Какво разказват за "квартала на българите" в Оснабрюк

На самите хора трябва да помогнем, а на гешефтарите да отрежем бизнеса - такава е общата нагласа

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Все пак е голямо постижение от боклуци по улиците,лехи с цветя!Ашкосун ,е нека ги интегрират туркоговорящите,че и неграмотни възрастни!Поне децата да бъдат немскоговорящи,за български няма да се случи на този етап!Но ако действително немските власти ударят посредниците ,ще е голям успех!Остава и тук да ударят главатарите ,тарторите на циганските кланове които ги държат в изолация ,необразованост,учат на обирджийство и ранни сватби!

Дойче веле е джендър ски кенеф, Оруелският новоговор и сиененски лъжи

Общоевропейски директива за доброволна вазектомия срещу социални помощи. Няма малолетни майки, няма неграмотност, бедност, деца които няма кой да погледне.

Нека отидат още.Да заминат всички. НЕКА !! ЩЕ !!!!!!!!

Малко е. Още реклама трябва да се пуска колко е хубаво там и повече да заминават.

В тази статия се пише за българи и българско, а главните герои са цигани и турци. Само паспорта им е български, език, обичаи, хигиена самосъзнание, нищо общо с българско. За мен това са аутсайдери изхвърлени от социалния живот в България, които търсят своята реализация на друго място.

Българите с турско самосъзнание са трудолюбиви хора и тях могат да приобщят, ама когато успеят и циганите да накарат да работят, тогава ще ги призная. Ние тук не успяхме и не защото ние не искаме, а защото те не искат. Та успех на германците в тая трудна задача.

Много интересно,проблема е с бьлгари-говорящи цигански и турски.....и сме сигурни че корените,живота и бъдещето им е свързано с България,и нейното благо....ХА ХА ХА.

А на слънчака какво правят немците /и то истинските/ по алеите в храстите и около тях? Сигурно се държат прилично и сигурно не пият като казаци и сутрин след тях мият с препарати.... Само, че после същите тия велета пишат, че тук било слободия и горките им младежи тук пропадали..., нали пак ние виновни... и айде разминахме с еврото и инвестицията на фолксвагена.

Пуснах сълза. DW е новия вестник Правда. Жалко, че нямат хартиено издание. Щеше да бъде в полза на "хората".

Какво е "гешефтарите" ?

Тъкмо съ прозълзих и опааа, пак греда - статията писана от и за дойче зеле - демек фейк!

Да не правиш разлика между етнически българи и етнически цигани, значи да си глупак.

Какви тъпаци! Чувствали се малко изнервени...но искали от цялото си сърце... Тези ще ги погуби вината за направеното от мустакатия. А той дори не беше германец. Както и сталин не беше руснак. Баш си ги мразят, българите.....или май май хич не са българи, а много добре ги знаят какви са! Аз лично им благодаря на германците! Да си ги интегрират, да си ги асимилират, да са им наздраве нашите мангусти!

Преди много години, преди още арапи и негри да освинят Париж, бях там на гости. Купих си карта за цялата 1-ва зона (в Париж градския транспорт е разделен на 5 концентрични зони) и се скитах нагоре-надолу, излизайки от време навреме от метрото да разгледам къде съм попаднал. При едно от излизанията се оказа, че съм стигнал до турския квартал - и там с изненада видях, че (говорим за преди много години) най-скапаната сграда беше от ранга на сегашното "луксозно" строителство в София.

В Оснабрюк имат ли свободни лебеди в езерце? Ако нямат- това е добре, защото няма и да имат!

Отлично, втора стъпка е да си върнат българските паспорти и да си останат в Германия.

Затова, че Бай Тошо ги наплоди с безплатна, осигурена храна, жилища и медицинско облужване, защо германците трябва да приемат отговорността?

"как толкова години не написахте една статия как е възникнал най-старият университет в Европа - Болонският - на основата на юридическата школа на Булгаро, която се намирала на улица "Корте деи Булгари" и какво са мислели италианците за онзи български квартал?"

Защото онова е било български квартал, а това е циганско гето.

"Тази година се очакват още по-ниски разходи - не повече от 2,6 милиона евро" от текста по горе

Какъв прекрасен пример за повсеместна интеграция на тези бедни и низвергнати българи в това китно и уютно градче с галещото слуха име - Оснабрюк!!! Очиците ми се навлажниха от мизлозливост , сърчицето ми затуптя радостно, когато прочетох как преди една година българите там са изхвърляли боклуци по улицата, развъждали са си тлъсто-шкембелийски плъхчета, а днес на това място цъфтят цветя, показващи своите съцветия сякаш от висящите градини на Семирамида, а плъхове почти няма, защото повечето са полегнали по гръб, изкормени върху нагорещените скари, димящи и ухаещи ден и нощ! Блазя на тамошния български колективизъм, задружие и добросъседство! Изобщо българският дух навсякъде е силен, мощен и натраплив!!!! Малко ми стана мъчно за германското семейство, до което всеки ден достигат благоухания от цвъртящата скара... КОй знае колко лиги, слюнки, храчки и харли са му изтекли в продължение на години. Сугурна съм обаче че тези честни и почтени българи от квартала често им чукат на портите, за да им дадат за хаир и берекет малко печено месце! Гордея се с моите братя и сестри българи, които разнасят българщината по всички краища на света и особено в Германия. Германците се прекланят доземи пред добротата, хигиената и трудолюбието на българската диаспора! Хубаво, че в тези тежки времена чуваме за тези просперирали българи в чужбина, чиято светла аура-ореол влива в нашите обезверени души и смачкани бели дробове струйка свеж въздух! Тези българи са повод за гордост, която ни топли в нашата клоака, т.н. европейски кенеф. ПОклон пред тези славни българи-юнаци!

цялата пасмина да се изнася там и да стават арийци!

лъжат по най-джендърски начин! Това не са българи а цигани!!!

Много си брутакен, да знайш!!! Аааа, ма не така: )))))))))

по подобен повод предложих нов термин "Ромбулци". Идеята ми беше, че е коректно, справедливо и с широки възможности за съответното тълкуване- Някой може да каже , че РО" са роми, но може да каже че са "романи" /Произлиза от Romania/ или румъни. Може да се каже, че BUL, са българи / Произлиза от Bulgaria/, но друг може да си го изтълкува като "bullshit"- демек глупост някаква, а трети може и да махне "BUL" и да отстави само "shIt". Третата сричка "ЦИ", не е от китайска династия, а се появява в България най-късно през началото на 13 век. Има сериозни основания да се смята, че е станало още 9–-ти век, от Индия, вероятно от Раджастан..... Във връзка с ъс тази затргваща ме публикация на "ДойчеВеле" се досетих, че съм прав, но не съм прецизен и имам ново предложение : "РОМБУЛТЮРКМЮЦИ". Сричката "ТЮ"произлиза от тюрки, но такива при нас няма. Има малко количество етнически турци и голямо "МЮ", които се припознават като турци, без значение дали са "РО", "БУЛ" или "ЦИ". Ние ги търпяхме 10-тина века. Сега потърпете Вие, още повече че си ги канехте възсторжено! Преввъзпитайте ги, асоциирайте ги както намерите за добре! Нека Бог да Ви пази и бъдете щастливи!

Българските роми никога не са се натягали , никога не са се старали да бъдат добри в училище, в работа, въобще никога не са били активни тук в Роднината си. Точно хора от този контингент, живеят и "просперират" по няй-безпардонен начин в една Германия, в която кой ли не би желал да живее?! Съвсем честно Ви казвам, драги читатели, бих искал да се разменя с нашенски ром в Германия. Нека той дойде в България, да управлява автобус, да оказва спешна помощ, да проектира кораби, сгради, ел инсталации, да строи многоетажни домове на богатите, да списва вестници. А аз да поживея малко на спокойствие, да се размножа, да се порадвам на красотите в тази страна. Нека този ром получава заплатата ми, двойната ми заплата, хахлал да му е!

Тези продължават да не схващат за какъв проблем иде реч.Наивници.

Схващат много добре, но не смеят да шукнат, защото там е като в БГ-то преди 89-та. Да кажеш, че БГ циганите са 90% престъпници е все едно на партийно събрание през комунизма да кажеш, че руснаците са пияници или че Тошо е див селянин от Правец.

въпреки това тогава имаше повече демокрация от сега точно сега циганите получиха най големи права и в обществото всички си мислят че са равни но не е така, може да са равни но само пред закона но по принцип

И, въобще, трябва да се спре това смесване на българи, цигани и български турци. Срам ме е да изляза в чужбина... Вярно, международното право, а и националното гледа месторождението и още 2-3 атрибута, но защо никой не пита нас, гражданите, какво мислим ? Разделение в обществото няма, има обособяващи се етнически малцинства, заради които теглим всички, че ги и храним, на това отгоре. И по въпроса за интеграцията - те не искат, просто не искат - и в Германия са така, и тук са така. Но пишете - българи били... Българи, ама друг път...

Става въпрос за мангусти, не за българи, бъдете ясни.

"Катарина Пьотер от Социалната служба в Оснабрюк обяснява, че повечето българи в града принадлежат към турскоговорящото малцинство в своята страна. Много е трудно да се установи кои са посредниците, които ги довеждат в града и им осигуряват въпросните съмнителни договори." Няма начин да са... турци, които от години вече живеят в Германия, нали:)))?!? Ама за малоумници, които само плачат вместо да хванат тоягите, хак да им е!!!

Градът на Ерих Мария Ремарк. Ебаха му мамата имигрантите.

Ся да попитам, колко от тези "българи" са наистина такива освен по паспорт?

Българи са, защото са родени в България. Родителите им са родени в България. Където официалният език е Български. Както и писмеността. Това, че не сте ги направили хора за 10 поколения си говори за вашия собствен манталитет. В Германия познавам българи (които ти би нарекъл "българи") които са по-честни, по-работливи, по-чисти и по-почтени от "истинските" българи. Хайде со здраве.

Ами ти, за какъв се броиш бре, амсалако:)))??? Ти, колко от тези... "българи" си направил... българи, защото, ако не си разбрал, точно за това става дума в статията, а именно, че и дойчовците вече вдигат ръце от тези... "българи", които де факто са си чисти... мангасари!!!

Никъде не са успяли да ги интегрират - никъде , а с тия сълзливи истории за "по-чисти и по-почтени от "истинските" българи" можеш да кандидатсваш в Дойче Веле

Дойче Веле! Тези хора (масленозелени) заслужават много повече! Стройте им нови луксозни жилищни сгради, ама нека да имат и лични асансьори, както сега строи в БГ.

Обемът на статията е огромен и не ми се чете... За това имат думата редакторите, ама - НЕ! От всяко дърво свирка не става....

Какво разказват за "квартала на българите" в Оснабрюк? Ами какво да разказват- кочина! Където отидем, създаваме, ли по- точно реализираме кочини, и свинарници.ха.ха.ха

И ти, където и да коментираш, само глупости пишеш. Явно си едно прасе и нищо повече.

Грух, грух, грух, квииииик, квииииик.ха.ха.ха

Поредния пасквил на дойче зеле.

постоянно се забравя че ние спасихме не само евреите но и циганите. циганите трябва да са ни много благодарни. ама не са. никой не казва ей спасихте ни. че германците сега трябва да си ги гледат циганите.

Да попитам къде са немските роми или всичко е ясно и кой да поиска извинение за тяхната съдба и как да ги обезщетят? Или нарочно говорят за “българи” за да не споменат роми и какво наистина немците дължат на този народ!!

Колко е хубаво и спокойно на тази улица. Колко трябва да си наивен и толерантен , че да пуснеш тези диваци от България там. Между другото не само циганите живеят като свине. Като изляза по улиците в България виждам и доста българи обичащи мизерията, бездомните кучета, да пият по 5 часа бира пред блока и да чоплят семки. И разбира се да коментират колко са прости американците и колко ни пречат руснаците и евреите!

Ти какво искаш. 80% дебили. Това включва е тия с постоянно работно място.

Това с българите си е мизерна пропаганда и опит за натиск и аргументи да ни отрежат я пари я Шенген я евро... тук подминаваме тези плювни, но един ден ще ги употребят срещу нас като еколозите или хелзинкските оплаквачи. Не бива така и трябва да се учим от поляците!!!

...за разлика от 1.5 млн мигранти, които са много добрички и послушни, само от време на време понаръгват някой немец, поизнасилват и убиват някоя германка, и обичат да карат камиончета през тълпата толерантни немчуги...

if you believe.... Ами как да ти вярвам като виждам, че тролиш глупости за пари. Циганите не са се интегрирали стотици години, сега ще се интегрират. Не е въпроса в научаването на езика и в намирането на работа даже. Дивашките примитивни порядки на този етнос не могат да бъдат изкоренени. Същото е и с арабухите, същото е и с нигерите, дааа, цигански адвокате.

Няколко извода от цялата сърцераздирателна дописка: - в "квартала на българите" няма нито един етнически българин, само цигани, роми и други мургавелковци. - мнозинството от новодошлите са там само и единствено, за да вземат помощи наготово, без да работят. - циганите са си цигани навсякъде по света - боклуци, мизерия, мързел, неграмотност, незачитане на реда, кражби. - германците са толкова смазани от пропагандната машина, че не смеят да кажат на глас, че нещо не им харесва, а се преструват на милосърдни към очевидни паразити. - толерантността към всякакви "малцинства" разрушава уредените държави на европейците. - нормалните хора, предадени и заблуждавани от политиците си, не могат по никакъв начин да спрат падението. - DW са долни манипулатори и подлеци!

Полицията се чеше по тумбака и имитира дейност. Спират колоездачи за неработеща светлина примерно. Погледнете в ютюб репортажа на Билд „Член на клан тероризира съседите си“ (Clan Mitglied terrorisiert Nachbar) да видите колко са безпомощни. Някаква отрепка с безброй „криминални регистрации“, член на арабски клан обижда съседите си, чупи из блока и ги заплашва, жена му и тя им посяга, вероятно с цел да прогонят хората и да изкупят жилищата на безценица - безработната му жена притежава четири недвижими имота. Показаха едната от къщите - социалните плащат наема на живущите там, а тя като наемодателка дори не плаща сметките за ток, вода и парно. Един там общински съветник питаха, вдига рамене „работим по случая“ вика - работели от две години се оказа... А живущите в блокчето с този урод няколко пъти стигат до съд и все нищо, полицията стои с ръчички забучени в гизо, а съдът не намира нищо нередно в поведението на въпросното семейство - и всичко отново се повтаря до безкрай. А наглият мазен адвокат на мутрата ги обвинява в омраза към чужденците - при положение, че сред самите пострадали обитатели също има чужденци. Там нещата са вече изтървани от контрол и полека лека ще стане като у нас.

еврогейски съюз, какво очакваш! нали са толерантни

Така е, напълно си прав, даже ще те допълня, че мнозинството от адвокатите в Германия печелят луди пари в момента, "давайки" акъл на новодошлата сган от арабели и друга измет, как най-лесно и сигурно могат... "да се класира" за социални помощи! Най-интересното обаче е, че никой от тях не ги съветва да се... образоват малко, научавайки немски и да се хващат на... работа, що ли:)))?!? Интересно е да се отбележи също, че и много представителки на нежния пол от немска страна... бързо пристават на новодошлите, явно... любовта наистина е сляпа, знам ли:)))?!?

как толкова години не написахте една статия как е възникнал най-старият университет в Европа - Болонският - на основата на юридическата школа на Булгаро, която се намирала на улица "Корте деи Булгари" и какво са мислели италианците за онзи български квартал?

На немците така им се полага. Правилото но бумеранг започнало да действа. Турци, араби и на капак - цигани (пардон - роми).Ако турци работят, то цигани и араби ще чакат социални помощи и ще изяждат изработено от други. Да плащат бъдещите им поколенията на немците за страшни нещастия, които са донесли на СССР и др. държави. В СССР загинали 27 млн. От тях 7 - млн. военни и офицери и 20 млн.мирни жители. 20 млн.! И тези 27 млн. не родили деца и значи демографията пострадала катастрофално за години напред. А разрушената и изпепелената европейска част на СССР? Германия предизвикала страшна катастрофа на Русия. И сега нека да плаща. Никакви ресурси няма да й стигнат за да изхрани тази дива орда, която след години ще смле бяло население на кайма и ще направи халифат. Това са прогнози на много сериозни учени в това число и немски.И не само за Германия, но и за Европа като цяло. Може би без Унгария и Полша.

"Хиляди хора от България година след година се заселват в Германия... става дума не толкова за добре образованите и квалифицирани българи... а за хора с по-ниско или никакво образование..." Жилото върви с меда! ... Браво на българките за ЛЕХИТЕ С ЦВЕТЯ! Да разтопят студените немски сърца :)

Уха ухаааа мн добре. Истинските БЪЛГАРИ са мн доволни. България ще благодари на меркелката да ни избави от тая сган.

Ти как разбра, че си истински българин "бабе" ? На тази територия само който не е минал, не е хм...таковатал.

Някои си знаем родословията па и има днк тестове

Генетиката много взе да ви бърка в историческите лъжи, неприятно, нали?

По белгииско са се настанили цели села от Делиормана.Показаха по ТВ,че добре живеят и са доволни. Социалните помощи са добри, няма мутри да ги оглозгат,ако направят магазинче, децата учат чужди езици. Нека да им помагат,че тук щяха да погинат от сиромашия.

Работят, или се издържат от помощи?

бмагодаря за информацията. кое село в белгия ?

Ще живеят добре до време. Като изтърбушат западните социални системи и ще започне големият взрив. Западнярите обаче са с промити мозъци и търпеливо ще дочакат този момент. Да ги правят каквото щат, важното е, че не са ни на главата.

точно ще си мислят че са изтърбушили системите, и децата им ще се окажат интеграирани, говорещи местния език без акцент и май май.. някой друг е изтърбушен откъм население:)

Ъхъ виждаме колко са интегрируеми из цяла Европа , че и отвид нея ...

почакай 5 години и тогава говори. не само ще се интегрират, ами български(или къфто там говорят) ще забравят децата 100% вервай ми.

Какво да чакам , те не са интегрирали за стотици години ти за 5 :))))

Дойче веле като чуя все едно чувам "ТАСС е упълномощена да заяви"

Тези заселници са от България, но не са българи. Това са роми и турци. Това може да е ромски, турски , шведски, квартал, но нене български. Правите ли разлика между етнос и гражданство.

Ще дам пример с град в чужбина с много българи, дошли за да работят. Разбира се, има и работливи турци-българско гражданство. Но почти няма роми.Това е Кавала и околоностите . там българите работят предимно в туризма, селското стопанство, а турците-в строителството. Няма проблеми местната общност с нашите хора там-защото работят. Уважава ни са -вклч и турците, защото гърците не искат да работят на строежи, но искат някой да им построи къща. Така, че сравнете нулевите проблеми сред нашата общност в кавала, и проблемите в този германски гред.

ти пък.. кво сравнение е кавала ? на 30 км от българия, старите баби знаят български

Циганите (това е по-правилният академичен термин) са дошли в Европа преди около 1000 години. Сега, основно в Европа и вСАЩ има между 5 и 10 милиона от тях. Няма реална интеграция. Никъде. Защото за интеграцията са необходими две страни - няма как да интегрираш някой, който не желае това. Помислете малко - 10 милиона от около 1 милиард човека. И все има проблеми с тях, и все някой с нещо им е длъжен, само те са невинни, неразбрани, ощетени... Останалото е пропаганда на Дойче Веле. Немците са възпитани да се чувстват гузни по отношение на циганите заради унищожаването им през ВСВ. И всячески се опитват да докажат, че те са европейци. Ми не, не са и няма и да бъдат.

немците май... една друга раса опитваша да унищожат? банкерска ? или се бъркам

и банкерска , и гейска

Не "една друга раса", а "и една друга раса". Защо няма немски цигани мислиш? Всичките им цигани са новопридошли - след ВСВ. Щото са унищожавани от Хитлер наред с евреи, славяни, непълноценни (психично болни, инвалиди и др.).