Канадската вейпинг асоциация: Животът на близо 7 млн. пушачи може да бъде спасен

Учени от Университета в Джордждаун с два сценария за намаляване на вредата при отказ от цигарите и преминаване на електронни цигари през следващите 10 г.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересното е че в света няма нито един неопровержимо доказан случай на човек, починал в следствие на тютюнопушенето. Както няма и неопровержимо доказателство за каквото и да е заболяване, категорично свързано с тютюнопушенето. Всичките изследвания завършват с -повишен риск. Или както се шегувахме на времето, който пие умира от рак на черния дроб, който пуши умира от рак на белия дроб, който нито пия нито пуши умира от обикновен рак.

Пушете, никотин и катран, или пропилен гликол - от трън та на глог. Хората и без това са твърде много. Гликолите са за в антифриза за колата, не за мозъка

Аз така ги отказах цигарите. Който иска да си пафка цигарки не ми пречи стига да не сме в един ресторант. Иначе парите са си негови той си решава ако си плаща и осигуровките не е моя работа

Бивш заклет пушач съм. 2 кутии и нагоре понякога. Вече 5 години не пуша. На мен ми помогна книгата на Алън Кар "Не пуша вече". Надявам се поне на един човек да се промени живота след тази ми публика. Живота без цигари е невероятен:)

На 63 години съм. След 45 пушене, последните 10 1 кутия на ден а в по-ранни периоди до 2, преди почти 2 години минах на вейпинг, защото сутринта ме мъчеше кашлица, поне за около 2 часа. Просто така, без обявено намерение да отказвам цигарите. От този момент с изключение на 2 пури, не съм вдишал тютюнев дим. От близо година минах на течност без никотин, защото не намирам разлика. Кашлицата още след 3 или 4 месеца я забравих и освен че качих около 3 кг, които се опитвам да сваля, се чувствам превъзходно. Ако някой пуши около мен, изобщо не ме смущава, нито ми се "припушва". "Вейпвам" сутринта с кафето и вечерта с питието. През целият ден докато съм на работа не се и сещам. Така, че онези които говорят колко било вредно, могат да продължават да си приказват. Аз си знам най-добре. Опитвам се да накарам и жената да мине, но според нейната философия, тя не можела така изведнъж, трябвало да има "смесен" период. Който накрая се оказва пак само цигари. Но в интерес на истината, ако не беше онази ужасна кашлица, едва ли щая да го направя.

не, благодаря. Нека измрат и те, заедно с вейпинг идиотите.

Ще бъдат спасени...... От какво по-точно ще умрат, ако не бъдат спасени??? Щото от цигари до момента няма нито един доказано е умрял. Виж от алкохол умрели колкото щеш.

Бивз страстен пушач съм и аз. Вече 13г не съм пушил а нямам и желание. Нито книгъ съм чел нито нищо, реших и спрях и се чувствам чудесно.

Четох до Леви - и ми стана ясно че ще става дума за пари.

Ай сиктир, бе! Цял живот цигари и алкохол, и накрая да умреш, щото някой кихнал в трамвая! Яжте, пийте, пушете и си носете новите дрехи!

Спрете се бе. Светът е пренаселен с ИДИОТИ, оставете ги да се тровят!

А мое ли да се ебем?

мисля, че си доста объркан в генералните заключения които си написал

Това ми звъчи като веганите, които се мъчат да наложат техния избор на всички останали като го лансират за по-здравословен

КОЙ ОТ КЪДЕ СЕ ИЗСУЛИ, ИСКА ДА ТЕ СПАСЯВА! СПАСЕНИЕТО ПРОСТО ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ! СПРЕТЕ ДА НИ СПАСЯВАТЕ, БЕ, НИЕ САМИ ЩЕ СЕ ПОГРИЖИМ ЗА СЕБЕ СИ! ПОМОЩ, СПАСЯВАТ НИ! И КОЛКОТО ПОВЕЧЕ СПАСИТЕЛИ, ТОЛКОВА ПО-БОЛНО И НАМАЛЯВАЩО НАСЕЛЕНИЕ!

ВЕРНО ЛИ?

за количества - до 25 % отстъпка!

и аз така, от 6.5 години :) много ми е добре.

това е доста, колкото цяла България, но ще ги пишат канадци

Аз съм един от тези "спасени " милиони - Ще ни "спасите" от ссмрадта на тютюна , но пък ще ни избиете с вируси ( ей го на онзи Гейцката вече се е надървил за след 3г. нова пандемийка ) ! Таковахте мамата на света с вашите " спасителни " идеи от АЛЧНОСТ , ПРОСТОТИЯ и ЛОШОТИЯ , и както и да го мислех , нямаше как да го измисля по - коректно политически !!

Да ми ядат уя всички вейпъри изветрели. По-евтино е.

"здравословният" пушек е от антифриз

Радвай се, че е била кашлицата. По един или друг начин щеше да ги откажеш

Цигарите му били виновни на някой , че се е забатачил и обездвижил на дроб сърма ! За справка , на 50 съм . Пуша по 2 - 2.5 кутии цигари на ден ! Сутрин НЕ кашлям ! Нямам проблем с 5 километра интензивно плуване или 5 километра крос в пресечена местност с 25кг раница на гърба ! В залите за интензивно кардио , КросФийт и БугерианБак държа безпроблемно доста повече от два пъти по-млади от мен непушачи неподдържащи се движение ! Доктор нямам спомени от кога не съм посещавал и пр ! Обичам да си пуша , правя го и проблеми нямам с няколко думи :) Ако се паркирам постоянно на дивана защото съм "много уморен" от седене в офиса със сигурност ще ме налазят всякакви проблеми но те не са от пушенето а от обездвижването !!!

ама и си вярваш!

Ами заповядай да ти покажа ! Аман от тъпоумници като теб ! Кажи къде предпочиташ в залата по БулгерианБек в Спартак , КросФийт на Славия или ММА на ЦСКА ? Пет пъти седмично съм на едно от трите места та заповядай !

Кво бе? забравихте да забраните коментарите под тази рекламна "новина". "вредата при отказ от цигарите"? Няма вреда от отказ от цигарите. има само полза. И за джоба и за здравето. Тия вейпове са не по-малко вредни от цигарите. Как пък никой до сега не спомена за никотиновите дъвки за подтискане на никотиновия глад при изоставяне на цигарите. Ама от това печалба нема. купуваш никотинови дъвки няколко месеца, и даже ти излиза по-ефтино от цигарите, и не те гонят като пумиар на улицата, и не смъдиш гадно. И след това не купуваш и тях, щото нема нужда.

Много реномирани научни издания публикуваха преди няколко месеца новината, че електронните цигари са с много негативно влияние на организма. Всички IQOS, Glo и тн се опитват да ни убедят, че са по-полезната алтернатива на цигарата, а всъщност са по доходната алтернатива за цигарените комании. Ако от цената на една цигара, приблизително 85% са такси, то в цената на Iqos не се плаща акциз и всички пари генерирани отиват в компанията производите и платени измислени статии, които трябва да ни убедят, че са полезни!

От вредните вещества които попадат в организма по време на пушенето са продукт на горенето. При електронните цигари специално айкос, тези вещества са под 5%. Ама иначе професорите били казвали.

Няма нито един доказан случай на смърт в резултат на тютюнопушенето.

Дядовците ни, дето пушиха лули и ръчно свити цигари без филтър,всяка вечер пиеха ракия, как пък живееха и по 90 и по 100 че и отгоре години. Май щото не са чели научни статии и публикации.

Нямам проблем с 5 километра интензивно плуване или 5 километра крос в пресечена местност с 25кг раница на гърба ! Хаха. Айде посмали малко...

Заповядай в Южният парк сутрин или на басейна Спартак ! Сещаш се , че няма как всички да са плужеци като теб или ти е просто трудно да го асимилираш ?

Знаеш ли какво означава статистика?

тъй като ми изтриха предишния пост, да повторим! В цената на една цигара от 6лв, 85% са акцизи и такси. В един IQOS зняма акцизи, тъй като дължината на цигарат е изключително малка и всичко отива в печалбата на цигарените компании и платени репортажи

още една мишена за пари

Знам ! Също така знам кои като мнозинство стоят в основата и ;)