Ден стигал на премиера да избере новия министър

Премиерът Бойко Борисов е готов с новото предложение за министър на здравеопазването и ще го обяви днес.

Обратно в новината

Коментари - Ден стигал на премиера да избере новия министър | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За това ли имаше толкоз народ по кръстовищата днес. Много кандидати за министри бре!

Аве стига с тея мениджъри, цялата ни страна само мениджъри и икономисти. Затова сме на това положение, никой не разбира от същината на проблема. Трябва си кадърен представител на медицинската общност (не е задължително да е професор или доцент), който да има и втора специалност в областа на мениджмънта. Но най-важното е да има опит и практика в медицината. В противен случай оставащите по-малко от 3 години няма да му стигнат дори да опознае естеството на проблемите. В медицината си има много термини, да не говорим за хилядите лекарства които човек ако не познава изначало, няма никакъв шанс.

Въпросът е кой иска да стане управител на фалирала фирма?

Аз предлагам да сложи теб. Съгласен ли си?

ахаа, сега разбирам защо лекарите искат да излязат на улицата - надяват се боко тиквата да хване някой от тях за министър!

Успешният министър трябва да може да излекува Боко и Цецко от болезнените им мании (за величие, за преследване, нарцисизъм, циклофрения и т.н.)! И когато се оправи държавата, ще се оправи и здравеопазването!!!

ГЕРБ и Б. Борисов трябва да разберат, че огромният проблем в БГ са ниските доходи от честен труд. Затова не се намират свесни хора дори за министерски постове. При 240 лв. МРЗ и при доходи от труд несъответстващи на реалните нужди, то всички кадърни емигрират.

Чирков има визия и виждане как да се направи, но дали ще иска , ББ не зачита някой да може повече от него.

Напълно съм съгласна гласно каза, че парите за здраве, които всъщност са нашите пари нямат място във фискалния резерв на държавата, според закона за здравно осигуряване те трябва да се ползвуват за здравеопазване. Браво на Борисова, но това и коствува оставката.

Понеже Б. Борисов има голям избор, затова е въпрос за един ден и министъра е готов. Цяла кофа некадърници.

Менда Стоянова идва като бивш шеф на НАП Пловдив, нека най-напред оправи тази система в здравеопазването няма място. Все едно аз да стана хирург като съм счетоводител.

Напротив, Милан Миланов може би е най-подходящият човек, но той сигурно не би се съгласил за съжаление. Този човек знае за какво става въпрос и достатъчно воля.

Как да не е достатъчен един ден, може да ги сменяме през четири месеца и така до края на мандата.Иска се не само министър, а политика за провеждане на реформи, всъщност реформата отдавна е започнала през 99 година , но през 2001 бе спряна и до сега, никой не прави нещо да дъпълни и да провежда реформата, това е истината.

Напълно съм съгласен! На този народ наистина му е сбъркан чипа. Но в природата съществува желязна логика и тя ще доведе до това, че той сам ще се затрие. Тя тенденцията се вижда - българите намаляват и след 30-40 години вече ще са малцинство, което постепенно ще бъде претопено от останалите - цигани и турци.

Ами да, такава му е цялата работа, човек който не разбира бързо взема решения и бързо прави глупости. Но не е виновен тоя дето яде баницата, нашите сънародници дето го избраха са виновни. Да живее чалга политиката :)

Той за 10 минути ще назначи новия министър и после до вечерта ще ритат с пичовете футбол, затова му трябва цял ден. В края на краищата и той има нужда от почивка. Всеизвестно е, че работи 6 дни, а на 7-мия почива.

Затова са му такива и избраните. Като започнем от Дянков.

Колко му е да се намери министър за един ден. Нали премиера, за да отиде на работа минава през много кръстовища. Все от някое кръстовище ще вземе някой кандидат за министър. Само че ефекта го видяхме. Ще гледаме и слушаме глупостите му и ще чакаме поредната оставка. А проблемите ще се задълбочават ли задълбочават... Но Б.Б. е спокоен. Виновните отново ще намери в предишните управляващи.

Ми така се управлява.....Първо обсъждаме, после решавам , след което гласуваме в парламента и ВСИЧКО това ПОДВОДНО - ООО бедни българино, поставят те пред свършен факт, а ти смей да боледуваш! Бате, спретни ги "говорителките" да копат, може пък и да стават поне за това, РЕВИЗИИ следва да направите на болници на лични доктори....след това си вадете изводите и предлагайте решения. Стига вече сме се спускали по най-слабото съпротивление, защото пак за наша сметка ще да се случи.

та ти си само за някоя от арабските държави бе идиот такъв

ТРЯБВА НИ МЕНИДЖЪР А НЕ ЗДРАВНО ЛИЦЕ КОЕТО РАЗБИРА ОТ ЛЕКАРСТВА И ДАЛАВЕРИ В ЛЕКАРСТВЕНИЯ СПИСЪК

ТО ЩОТО ВСИЧКО ЗА ДЕН РЕШАВА БОЙКО ЗА ТОВА Е ТАКЪВ КЕНЕФ ВСИЧКО ,ТОИ ПРАВИТЕЛСТВО ЗА ТРИ ДНИ НАПРАВИ ЧЕ ЕДИН МИНИСТЪР АБЕ ВЕЛИК ЧОВЕК Е ТОИ -СЛЪНЦЕ!

Спокойно,това е само началото.Още много глави от това правителство ще паднат. А между другото стана ясто,че снощи Боко.Т. на път за родното си село на околовръстното е срещнал новият министър на здравеопазването

ОХООО! Цял един ден! Той на един кръстопът я срещна досегашната "министърка" и за 10 мин. я назначи. Така че... явно този път много ще да се е размислил!

От това, че е винаги готов премиера всички изнемогваме. За него няма проблеми, каквото и да стане, той е готов. А много ми се ще да взима 380лв месечно и да издържа семейство с две деца. Такъв нагъл и безскруполен човек едва ли ще се роди скоро! Бойко, не забравяй че има земно притегляне и понякога е много силно! А на целия народ искам да кажа - през октомрви като стачкуват лекарите дайте да излезем всички!Да престанем с нашето делене, защото бойковци това искат "Разделяй и владей"!

Господин Борисов,ако наистина Менда Стоянова е от фаворитите аман ни е системата.Само и вижте името -Менда! Това трябва да Ви говори нещо.Стига простотии и и страхотии като Борисова,че вече толкова сме стресирани ,че няма да имаме нужда от здравните Ви министри и здравните Ви заведения,ами направо щебягаме накъдето ни видят очите.Ами Дянков-стига карикатури.Колкото и да искате да ни разсмивате положението е от страшно по страшно.Изберете си нещо по представително с глава на раменете.Има такива.

Борисова разбра ли каква шапка и скрои Борисов и сие? Всеки който се опита да има собствено мнение и застане против СД и Партията, разбирай ББ си заминава. Това направи заявявайки че парите на болниците и лекарите трябва да се изплатят. Друго ако не е успяла поне за това заслужава адмирация че го заяви публично без да иска разрешение от горе изброените.

НЕ ГЛЕДАЙТЕ ОТБЛИЗО НЕЩАТА, А ОТ ПО-ВИСОКО, НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДА СИ СПОМНИТЕ И МИНАЛОТО. ИМА ПЛАН - БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ЛИКВИДИРА И УПРАВНИЦИТЕ ИГРАЯ ПО НАПИСАНИТЕ НОТИ. КАКЪВ МИСЛИТЕ, ЧЕ Е ПРЕМИЕРЪТ, НА КОГО СЛУЖИ, КОЙ МУ ДИКТУВА ХОДОВЕТЕ? ЧЕТЕТЕ И САМИ СИ ОТГОВОРЕТЕ, ВСИЧКО Е СВЪРЗАНО И ОБВЪРЗАНО В ЕДНА ПРОТИВОНАРОДНА ПОЛИТИКА. ЗАТОВА НАРОДЕ МИЛИ, НЕ ЧАКАЙ, А СЕ ВЗЕМИ В РЪЦЕ! КОЙТО МОЖЕ ДА НАПУЩА ДЪРЖАВАТА ПРЕВЪРНАЛА СЕ В МАЩЕХА ЗА НАРОДА СИ, ДА НАПУЩА И ТО ЧАС ПО-СКОРО! КОЙТО НЕ МОЖЕ, ДА СИ ПОДРЕДИ ЖИВОТА В ХРИСТИЯНСКИТЕ ЦЕННОСТИ, ДА СЕ ГРИЖИ ДОБРЕ ЗА ЗДРАВЕТО СИ ТАКА, ЧЕ ДА НЯМА НУЖДА ОТ И БЕЗ ТОВА НЕКОМПЕТЕНТНИТЕ И НЕ МИЛОСЪРДНИ И НЕДОБРОНАМЕРЕНИ ГРИЖИ НА ДОКТОРИТЕ. ЗДРАВЕТО НА ЧОВЕКА НЕ СЕ НАМИРА НИТО В СКЪПИТЕ ЛЕКАРСТВА, КОИТО ИМАТ ДЕСЕТКИ ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ И СТРАНИЧНИ ДЕЙСТВИЯ, НИТО В СКЪПИТЕ ДИАГНОСТИЧНИ МЕТОДИ, НИТО В БЕЗКРАЙНИТЕ ИЗСЛЕДВАНИЯ, А ЧЕСТО И НЕНУЖНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ. ИСТИНАТА Е ПРОСТА - ЖИВЕЙТЕ СКРОМНО, ХРАНЕТЕ СЕ С ПЪСТРА И ПРОСТА ХРАНА, ПОВЕЧЕ ДВИЖЕНИЕ, ВЪЗДУХ И НАЙ-ВЕЧЕ СИЛНА ВЯРА В БОГА, ЗАЩОТО ТОЙ ПОМАГА НА ВСИЧКИ, КОИТО ГО ТЪРСЯТ. КАКВИТО И МИНИСТРИ ДА СЕ СЛОЖАТ ВСИЧКО Е ЕДНА ЗАДКУЛИСНА ИГРА ЦЕЛЯЩА ПЪЛНО ДЕСТАБИЛИЗИРАНЕ НА ЖИВОТА НИ, ДЕГРАДАЦИЯ НА ЧОВЕКА И ЧАС ПО-СКОРО БЪЛГАРИЯ ДА ОСТАНЕ ПОНЕ 500 000. НЕ СЕ ПРЕДАВАЙТЕ! А КОЙТО ПРАВИ ЗЛО НА ДРУГИТЕ ТАКОВА ВЪЗМЕЗДИЕ ГО ЧАКА, ЧЕ МУ Е БЕДНА ФАНТАЗИЯТА! А И ПОКОЛЕНИЕТО МУ ДО ТРЕТО И ЧЕТВЪРТО КОЛЯНО ДА МУ МИСЛИ.

този премиер не разбра ли, че докато слага жени за вършене на сериозна работа все ще има проблеми. Жените са психически неуравновесени, не държат на напрежение и се разсейват със семейни дела за разлика от нас....

бе кви сА ТИЯ ГЛУПОСТИ...ТЯ Е КАЗАЛА ТОВА,КОЕТО ТИ БИБИТКО СИ И КАЗАЛ ДА КАЖЕ....РЕФОРМАТА НЕ СИ Я СМУЧЕ ТЯ ОТ ПРЪСТИТЕ.МНОГО Е ДОЛНО ТОВА ДА СЕ ИЗМЪКВАШ ТАКА,НО НАРОДА ВИЖДА

Друже, застани пред огледалто и ако видиш някой там, вземи че му кажи, че е простак, а не обиждай народа.

Еми естествено, че един ден е достатъчен - той премиера не е по мисленето - затова и са му такива измислени министрите. Разтоворът е бил - "абе тоя ще свърши работа, назначавайте го, айде да ходиме да ритаме" ! Жалка картинка - прост, неграмотен и надут - дали ще го кажете за премиера или за народа няма значение - вярно е !

Това са само празни приказки, за да се скрие нечие лоби, за което Борисова не е била достатъчно надеждна. За това и следващият министър вече е избран.

Както се казва в една реклама - "Пич, объркал си рейса!" И на мен не ми харесват много работи в държавата, но ако си на Запад няма как да промениш нещото, което не ти харесва. Подходът "Бягам, защото не искам да се боря да променя нещо" не е моя подход. Ако (например) един германец не харесва нещо около къщата си, просто го оправя и си живее, а не се мести в другия град.

Не ден, ами час, дори по-малко ще му стигне, защото явно не подбира хората си по уменията им, а по това колко пъти викнат "Осанна!" за минута! За състезание на концепции, мениджърски умения и воля не е и чувал БиБи-тко, ама така държава не се управлява, така само могат да се режат ленти и да се трошат бутилки шампанско по кофите на багерите (то и за това, последното, трябва повече акъл и финес, отколкото груба сила, ама видяхме нашия премиер какво от какво има налично - така се изсили, че се окъпе целия и се посите със стъкла, тиквата му с тиква...)

Спасявай се народе! Кой, както може! Имам чувството, че през последните 20 години тъй наречените " управляващи" имат за цел да ни изтребят чрез глад, липса на медицински грижи и некадърно управление. А вече и Бог не е българин!

и мойто скромно мнение е Чирков и Москов.

тия гербави са най големите недоразумения

Бойко отивай си на село да си риташ топката и да рекетираш селяните-писна ни от теб!!!

Ако все още има млади учени в България или умни деца спечелили олимпиади и т.н., напуснете държавата незабавно. Тук в която и да е западна държава или в САЩ ще бъдете най-уважаваните хора. Това в което се инвестира най-много е науката и умните хора. Как е възможно в 21 век малди учени да живеят в Булгаристан и да си дават знанията и възможностите на тези гнусни комунистически изроди. Вие сте бъдещето на човечеството. Вие сте технологичния и духовен прогрес. Давайте тези знания и възможности на Западния свят. Нека това племе се затрие само от лицето на Земята. Ако имате възможност, веднага заминавйте за САЩ или Западна Европа. Тия глупости "България над всичко", България за българите" и прочее са абсолютно безсмислени. България е такава мизерна страна, която за нищо не става. Там, дори и да си умен, амбициозен, пак ще си останеш зидаро-мазач примерно, само щото някое комунистическо копеле е решило да набута синът на втория си братовчед на твое място. Всеки УМЕН в България направи така и сега там са останали само Комунисти, Цигани и заблудени "Патриоти", на които им харесва да живеят в такава мизерна Държава като България, в която Управлява МАФИЯТА, чрез поставени политически партии!

Всичко, което прави това правителство, е на принципа: "Проба-грешка". Днес пуснат някаква идея, утре я оттеглят, за ден назначава министър, за минути го освобождава. Самодоволност в безгрешноста си... На тези хора няма да им стигне мандата, за да се научат да управляват. При това положение трябва да им дадем още някой мандат...

"Ден стигал..." - статийките ви са в като от вестник "24 часа" от едно време, доста подигравателен и пренебрежителен стил с заглавия от сорта на "Танцьорки кършат снаги в пиринско". по-късно се разбра самия вестник от кого е платен. Защо го правите?

абе що ми се струва, че в крайна сметка контрата НЕ остана у Борисова?

Кой ще се съгласи да стане здравен министър, да го употребят и да му разбият авторитета. При тази луда политика на кабинета само някой луд ще се съгласи

Ба, ми то смяната на менистер е най-лесното нящо.. Той мое да си ги менка по три пъти на ден ... нали си има дълга скамейка на способни менстери

Да,Миланов е много добър лекар.Единствената пречка е ...алкохолът!

о, даааа! върнете зъболекарчето Семерджиев съвсем да скапе нещата! браво, браво.....

Да си напише оставката, не да търси по кръстовищата министри!