Как ще паркираме с дигитален талон? Шефът на Центъра за градска мобилност пред Dir.bg

Надявам се до края на годината да има действащи приложения, заяви Христиан Петров

Обратно в новината

Коментари - Как ще паркираме с дигитален талон? Шефът на Центъра за градска мобилност пред Dir.bg | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

какъв дигитален талон при налично приложение което не работи с СМС-и като URBO. Каква ще е новото тогава?

Не въвеждай нищо сега гламчо! Не се знае дали ще си на работа след като новия кмет! Все въвеждате нещо за да лапате от договори цял живот.

Основна цел на създаването на "синя" и "зелена" зона, бе обяснението как със събраните средства ще се инвестира в нова инфраструктура за паркиране - подземни паркинги, такива на нива ... сега дори не се споменава това, а се търсят нови и нови начини да се облагодетелстват нови посреднически фирми и да се източват огромни пари през "публично-частни партньорства". Колко нови паркоместа осигуриха от общината с парите от паркиране? Какъв процент е това от събраната сума и по колко ни струва едно новооткрито паркомясто?

Абсолютно! Много точен коментар и въпроси! Уви, ще останат без отговор, защото журналячовците ни са едни манекени с микрофони, които неудобни въпроси не задават :(

Мини през ул.Черковна и ще видиш новите парко места но е традиция хейтърите да си храчат и не,че е достаъчно но всики само искат някой нещо да направи освен тях

Как ще паркираме с дигитален талон? А кога ще може да се паркира без да ни скубят ?

Най-накрая дочакахме и това да се направи. То не е неудобство само за чужденците, а и за българите, които живеят основно извън България. Аз личнот ходя да търся талони от магазините защото нямам българска сим карта. Дано приложението да работи и с международно издадени кредитни карти, а не както в общините, където може да се плаща само с кредитна карта издадена от българска банка.

А такса банките ще взимат ли като платя с дебитна карта?!? Всичко в тая държава отива на зле!

Защо все искате удобствата да са безплатни ? В съатията много добре е записано към кого ще е насочена услугата. Вие бихте ли работили на доброволни начала, ангария за чужденците без българска сим карта ? Аман от дребни душанки в тая държава!

не зная ти в коя държава живееш и върви на зле но ако тук не ти харесва чамадана,вакзала и...…..знаеш на къде

Премахване на платеното паркирне .Тове ще реши много въпроса на хората .

И ще върне много въпроси с автомобилите.

Не Мими, просто градския транспорт трябва да бъде развит и ти да не се качваш на колата си.

ами не.. по-скоро забрана за автомобили в централната част или сериозно повишение на сумата за час. И живеещите там ако нямат гараж, да паркират извън центъра. Всеки спира където му падне, няма тротоари, няма зелени площи, намя тесни улици..Като тръгна с един чук някой ден, всички наред ще го отнесат..

Случайно ли се случва нещото или не е случайно. Случи се случка....

През живота си не съм дал една стотинка на общината за платено паркиране и мисля, през следващите 100 години, да запазя този тренд. На хора, които остойностяват 300 грама боя за 500 лева аз пари няма да дам.

И следващите 100 години ще си останеш да си живееш в България, защото с това мислене и 1 ден няма да изкараш в развития свят където всичко се плаща

А така, сега ще може да се набират и данни за дебитни и кредитни карти, които да се източат в един момент! Плащам с карта само в магазините, при ePay и при китайците, другаде никъде не смятам да си давам картата, че да ми имат информацията!

П.П. бих си дал данните от картата, ако ме убедат, че информацията е "Криптирана" :) хахахххаха

Кой бунак ще си дате дебитната и кредитна карта доброволно на пробитите нап и общински служби??? Изглежда има и такива?

А къде отиват събраните пари и за какво се използват ? и къде са дългообещаваните многоетажни паркинги, които щяхте по построите с тях ? само за съдиране на пари мислите !!!!!

нема да се косиш , всичко отива по предназначение , за кой за барбекю ,на кой за асансьор

ако се надяваш,че ако ти направят надземен или подземен паркинг ще е безплатен много се лъжеш но за такива съоръжения особено в центъра трябват много пари а и място не виждам да има

Малее, плащане с кредитни и дебитни карти през приложение писано от 'наши фирми' - разбирай некадърници, котио обслужват нап , общината. !! И после като изтекат кредитните и дебитните карти - тъкмо няма да се искат остваки, Така де - нали са частни фирмите.. междувременно фалирали и изнесли парите - иди ги гони.. Яка схема.

Ще ги подгонят операторите на картови системи, а с тях много шега не бива.

Таксата си е такса за паркиране. СМС-и на 99% от плановете са в такова безплатно количество, че няма изразходване. Кво точно ще облекчите? Или става въпрос едни пари да се вземат за новата платформа?

И двете. Както пише, ще облекчат чужденците дето нямат сим карта на нашите оператори. А, между другото, ще гушнат и едни кинти за платформата.

Айде да познаем дали ЦГМ няма да плати милион на своя фирма за разработка на това грандиозно приложение

Ша ви е.а п..... Май.. да мааете гащи до Гърция моете а за паркинг пари нямате. Кеффф двойно да ви вдигнат паркинга Йесссс ганьоооовци ....

А да си чувал, че на последна съдебна инстанция зоните са незаконни? Дебил.

Браво, най-после една умна идея.

Махате платеното паркиране и няма да има икаквви проблеми Само взимат парите на хората и нищо не правят с тях аги дават на две частни фирми . Общината не печели нищо .

По-евтино ли ще е? Плащам по 10лв. на седмица за sms-и... :(

С sms-и си плащаш паркирането, маце.. И то е толкова, колкото и хартиеното талонче, което може да си купиш от жълтодрешковците, или будките.. За по-еФтино не са надай дори да си мечтаеш..

А можеше да питаш дали е свободна довечера! На Ивето много й дреме за паркирането.

Ако не знаеш плащат 2 лева за паркиране и 15 стотики за СМС-а, освен ако нямаш безплатни СМС-и в плана. Е, те тея 15 сотинки ще ти спестят. Ако вече не са ти безплатни в плана. А 2-та лева, ще си останат 2.

Таксата за плащане с карта е 1 лев, освен ако не плащаш по 15 лв месечна такса за обслужване на каръа, което да ти дава право на "безплатно" плащане с карта.

Да, стига сме пълнили гушите на моб. оператори.

Е ходи пеш.

Мобилните оператори поне се развиват с парите ни. А тези михлюзи от НАП, ГАП, ДАП и всякакви такива са бездънна черна яма - само лапане и нищо налице. Едни паразитни структури... Така че, не знам чии гуши да предпочета да пълня...

Тези от градска мобилност са си чисти рекетьори, едни охранени дебелаци само дебнат как да ти вземат парите и ако възразиш налитат на бой.

Това ми харесва.

Още данни ли да вкарваме в системата ви? Айде спрете се малко. ЕС ЕМ ЕС остава ли като като услуга,екстра си е и така...

Са незаконни, да дойда да ти откача главата искаш ли?

всезнайко да каже , защо плащат толкова малко данък печалба. Ако не е рентабилно да спират работа. Или като лук ойл работят на загуба ,в името на Ората.Затова сме бедни ,навсякъде Пунта Мари събират парсата.

Ти що мислиш че плащат някакъв данък изобщо

забраниха паркирането в централната градска част,само у нас се чудим как да доим селяните с каруците

Паркирам по местоживеене, близо до Попа. Колата ми е на 5 м от входа, до МА стигам за 5-6 мин. С тролей, 40-50 мин., при това е и по-евтино, с кола, отиване и връщане - 0.50, с тролей - 3.20 лв. Привърженик съм за връщане на софийското жителство, няма да има селяни с каруци.

ЖЖ, дето махна софийското и ББ, който отмени решението на съда за незаконност на синята зона, 2 дни след съдебното решение, като кмет.

Пише се в Европа, неграмотнико, бягай на село, да си караш каруцата. Станахте много "Столичани в повече".