Новите пътни камери на КАТ били ”неуловими”

МВР изправя 28 нови и по-модерни преносими устройства в борбата с нарушителите пътя.

Обратно в новината

Коментари - Новите пътни камери на КАТ били ”неуловими” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама то от край време парулките са си стелт зад храстите.

камерите работят при всякакви метеорологични условия , но полицаите не могат

Да си питам. Неуловими значи нищо не улавят?

а кой ще лови негодниците които ти влизат челно от завоите,това се случва почти на всеки завой по смолянските и други национални пътища

Колеги шофьори ! Не е ли по-добре да си премигваме на пътя.Който е против рекетьорите -мига ,който вярва на благородните им намерения -не. Ако сме солидарни -нямат шанс.

Бастун, а жертвите имат ли шанс?! Малоумник!

Кестен много си наивен. Наистина ли смяташ, че там където ги поставят пазят живот а не събират пари! Да си видял камери на конфликтните места ?

Моят радар е на 15 години и безпроблемно улавя лазерните радари-какво съвременно откриха в новите камери??????

пари хвърлени на вятъра. Предполагам, че са купени на тройна цена за да има комисиони. Като зная умствения капацитет на милиционерите, тези камери са безполезни.

Видях ги и даже минах няколко пъти покрай тях, Кобра 9* ги засича без проблем. Достатъчно е да не бъде в градски режим.

Когато кобрата е изпискала вече отдавна сте бил засечен.

А не така, кобрата ми писка на около 300 метра от камерата, а камерата вижда и снима максимум на 60 метра с този обектив дето има. Писне ли, предупреден си, после сам решавай.

най-доброто наказание за пишман шоферчетата е да обслужват БЕЗВЪЗМЕЗДНО доживот осакатени от ПТП, включително да хи издъраж материално.

Защо ли не се инсталират и такива камери на пешеходните пътеки за да регистрират, какви не само нарушения правят пешеходците, но и предизвикват шофьорите едва ли не да стоят на зелен светофар и да се молят някои нагли граждани да им дадат възможност да преминат. В чужбина пресичането на пешеходна пътека с GSM в ръка се санкционира с 50 € или 50 $. В настоящото не визирам болни или възрастни хора, а нагли дечица и "мутреещи се" момичета, и момчета по на около 18-20 годишна възраст. Защо ли не се поставят камери, които да следят как шофьорите карат офроуд между дупките по пътищата и да се санкционират поддържащите пътищата ни.

щото не е работа на МВР да следи дупките по пътищата, а на отговорника за пътя - община или областната управа.

глупости ми то има лазерен антирадар какво говорят тези , между другото тази камера неможе да се ползва пълноценно което значи че които я оценял за закопуването е пълен идиот защооооо ? защото ако искат да хващат всеки трябваше да вземат лазер пистолет което е по практично и можеш да го ползваш при различни условия предимството е че можеш да хванеш всеки във засада , работи през прозореца на колата която е запалена и ако го засечеш някои тръгваш да го гониш е така ще мотивират полицаите да гонят нарушителите

Баси и неграмотния тъпак си.

много тъпо парче си.

Май прекаляваш с американските филми. Сигурно затова не ти е останало време да се ограмотиш.

Колко простичко са го направили в Британия! Камерите не засичат моментна скорост, а те снимат на влизане в магистралата и определят СРЕДНАТА СКОРОСТ при излизане от магистралата! Пък ти си се екипирай с един куп авторадари! И няма криещи се по храстите КАТ-аджии ... глобата ще ти пристигне на домашния адрес. И то такава, че след това ще караш като пенсионер. Отделно после ще те "сурвакат" застрахователите, защото си "опасен шофьор". Та така ...

Камерите засичет сичкуту, амиФсъда не стаа да клеймнеш най-високата в тая точка, душо неграмотна. Ако откажеш да платиш глобата, имаш прау да обжалвъш и да идеш на съд, со записа от камерата, и понеже уапаха бая полицаи и камери в съда, та се зема едно по-удобно средно аритметично. Една обжалвала и спечелила. Фалшиво съоПщение, за превишена скороЗ. Като се знам, изисках записите, прегледъх ги и опаткъх съда и полицията. То се искъ и граждънска доблеЗ. Не саму да си тъп.

Да "клеймнеш"? Бая си позабравила българския. Впрочем, имаш ли поне малко представа колко души в България владеят добре английски и колко от тях знаят какво значи на английски "claim", за да си го преведат на български.

не е само в Англия. А относно застрахователите - нали се сещаш, че у нас застраховането става по тарифи според това приятел ли си или не? Ако си приятел застраховката е без пари и обикновено ти намират колата след 24 часа - 1 час търсене, 1 час чистене от кръвта и 22 часа съхнене.

Това се казва лидар и също може да се 'види' на време достатъчно за реакция !

Поредните простотии на ГРОБАРИТЕ, то пътища няма те камери ще купуват. До кога ще ги търпим тези да ни говорят само небивалици и да крадат? В техните болни мозъци всички сме престъпници само те са богове.

През летото на 2016 шофирах през Южна балХар в продължение на 1 месец. Карах наета кола. Билети за нарушения не получих, за превишена скороЗ не получих. Един път паркирах неправилно пред частен гараж, че не видех табелата, не паркирайте тука. Това беше, на непознато место, без сат нав. Не знам от какво се оплаквате. Сичките трее да покарате по германия Франция и БритаНия кату мени, да схванети проблемата, че човешкия живот на пътя е важен. Да забиеш спирачки не е прублем. Да убиеш е прублем. Като си зимах шифиоркста книШка, моя треньор (как беши, учител..) ме биеше през лицето и ми скъбеши косата, и крещеши, от моя клас, убийци нема да излезнът. Тогава се обидих и ми беши теШко. Сега, с 30 години международна шифиорска книШка, чиста като сълза, с точно 2 неправилни паркирания, едното е Пловдив, едното в Лондон....еми викъм си, имало е за какво да ям шамарите..... ПАДАВИСЕ, МАЛКОВИЕ.

На се,ки минусаджия, предлагъм да види шифиорската ми книШка, и сам да прецени, можелинеможели. Спирът ме по цела европа, каръм у Британцията, дека движението е отлево, и после кога ме лъсне кемионо, карам на десно пак у Европата. Ако намерити и един шифиор на тир, с моите чисти шифиорски данни, елатимисеобадети. Роксана

Каръм активно от 1989. Зех си шифиорската книШка през 1988. Имала съм периоди, в които не съм карала активно, като когато раждъх, бех бременна, етцетера. Ако била болна, етц. Но....факт. 30 години, чиста шифиорска книШка, с отметки по цела европа, Британция, етц. Ако дир имаше опция за прикачване на фаил, ас бих прикачила пдф со данните на книШката ми, да се дивите и дзверите. И полицията се диви, вервайте ми. Не сте саму вие.

Зела съм си шифиорската книШка со 100 процента покрити точки, апселутния максимум теоретичен, а практиката, с две точки под максимума, че паркирах на френска с 5 сантима зад очертанието по аЗфалта. Тогава имаше стандарти. Изпитваха те 3 изпитвачи. Зех си шифиорската книШка през януари 1987. СнеК, леТ, виелица, в 8 вечерта, нищо се не види, а ас след теШка въртяща смена, и слеТ изпита отивам на следваща нощна смена, в първите дати на януари. 40 сантима снеК по улиците. Ветар вие отвън, ръцете ми замръзвът. Изпитвачите, двама на задната седалка, един на предната, пишът и отбелезвът по протоколите. Е, как'ви Роксана си зе изпита с възможния максимум, първа у класа, и получи поздравления с недоверие, как мое момиче на 18, да земи текиви резултати. Същу кату у военноту, уцелих десетките, и не ми повервъха, ми да са. МАЛКОВИЕ, МАЛКОВИЕ, ШУШЛЕЦИ, НА ЕДНА ЖЕНА НЕ МОЕТИ ДА ИЗЛЕНИТИ.

Кефиш мЪ Шти звънна!

Е шо тека минусите намалели. Елатиминафренска,да ви паркиръмкакситрее. Цъкайтися,тфа моити,другонемоити.

Лееле....колко си НЕГРАМОТНА!!!

Има нова измама. Мъж и жена се представят за служители на Мтел търсят ви на личен адрес. Предлагат някакви измислени договори. След посещенията им стават кржби в тези домове.

Куките вдигат летвата, но Кобра ги засича. Сигналът от лазер е обхванат от радар детектор на Кобра. Щом кобрата засича фотоклетката на вратите на бензиностанциите, значи хваща и "новото чудо" на катаджиите. Важното е кой кого ще "види" първи. Просто се прави по- голяма реклама и се всява страх. Просто си потърсете читави кобри и радар на Александър от щатите. При такава камера няма как куките да се скрият и ще се виждат.Радарът е ниско разположен, което означава, че обхватът му изисква по- голямо разстояние за видимост и засичане. При път със завои куките просто ще чакат на гюме, което прави камерата скъпа и несъпоставима с другите по- евтини варианти. Така или иначе камерите няма да намалят катастрофите и онзи глупак от Асоциацията на пострадалите само ще си прави куха реклама, докато го пазят да извършва нелоялна конкуренция.

Дори и идея си нямате колко сте далече от истината.

Неуловими са само мозъците на катаджиите!

Сега и с лазери ще ни облъчват ... Голям напредък

Olqha se ..... оляха се .............

камерите на пътя, докато са малко и нарядеко, джигитите(дебили) ще търсят начини и антирадари за да ги заглушат. В моята държава, например камери има на магистралите на всеки 2 километра, а в града на всеки светофар. НЯМА НУЖДА от мобилни камери. Освен това, никой никога не прави нарушения. Waze е система за социално шофиране, в която всеки може да посочи нова камераако случайно се появи. Но по-скоро ползваме уейз за да алармираме за препятствия или задръствания на пътя. Например - кола спряла на отбивка на магистрала. Това се репортва на секундата. (не ме вълнува какво мислите, и дали това е важно за сигурността или не) А вие дебилчета, продължавайте да четете онзи списък отдолу с моделите, и хвърляйте пари, за да можете да правите нарушения! важно е

По принцип се сравняват еднакви неща с еднакви мерни величини, така че кажи ми в 'твоята държава' е възможно всеки, който е закупил земеделска земя до главен път може да я превърне в УПИ с разрешение за строеж на кебапчийница и външен нужник, съответно Общината по препоръка на КАТ да сложат знак 40 км.ч. и КАТ да дремят точно след кебапчийницата ?! Или въобще да не започне строежа на кебапчийница, но знака да стои. Или в заличено от регистрите габровско село /махала/ да стои знак 50 км.ч. за населено място, което не съществува по документи, но няма кой да махне знака...

Той човека го каза, в неговата държава на МАГИСТРАЛИТЕ имало камери, проблема при нас е липсата на магистрали първо, а после се слагат камерите.

за сравнението си прав. Което какво означава? сравняваме несъизмерими неща - нормална държава с българия. Ако това искаш да кажеш, значи искаш да затвърдиш статуквото си, и вероятно ти харесва... Тъжната истина за българското развитие е, че всички "управници" са живели в изолация, без да познават чуждият опит. За разлика о т останалите страни, които (защото някак си всички произлизат от Великобритания и колонии) споделят натрупаният опит и го прилагат незабавно. Пример. Точковата система за миграция в австралиа, нова зеландия, канада. Даде резултат, американците преминават към същата. На обратният полюс е българия, в изолация. Ако някой случайно е имал шанса да живее, да види и да сподели как се правят нещата навън, то този някой се оплюва като родоизменик, родоотстъпник, и дезертьор. Ми... оправяйте се

кАТО СИ ПОЛУЧИШ В НОРМАЛНА ДЪРЖАВА ВИДЕОТО И СНИМКАТА СО СКОРОСТТА, И ДАННИТЕ НА СИЧКОТУ, И ТЕ ФАКРЪТ В СЪДА, С ТЕшКИ ГЛОБИ, КЕ ТИ ДОДЕ АКЪЛО. МАЛКОВИЕ,ОЩЕМОЕ. ДОДЕСЕНАУЧИТЕ, ГЪРЧИЕБЪН!

Ами слез и махни знака или го поправи с един черен спрей някоя нощ и проблема е решен ;)

голяма част от знаците са сложени поради правила, които някъде някой е отчел, че са необходими. Това, че някой не знае причината не отменя предпоставката за ПТП. Ако има крайпътно заведение е задължително да има ограничение на скоростта, защото иначе никой няма да може да се включи безопасно в пътя. А в случай, че не знаеш във всяка запусната къща може да се заселят хора. Като бутнеш цигането щото летиш като изтребител - върви обяснявай, че не си очаквал в изоставената къща да има хора.

Живей си в твоята си държава и пази дебилните си мнения за там. Чао

Високата скорост е причина и в основата на други фатални грешки. Но който се прави на будала трудно ще се съгласи.

Камерите за моментна скорост са отживелица. Особено при съвременните технологии. Има куп мобилни приложения, при които шофьор, забелязал пост на пътна полиция може да алармира останалите, пътуващи в района. А т.нар. "антирадари" в масовия случай са радар-детектори и отдавна са изместени от навигациите и другите мобилни приловения. На първо място за намаляване на ПТП-тата са обучението на шофьори и пешеходци още от ранна детска възраст, както и възпитанието на ХОРАТА. Някаква глоба, независимо от размера, не може да бъде възпиращ фактор за човек, който не знае последствията от безразсъдното шофирани, нито за човек, който знае, че има начин да плати, нито за човек, за който и най-голямата глоба представлява джобни пари. На второ място е изграждането и поддържането на качествена пътна мрежа. Чак след това значение имат наказателните мерки. А като е станало дума за камери - най-ефективни са системите за засичане на средна скорост - камери през известни разстояния.

Извинявам се за грешките! От телефон - толкова мога да пиша :))

ALP и нищо няма да снима ама е мн пари системата. За радар детекторите няма смисъл. Свирне ли на лазер, изгорял си вече.

Лечението за новите играчки на КАТ е KIYO D Ultimate... Неуловими, нанайци...

Срещу 2000лв обаче.

"57 души са загубили живота си като пешеходци у нас през 2017 г. Броят на жертвите бележи ръст спрямо предишната година, когато е бил 118." Четете ли какво пишете?

Лазаре излез

-Как мина тая кола? -Фиуууу -А как трябваше да мине? -Фффииииииууууууу

камерите са неуловими, като полицайчетата...никакви ги няма на пътя. Така че спокойно няма да има кой да ги постави...шот трябва кафенца, мафенца, почивка, лежане и ще им мине гаранцията без да са ползвани много, много :-))

Snooper 4ZERO Elite ще предостави предварително предупреждение за следните мобилни лазерни и радарни скоростни трапове LTI - Marksman 20.20. LTI - UltraLyte (100pps включени), LR, 100, 100LR, 200, 200LR, Compact, LRB Kustom - ProLaser I Kustom - ProLaser II Kustom - ProLaser III Кустом - Про-Лийт Kustom - Лазеркам II Stalker - LZ-1 Лазерна Атланта - SpeedLaser, S, R, Стелт режим Cleartone - Стелт SpeedLaser Jenoptik - Лазерпатрол Jenoptik - Laveg, видеоклип Multanova - StarLaserRedflex - Ласкаркам, Lasercam NT Робот - TraffiPatrol, V Sagem - MestaLaser Sagem - EUROLaser Трувело - Лидар, D-Cam Riegl - LR90-235 Fama - famaLaser II Фама - фамилия III Traffic Observer - LMS 291/221/04/05 NJL Kft - SCS-101 / SCS-102 И следните стационарни скоростни камери и трапове. Gatso камери Truvelo камери DS2 Speedcurb Watchman Gatso с мулти обектив Зони с повишена концентрация на ПТП Високо рискови зони

В този списък няма ARH S1 Cam, както е моделът на новата глупост

всеки се обзавежда с нови атрибути - руснаците с неуловими ракети, нашите мекерета - с камери; всичко е срещу нас

Всичко е срещу вас- ДЖИГИТИТЕ -УБИЙЦИ. Така и трябва дабъде. Нормалните шофьори няма от какво да се притесняват.

Абе човек, Какви убийци? Камерите са БИЗНЕС! Никога не съм видял камера, сложена там където превишената скорост може да убие например пешеходец. Слагат се на места където никой не кара с 50. Прави учъстъци, без пешеходни пътеки, най-често 3-4 платна, с разделителна ограда ... Всичко е за пари, а не за да повиши безопасността на движението. Представете си само, че тия милиони ги инвестираха за да изловят продажните даяджии, даващи книжки на неграмотни напитки с три букви...

"Нормалните" шофьори е добре да научат съдържанието на чл. 23 ал. 2 от ЗДвП.

Извинявай, според статистиката на КАТ колко от катастрофите са от ПРЕВИШЕНА скорост? Аз ще ти кажа - под 1%, останалите са от несъобразена скорост. Примерно, караш със 140км/ч на магистралата и ненадейно попадаш в дупка в скоростната лента и си виновен, че не си съобразил, че там има дупка. Или пък ненадейно зад теб се появяват премигващи червени и сини лампи, стряскаш се и айде у мантинелата, защото не си съобразил, че НСО карат с 240-300км/ч и те настигат за секунди... Несъобразена скорост е когато блъснеш каруца на път, означен със знак за автомобилен такъв. Несъобразена е ако караш с 50 км/ч (при позволена 90км/ч) през неравност в завой на "прекрасните" ни пътища и изхвърчиш в канавката... Изобщо... джигити... А тия, които карат с 60 км/ч или по-малко на магистралите? А автобусите на (гр)адския транспорт, дето се движат с 15км/ч при позволени 50км/ч и правят задръствания, които изнервят всички? Извади статистика по колко члена от ЗДвП се глобява, няма да са повече от 15. Най-удобните и доходоносни 15, останалите кучета ги яли. 60% от катастрофите са от отнемане на предимство. Колко хора познаваш да са глобени за това?

Такава камера видях днес след Враца, посока Оряхово, поставена до бензиностанцията. Номера е, че полицейската кола не се виждаше - бяха я паркирали на страни и се подпираха на капака и си гледаха/пазеха от там камерата.... А тя беше покрита отгоре с найлон :)))

За 55 бона да я оставят да я вали дъжда ли?

Тия камери да си ги качат на дрон! И катаджиите да му дадат направлени ХОМЕ!

Както е казал класика Джерами Кларксън "Никой не е загинал от висока скорост, внезапното спиране по принцип прецаква нещата". Но кой да се занима да проследи причините за дадена катастрофа - пишем стандартната безсмислица - несъобразена с пътните условия скорост и сме готови. След това превеждаме споменатата безсмислица, като висока скорост поръчваме едни мноооого яки камери, поставя ме ги на места където никога и по никакви причини не са ставали катастрофи, но пък има едни чудни ограничения на скоростта и нека събиране на глоби да започне.....сега.

И какъв ти е проблема като има ограничение 60 да караш с 60 или по-бавно? Ако колата ти не може да се движи с толкова ниска скорост - смени колата иначе - плащай глоби. В цяла Холандия ограничението по магистрали е 100 км/ч и всички го спазват - даже и българите! Що там може, а тука не?

щото в Норвегия си в затвора с ефективна присъда и глоба за превишение от 10 км/ч.

Проблема е, че ако спазвам ограниченията ще ми трябва една седмица да отида и да се върна от единия до другия край на България.

Нямам проблем със спазването на ограниченията (не е съвсем така, но си плащам всяка глоба от камера, която съм получил - до момента две, на обща стойност 100лв.) Имам голям проблем с това да ми обясняват, как това го правят за моята и на всички други безопасност, докато истинската причина е да се събират пари от глоби. И докато нагло ми обясняват как се грижат за сигурността на участниците в движението, единственото, което пресмятат е как и за колко време ще се изплатят въпросните камери и как след това да носят печалби.

ХАХА, написали7 Новите камери обаче ще могат прецизно да установяват скоростта на всеки от автомобилите на снимката. Пълни глупости! Такава технология още не е измислена! Например: Спускаме се в три ленти от надлез Родопи към светофара до Аграрен университет.(Филибето). Всички караме със 75. Душичката си е разпънал след 15 мин труд триногата в градинката вдясно. Спускаме се 6 коли в пакет 3 платна по 2 коли, а в кадъра има още 2-3 отдад. КОЙ ЩЕ ГЛОБИМ? Най-евтината или с най скъпата? Или пак ще пипат с Фотошопа? Ами на задната тройка даже номерата не се виждат ???

такава технология може да бъде измислена само от мутрата рекетиор боико пожарникарчето

Ти знаеш ли какво е лазер, бе?

И как лазерът ще прочете номера на най- бързата кола?

Прав си. Нагли селяни като теб, никой не може да ги озапти.

кире, още от времето на римската империя е останал един постулат: първият по време е пръв по право! ще рече първият печели! в случаят печели глоба, ще рече губи! а това си е диалектика на материализма, който се изучаваше в.... а бе губиш и това си е! а и в Библията е казано: последните ще бъдат първи, което си е същото!

Сега си представи една високоскоростна камера дето прави по няколко снимки и сравнява изминатото разстояние на всеки един автомобил между две снимки. В днешно време има дори смартфони дето могат да ти правят по 900 снимки в сек с разрешение 720p. Специализираните решения е ясно , че ще са по-добри

Ужасна новина за селяндурите, които карат като за последно и изпреварват отдясно с по 60 км над разрешената скорост. Който не може да спазва правилата, ще си плаща. Няма драма.

Явно не знаеш правилника. Там "изпреварване отдясно" няма. Ако те "изпреварват отдясно" в градски условия, това не е нарушение, защото правилникът гласи, че в градски условия сам определяш лентата, в която да се движиш. В извънградски условия според правилника трябва да се движиш възможно най-вдясно. И ако го правиш, ще те задминават отляво. Ако не го правиш, ти си в нарушение, а задминаващият те отдясно всъщност кара по правилата.

Тия камери струват 55 000 лева, снимат по 5 часа средно дневно, записват по около 400 клипа средно дневно, клипове не може да се трият защото снимат по няколко коли и отчитат тяхната скорост по отделно. Така проста сметка инвестиция за 55 000 лева парчето 400 клипа по 100 лева за клипче средно или става общо 44000 лева за 5 часа или за около 7-8 часа при най ниска глоба постъпление 50000 бона.Еми БАТ БОЙКО ЕВАЛА ДОБРА ИНВЕСТИЦИЯ СИ НАПРАВИЛ НАЙ НАКРАЯ ГО ИЗМИСЛИ ЕЙЙЙЙТИКВЕНИК ДОЛЕН ВИДЯ ЧЕ МОЖЕ ДА ГУШКАШ ОТ БЕДНИТЕ ОРИЦА И ЮРУШ НА МАСЛИНИТЕ.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Дебиле. Бедността не е оправдание за превишаване на скоростта. Като не искат да ги глобяват, ще карат по правилата.

А другите?

Преди две седмици говорих с представител на фирма, която произвежда или по- скоро сглабя една фирма на радар детектори в БГ! Попитах ги дали техните радари засичат новите камери и ми отговориха, че НЯМА радар детектори, който да лови тези боклуци! Пробвали Ескорт, Валентин 1 и т.н., но били продължавали с тестовете, каквото и да значи това! Пак питам- НЯКОЙ с читав радар детектор, който може да засича лазерен спектър, ЗАСИЧАЛ ли е новите камери и от каква дистанция г.д.? Благодаря и се надявам все пак да има поне един отговор

А защо просто не спазваш правилата?

Щял да засича с радиовълни лазер. Ти с 4-ти клас ли си? Книжки трябва да дават само на хора със средно.

Радардетекторът ти пивка, когато вече е късно, за да ти каже, че имаш да даваш едни пари. Да си знаеш, че са те хванали.

Миличко...лазер е свръхвисока честота от светлинния спектър, с какво ше го засече, душо? Как са те поуснале на тестовете, на изпита, как си зел средно образувание, сълзице ненагледна? ПС: космически радари засичът свръхвисоки честоти и други физични особености на вселената, ми поръчей си единФколата, пиуле!

Сега остава да вкарат под контрол и престъпните кат служители/пътни полицаи/ които за 20 лева ще продадат и майка си

двама полицаи го монтират за 15 минути!! трябва да е доста елементарна дейност, щото завинтването на електрическа крушка отнема 30 минути на същият състав!

Тия камери като ракетите на Путин, бе!

Според официалната статистика на КАТ, близо 50% от жертвите са в ПТП поради НЕСЪОБРАЗЕНА скорост в рамките на ограничението. Жертвите в ПТП поради превишена скорост се броят на пръсти, т.е. са под 10 за цялата минала година. Горното ще рече, че КАТ търсят под вола теле и за съжаление статистиката за тази година ще е подобна като за миналата.

Осемгодишната ми Кобра, 9-та серия, си хваща лазерите без проблеми. Църкала ми е тук-там, но не от радари. Сега ще църка повече.

Тъпур

Все намират с какво да оправдаят това следене. Мнооого обичат да ни следят.

Прав си за акъла български.....)))) в олх попаднах на някакво специално фолио, което можеш да залепиш на цифрите на номера и на снимката на устройството не се виждат....

Да бе, ставаш Стелт. Досега не е имало номер, дето да не могат да разчетат.

те такива като тебе, наивници, чакам в ОЛХ-а да ги острижа хубавичко за фолио, дето те прави СТЕЛТ..... айде на топлото стелтово фолио, че свърши

мухаха А тоя дето ти продава специалното фолио ще ти плати ли после глобата? Ти сигурно хвърляш пари през терасата за пострадал роднина.

Въпрос на цена на детекторчето ...

Смешници! Не се засичали?! ЩОТО БИЛИ С ЛаЗаР? Няма читав детектор без лазАрен модул. Моля, изберете си .... https://link Дивата котка им хваща лазАрите от около километър ...

Коя е тази дива котка, колега

ааа, то лазар е световно известен още от времето когато Христос казал: лазаре, вземи си одъра ходи!

- 57 души са загубили живота си като пешеходци у нас през 2017 г. Броят на жертвите бележи ръст спрямо предишната година, когато е бил 118. - По принцип се сравняват еднакви неща, с еднакви величини, а не 1 метър вълна с 2 килограма въглища. Броят на жертвите през първото тримесечие за 2018 се сравнява с броят на жертвите спрямо миналогодишното първо тримесечие, а не с целогодишната цифра.

Камери - касички. Нека стригането на овцете да започне сега.

Впрочем някой засичал ли е трипод с радар детектор с възможност за засичане на лазер? Благодаря

Много станаха " засичанията" ти! В Русия отдавна има камера на техния КАТ/ ДПС/, която определя скоростта на 11 до 18 автомобила едновременно с лазерно сканиране на зоната. Елементарна 9- бандова " Кобра" с 360 леща я засича. Може, обаче, дължината на вълната и поляризацията да се окажат решаващи. Струва около 70- 80 лв. Чудя се как ще се справят с " О, колега!"?

Впечатляващо е какви технологии и пари се хвърлят за стригане на стадото , някой попита ли и за момент народът дали е съгласен с тези камери насочени срещу него.

Народът иска да бива избиван от състезатели на пътя.

Народът се избива по пътищата, защото от КАТ твърдят, че превишената скорост убивала, докато статистиката им сочи друго. Народът вярва на КАТ, и като резултат пълни статистиката, според която близо 50% от жертвите са в ПТП поради НЕСЪОБРАЗЕНА скорост в рамките на ограничението.