17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не се ли напочивахте, бе? Пет почивни дни и пак... Нормално ли е в държавата с най-ниски доходи в Европа да почиваме 116 дни в годината? Почти една трета от времето? Нали имаме да наваксваме, ала-бала...

Само робовладелците, депутатите и бандитите нямат почивен ден. По 365 дни работят и затова все имат парички.

Според мен и това безумие с понеделниците трябва да се махне.

щото някой се е разработил... Кафенце, лаф-моабет, малко фейсбук и тя обедната почивка дошла. След обяд малко коментарчета по сайтовете, да си чекнем мейла, да видим в тубата малко весели клипчета и то станало четири и половина. Няма да киснем в трафика след пет часа, я да си бегаме. А и като излезем в болнични по три дена шест-седем пъти в годината(ентероинфекция с неустановен произход е класика) и ги слеем с уикенда и положението става търпимо. Не е идеално, ама бива.

Явно така работиш.

Имам и 20 дена платен отпуск, бе робовладелец! И става 20 дни отпуск, 20 дни болнични ( и това ако не се разболея наистина), 116 дена почивни - 156 почивни дни. Иначе ще си стоя на борсата, нали се сещаш.

И четвъртъците също. Да можем да изтрезнеем от срядата - малката събота!

Как ще почиваме през 2019 година? Надявам се повечето да останем живи...

Кой работи в България? Те българите работят в чужбина. Казаха го не веднъж: Българите които работят в чужбина СА ПОВЕЧЕ от тия които работят в България. Това явление само в България може да се види, в никоя друга европейска държава! А и защо да работят в България като заплата едва стига за минимума живот т.е. за оцеляване, не за нормален живот...Защо да работят в България и особено в провинцията където работодателите са мошеници и масово осигуряват на минимална работна заплата! Може да дават повече пари чисти (нето) примерно 700-800 лв но винаги осигуряват на минималната заплата. И това седи безнаказано години наред вече...проверяващите органи спят вековен сън. Защо в България заплатите не се плащат по банков път както е в цяла Европа? Какво е това даване на пари на ръка? Ами то лесно може да се досети човек....защото дават на работниците си примерно 700-800 лв на ръка но ги осигуряват на минималната 510 лв. Т.е. ако бъдат принудени да плащат само по банков път, това означава че ще трябва да дават РЕАЛНИ заплати! Върху осигуровките. Тогава ще получават хората осигуровки на реални заплати, т.е. не осигуровки на минимална заплата (така и работниците няма да има минимална пенсия на старини) но те мошениците това не искат да го правят, затова и няма да има желаещи да им работят. И българите ще стават все по малко в България и особено в провинцията :( Не става така....така България загива и ще става все по зле у нас за живот.

С удоволствие.

България е в ТОП 5 на най-работещите държави в ЕС. По брой часове в седмицата. Преди нас са гърците. Западните държави са в дъното. Например в Холандия работят най-малко от всички в ЕС. Най- малко часове в месеца. Повече от половината население на Холандия работи на половин работен ден (4-5 часа) и не искат на пълен работен ден, защото парите (заплатите) им са добри и на половин работен ден. Part time. И не им се налага да работят на пълен. Кога ще стане и в България така? Примерно 1000-2000 лв на половин работен ден по 4 часа? Французите са предпоследни. Тъй че както виждаш най-богатите държави работят по малко, там са мързелите, а имат пари, а хората в бедните държави работят повече часове но нямат пари. Тъй че друга е сметката и не пишете глупости като не сте наясно.

най-сетне им се наля малко акъл в главите но трябва и понеделниците да се махнат че то не дай боже да се разболееш или те заболи зъб няма къде да отидеш и за още куп други неща така.....

ДА КОИТО НЕ РАБОТИ,Трябва да почива!!

Така барем с тия две леви ръце няма да правят бели...:)))

Ние работата само я мЕришем!

"само" 249 работа, а "цели " 117 почивка? недопустимо- да се разменат веднага.

които цитираш (Холандия, Франция и т.н.) вероятно знаеш от обща култура колко колонии са имали и какво са правили в тези колонии? И то до средата на 20 век... Първата Буржоазна революция не е във Франция, а именно в Холандия. Отделно Холандия е държавата с най-гъста магистрална мрежа в Европа - над 85 км. на 100 кв. км. А и са... протестанти, в по-голямата си част. А те живеят, за да работят, а не работят за да живеят - такава им е религията. Така, че сега младите може и да са на половинчасов работен ден, да работят дистанционно и т.н., ама на тях дядовците и бабите им са им го изработили. И си го пазят - не го дават без бой - стиснати са като кокоша трътка. Нищо не почва от днес. Няма как да се мерим с тях - те са пред нас с няколко обиколки.

почини си - че ти мине. Работата ако имаше свършване баба ти и дедо ти да беха я свършиле отдавна. Ако видиш, че някой работи - бегай оттам да не му пречиш. Ако видиш, че някой си почива веднага му помогни!

„Накарай мързеливия на работа, да те научи на акъл.“ Имаше един чуждестранен инвеститор, в Ихтиман или Костинброд, на който над една трета от персоналът му буквално средно е в болнични. Точно защото ги осигурява на реална работна заплата и му бяха намерили лесното. И се беше оплакал в една от телевизиите. А лекарят, който ги пише болничните вика на журналиста: "Ааа, не знам. Той като беше при мен и му пишех болничния беше болен. Това, че на другия ден сте го видели да се разхожда по мегдана - ами оздравял е по-бързо. Аз преценявам към момента!"... А тия болнични, нали се сещаш, че ги плащаме всички, защото са по-дълги от три дена.

Каква сте измет гнусна. Принизихте националните празници до почивни дни. Националния празник е почивен ден за да може човек да го празнува. А не ако случйано се падне събота или неделя да се дава още един почивен ден. Принизихте ги мръсници.

Не ви пука вече за 3-ти март, 24-ти май и т.н. Единствено ви дреме да издрапате за един ден почивка, че иначе ще трябва да пускате болнични.

Миналата година работните дни бяха 248,а тази са 249,както и следващата.Авторът не е броил правилно.

а мъдрец някой нявга казал както работиш, тъй и ще живееш

Родителите, според ваканциите на учениците, останалите - както и е кеф. А що се отнася до празничните дни, това е друга работа.

Парламентът защо не работи на 31 декември?

Как да няма пари?Заплатите при нас,а после за всяко теглене-такса,а на края на месеца удръжка,че сме ви "съхранявали" парите.Като има овце за дране,кай ще им прости

Поредната тъпотия ще се получи по коледа. Два дни почиваш,един работиш,три почиваш,един работиш,два почиваш, два работиш един почиваш. Само транспорта и отоплението не си оправдават

Умирай трудно

Авторът е преписал, без да преброи. За еднакъв брой казаха по медиите. Но и аз не съм броил.

Многото последователни почивни дни нарушават нормалния ритъм на живот във всяко отношение - това не го ли осъзнахте?! Много повече вреда нанасят, отколкото полза - и за работодатели и за служители. Който иска да почива си взима отпуск, когато пожелае. А не цялата държава да изпада в ступор и след това мазало.

Там също имат и повече отпуска отколкото в България. И когато празниците им се падат сряда или четвъртък си вземат ден-два отпуск и си правят мини ваканция. А и пари имат да идат някъде през това време.

Да не вземем хептен да починем.