17-11-2017 20-11-2018

Коментари

като циганите , те празнуват и Великден и Байрам.Този празник е католически.

В моето детство, 50г. на миналия век, помня че по селата имаше есенен празник, когато се правеха фенери от тикви. За католическия празник „вси светии“ и „Хелуин“ никой не е споменавал.

В България Държавното Управление е от Тикви , Българите не обичат Управлението и за това този Празник на Тиквата не го признават ,за това и няма да има кворум в Парламента !

Тиква, ама управлява?- А вие, само ревете и от злоба, прякори му измисляте !!!-ГЕНИИ го изкарахте?- Една книга бил прочел само а вие, власта през крив макарон, гледате!

Не ми пука за този тъп краварски “празник”. След като въведохме гей парадите и Хелоуин, време е и за други североатлантически ценности. Трябва бащите да започнат да обръщат повече внимание на дъщерите си в леглото докато майката-свиня се е напила с бира и хърка оповръщана на пода.

Не можем да не празнуваме Деня на Тиквата!!! Дори и никой да не го празнува - ние трябва да го празнуваме, защото имаме най-голямата Тиква начело на държавата ни!!!

Празник на тиквите в българското управлление. 240 души народни избраници да почерпят избирателите си.

Преди малко ме посетиха деца с маски и за да не ми напакостят им дадох разни лакомства! Нека да празнуват Хелоуин , няма лошо, някой 50 години яко ни пакостиха и ги черпехме та сега да се циганеем за някакви си бонбони и дребни сладки!

не е въпросът за бонбоните, но някой вече 30г. яко ни пакости, а вие им празнувате празниците.

Ако един ден завладеем половината свят и те ще празнуват кукерски прасзник. Иначе няма. Какво сложно има. С Хелоуин се слагаме и нагаждаме на американците.

Уау , вече сме модерни и честваме празника на сатаната заедно с фашистка Америка и Западаща Европа! Уау, тъмните сили излязоха из под земята и се вселиха в болните мозъци на англосаксонците! Уау, вече не сме християни, а сатанисти и почитаме смъртта вместо живота!? Мрака вместо светлината !? Злото вместо доброто!? После се чудите защо в Америка и Западаща Европа "хората" са с толкова болни мозъци и са причинили толкова злини в миналото и сега!?

кой ти каза, че е празник на сатаната? господ ли?

Т-14 , ти нали празнува 9ти септември ? Аз не ! Не го признавам за празник а го смятам за най-черният ден в нашата история но пък ти го празнуваш .

Комунист говори за религия..... Баси пародията..

Празник е до колкото видях по улиците тук в нашия град , при това много забавен!

След овчия възторг от гей парадите на обратните сега ни се налага и чужд на българските традиции маскарад. Обществените медии имат най- голяма "заслуга" за това. Де да бяха толкова активни и в защита на българщината и против циганизацията на страната.

Как какво- чуждопоклонничество . Насаждано упорито от всички "непродажни" медии.

истинския празник на ВСИ свети се чества яко в испаноговярщите, а не англоговорящите страни и траят 2 дни фиестите., Англия е най англоговоряща, но оскъдно малцинство празнува ограничено и то само тази вечер. хелоуин е поредната американска кражба..

на съд в Хага... смешник

Абе какво им пречи на "православните" орки на путлер хелоуин? Тези идиоти до преди 20 години не стъпваха в църква. Никой няма против да се обличат в миризливи кукерски кожи, да си бият жените и да се наливат с ракия. Живеем в свободна държава, ама тези мекерета искат да налагат насила гнусното си ежедневие.

твоите деца друсат ли се с бело, както могат? а каиш?

не праскай долнопробни минуси дирски троле-цензур неграмотен, а кажи! отговори: твоите деца праскат ли се с бело, както могат. ей така за забавление? както вие триете наши мнения.

Тебе те знам отдавна комплексар, дето си цвъкаш сам плюсовете

А си и психопат

Нямам право да пиша коментари защото ми е блокирано ипето затова само искам да попитам .Ако се маскирам като В Симеонов дали ще ме обвинят в расизъм???

не си разбрал! ип-то ти е баннато в китай. тук китайската компартия не е на власт, нито пък уахабитска арабия е... :-)))

разговаряйте с хората и ще разберете, че хелоуин иде от американците, въпреки, че тяхната история е по-плитка от лъжите, които разпространяват. но има кой да им се хваща. еврейска им работа.

абе големи сте балами..шарани хванати с бастуни....нищо не иде от американците..самата америка са я направили Неамериканци!

и как достигнахте до тази безценна мисла? пак чрез моите подсказвания. дженди! вие за това ме ненавиждате и банвате по ип адрес!

Абе като се сетя как ходехме на манифестация години наред като бях чавдар и пионер с лозунги да поздравяваме едни свини комунистически на трибуната, та сега същите комуноиди и русофили дрискат във форума. Нищо не зависи от вас смотльовци, само лаете като кучета на месечина. Нека празнуват децата и да се радват, просто се маскират и ядат сладки.

щом още си го спомняш, значи милееш за тези години. личи си---

от този празник има два варианта. детето ти да стане рекетьор или просяк. Купувай му редовно сладки нека си яде колкото си ще. Що трябва да ходи от врата на врата с тъпото "лакомство или пакост" , безпризорно ли е, а? Дори в Англия мнозинството не празнува тази дивотия като празник. В България са правили фенери от тикви още като келтите не са имали изобщо държава!

Аз лично през комунизма съм правил изрязана тиква вътре със свещ и съм я оставял на оградата, какво лошо има? Лошото беше че не се празнуваше Коледа. Сега и на морал учите. Нека се веселят децата както могат.

хелоуин?! това е джендър необолшевишка власт, плюс атомна електрификация, цензура и властта на брюксел..

пълен идиот ша знайш

няма да оспорвам както аргументите ти към моето мнение, така и правата ти на цензура в името на ек и сорос!

Митрополит Йоан най точно го е казал.Българите,като най древен народ не са почитали никакъв хелуин,нито пък тракийците .Орфей е бил тракиец.Българите са имали друг обичай ,тиквените семки са ги засаждали около плета ,там да висят и после като узреят ги откъсват и пекат.Бог като иска да създаде тиква употребява 6 месеца.Като иска да създаде дъб употребява 100 години.Това става и с хората ,които в кратко време искат примерно да постигнат много ,примерно да забогатеят.Такива хора ги оприличават на тикви.

Ми като гледам тази вечер по центъра младите са все с най различни костюми на вампири , призраци , скелети и дори видях и баба Яга !

Цецка Цачева??!

В нашия град всички го празнуват и най много децата ! Това е хубав празник!

В кой щат е този ваш град?

В навечерието преди деня на вси светии и ден на свети тиквоний.

" Вече никой не е безразличен към Лампата на Джак"... Аз съм. Боли ме гегата за лампата на Джак. Побъркани откаченяци. Малоумна, пияна, дрогирана, татуирана, зализана измет....

Пусни си чалгата и си налей евтино метилово менте, може да ти олекне.

ама на тези, които той е описал те с а по чалгата и ти си от тях. Затова и не можеш да предложиш музика, щото знаеш само чалга, но тя е далеееч от музика.

Смешко , смешен си , определено :-) Има една песен на "Гумените глави" , "Може да си грозен , но за сметка на това си тъп!" , та да не са те мернали случайно когато са я писали ?

Като чета коментарите тук, явно Хелоуин наистина яко е подгонил злите духове и те пищят :)))

На майка ти Футката е погонил хелоуин, зализано жендърче с меки ръчички и розово задниче.

Лекувай се, психопат!

Късно е да се лекува. Пораженията са необратими.

Който празнува хелоуин е ПЕДАЛ и трябва да умре в лайна!

Какво си се разбълбукал?

Значи кукери може, а тикви не може - я, да си ... извадите тиквите от зднците и да си ги сложите раменете.

и кукери, и тикви, даже и чукундури може. Въпросът е кой празник има традиции и корени по нашите земи, а не е дошъл от майната си. Що не се празнува с такъв хъс и деня на народните будители - хем е много по-български, хем е много по-смислен.

Щото е скучен и тъп. Ето защо.

Не мога да си представя, че нормален човек би харесал празник с отрязани глави, кървави пръсти, черепи и кости. Като си учите децата на тия простотии, не се чудете, че после стават убийци. За тях всичко е шега и така си остава до живот.

По нормално беше да имаме мумия на изложение в центъра на столицата.

Празникът не е келтски, а 100% български. Доказва го факта, че сме "избрали" цар Тиква да ни управлява. Няма друга нация в света, която да е направила такава жертва в името на този празник, нали?

А Бойко днес ще празнува ли?

Спорес мен руската пропаганда е примината за омразата и злобата срещу свети валентин и хелоуин. Ако не бяха американски а унгарски нямаше да им обръщате такова внимание. . Замислете се защо тогава не мразите 8 декември. И той не е традиционен български празник. Просто за него руската пропаганда не ви е казала да го мразите все още

Абсолютно прав!

Смешници, 8 декември е само и единствено български празник. На този ден православните честваме Св. Климент Охридски, преминал в празник на Алма Матер, преминал в празник на студентите. П.С. Най-ме кефи като се подкрепяте неграмотните тролове. Честно!

Я той келтски не американски... Язък че комунетата го плюват толкова

Май българите от едно десетилети имат най-голямото право тиквения празник да е български. Имам предвид тиквоний министерский банкянский.

Келтите добре са си правили празниците, ама българщината къде се шмуга там?!?! Типично за бай Ганьо!

хелуин дори не празник . Нищо от символите му не говори за келтски празник. Тиквата картофеното пюре итн....... Всички неща са от американският континет и нямат нищо общо с келтите . Също и маскарада. Хелуин е консуматорсик глобалистка концепция за харчене на пари... Между другото такава е и Колед а. Нито дядо Коледа е имало нито нищо.....Съвремният символ на дядо Коледа е измислица на Кока Кола. За малумието св Валентин да не говорим И корпорациите се целят в най-лесно попиващите -ДЕЦАТА . Затова и тях ги облъчват основано . И с филми итн....

А дед Мороз и Снегурочка кой ги измисли, другарю? На Хелоуин не съм видял някой в България да развява американски знамена, обаче на 9-ти май и на 9-ти септември вие развявате съветски и руски знамена в БЪЛГАРИЯ, нали? Гиди червени кретени.

Сравняваш Хелоуин с освобждените она Европа от нацистите?!

Вече никой не е безразличен..... Този,който е писал статията е пълен малоумник и гъзомийник!

Хелоуийн! Днес България има национален празник! Бегом марш всички в Банкя да се веселите намаскарадени.

Интересно ми е, че някои родители от коментиращите, защитават този "празник" с оправдание, че така децата били щастливи?! Ами оставете ги нонстоп на видеоиграта с бонбони и шоколади и така постоянно ще са щастливи!? Ще го направите ли?! Дайте им по 1 истинско оръжие за да са още по-щастливи и си щракайте с пръсти!!?? Ще го направите ли??!! А защо не се пробвате да им обясните, че принадлежат на държава с богата история и традиций и не се опитате да ги празнувате с тях?!! Ама кукерите не ги дават по холивудските филми и децата няма да ги харесат. Ами ако това е причината да не ги учите на българското, не му мислете не сте за България!!!

Ти не си Българин а русофил - тоест най долната измет която може да съществува. Живей си мизерния животец и недей да казаваш на другите какво да правят...въшльо такъв

Детето ми много добре знае, че принадлежи на народ с богати традиции. И аз поради тази причина трябва да му забраня да ходи на маскен бал??? Както е казал народа "Нерде Ямбол, нерде Стамбул"! Аман от пишман патриотари. Да обичаш страната си не означава да мразиш другите и да отричаш всичко, което не е съществувало преди 200 години.

Тчоно така. Това е маскарад за децата. Наблюдавам,че после като пораснат не го празнват. От тази простотия глобален празник няма да стане.

А не ти ли е интерестно, че си израснал не само с българските народни приказки, а и с тия за "червената шапчица", "пепеляшка", "карлсон, който живее на покрива", "пипи дългото чорапче" (по нататък списъка можеш и сам да си го попълниш) - все "пагубно западно влияние". Дай да лишим децата и от тях.

И какво общо имат приказките с разни зомбита, окървавени трупове без крайници и глави и т.н.?

Примерно Карлсон има перка в задника.

Никой не ви налага да празнувате или не. Това е като да се спори да има ли лейдис парти този петък в някой клуб?!? Такъв дебат се води, когато някой се опита да те задължи да празнуваш или ти забрани. До тогава - ху кеърс?

При кои от тее лейдис партита им отделят по мин 5 мин в новините всеки път като дойде датата?! Нека първо научим децата на родната култура, апък после те сами да си преценят как да се отнесат към чуждата!!!

Така е,който иска да си го празунва,но ни сцеиха от пропаганда на тази идиотия. Все пак някакво малцинство ще празнува и яде тиква,така,че не ни занимайвайте.

Нашите празници ги празнуват циганите, ние празнуваме западните... На 1 януари тези година с очите си видях кукерско шествие във Вършец, всички кукери бяха цигани, а българите стояхме и им се радвахме отстрани. Беше шумно, шарено, весело. Ние ще се включим обаче в чуждите празници, зер българин да се наричам... не е радост май за мене!

Егати и страдалците са се навъдили по - надолу. И какво му е кофти на Хелуина? Празник, на децата им е кеф, сипваш си един бърбън и ги чакаш да ти дзвъннат на вратата с цел да пичерпиш нещо сладко. Колко дребнав трябва да е човек та да хейтва празник? Бая. Празниците са за да се празнуват. Да се отърси човек от сивото ежедневие и колкото повече, толкова повече.

Празнувайте си ги в къщи колкото щете но не и в официални Български институции като училище

Е за такива дребни и жалки човечета като теб споменах по-горе.

Айде в родината на Хелуина да се кефиш там и да раздаваш бонбонки, като си толкова широко скроен.

Празнуваж си Юда и не слагай в едно с твоите деца и децата на другите! Но по речника,който използваш -навъдили,кофти,пичерпиш,хейтва, може да се разбере какъв отърсен човек си.

Вие двамцата що се не вземете? Гледам на един акъл сте, плитък, злобничък с лев уклон. Може да се пръкне бурна либоф сметам

Това не е наш празник.В Америка празнуват ли Баба Марта? Народът ни все повече не признава нашите празници,а се кефят като не ходят на работа,а повечето дори не знаят какъв празник се празнува,но щом няма тикви какъв празник е?

Хелоуин е празник на тиквите

На кухите, ялови тикви в политиката.

Дори Св. Валентин не е толкова отвратен, като тоя инфернален маскарад.

Хелоуин е официален празник в България! Толкова много тикви, едно от които е особено голяма имаме на власт тук, че просто няма как да не ни е национален празник!

Хелоуин е празник на търговците, медиите и идиотите. Утре е деня на народните будители и всеки Българин е редно да е горд с този празник и да го зачита. Нашите предтци са съхранили Българщината, а ние?

Хелуин е празник за децата. Не бил български, не било редно да се празнува. Всичко, което носи радост за децата е РЕДНО. Всеки, който изпитва удовлетворение да тормози малките да си СЕДИ ДОМА като не му харесва. Един от приоритетите на възрастните е да се стараят децата да са щастливи. едно време най-много мразехме някой чичка, който все ни се караше, че много викаме, много си играем, много му разваляме градината с топката...Сега същите тези чички реват, че нямало деца. Ами няма - нали ви пречат. Децата не са предназначени за да избивате комплекси върху тях.

Хелуин е НАТРАПЕН на децата ни празник................ Той не идва от родовата памет а е привнесен и рекламиран непрекъснато.... Затова и се целят в децата защото те нямат съпротивителни сили като възрастните и поемат всичко и след това когато Америкските филми им промиват мозъците ежедневно че трябва да им се купува за Хелуин те го сервират на родителите си. Да не говорим че няма нищо общо с философията на светлината а е празник на мрака и силите които той въплащава.

Е то българина има голяма родова памет след 75 години промиване на мозъците, какви сме били славяни, комунисти и братя на монголоидите от сибир!

Ами то и стрелба с истинско оръжие ще носи радост на децата! Ще им разрешите ли??!! А какво лошо има в кукерските танци?! А защо не разкрасявате децата като вампири тогава?? Притеснявате се да не се обидят западнячетата ли??!! Докато в България има безродници (антибългари), такива коментари ще се пишат!

По цял свят се празнуват тези празници - в Азия, Европа, Латинска Америка. Те са придобили вече глобално, космополитно значение. В Азия, например празнуват и Коледа и Св. Валентин. И нищо лошо няма в това, само ние се сърдим и обиждаме, видите ли противопоставяме ги на нашите празници. Няма нищо общо единия празник с другия. Защо да не празнуваме и Хелоуин и на другия ден Деня на будителите? Или като празнуваш Хелоуин да не би да се отричаш от българските традиции и трябва да те квалифицират като безродник? В Саудитска Арабия е забранено да се празнуват чужди празници - искате да приличаме на тях ли?

Миналата година млади родители организираха децата от блока да обикалят апартаментите и да си искат лакомства. Бяха сложили и бележка, доста коректно. Но докато стигнем да отворим, малките идиотчета започнаха да ритат вратата и да звънят на пожар! Когато отворихме, вече бяхме бесни, а в дъното на коридора се хилеше някаква мамичка, която дори не си направи труда да им направи забележка! Както винаги, у нас е простотия до шия! Затова гледайте да си възпитате децата, вместо да и угаждате за щяло и нещяло!

Как по-точно окървавени трупове и зомбита, отрязани крайници и глави правят децата радостни и щастливи?

Празник е, когато се празня в жена ти.

Какво е Хелоуин? Тази вечер могат всички жени да ходят без грим където си поискат,а останалото е Американска простотия!!

Бабо, едно време не празнувахме ли и Октомврийската революция на седми ноември? С паради и манифестации, та сега ревете - аман от привнесени чужди празници?

Това не е български празни.

То и трети март не е празник за цяла България ама го празнуваме.Освободени през 1878г. е София и Северна България. Ама останалите не ви казваме, че това не е празник на Благоевград и Петрич - нали. Или по твоята логика трябва да ти казваме.

фак ю

Тъпанар!

нека си празнува празника! За хората не е никакъв празник днес. Празникът е утре!

ЗА ТИКВА!