Кантарджиев: Тенденциите са смущаващи, надценил съм самосъзнанието на българите

Като член на Щаба докторът е притеснен, тъй като "взривовете в огнища станали много"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

професорът е забавен, но много умен и ерудиран специалист - поднася сериозна и точна информация в леко шеговита форма, която средно интелигентен човек няма проблем да разбере и осмисли; на психопата мангъров е наложитално веднага да се сложи усмирителна риза и да бъде вкаран в специализирано заведение с инжектиране на подобаваща доза транквиланти

Започва да ми писва! Не знам кой какво е надценил, но НЕ МОЖЕТЕ ДА СПРЕТЕ ЖИВОТА!!! Като правите брифинги и хоп, вирусът ще замине на почивка в Африка? Носенето на маски е опасно! Време е да разберете, че няма адекватна мярка! Единственото, което можем да правим е да си спазваме лична хигена!

Тоше ,ти не само самосъзнанието си надценил,но и безотговорността.Тази нация се опростачи толкова много ,че ти е бедна фантазията.Сега ще видиш какво ще стане като пуснаха дискотеките и игралните зали.Не по 117 ,ами по 517 на ден ще има.Тръмп каза "Спирайте тестуването" и тогава няма да има болни от коронавирус ,а всичко ще бъде инфекция на дихателните пътища и пневмонии.

този и гл.асистент не става.Един истински научен работник не си продава съвеста за пари.Но игнатовчетата са такива-жадни за пари икариера.

Надценихте, да ама не на българите, а на циганите. Продължават да не спазват карантина, идващи, заразени от Германия и от други евр.страни. Не носят маски в транспорта и в големите магазини. Ходят на тумби и не спазват дистанция. Само, че никой нищо не може да им каже, те са електорат. И така ще сме дълго време, но може би това е целта? Така, че си оправи мерника кого сте подценили, ама и това не е точно, защото винаги се е знаело, че този етнос е неуправляем.

Кой каза ,че е неуправляем.Да при демокрация може би да ,но при тоталитарни режими.По времето на Хитлер ги управляваха много добре.

То и при бай Тошо бяха управляеми, работеха, ходеха в трудови войски и тумба на улицата не можеш да видиш, ама демокрацията вместо свобода ни донесе свободия.

А другите двама капута къде са ?

95% от огнищата са в циганските махали, ако ги броиш за българи - да - надценил си ги ...

Бай Генчо се крие в мазата. Толкова си може.

От разгарящата се пандемия е логично да се предположи, че пелтека-идиот Мангъзов е надделял с дивотията си пред Боко, затова последния отменя вскчки мерки, кой оживее добре, кой не оживее - още по добре, по малко харч за пенсии.

Професоре, вие от НОщ се изложихте накрая с премахване на ограниченията, затова пандемията се разгоря с нова сила. Искахте да спасите бизнеса на мутрохотелиерите и мутрокръчмарите, но го направихте за сметка на здравето и живота на българите. Щабните плъхове се удавихте на края на Дунава

"През март и април бяха взети навременни мерки, това доведе до слабо разпространение... " Много моля, март и април тествахте по 200 души на ден. В момента тествате по 2000. За какво си говорим? Какви навременни мерки? Нима някой вярва, че ромите, връщащи се от огнищата на вируса в чужбина, са спазвали нещо? Че някой въобще ги е следял? Декларации имало, какви ти декларации, та те тези хора в почти всички случаи са регистрирани по 200 човека на един адрес. Какво значение има какво пишат на някакъв си лист, ако въобще могат и да пишат? Истината е, че само работещите българи спазваха мерките, докато заразени кацаха всеки ден на летище София. И накрая какво? Работещите и спазващите мерките останаха без работа именно заради неадекватните мерки.

Защо пишеш глупости. Колко хора постъпиха в болниците Март и Април ? Опреш ли до реанимация от двойна бронхопневмония, от самолет се вижда че имаш COVID19. С рентген може да ти познаят..

Кантаржиев върнете маските в магазини,хипермаркети и молове,нищо не ви пречи,не виждаш ли какво става!Убедете премиера,защото той дърпа конците да разпуска.Каква дистанция в малък магазин ,че дори и в хипермаркет?Това са затворени помещения с общ климатик.В заведения се ходи по желание,а в хранителни магазини всеки ден.Виждате отменят туристически полети за почивки, а вие продължате да дремете.Никой не спазва препоръки,вече гледат странно хора с маски в магазините.И с тези нощни клубове,каква дистанция какви пет лева,общи климатици ,не се изкагайте и без това е трудно.Не ги отваряйте изобщо!

Кантарджиев прави впечатление на интелигентен и образован човек, но сега се прави на глупав. Разкривт дискотеките и моловете, а хората били виновни.

"На закрити обществени места препоръчвам маски, използване на дезинфектанти, избягване на събирания на големи групи на закрито" Да ги бяхте направили задължителни. С тези препоръки само си "измивате ръцете". Уж сте взели мерки , а то само препоръки

доста по-дисциплинирани народи от нас, като шведите примерно не помогнаха много препоръчителните мерки. Интересно, защо може на някого да хрумне, че ще минат у нас?

Напротив,при шведите дистанцията е задължителна от два месеца,дотогава беше препоръчителна.Там проблема е ,че късно почна тестването,от края на април,но иначе бяха улеснени ,да съобщават симптомите по телефона и да излизат в карантина веднага с болничен и лекарства.Но не ги тестваха след карантината.Това което показаха за заведенията е само в столицата,а останалата част не е така,хората се страхуват.В Щвеция безработицата е вече над 10%,защото обществения сектор няма приходи.

Надценил си,ама друг път! Пак се оправдавате с народа,а виновните сте вие! Когато се появи заразата не тествахте масово,а правехте по 50 - 100 теста,нормално беше да се хванат по 30 на ден заразени,сега правите по над 2 000,бройката се е вдигнала до 120 средно,което си е нищо. Но с това тестване така ще кретаме с по 80 - 140 човека до появата на ваксината,ако правехте по 20 000 теста още от началото,сега тоя вирус щеше да е минало. Отделно сега се внася вируса,понеже циганите се прибраха от чужбина и не остават под карантина,та сеят наред заразата. 6 000 000 души сме,като се зарязят 4 000 000 и тая зараза сама ще си отиде, а сигурен съм,че в момента в България над 100 000 са заразените и още поне 300 000 са минали през заразата,ама не са разбрали...

Това че смяташ с калкулатор не допринася по никакъв начин за твоята компетентност по въпроса. Просто не си наясно. Но иначе си прав, че са оправдания това. Много наясно бяха със самосъзнанието на българина, като въвеждаха по-строги от необходимите мерки, за да се спазват изобщо някакви. Само че изпълнителната еднолична власт се поддаде, както обикновено на популизма и реши да се съобрази с мераците на алчни бизнесмени и малоумни лумпени, вместо със съветите на учените и сега ще сърбаме, каквото са ни надробили. За пореден път...

За кои "учени" говориш,то нямаше единно мнение,а и в цяла Европа беше различно,като мерки.Коя държава беше подготвена?Никоя.Всяка се затвори да се оправя сама.Виждаше се какво става в Италия,хората изнемогваха.В началото нямаше маски,не само у нас,защото вноса беше от Китай,после наводни местно производство.Скафандрите също ,но общо взето навреме.А тестовете в началото бяха малко,защото нямаше,а и само една лаборатория.Сега са 18.По късно доставиха тестове от Южна Корея като по надежни.Имаше и дарения.В началото нямаше много заболели,който се влоши,отива в болница.Това прословуто тестване за имунитет в самото начало беше излишно, по късно имаше смисъл.Но както казва сега вече Кантарджиев е важен клетъчния имунитет ,не стадния.

Новите заразени в лабораторията на професор Кантарджиев ли са открити?

сладкодумен некадърник и лобист за ваксини заедно с психопата иванчо кръстев постоянно търсят гъбички в щитовидните жлези на разни лелки

2000 заразени и 200 починали на 7 милиона. И това е пандемия?! Че то миналата година за същото време 600 загинаха в катастрофи. А 3000 са починали от обикновен грип. Ама това не е пандемия, нали?

Да повтаряте тия тъпи опорки.От началото на годината са починали над 2 пъти повече от корона отколкото от грип. Все още умрели от ПТП от началото на годината са повече с около 20%но до средата на юли ще се изравнят.Но не сте виновни вие. Работа на правителството беше да, направи маските задължителни на закрито без ресторанти, като има яки глоби за без маска и за носене като лигавник.Това нямаше да навреди на икономиката и то щеше да ограничи някой а щеше да спаси много Хора. Ама всеки народ си заслужава управниците.

Факт неоспорим е че го е имало, има го и ще го има този вирус и каквото и да правим все някой ще се разболее от него по същият начин както става с всички други заразни болести. Но защо не кажете и ти и тези над теб и над шефа ти, че цялата патардия е заради това, че китайците, държавата а не частни лица, изкупиха дяловете и одържавиха производствата и авоарите на всички работещи в Китай чуждестранни фирми и така нанесоха не много милядрен, а много билионен финансов удар на всички държави от Централна и Западна Европа и Америка, но правителствата на засегнатите държави не че не могат, а се страхуват да обяснят на гражданите си защо вече няма огромните финансови потоци от евтиното производство и за това са в икономическа рецесия и не могат да поддържат досегашните стандарти на живот чрез заплати и трудова заетост и използвата пандимията за оправдание.

А стига бе,нали се справяхте много добре,по-добре от Швеция и Германия пък само засега има 150 отменени полети с туристи от други държави.Май правителствата на другите държави не вярват на вас,а на класациите за борба с корона вируса.В едната класация Германия е на първо място,а в другата Швеция,а ние тоест вие сте на последните места и в двете класации.Дълго време сами се хвалихте,че се справяте най-добре в Европа,но истината винаги излиза рано или късно,а тя е че се справяте най-зле от всички в Европа,а малкото заразени и починали е в следствие на гени и резистентност на българите,а не на вашите измислени мерки.

"Доказа се, че хората без клиника или с лека клиника, малко заразяват. Това е много важен факт" - добре де смотаняко, ако това ти твърдение е вярно, какво са ти виновни хората дори да ходят без маски? Тези, който са сериозно болни те не ходят по заведения и т.н.

Някои май ги е страх от избори и си подготвят обстановка с помощта на такива лизачи...

Тодоре, Тодоре! Много си уверен ти в пустата ваксина? За HIV ваксина още няма открита, ако не си забравил. А за сезонния грип... ваксини има, но да не се лъжем, те не са особено ефективни. Затова не са и задължителни. Ами ако и до 2 години няма открита ефикасна ваксина срещу COVID-19, тогава какво? 2 години карантина по цялото Земно кълбо? 2 години самоизолация? 2 години да не ходим на работа? 2 години да не ядем? 2 години да сме в състояние на хибернация, да спрем да дишаме? Това ли искаш, другарю Кантарджиев? Другарю. комунизмът си отиде. Още през 1989 г. се разпадна икономически. Тогава, през 1989 г. бяхме построили т.нар. РСО. Което ще рече, Развито Социалистическо Общество. Тогава се предполагаше, че хората вече са си изградили високо самосъзнание. А това беше предпоставка за навлизане в комунизма. Където високо съзнателните комунистически граждани сами щяха да бъдат отговорни за поведението си и няма да има нужда държавата да се намесва.

Чета и не вярвам на "ушите си"< както казваше проф. Вучков. Та да си дойдем на думата. Глупости, глупости а сега ГОЛЕМИ ГЛУПОСТИ. Питам : 1. Какви са индикаторите в предлаганите мерки? 2. До сега ТАКИВА нямаше. Сега какво правим? Същото? 3. Стоим в къщи и чакаме? Кого или какво? ГУДО? Едва ли. Може би вашата тъпотия да престанете да "пробутвате" глупости. Ами то беше ЯСНО още от самото начало, че ....."това е дизайнерски военнен/боен вирус". Та какво правим сега? Нищо, и чакаме да ни отмине? ПАСИВНО РЕШЕНИЕ? Или най-после предприемаме активни изследвания и търсим решение? Вие какво предлагате? НИЩО!!!! Освен ... "ТЪПОТИЙ"..... Така че чакам от Вас .... "конкретни мерки"... ама не ... "стпойте си в къщи и чакайте да отмине", както казваше Бай Тошо. То нали сте му ..."АДАШ"!

Яко ще умрем, нали? Ама кога? Прогноза? За Швеция и Беларус - също? Много ясно, че без мерки ще скочи смъртността и пак ще има карантина. Много ясно, че предишната карантина беше излишна поради малко заболели. Ще се учим да живеем така? Няма ли това да ни докара до финансов колапс?

Народът верен на инстинктите си за самосъхранение отсвири "мерките" още на втората седмица.... и оцеля въпреки грижите на ДЕН, НОЩ и правителството Му. хи хи хи

Само после да ревеш в болницата ! Аман от глупаците които не разбират мерките !

Българин и самосъзнание, това са несъвместими понятия!

имаш в предвид по тъмната част от населението, тези които не плащат данъци ама им се полага безплатно лечение

Той е от тях. Нали знаеш, че в космоса е тъмно. ;)

0

А в България е тъпо, мизерно и фашистко

Нормално е на бабите да им е тъпо. Отдавна са приключили със забавленията.

Вaкcинитe ca мeдицинcкa прoцeдурa, кoятo cпoрeд бългaрcкитe и мeждунaрoднитe зaкoни трябвa дa ce извършвa caмo c нaшeтo изричнo инфoрмирaнo cъглacиe. Но в случая с така нареченият коронавирус, като че ли се опитват да направят ваксинирането в България задължително, което е погазване на личните права на хората и правото им да се лекуват, както те си преценят и желаят. Така хората, които биха могли да се ваксинират от нещо първо трябва да бъдат подробно запознати с евентуалните ползи, съпоставени с възможните рискове и странични реакции. Има няколко точки, които посочват различни медицински източници, сред които: Ваксините съдържат токсични, канцерогенни и биологично замърсени съставки. Известни са голям брой случаи на сериозни странични ефекти. Не е сигурно, че ваксините са ефективни и необходими, а също има случаи на разнасяне на заразата, за която са предназначени и това е имало тежки последствия или дори са причинили смъртта на ваксинираните. Когато човек е здрав, различни микроорганизми живеят в човешкото тяло в симбиоза с него или в непатогенна форма, т.е. без да се развива заболяване. Но всяко влошаване на вътрешните условия в организма, предизвикано от различни фактори - нерационално хранене, замърсена околна среда, дистрес, ваксинации и пр., дават възможност на микробите да се активират и да се развие болест."

Скапан трол ,долен боклук! Ако не са ваксините ,ще има тежки епидемии целогодишно.Тъпак,двуличник ,марионетка си ти!

Интересно, ваксини има от около 150 години. Как ли са оживяли хората преди това , направо се чудя..

До Pipi: Трудно.

Имах си аз! Пак хората са виновни,друго и не се очакваше. Разпуснахте всичко изведнъж . Какво очаквахте след тази тежка карантина? А непрекъснатите внушения за стаден имунитет от разни специалисти? Вашето е,като в народната поговорка: "Бързата кучка слепи ги ражда."

Аз съм Прост, ама тия дето вЕрват в "КоронаВирусА" са по-прости и от мен.

Чували с трупове, ще измрете, Яко.

Какво самосъзнание бе, всичко е до акъл или го имаш или не, у нас масово го нямат, така че...какво очакваха да се случи, като премахнат мерките? А това за акъла се отнася и за правителство, бившия щаб, този индивид, за всички! Нещата бяха ясни още с първия призив за разхлабване на мерките! Това не е ядрена физика, а проста логика!!!

Така е,няма самодисциплуина в мнозина,но тъй като последната дума има премиера ,мисля ,че той наложи рязко разхлабване ,без да е в точния момент,и сега се видя колко хора са отговорни.Можеше поне в закрити помещения като магазини да останат маските,това са най посещаваните места ежедневно.

Чудесно казано но .... " напълно безсмислено", или както се казва "нонсенс" с хубав български превод "безмислица". След като това е ... "дизайнерски военен/боен вирус", вие какво очаквате? Да си седим в къщи и той да ни подмине? Е добре чакахме чакахме, но ...."но фризерите не дойдоха, ..... яко не умрехме". Сега какво чакаме? Поредните ..."ГОЛЕМИ ГЛУПОСТИ"! Трябва да се действа активно, ама ..... "не да се дават 75 милиона на колектроски фирми или да се подкрепя ПЧБ" а да се РАБОТИ АКТИВНО. НОЩ/ДЕН само констатираха но не работиха! И сега не се работи. Само се констатира и се чака. Какво? Да падне ..."тавана"?

Кантарчето пак се е малкирал на умник.

Тоя пък селски хитрец къде го намериха?

Има вид на човек на който гемиите с чували за трупове са потънали.

Внимателно наблюдавах Кантарджиев участваш преди два дни в "Панорама". И както народа казва: Всяко зло, за добро., защото последните три месеца показаха какви са тенденциите при пандемията. А те са рестриктивни и прочистващи обществата от не креативните негови членове.

Малко почивка на този палячо. Хем е смешен като образ и поведение, хем е неподготвен по материята и повечето от изявите му са нелепи, хем обърква основни понятия в съвременната медицина, за която е тотално изостанал и неадекватен. Но, явно е нужен на статуквото, което е закостеняло и без никаква логика в решенията си.....

Еволюцията си знае работата. По-приспособимите ще оцелеят.

Демек Земята ще се върне 500 години, поне, назад в развитието си! Защото тук и не само, ще оцеле младото поколение, което не блести с интелект и циганите, коато пък са тотал щета като мозъчна дейност!

А виновните ще бъдат съдени. Съмняваш ли се?

Абе, мушморок, ти май наистина си се родил вчера. Кога българинът е имал съзнание? И теб те дадоха няколко пъти по телевизията и ти си повярва, че си фактор. Ти си никой. Запомни го! НИКОЙ!

"ти си никой" - стандартна реплика на стандартен калъф от гетата, затънал до шия в комплекси....

Тези се канят пак да ни затворят,и като нищо няма да е далеч времето.

И има за какво да го направят! Някой спазва ли някакви мерки? Някой пази ли другите, носи ли маска на обществени затворени места, без да го задължават за това? На някой пука ли му за другите, мисли ли за другите и тяхната безопасност? Да, скоро пак ще ни затворят, този път по-сериозно от миналия път и те, определено, няма да са виновни за това!

Няма да ни затворят, но ако затворят местата, където се събират много хора, няма да сбъркат.

Кукуруку вафла чудна.

Кантарджиев се чуди и мае как да оправдае тъпотията на Борисов, който еднолично разпусна всичко. Много важни ни бяха дискотеките, че дилърите съвсем без пари останаха и трябваше да кандидатстват по 60/40

0

Мърльо, нали точно заради вашето реване, че било "диктатура" (все едно имате право да споменавате диктатура точно вие) отпусна мерките, бе червена сволочь?

Ти верно трябва да си истински последовател на Боко тъпото, щом за теб чалготеката е конституционно право

0

Точно обратното казвам, калъфче

Помиярите започнаха да губят контрол. Квичат като за последно

Лайнарке, стига си спамила с глупости! Запази си малкото останал мозък за себе си!

Не, по-скоро си подценил подсъзнанието на българина . Ето защо :Съзнанието е 15 процента от нашия мозък, с който мислим и действаме активно. Останалите 85 процента е нашето подсъзнание.

ако говорим за съвест - там пък е истински хаос - при тия 'в новините' процента клони към нула.

що е то съвест и има ли почва у нас?

Да правиш заключения за българите по малкия брой неспазващи мерките е грешка.

Отново международно координирано активно мероприятие, нагнетяват страх, смут за да извършват престъпления срещу народите си.

ШО ПУТИН СЕ КРИ 3 МСЕЦА В РЕЗИДЕНЦИЯТА СИ И НЕ СИ ПОКАЗВА НОСА А? НАЛИ Е МАЙТАП, ЩО ПУТИН СЕ КРИЕ КАТО ПЛЪХ? АМАН ОТ ТАПАНАРИ ПИШЕШЩИ ГЛУПОСТИ ЕЙ!

Много си зле, тебе извънземните ли ти пускат информация, кой, къде се крие или спи

За съжаление бай Ганьо разбира само от твърди мерки.... за съжаление. Понеже е компетентен и разбира от всичко, затова и не е склонен да слуша никой!!!

Твърди мерки за маика ти !

Кантарджиев: Тенденциите са смущаващи, надценил съм самосъзнанието на българите Зам.-председателят на БЛС: Епидемията у нас е почти овладяна Кое е вярното? Не се знае и самосъзнанието на НОЩ и на политиците на какво ниво е, защото по телевизионните канали много от тях бяха без маски, въпреки че те вземаха решения и издаваха заповеди.

жалко и ние ви надценихме като специалисти и управляващи. а за самосъзнаните и съвеста - има ли изобщо нещо такова при вас /всичките, не само ти/

Мерки, които трябва да се наложат спешно, иначе вече положението е извън контрол!

Задължителни маски на закрито и открито, само това ще ни спаси. Жестоки глоби за всеки без маска, като това трябва да бъде въведено и в заведенията и всякакви магазини и учреждения.

Чак пък на открито. Аре по-спокойно - един ден всички ще умрем, повечето от нас от инфекция заради слаб имунитет.

ЦЕЛТА Е ТОЯ ДЕН ДА СЕ ОТЛОЖИ МАКСИМАЛНО ВЪВ ВРЕМЕТО!

Аре нема нужда, даже и от ентусиастите с маски, може би 1-2 % я ползват и изхвърлят по правилата. Останалите ги ползват като развъдник на бактерии и др.

Тебе вече нищо не може да те спаси. За наше облекчение...

В парка с маски. 20 век а народа тъп като в 15-ти.

Нали ще почнат да квичат, че се задушават и им ограничават свободата?

Ти затова ли вече квичиш?

Нямате чувство за мярка и Бай Ганьо не ви е виновен! Да се люшкаш от една крайност в друга не е признак на голям интелект!

само.... какво? Ние българите сме мноооооооооооооооооооого свободолюбиви и не може да ни се забрани на пазарИме ФъФ моловИте ха маха, кви ковиТи кви дистанции. Аве смешници Вии ще ни накарате и всеки ден да сА къпИм, айййй сиктир бе!

По твоята логика досега трябваше верно да се мре яко, ма нещо и с молове и без молове все тая. Нали ни затвориха, за да не се разболеем всички наведнъж, няма как да не се заразим почти всички поне това беше теорията в началото. Сега вече за всеки заразен, вой до небесата.

Еми последните дни се вижда, че не е баш все тая...

Ясно е че българина е тъп и елементарен.Никакво откритие. Цъка минуси и се пеняви, но се посра от страх пред някакъв сезонен вирус. Затоваз се управлява от един селски шопар вече 11 години. Пак си го изберете бе говеда!

0

Да бе, знаем, че цял свят се е конспирирал да те лъже точно теб, Ганьо.

Никой не може да ме лъже. Аз съм лекар. Имунолиг.

Този "селски шопар" за който говориш е точно 3 пъти по умен от теб, а и много по-грамотен!

Едва ли. Но кто гледам какво пишеш няма шанс да се обажеш от към страната на умните. Да му смучеш патката на шопара! Като си измекяр никой не може да ти помогне.

Значи си го заслужаваш. Хрантуткайте си го шопара! Всеки народ си заслужава управлението. Затова бяхте 500 години под робство.

0

Ахааааа, така ли стана, бе Кантарджиев?

Тенденциите са нормални Досега карантина, затворени, естествено е вирусът сега да започне да циркулира по-интензивно, това е неизбежно, стига сте побърквали хората1

Какво съзнание? За простия селянин с недоразвит мозък всичко е конспирация. Мен вирус нема ке ме фане. Катастрофа? Тя е за другите. Това е "мисленето" на пристия Ганьо. Ганьо крие данъци, осигуровки, пуска фалшиви болнични и после си напъва селското мозъче да се чуди защо сме на последно място по заплати и БВП. И естествено, друг му е виновен. Да речем, Бойко.

Абсолютно вярно! Даже престъплението си е нещо съвсем нормално. Лъжат за цени на коли и имоти. Дават пари където и както може. И после викат Европа ни излъга......... Със СОЦ мислене няма как да се прогерсира и това се вижда във всяка една текуща или пост СОЦ държава. Провал, мързел, разруха и корупця от най-ниско до най-високо!

На теб само минуси, защото няма по-заслужил трол в мрежата!