Камарата на строителите: Радев уронва авторитета ни, да се извини

Президентът да застане и да посочи вината с конкретика, призоваха обидените от бранша

Обратно в новината

Коментари - Камарата на строителите: Радев уронва авторитета ни, да се извини | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За какво да ви се извинява, бе? Колко строителни фирми бяха създадени само за да участват в санирането? Без квалифициран персонал, без собствена техника, без никакъв опит, печелеха обществени поръчки, а шефовете им от саниране на два блока станаха милионери. Все едно не са строители, а инвеститори-спекуланти. Същото е и с ремонта и поддръжката на пътищата. Ама нали сте на софрата и им опъвате такси, процент от оборота, за да им издавате удостоверения за категории, критериите на които не могат да покрият посмъртно, го играеш обиден.

Кой урони имиджа на фирмата която участъка от пътя на който загинаха 17 човека? Те си го урониха и отговорните институции също си урониха имиджа със своето безхаберие и без- отговорност.

Този с Дебелия Бял костюм много добре знае че нищо не се върше както трябва , Некадърен Герберски Бял Български Циганин .

Има народна мъдрост: "ГУЗЕН НЕГОНЕН БЯГА"!

ВАШАТА КАМАРА Е ПИРАМИДА - ДИРЕКТОРИ НА ВОДОПАД !!!! ИМА ДОСТАТЪЧНО ДАННИ ЗА ДАНЪЧНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ !!!! ЗАЩО ДЪРПАТЕ ДЯВОЛА ЗА ОПАШКАТА !?? НЕ СТЕ НЕДОСЕГАЕМИ !!!!! НЕКА Е ЯСНО !!!!!

радеув им уронвал авторитета?! лигльовци ! ми радев уронва авторитета на институцията президентство, на държавата, на курнелия, бсп, дпс, решетников и деси, но само вие искате извинение!? не сте прави

Изявлението на този господин от Камарата на сторителите е НАГЛОСТ И БЕЗОЧИЕ!

"Конкретиката" не е работа на Президента! Има множество държавни органи и служби, които трябва да си вършат работата! Обществена тайна е, че най-много пари в тая държава се усвояват корупционно и неправомерно по линия на обществените поръчки! въпросът е ЗАЩО НАП, множеството комисии и държавни контролни органи и най-вече Съдебната система не си вършат работата???

,,...уронва авторитета..."? Какъв авторитет, какви пет лева? 99% от Обществените поръчки са нагласени предварително и цените там, където има ОП винаги са завишени поне двойно защото спечелилия е сигурен предварително, че ще е избран. Рушветите стигат до 50 %. На фона на тези измами и кражби измислицита за сивата икономика е като детска приказка. Самата Строителна камара е вид картелно обединение осигуряващо уеднаквяване а цените и недопускане на пазарни цени ако те са по-ниски от предлаганите от строителната мафия. Реалното присъствие на Строителната камара не е с цел да гради България, а да източва парите от бюджета с тайно определени монополни цени, което трайно подрива икономиката на България!

Като се има предвид,че никой не му обръща внимание-просто всичко е точно !

Извинението е апропо и признак за култура, а при льотчика таквоз нящо съ ни среща!

Ебаси наглярите... Кога президенстката институция намекне, че не ти е чиста работата си скъсваш гъза да покажеш, че всъщност е... не чакаш президенстката институция да влезе в конкретика.... президенстката институция не влиза в конкретика... прокуратурата влиза в конкретика по сигнал от президенстката институция... а влезе ли прокуратурата в конкретика в най-добрия случай можеш да се надяваш да ти дават и на теб храна в часовете за раздаване на храна на бездомни при положение, че отървеш затвора... от 657 години с право на помилване сле 234.... о, чакай... тва за една друга "демо"крация е валидно...

"Изявлението на тази КАМАРА от ОЯЛИ си до Безобразие Тулупи" е толкова Безобразна ...Нахално-Просташка и Безпардонна.

ЦЯЛА ЕВРОПА НИ КОМЕНТИРАТ, ЗА КОРУПЦИЯТА , А ТАЗИ КАМАРА НА СТРОИТЕЛИТЕ СТОИ НАЙ-ОТГОРЕ НА ВЪРХА НА ПИРАМИДАТА - НАЙ-КОРУМПИРАНИ. ЗАРАДИ ТЯХ ВЪВ ВСИЧКИ ДОКЛАДИ ИЗПРАТЕНИ НА БЪЛГАРИЯ ОТ БРЮКСЕЛ НИ ХОКАТ, НАКАЗВАТ, А ТЕ НАГЛЕЯТ. ДОКАЗАТЕЛСТВА СРЕЩУ КАМАРАТА НА СТРОИТЕЛИТЕ ИМА ХИЛЯДИ, ПРЕЗИДЕНТА ИМА СЪЩО, ТОЙ НИКОГА НЕ Е ГОВОРЕЛ НА АНГРО. КРАЙНО ВРЕМЕ Е ТЕЗИ ДА БЪДАТ РАЗНИЩЕНИ ОТ ПРОКУРАТУРАТА И ДАНС,

Били Обидени. Че в Строителството са НАЙ-ГОЛЕМИТЕ и ТАЙ-ЖЕСТОКИ БЪЛГАРСКИ ФЕОДАЛИ. Погледнете Трейс, компанията на Житенски, Братя Диневи ... това са Самозабравили се Кретени. Работи си НОН СТОП. Хората няма не само почивка, а и време за малко личен живот. Карат ги да подписват фалшиви отпуска, а работят по празници, къбота и неделея. И това СЕ ЗНАЕот Инспекцията по труда. В строителството ПОЛОВИНАТА ПАРИ за Заплати са в Сивия Сектор, окигуровки ... как така братя Диневи ще имат автопарк от близо 50 милиона евро...когато Житенски ще си смени бронираното стъкло за 20 хиляди евро...

Писах ядосан. Ще ме разберете за правописните грешки. Но и с тях се разбира, за какво иде реч.

От ГБС-то няма ли да има протест, дето удавиха Околовръстното преди няколко години?

Авторитета си го уронвате сами. Не е необходимо да го прави някой друг. Вече може да се пътува свободно в чужбина и почти всички сме видели какви пътища, улици, сгради има там. Ами нашите се различават, без извинение...

Защо трябва Президентът да се прави на Гробар, за да ви погребва Жертвите и след това да Ви се извинява, че ги е погребал вместо Вас. Вие ли бе кРЕТЕНИ, дЕТО НЕ ДАВАТЕ ГОДИШНИТЕ ОТПУСКИ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ СИ И ГИ КАРАТЕ ДА ПОДПИСНАв ФАЛШИВИ ОТПУСКИ, А ТЕ РАБОТЯТ ПО ПРАЗНИЦИ, СЪБОТА И НЕДЕЛЯ... на Вас ли някой трябва да се извинява Копелета Скапани ... дано не дочакате Хубав Край в живота си....

Айде направете една улица, един тротоар както трябва и тогава го давайте голям.

санким не е пътувал от София до Бургас. То друсане, клатене, та пломбите да ти изпадат, независимо в участъка на кой строител се гърчиш. Та си задаваш въпроса - А бе, навън защо не е така? А ми може би защото камарата е да речем Германска, или хърватска, или .....само не и българска.

И това са само пътищата. Почакайте да видите качеството на новото високо строителство - когато тръгне да се срива.

Зидарите много докачливи. За какво служи конюктурната организация - за да се разпределя работата и най-вече парите (обществените порции) на правилните фирми (още по-точно хора, касички). Не ги интересува темата корупцията, качеството развитието, обучението и задържането на работната ръка (дори са готови да внасят работници). Допринасят за неравенството в България и създават слой от работещи бедни. Експлоатацията в строителните фирми е огромна.

Мазнев, И да се мазниш, и да не се мазниш на Батка си, Асфалт Паша, Президентът си е напълно прав! Качеството на строителството, особено на пътищата, е под всякаква критика, а цената е космическа! Това мафиотско образование, наречено "Камара на строителите" трябва да се закрие! Както и всички останали камари!

Строител съм в малка строителна фирма в малък град.Нямате си на представа каква експлоатация става.Да работиш за 40 лв надница през сезона а зимата да стоиш в къщи без работа и без заплата,а в това време собственикът да е на почивка.И да искат извинение -това е върхът на наглостта.Безсрамници!

Намерете си друга работа. Никой не Ви е длъжен.

За какво да ми е длъжен,за това,че работя ли или за това,че не ми осигурява работа.Що се отнася до другата работа явно сте преминавал само през малък град и то с превишена скорост

Камарата на мутрите се жалва! Смешки. Абе, идиоти, в България няма квалифицирани строителни работници. Някакви степени да имат и кой ги определя? Нямат нито степени, нито има институция която да обучава и издава сертификати. И долните мутри имат очи да говорят. Всички сте за обществено полезен труд, гадове мръсни.

Да ве,ама народа точно тук ще застане зад президента! Прав е президента,нека строителите се извинят за безобразията и кражбите...

Случайно съм собственик на "ново" строителство, така че съм твърдо с президента. НИКАКВО ИЗВИНЕНИЕ, ВИЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗВИНЯВАТЕ!!!!!

Не сте собственик на ново строителство.

Кво извинение бе?Група манговци,събрана от околията прави канавки и изрязва дърветата около пътя-без договори,без предпазни средства.Вечерта им плащат по 50 кинта на ръка и това е.Ама фирмата е на Шиши и смее ли някой да я провери.

Камарата на строителните монополисти си го искат московски да взимате да се скривате

Ти даже не си си научил опорните точки. Какво има общо между Московски и строителния бранш?

президентът е говорил за "системата за обществени поръчки в строителния сектор", а не за целия сектор, но явно тези или не правят разлика, или от Гроб са им наредили да атакуват президента в стил "Цецо Т...то".

Напротив. Никакво извинение. Защо вземате мелегално работици на черно, които получават пари от БТ. Ще кажете, че не знаете. Тогава сте калинки - пак трябва да ви нахокат и изпъдят. Има десетина фирми мутрафонски дето бъркат ла..та да миришат. ФАдрома и вдигнали 2 колела във въздуха и се въртят. Фадромата на място върти колела, отчитат работа, крадат нафта. Фирмата знае и трае защото фадромаджията е на смешна заплата. Нафтата я плаща бюджета, а даже и ЕС. Какво бе? КамОрата на мутростоителите не знае ли? Ама то това става на главен път, виждал съм го като минавам. Ами строителните разрешения? Ами презсрояването. Ами пътя Русе-Разград-Шумен дето го осраха като го правиха трилентов. Старите части на пътя здрави, новите келяме.

Президентът им уронвал авторитета! А асфалтът, дето се рони и дупките, дето зейват след "ремонтите", по-точно след усвояване на евро-парите, те не им ли уронват авторитета?

200.000 строителни работници, като ги разделим на 5.100 строителни фирми, калкулаторът ми показва средно по 39 мангала на "Строител"!!!! Кви строители сте бе измекяри долни! Не сте нищо повече от някакви тъпи бригадири, на още по-тъпи фаянсяджии-неграмотници! Да ме простят малкото истински майстора!... И с тези 39 бойни единици карате Мерцедеси, имате по една-две курви на разположение, децата ви са в чужбина, жените, че са селски пръчки е ясно, но са голямата работа и т.н. и т.н. Та, какво исках да кажа: - Да ва е...а в крадците селски Че и Камара си имате... Дано ви затрупа ммчктв

Г-Н ПРЕЗИДЕНТ, НАТРИЙТЕ НОСОВЕТЕ НА ПИШМАН СТРОИТЕЛНИТЕ ФИРМАДЖИИ! С ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ ОТ ГЪРБА НА БЪЛГАРСКИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СИ КУПИХА ОСТРОВИ, ЯХТИ ЗАМЪЦИ, САМОЛЕТИ. ТАКИВА ТРЯБВА ДА СА В ЗАТВОРА, А НЕ ДА НАГЛЕЯТ! ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ, ПРИТИСКАЙТЕ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ! ТЕ НЯМАТ МЯСТО СРЕД ХОРАТА!

Камарилата на "камарата" се жалва от Президента. Ами имате си Боце, Цвъчко, жалвайте се на тях бе - хахахахаха

Жалко защото Мирослав Мазнев е почтен и честен човек -познавам го лично , но проф . доктор Николай Михайлов е :е шеф на секция “ пътища” именно в СТРОИТЕЛНАТА КАМАРА - така , освен това проф. Доктор Николай Михайлов е завеждащ “катедра пътно строителство “ във ВИСШИЯ ИНСТИТУТ ПО АРХИТЕКТУРА ИСТРОИТЕЛСТВО- на практика най-реномирания строителен ВУЗ в България. Закона за Строителната Камара беше създаден от Симеон Пашов -собственик и у-л на друг гигант в строителството ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ - със задача единствена , чрез т.н.р. регистър големите 5-7 “ батковци” в строителството да обезличичат , направят аргати и никому неизвестни всички останали строители в България . / това чака и тираджиите ако им наложат закон за “ тяхна” камара- да сте виждали стачкуващи строители последните 15 години?/В най-добрия случай някой може да се добере до незавидната позиция на подизпълнител ( на който на края да не му платят частично или напълно) който подизпълнител най-вероятно е правил и пътя край Своге с НЕДОСТАТЪЧНИТЕ ПАРИ КОИТО ТРЕЙС СА МУ ПЛАТИЛИ ЗА ТОВА !!!

По време на мутренските времена, мръсни пари се перяха чрез строителство. Така си остана и до днес ...

Те времената са си мутренски и сега, никога не са отминавали..

Хе,хе! Аз слагам минус,а сайта слага 2 плюса!!!! Ето това е червена атака върху държавата! Този сайт е червен отвсякъде!

Един плъх в действие......

КОЙ виден строител от Камарата произведе онова безобразие,нарчащо се "Ларго "в София?За колко десетки милиона го направи?КОЙ строителен гений години наред "ремонгираше "около НДК? КОЙ ваш кадър,направи Квадрант 500,с чисто новата падаща мазилка,продъдени тавани и течащ покрив? Още примери искате ли,обидените!?Не ви е срам!

Роми бачкат нелегално по строежи и обекти без договор, на черно, докато вземат пари от бюрото по труда. И казвате, че Нанков е невинен, Радев пък не знае, а социалния...... ????????? То няма толкова министри за тея далавери вина да поемат. А транспортния не знае за претупкани бусове пътуващи с такива работници даже между области? МАй не са за оставка, ако не знаят са малоумни и трябва да им простим и изгоним, а ако са знаели и траели само оставка ли? Кажете бе герберасти?

Зеленият чорап вече започна да руши държавата! Този,на когото Господ е пропуснал да раздаде акъл ,защото е бил на учение по това време, вече достатъчно глупости и червени поръчки изпълни! Стига !!! Време е да го махаме!

Системата за обществени поръчки е опорочена не само в строителният бранш. От Камарата на строителите да не се правят на ощипани моми. Те много добре знаят, че огромната част от обществените поръчки се печелят от фирми близки до ГЕРБ. И това не е само в сферата на строителството. А строителите в момента излизат на барикадата, за да бранят честта на пагона. Тоест интереса си. Защото няма как да не защитаваш политическа сила, която много отдавна ти осигурява работа и разбира си добри печалби. Забравихте ли бизнесмена от Велико Търново, който беше приближен до ГЕРБ и беше застрелян посред бял ден в София. Проверката показа, че през последните повече от 5 години той печели всички значими обществени поръчки във Велико Търново. Та за какво говорим? Президентът ли е крив, или системата е толкова корумпирана, та чак смърди!

По-добре камарата на строителите да се извини за лошото строителство и състояние на пътищата.

Печели мутрафона и започва да тика черната работа на подизпълнители. Става мазано. Едни роми с едни издънени бусове от съседна област копат на ръка канал - било по-евтино от багер. Шефа имал инструкция отгоре да намери най-евтината раб ръка - безработни роми, дето получават помощи бачкат на черно с едни таралясници с огромни дупки по ламарините ходят нелегално до съседна област - най-евтиното. Тоя дето ги е наел гледа отстрани, ако стане сакатлък не знам как се оправят? На късмет. Ромите бачкаха - колкото да е чудно, плаща се сутринта за предния ден надника примерно - ако някой дойде пиян или махмурлия просто е аут. Между другото в цялата гадория се убедих, че труда може да възпитава даже в Боколандия с мутренска власт начело. Ама възложителя да се крие в храстите и да плюе в пазва да не става сакатлък..... няма договор, няма нищо. Устна уговорка - за изпълнение на европейски проект. Президента даже не знае колко е прав. А може и да знае - от службите, ама тогава Борисов и сие знаят още по-добре а траят. Нелегална работа по европроект. Долна крадлива власт Гнус ме е от тея строителни шефове дето реват.

Най вероятно шефа на камарата е поставен от баце щото грешните фирми у тая камара не отцеляха

КамОрата иска извинение, а хората очакват наказания за лошите строежи , независимост дали са пътища или саниране, канализации ит.н.

Я камарата на строителите да ми посочи ЕДИН нормален търг (без договорки, подавания под масата, шуробаджанащина и т.н.

Пачавра леке не хваща

До собственика на теюрейс децата да ти умрат боклук