. Докато го хвана, натършка няколко кокошки. Излязоха бабата и дядото да видят какъв е този джангър и ги пресрещнах с оферта - живото тегло на натършканите кокошки го купувам веднага на цената на пилешкото филе в магазина. Знам колко щеше да ми е актът за такова нещо ако бяха викнали полиция. Оставих им кокошките, защото само те ми липсваха, а дядото на изпроводяк ми вика "пак заповядайте двамата" и ми си хили...

На снимката виждам кангал и мангал:). Кучето ми харесва повече...

Извод: - Не ходете на разходка без застраховка1

В Родопите пък е пълно с всякакви агресивни овчарски кучета .Ходиш си из планината, а някъде излязло стадо на паша и кучетата ти се нахвърлят . Случвало ми се е и пастира да е някъде наблизо, но да се прави, че не вижда какво се случва.

наистина ли в родопите има стада?? оле колко екзотично.

Е за, какво го храня и гледам кучето. Като види някой непознат, да ходи да върти опашка около него. Даже на такива и минет да извърти...

Не разбирам много от кучета, но съм слушал, че ги държат на тъмно денонощно и ги дразнят за да станат зли. Май и тук опираме до човешкият фактор.

Държат ги вързани на синджир . Кучето е такова каквото го възпиташ. Ако не го възпитаваш си остава миролюбиво като уличните такива, но понякога когато се съберат на глутница стават опасни и агресивни ( особено към други кучета), защото пазят някаква си тяхна територия.

точно тъй! тия пастирски кучета ги държат денем затворени в тъмна изба, за да могат нощно време да хапят идиоти като тебе ! само не е ясно как са лаяли тоя зъбар посред бял ден! да имаш обяснение някакво?

В квартала има едно недоносче "мъж" 1,60 м и тежи сигурно 50 кг. с мокри дрехи, но нали изива комплекси, води кангал!

вярно е само последното ти твърдение. виж какво сам писал за кангала в 12.23

Ти продължаваш да твърдиш че са били в чужд имот. Били са в района на природния феномен Каменната сватба. Това имот на кмета ли е? Колата която ги е прибрала и тя ли е била на частният път на кмета? Кажи дрога-рю?

в статията пише :кучетата излязоха от краварник в района на село сипей. село сипей е на 500 метра по права линия от стадиона на кърджали. а каменната сватба е до село зимзелен , на 5 километра по нататак! та около село сипей всичката земя е частна, също като на всички български села. и не сама български. всъщност и пряката пътека към тази забележителност също е през частен имот

Отглеждал съм "Кангал" , спокойно животно , котето ми спеше върху му. За агресивността на животните е виновен и отговорен човекът , най свирепият звяр на планетата.

Se taia

Да де, ама тъпия ганю му дай да философства. Имам си едногодишен кангал, когато го разхождам, той е най-неконфликтното куче от всички, останали.

Понеже и аз съм имала - запомнете добре какво сте написали сега. Когато кучето ви стане на 3 години си спомнете думите си. Никой не спори, че е приятел на стопаните си и дома. НО до там! Пуснете го в парка и ще се върне с две убити овчарки и три питбула. Да не говорим пощальона да влезе в двора.

най тъпото племе! ония ден ревахте, че един застрелял в двора си един помияр дето му гонел патките!! днес ревете, че един го гонили кучето в чужд имот, и искате да застрелят кучетата! наистина сте нен.ормал..ници!

Тъпак! Като нищо не разбираш от кучета защо се обаждаш? ПОМИЯРА когото застреляха наскоро беше ЛАБРАДОР-живтоно което със сигурност е по-добро и по-умно от теб.А КАНГАЛА е страхотно куче което обаче може да бъде много опасно ако е възпитано именно така.

мух,льо, става въпрос за частна собственост! ония застреля помияра в имота си, а тоя доктор го са лаяли кучета в частен имот! какво значение има каква порода е кучето??

Я кажи в кой имот са ги гонили?Смехурко,когато излезеш от дома си и трегнеш по улицата още ли си мислиш,че си в дома си:))аман от нен.ормал..ници!

мила госпожо, всеки имот който не е твой, е чужд, и ти нямаш право да си там, ако не ти е разрешил собственика му! дотук ясно ли е ?! тъй! а когато си в чужд имот , може да те лае чуждо куче, нали тъй?! та, когато не искаш да те лае кучето, не влизаш в чужд имот!! ясно?! а какво е чужд имот прочети по горе!!

виждал съм доста лекари със психически проблеми... дали този не е от тях...

За специалистите тук, в нормални държави ако песовете апнат зъбара, че даже само го шашнат, кмета и всичко да продаде пак няма да му стигнат пари за да се разплати

в нормалните държави, дори само да престъпиш в чужд имот, си приключил! в австрия никой не си и помисля да стъпи в чужд имот! има една синя черта начертана където не е ясно до къде е частно! не мажеш я пристъпи! в кош за смет,отделен от тротоара със синя черта, не можеш боклука да си хвърлиш!

Хубаво.. И 2-МАТА СТЕ ПРАВО! И сега въпросът е да се установи кой е нарушил закона!

Безцелните разходки в днешно време са лукс,който може да си позволи добре екипирана ловна дружинка,а да замеряш кангал с камъни си е идиотизъм

... предлагам, вместо "Педигрий Пал" - 12-ти калибър...

от краварник, на 5 км от града. подло и неочаквано !!! Нормално кучетата излизат от селската кръчма!

Собственост, ограда, пазач. Останалото е просташка България.

-Дали пък не лъжат господата!!!Нормално куче не би нападнало човек ако не бяга от него а стои с лице към него и му проговори.

Пробвай, щом ти се удаде случай! Ама после, да не ти събираме парцалята...!?

Бах мааму! След като куче ти е говорило с лице към тебе, явно си бил на нещо доста силно!

Това ме събори под масата от смях!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ааааа разбрах ти ще да си говорещият с кучета Сизар Милан

когато имаш домашни животни,които са агресивни и опасни за други хора, трябва да помислиш как да предотвартиш евентуална злополука- намордник, да го вържеш, или да го наблюдаваш!Може да се остави пуснато само в двора, който е безопасно ограден или в къщи!

не знам кой е агресивен, хората са мятали камъни, а кучетата са ги оставили да си тръгнат. нещо не се връзва.

Хората "са мятали" камъни за да се защитят. Не мога да разбера "хората" , които в случая защитават животните, респ. стопаните им.

се разхождах извън града, когато две овчарски кучета се спуснаха като бесни...добре че имах пистолет.

Тези може и да са се разхождали, но онези мургавите, не се разхождат, ами си крадат. Щом човек се принуждава да си пази собствеността с кучета, с размерите на теле, няма да е от хубаво... проблемът изобщо не е в кучетата

колко сте глупави и наивни. точно преди два дни имаше новина, как са застреляли без нужда куче. и всички виехте (и малкия шпек също) колко било варварско. без да се замисляте, какво е принудило човека да стреля сега четете още по-тъпа статия. хора, от тези кучета няма как да се избяга - ако са решили да нападат а не да си защитават територията. а ако им мятате камъни, може и да си помислят, с право, че ги нападате. нещо да кажете? а, малък салам? или оня другия, с антифриза? ако ви побарам ще ви обясня как се тровят кучета в чужд имот... до журналистите: да ви имам езиковата физкултура...

Фантастично звучи как са ... избягали от тези животни... а те били тръгнали да ги разкъсват. не го вярвам. Все пак, са зъбари, а не професионални спринтьори.

Селски,ти наясно ли си какво куче е застреляния Лабрадор,или на село такива не отглеждате?

Градски, ако тези кучета бяха кръвожадни, нямаше да ги оставят да се изнижат така. Особено след като са ги замервали с камъни. Хайде, и не се връзвайте на подобни измислици.

Куче, което е оставено безстопанствено може да намери и смъртта си! А сега сериозно - ето за такива случаи всеки планинар трябва да си носи по две котки в раницата - като те нападне куче пускаш едната и бягаш бързо! Ако дойде ред на втората - не е на добре работата - обувай кафявите панталони, да не личи много!

Кучетата се затичали и ге залаяли-нормално за всяко пазещо куче. Нито са ги догонили нито са ги нападнали. Аре стига измислици. Не ги нападняли ама те бягали. Срещала съм много кучета и в планина включително. Аз просто спирам и те спират. И ги поздравявам с дружелюбен глас. Това е . Няма проблеми. Ама сума ти му хора бягат и пищят че и напад кучетата с камъни . Те не са глупаци и разбират кой е агресивен към тях и с лоши помисли и кой не. Агресията винаги от хората.

Много си тъп Гошее! Това е на теория, на практика куче може да си те нападне ако ще и приказки на Джани Рудари да му пускаш!

на теория можеш да избягаш от такова куче - ако наистина те гони да те захапе. На практика - това са бабини деветини, може да им вярват само диванните дървени философи.

А с велосипед с детето си да те събори? Това дете подмокрено и заекващо и мятащо се нощем не те ли кара да отидеш и да начупиш канчето и на собственика и на песа.

Тази порода кучета по принцип е за лов на лилави шведи, ама понякога и кучетата правят грешки.

най-добрият истински хумор днес ! въпреки че е истина !!!

добре че не са ги нападнали, защото тогава щеше да ге подгони и Бриджит Бардо, нищо че е на преклонни години.

Обичам кучетата и не бих застрелял такова. Алтернатива(и то много по-ефективна) е спрея за мечки. Наканил съм се да си купя такъв и да си го нося със себе си когато се разхождам в България.

Най-обикновен пиперен спрей за 20-30 лева и кангалите стават пъргави като катерички по близките дървета. Ама защо да наказваме кучето за грешките на собственика..?!

Да прав си. Те са подобни спрейовете само дето мечия работи на по-далечни разстояния. Иначе да, стопаните са виновни.

спрей за ХОРА!

Техническият пипер действа еднакво и на мечки, и на кучета, и на хора. И аз си мислех, че има разлика, но проверих и няма - единствено в количеството капсаицин - т.е. лютивост.

Миналото лято в Стара планина ни нападнаха на връх Голям купел девет овчарски кучета. Охраняваха стадо овце. Овчари нямаше. Късмет беше, че се прибрахме в хижата. Девет човека срещу девет свирепи кучета. Шансовете ни бяха нулеви. Бих искала да зная кои са убийците зад тази некотролируема глутница.

В Стара планина... овчарите цигани, някъде лежат и спят пияни.

loyola

така де - "Вие какво правите там?" ... сега да ги осъдят ефективно, че са дразнили кучетата ...

Странно,да ги подгонят кангали и да избягат, даже невъзможно. Да ги лаят и да си пазят територия да, но да ги гонят и те да избят е малко фантастика.Още повече със спирането да ги плашели с камъни .

Бяхме трима в планината. Овцете бяха заели цялата долина. Тръгнахме да заобикаляме стадото, колкото можеше по-далече сигурно на 100-тина метра от овцете. По-нагоре не можеше да се минава и да искаме. По едно време обаче от стадото изскочиха четири караканчанги и бясно се засилиха към нас. Ние бяхме на високо. И като им замятахме едни грамадни камъни като опълченци на Шипка. Бързо размислиха си се прибраха в стадото си.

1) разправяш чужди истории 2) прибрали са се само, защото не са застрашавали стадото им 3) жива да ти го разкажат защото - виж 2. 4) идиот - виж 1-3

Явно кучетата са разбрали че единият е "добър" заболекар и може да е взел сериозна сума пари за зъболечение ? Аз имах едно куче порода московска стражевая . Това как лаеше по лоши хора , адвокати , зъболекари, педали , политици и полицай не е ми се расказва . Горкото 12 години живя един ден го намерих в двора не дишаше мисля е го отровиха .

искам да напомня на всички дето като този зъболекар, дето не знае че е стоматолог, се разкарват където си искат, че около селата всичката земя е частна! ниви, градини, угари и посеви,ливади и паши са частна собственост! и вие мили туристи нямате никакво право да сте там! та когато наближиш моето стадо, на моята паша или ливада, няма да се сърдиш че моите кучета те лаят, и да пази Господ, те хапят!

Пък аз ти казвам, че както си ходя по пътя, който е публична държавна собственост просто разстрелям песовете ти и даже няма да ти се обадя!

И откъде да минават хората, да прелитат ли?

Se taia

Минават, по пътя например :) Теб ако решат 200 човека да минат през твоя апартамент, пак ли такива ще ги плещиш?

че тия земи,ниви,угари и каквото там го наричате е под ЗАКОНИТЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ!!!!! И си дръжте кучетата вързани и зад огради!

според закона, кучетата трябва да имат еди къси дръвчета вързани за нашийника , на половината височина на предните крака! това е за да не гонят дивеч! не може, и няма изискване, овчарските кучета да са вързани, или с намордници! а на тоя дето се хили и пита от къде да мине, да му кажа! по пътя, драги! по пътя!! нямаш никаква работа да минаваш през моята ливада, за да идеш на комшията на нивата!

Пътя, от който ги е взела колата и той ли е частен?

Предполагам си някой трол неграмотен, който няма и хамстер. Колко от овчарите, краварите и другите такиви си пасат на собсвена земя овцете? Най-често си ги пасат на държавни!!! И както са ти писали пътищата, пътеките и т.н. са държавни. Също така има и понятието "Право за преминаване", с което ти не си наясно.

За целта трябва да докажеш, че земята е твоя и да си поставиш ограда. Дори и в Америка е така. Е там за "trespassing" си те тресват и хич не питат. Ама пак всичко трябва да е законно...

В САЩ отдавна за trespassing не стрелят на месо, защото после ги чака пандела. И там стрелят само ако е взлом с непосредствена опасност за живота. И е добре по това време да държат оператор на 911 на линия, за да тече запис. Не ме питай откъде знам.

НЕ си задължен да си ограждаш имота - говоря за България. А тези двамата имат късмет, защото ако бяхме в щатско, за треспасинг знаеш какво пише по табелите.

До тъпия "той", частната собственост се обозначава или маркира. Ако не е обозначена, е обществена. Ако ти видя песовете до мене на пътя, ще правиш салам от тях!

не зна,м кой е тъп. за мен е тъп този, който вярва на тази измислена история. надбягали кучетата, нищо не правили, ама мятали камъни.. ти не си бил в Америка, иначе щеше да се обадиш как там се тровят животни... аре не се хаби да измисляш. Тези двамата от новината са съчинили достатъчно небивалици.

смо.тльо, няма нужда да си ограждам земята! ти като не знаеш че е точно моя, не знаеш ли че не е твоя? щом не е твоя, намаш работа там! вдяваш ли?!

Та като наближа твоята ливада, дано си там, щото с моя пистолет първо кучетата пък после тебе. Той Господ дано те опази.

Е те тия ПеСовЕ ще свършат работата на полицията и Прокуратурата в борбата срещу кражбите и изнасилванията в Северозапада. Заселете ги там за да настъпи мир и спокойствие.

Няма да коментирам кучетата, защото до сега не съм видяла едно куче с изкривено его. Държа обаче да разбера какво ще се случи на този местен дерибей. Защото сега кучетата ще ги убият най-вероятно, но кмета ще си вее байряка както всички недосегаеми в България, защото в тази страна винаги наказани са най-невинните. Не искам да слушам как са му наложили глоба от 1000 лева, защото за такъв велможа тези пари са стотинки. Искам най-сетне да прочета за адекватна присъда излежана реално.

Кучетата не са изяли никой тъмнозелен, така че ще им се размине този път.

Нищо няма да му се случи. Нито нещо ще му кажат.

Зъболекари , ходят в кърджалийско невъоръжени , да Ви е за урок !

Скоро ще почнат и лъвове и тигри да развъжват в Бантустана. Тази територия тъне в тотална анархия вече 7 години. Никога в новата ни история не е било толкова зле положението. Но на 15% от екземплярите населяващи територията си им харесва и си гласуват за ГЕРБ.

може и да има лъвове и тигри.Кой знае?

Всичко е възможно в Република Анархия - страната на гласуващите за Винету.

"Тази територия тъне в тотална анархия вече 7 години" Хахаххахахахаххахах ;)))))) Кутеви вицове...

Да , няма анархия щом винету командва. Вижда се от другата статия, че даже медиите са под строй.

Лично аз се сещам за един селски мафиот, дето отглеждаше анаконда, така че ....

Следващия път докторе, купи 2 кила пържоли и едно шише антифриз. Накисни добре месото и го разпръсни в района. Повтарям - в района, а не в двора на стопанина. Ако кучетата дадат фира, те са си виновни. Както писаха по-долу, те нямат работа извън имота.

това не е куче , а машина за убиване

Se taia

А ти си идиот. Имам кангал в къщи и е най-миловидното същество, което познавам. Не породата е важна, а как ще бъде научено. Ама вие платените ви плащат само да плещите...

Че там къде има краварник?! Нямам спомени за подобно нещо.

То било Кангали а аз чета Mангали... Дет се казва: кой за каквото си мисли...

Хаха и Манагалите достигат до 100кила

И като видят непознат ,бял човек,най-често баба, лаят и нападат

Е как няма да са 100 кила, като изядоха сумати социална пара, а и са трудоустроени...