Кардиолог: Ако зъбите ви са здрави, сърцето също е

Основното е да се наспиваме и да се движим, твърди д-р Марчев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

като няма пари за зъболечение да дадат пари за ченета ама и за това няма

Има зъби - има проблем, няма зъби - няма проблем!

В България са останали предимно кръгли идиоти. Евала, дофтуре.

Форумните професори-всичколози са на линия.

Имам чувтсвото, че на тия доктори им плащат от концерните, все едно казват - няма лошо, плюскайте боклуци, стига после да се претрепете във фитнеса от блъскане, всичко е наред...да, ама не... Липсата на движение НЕ Е причина за затлъстяването. Причина за затлъстяването е поглъщането на големи количества калории особено чрез калпави храни. Липсата на движение, разбира се е вредна. Движението е полезно за цялостното добро състояние, но не лъжете хората така, че напоследък гледам разни, плюскат боклуци и после ходят във фитнеса и се питат, абе що пак не се чувствам добре, нали "спортувам". Освен това, ако спортувате интензивно и ядете стабилно, балансирайки приема на калории с изгарянето им, в момента в който спрете да спортувате здраво, качвате, ама много бързо, кила. Освен ако нямате брутално железен режим и със спирането на спортуването да намалите и рязко приема на калории, нещо, което е почти невъзможно. Хранителните навици се променят трудно и бявно и искат постоянство, а движението е най-лесно да го спреш. Движете се, спортувайте, всеки ден по малко, не е нужно да се трепете във фитнеса, но най-вече го съчетайте с правилно и здравословно ядене и няма да затлъстеете.

Видни български всичколози осведомяват населението от секцията за коментари на това сайтче.

Изваждането на един зъб е трагедия, изваждането на 32 зъба е статистика!

Няма пари за здравословно хранене.

Добре би било този симпатичен лекар да попрочете още малко за зъбите. И по-точно за тъканите около зъбите, които съдържат най-увреждащите сърцето микроорганизми. Ако са болни, разбира се. Заболяването се нарича пародонтит, ама народът още му вика пародонтоза.

глупости! Нормални килограми се поддържат с диета с определени калории. Може да не си активен, но ако поемаш калории, необходими за поддържането примерно на 70 кг, няма как да си 100 кг. Може да спортуваш и да се храниш здравословно, но ако поглъщаш калории за поддържане на 120 кг, ще си 120 кг. Когато обаче човек започне да се замисля какво яде, е много по-вероятно да започне да се храни с по-здравословна храна и да се движи повече, което, заедно (подчертавам това), гарантира по-добро здраве. И не на последно място - по-малко стрес. Аз имах високо кръвно. Ходих на кардиолог, изписа ми хапчета и след 4 години - нищо, пак си го имах и правех кризи. Отидох на друг кардиолог, а той каза, че нищо ми янма на сърцето, много се нервирам, пулсът ми се вдига, а от там и кръвното. Изписа ми хапчета, които да взимам при нужда, и то под терапевтичната доза. За 9 месеца съм изпил точно 4 хапчета и нямам проблеми с кръвното. Сега много повече внимание на моментите, в които се нервирам. Това, в допълнение към диетата и спорта, ми дава много енергия и се чувствам много добре. Така че е и важно на кой кардиолог ходиш. Пък бактериална инфекция може да лепнеш и от някой ресторант - няма гаранция за нищо.

Браво, че си се взел в ръце. Браво, че не се нервираш. Ако може - не нервирай и тези, които те четат. Какво общо има бактериалната инфекция от ресторат, от която може де се по--се--реш и кардиологичните заболявания?

AlekoM

За хубавата храна и за спорта трябват пари.

Глупости. Едни с изправни зъби , пак е с болно сърЦЕ.Наследствено .

Вадете си зъбите Овреме! Няма зъби = не са болни вече = здраво сърце Хехехехе

ми той говори за бактерии в устата... бактерии може да си хапнеш и в ресторан с ниска хигиена. Па ти ако се нервираш, значи си е твой проблем. не се нервирай за здраво сърце!!!

Не повече от това, което плащаш за боклуците, с които се тъпчеш. А за спорта не ти трябва и лев - има много видеа с упражнения със собствено тегло. разходките и тичането също са безплатни. Даже ще спестиш от билетчета. За мен това да живееш здравословно е по-евтино от това да живееш нездравословно. Примерно - спираш пиенете и пушенето, да смятам ли колко пари са това месечно?

извинения, извинения.... пълни сме с извинения, когато ни мързи да се захванем с нещо

Ами не е казал това, което стои в заглавието. Доколкото разбирам, развалените зъби могат да причинят проблеми със сърцето, което още не значи, че здравите зъби означават здраво сърце.

Леща, боб, картофи, варива - това не е скъпа храна. Но знам, че повечето хора искат да хапват нездравословно.

Леща, боб, картофи, варива - това не е скъпа храна. Но знам, че повечето хора искат да хапват нездравословно.

Прост си, ама обяснавам сато за тъкав - не става дума за бактерии, които може да ти натресат хранително отравяне, а за бактерии, които живуркат в устата ти е те превземат отвътре. Разбра ли? Едва ли!