Каримански обяви, че коалицията договорила нулево ДДС за хляба

По всяка вероятност ще бъде приложена мярката "отстъпка при зареждане" на гориво

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цената на хляба няма да падне. Търговците да не са тъпи, ще оставят цената на същите нива и ще си приберат разликата. Раздавайте купони на хората

Ако е вярно ПОДКРЕПЯМ! Всичко останало е тъпо и клони към провал.

И малките деца знаят, че намаляването на ДДС в България работи само в полза на търговците.

Ей тия сигани никакви данъци вече не плащат. Доходи на черно, поне ддс нямаше как да избягат като си купуват хляб и памперси. Пак за тях конкретно аванти.

Че и нулева ставка на ДДС - не си поплюват. На винпромите,хазарта и зърнарите - кога? Зер и те Мазерати требе да сменят. Може и отрицателна ставка да направят за хотелиерите - да им плащаме дънъкоплатците, че ги има и са направили продажба...:-))

Тези хора няма да разберат какво са адекватни мерки докато имат неадекватни доходи. Ако дори само един месец им се бе наложило да живеят с нормална заплата , много бързо щяха да се ориентират. Сега им се полага държавно жилище, служебни коли и куп бонуси и привилегии барабар с високите заплати....е как да знаят ''горкичките '' как се хранят две деца с обикновени заплати на заети в частния сектор.

едно ,нищо...

Тия, недомаслените, до миналата седмица обясняваха как не може ДДС да е 0, сега рязко смениха теорията... Фурнаджийски лопати! Че те работничките на околовръстното са по-последователни в мнението си.

докато сметнат тия няколко стотинки, вече са нужни левове

Цените няма да паднат, единственото което ще постигнете е зануляване на хазната! Срам....срам....срам....!

А като трябва и под ДДС-то в един момент да режете, започвате човешко месо да режете, а? Вместо да намерите някакво решение на проблема ПРОГРЕСЪТ ВИ(РЕГРЕС) Е ЗАКРИВАНЕ НА СПЕЦ ПРОКУРАТУРА, сега като закриете и ДДС-то, после какво ще решите да развиете?

Глупост след глупост.

tonk11

Тоя филм го играхме с кръчмите. Какво се промени? НИЩО. Що сега някой тъпак реши, че това ще понижи цената?

ДДС се плаща от крайния потребител. Когато ДДС падне (както стана при хотелиерите и ресторантите) държавата ПРИБИРА С 11% ПО-МАЛКО (9 вместо 20%). Цената се определя от предлагането и търсенето (освен когато има картел, монопол или нещо подобно). Какво стана с ресторантите: Вместо да увеличат цените с 40-50%, те ги увеличиха с 30-40%! Та за хляба: Вместо да се увеличи със 70%, ще се увеличи с 50%. Който се надява (при война в Украйна, скъпа газ и още по-скъп петрол), че цената няма да се увеличи - меко казано нищо не разбира.

после направете нулева и за броколите... само с хляб не можеш да живееш нормално, ами месните , млечните продукти, грее ме мен, че хляба ще е с 5 -10 стотинки по-евтин като месото е с 50% по-скъпо и едно кисело мляко е 2 лева, направете нулева ставката за всичките продукти от първа необходимост, колко пари вкарахме в хазната от това повишено ддс, сигурно са милиарди само досега..

въпреки всичките експерименти върху него

защото нямаме работещи регулатори, които да питат - как така във великобритания, която е на да не казвам къде на географската карта, олиото е под 2 паунда за литър, при техните големи заплати, а тук където се произвежда е над 6 лева за литър, при нашите мизерни заплати, и други примери може да дам, но то само тоя стига

Та идеята за нулево ДДС е добра, защото богатите няма как да изяждат по 100 хляба на ден, а бедните вместо по половин хляб на ден, ще си купят цял.

Когато има социалисти във властта, следва раздаване на калпак и от там хиперинфлация и фалит.

Яжте ориз вместо хляб - по-евтин е и е по-хранителен.

Хляба вече поскъпна прекалено , време е тия от парламента да бъдат изритани като боклук !

И за тези мерки важи с пълна сила: 'Искахме да направим най-доброто, но се получи както обикновено'

Хляба, който е над 2 лева в магазина си седи по щандовете. Кво го правят на другия ден, сигурно животни хранят или го изхвърлят...

Пич, уважавам мнението ти, но с регулатори се създава само корупция, а корупцията вдига цените. Решението е лесно: свободна конкуренция. Друг е въпроса, че при нас липсва.

Стига ползвахте тази война, като някаква мантра! Ами войната в Сирия, Ирак, Таджикистан, Занзибар, що тогава не я използваха? АРЕ СТИГА ГЛУПОСТИ! И БЕЗ ВОЙНАТА ТЕЗИ ЗАКОПАХА ДЪРЖАВАТА!!!!

И като го няма този буфер, който е полезен, следващото решение какво ще е?

След като намалиха винетките с 0.85 лв на месец, сега ще премахнат и ДДС на хляба. Страхотни реформи. Браво!!!

ㅤ

Когато има демократи и либерали е същото.

И аз имам малко познания по икономика и нещо картинката не ми се връзка. Всички сектори очакват подкрепа от държавните финанси, обаче те са на огромен дефицит. И в следващите години се очаква дефицитът да продължава да се увеличава. Т.е държавата ще трябва да увеличава приходите (повече данъци) или да тегли заеми. В момента държавата увеличава харченето и намаля данъците! На мен това ми говори за неизпълнение на финансите и огромен дефицит съчетан с дълг.

Тримата глупаци нон стоп:- Балабанов, Каримански и Тошко Африкански.

защото ще получат "увеличение на парите си за старост"... Как не ви е срам, тези хора са работили, плащали са данъци и са дали много на държавата, та за това са заслужили или пенсийте си, а не заради старост, простак такъв! И какво ще е увеличението, от което ще са "предоволни"? Дали ще има 100 лева, които днес са със стойност на предишните 10?

Пълен Популизъм. 90% от хлебарите и сега не плашат ДДС, щото не са регистрирани. Различните ДДС ставки, обаче, ще създадат прекрасни условия за какви ли не данъчни измами. За сметка на това, звучи куул. Направихме хляба евтин, мислим за народа. Horse shit.

Явно не ти достигат познанията по икономика. По-високи цени означава повече постъпления от данъци и акцизи и от там повече пари за харчене.

Аве, Карамански, нали, уж за народа, беше най-важно да се закрие Спецправосъдието?!?!! Е, закрихте го! Ко стана? Подобри ли се живота на обикновения човек, сега като решихте проблемите на Черепа и Прокопиев? заживя ли обикновения човек по-добре. Защо си губите времето шест месеца, за да изпълнявате прищевките на Черепа, на Прокопа, на Македония , Украйна...., а българите ги забравихте!!! Ама и българинът е един тъп и упорит- много държи сам да си съсипе настоящето!! Разни малоумни в комбинация с нашините сами дадоха и хляба, и ножа на тия случайни и със съмнителен опит, ся ревем колко още ще потъваме!!! Дали ще се научим урока

Тук мафията никога няма да допусне свободна конкуренция. А както знаем, мафията притежава държавата.

хахаха все едно спасихте света от глад... Договорили били големи циркаджии са тия ...

"Против нулево ДДС за хляба обаче са Продължаваме Промяната и Демократична България. Най-голям поддръжник на тази мярка е БСП." Ами значи заглавието е некоректно и коалицията реално още нищо не е договорила.

Хайде сега да видим с колко ще падне цената на хляба. И дали ще падне.

ㅤ

Слагат топлия отзад, а вчерашния отпред и пак се продава.

А когато Възраждане го предложи, беше популизъм и коалицията гласува против.

Цената на тока се вдигна пет пъти. Цената на газа и тя е от два пъти нагоре. Обаче като махнем 20% ддс и цената на хляба ще падне. И как по-точно?

С обявената отстъпка с 25 стотинки на литър веднага вдигнаха цената по бензиностанциите с 25 стотинки, въпреки че мярката ще влезе в сила чак от 1 юли ! Същото и с хляба. Цената се вдига така че когато махнат ДДС пак хляба да струва толкова колкото и сега. Смехории по ПростоКировски и Кокорчески.

БРАВО ! Цената на хляба се намалява от 1,50 на 1,20 лв .

И каква беше неразрушителната мярка, чрез която постигнаха това? Комунистите знаят само да закриват и да харчат народни пари, а простия човек им ръкопляска! После, когато парите свършат слизат от властта и чакат някой да закърпи положението за да се върнат отново, когато има пак! ТАКА ДЕЙСТВАТ САМО ПАРАЗИТИТЕ!

Повече ме вълнува цената на гуакамолето, малцовото уиски и самолетните билети. Плебсът да му мисли, дето се тъпче с и без това нездравословния бял хляб. Минете на кето диета - похапвайте повече пресни органик зеленчуци и качествени free range меса. Намалете захари и въглехидрати до минимум и спортувайте повече!

Пробвах го, ама и животните не го ядат, толкова е натъпкан с „подобрители и оцветители„....

БРАВО ! Цената на парното и топлата вода се намалява с 11 % .

Пенсиите се увеличават с 20 % .

БРАВО !

Ако не е ирония това, което го казваш, значи яко ти хлопа дъската! :) Нооо, да! Браво! Раздават милиарди пари, взети на заем, които народът ще връща! А между тези чужди пари, които ще раздадат, ще краднат много, замаскирани като параван от хората на които ще ги раздадат! Както се казва... пътят към ада е послан с добри намерения! БРАВО хахахахахахах БРАВО, пак депутатските синчета ще карат ферарита по градските улици нощно време, а ти ще ядеш мухлясал хляб! БРАВО!