Как се доставя месо, нахвърляно в камион (снимки)

Доставката е за транжорна на няколкостотин метра от Дирекцията по безопасност на храните в Пловдив

Обратно в новината

Коментари - Как се доставя месо, нахвърляно в камион (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма нужда от притеснения, така или иначе месото ще мине през огън. Далеч по-вредни и опасни са залитанията в забрани и контрол. В основната си част ограниченията са създадени с идеята да "заградят" бизнес територия за избрани едни играчи и да отстранят малките. В резултат на това имаме монополи, дивашки бизнес структури и депресирано население скупчено в 2-3- големи града. След комунизма за лечение на психиката на народа трябваше поне за 20 години да не се налагат никакви ограничения за каквото и да било.

Който се занимава с месо , много добре знае, че това е обичайна практика за доставка. В повечето случай, са закупени еденични бройки животни от различни частници и зклани в провинцията (със съдействието на "сляп" местен ветеринар) и доставено по градовете с по ниска цена. Лошото е че малцина спазват правилата ... транспортиране, разделители, хладилна техника, тръбен път, документи ... Всичко това остава незабелязано за клиентите. И по-добре :( Когато имате съмнения за качеството на месото, можете да изисквате документ от търговеца за съответната партида. Винаги трябва да имат такъв.

Транжорна на пъпа на Пловдив, между Прокуратурата, болница Торакс и денонощната аптека. КОЙ дава разрешенията?? Ало, ХЕИ-ТО???

Какво пречи транжорната на болницата, на прокуратурата, аптеката и пъпа на Пловдив ? ХЕИ ... има няма 15 год откакто вече тази структура носи друго име и има друга дейност. Нищо важното е да драскаме и да се правим на много умни. Заради такива като вас не може да се прави нормален бизнес и да расте стандарта на държавата.

Абе като колите прасетУ на селУ всичко е стерилно... кал и слама, опушено с вестници, ама от новите с яките мастила, и температурен режим се спазва... а бе всичко ни е наред в "къщи", но махна можем да намерим на всеки.

И кво институции дали работят?... ами работят на полза джобу... На пода били горките прасенца... а кво в костюми ли да ги облекат? В ЕС /Италия, Сицилия - Катания/ на 40+ градуса месенцето виси на едни куки на улична сергия на пазара. Кви стандарти, какво чудо.

в чужбина е наследствено занимание, и бъдещите бизнесмени строго и безкомпромисно биват възпитавани и подготвяни за това занимание. И това им личи, като установиш контакт с тях. У нас, поради рязката смяна на режима, не е така, и с бизнес се захвана една алчна, крайно примитивна и нагла прослойка, за която не само това което виждаме на снимките, а и ако месото беше паднало на калния път и веднага след това внесено при получателя му, е напълно нормално. Ще ни трябват поне три поколения, докато сегашните гурелясали и бубунясали примитиви в бизнеса бъдат заместени от цивилизовани индивид. Дотогава - така както на снимките ще е, и си мийте старателно месото.

Тихооо, от тия прасета ще правят суджуци за отговорни другаре

Ако изнежените потребители знаеха как се превозват (не опакования) хляб, сладкарските пасти и торти, как се приготвят салатите (руска, европейска и т.н.) изобщо нямаше да ги купуват! А какви съставки има в месото, маслото, хляба, кашкавала, сиренето, сладките изделия ... хич нямаше да купят нищо! Но за днешните потребители е важно рекламата на продукта и да изглежда добре на витрината! Като видят как се превозват и почват да снимат с телефоните ... Все още истински продукти (освен в малките населени места в България, основно домашно производство), има в Сърбия и Македония (която скоро ще я приемат в ЕС и големите вериги ще я налазят)

Ludiamaus

Маааа му стара! 45 години по такъв начин и в такива камиони се караше месото от държавните месокомбинати! Единствено дреболиите се караха в лонди, както крака, уши, опашки. Колбасите се караха в подобни камиони само дето в касети застлани с амбалажна хартия. Камиони с охлаждане се ползвапа за селища извън територията на държавният месокомбинат. И още нещо госпожици, месото се разфасоваше в самата месарниица -до там пристигаше като трупно (цяло), като деца сме се кефили на касапина как с брадвичката цепи гръбнака на две половини. така месото с кокал беше равномерно натоварено от костта (за супичките) Продължавам много се кефите на курортите в Турция -що не си дадете труда да видите как се зареждат ресторантите и закусвалните с месо..... що не кажете как е на пазара в Барселона, в Севиля, в Лисабон или там не ви остава време да се огледате

Значи, матрицата отпреди 45 год. трябва да заработи отново ?! Много от тук пишещите са пообиколили света, работили са в кухни и ресторанти на 5* хотели и убеден съм, че са видяли повече от тебе !! "Отперди" си очите за това КАК ТРЯБВА ДА БЪДЕ, а не как е било преди 45 г. !!

Ludiamaus

Ами, аз седя пред компютъра и си го смуча! Хайде скъпи отиди в която и да е кланица и не ми разправяй заа онези седем звезди! Само преди месец -два българка в многозвезден хотел, в известен курорт почина -дори лекарите на европейско нива не можаха да и помогнат -това след консумация в ресторанта на хотела със съзвездие. И пак ти казвам, не ми говори какво било в хотели и елитни ресторанти; кажи какво е на пазарите в страни стари членки на ЕС пак соменавам Барселона, Лисабон, Севиля, Ла Специя -на пазара във Венеция ходи ли !? Като вземете да се превъзнасяте; хайде кажи как е в Арабският изток където в колониалният магазин висят онези специалните шилета с дебелите опашки (обикновено отрязани) Хайде да споменеш как е и на онези екзотични острови в далечният изток, да кажеш как е на пазарите в Китай, в Индия, в Хон Конг щото там не съм ходил последните петнадесетина години. Как трябва да бъде ли!? Ами както не е и в ЕС, Северна Америка. Отиди в Лондон и питай българите заети с клането и транжирането на пилета, или в Белгия -страната на лудата крава! (щото и за там мога да споделя впечатления -както и за канибалският бифтек в редица заведения

До всеки камион - инспектор!

Balgarkite ne si miqt putkite, No za svirkiii- po sveta nqma kato tqh. Miyte gi tiq putki be...

Не знам за българките, но от партията на Местан разказват, че от личен опит знаят, че никой от ДПС не си мие чуркалото. Кеф и густо, а!?

Путанчо по-добре научи Български. Или двете работещи мозъчни клетки които имаш, не ти позволяват да дишаш и да пишеш правилно, по едно и също време. Мисля, че по-скоро си пълен борсук и неудачник.

Не го ли виждаш, че е турчеещ се циганин. В Европа е българин, по избори е турчин, като дойде време за социални - циганин.

Работя в сферата на хранителната промишленост и съм забелязвал стотици фалове на работници, които не спазват инструкциите по безопасност на храните !! Като, че ли никой не му пука какво ще купи в магазина или ще сложи на масата за ядене. Гледам начина на разтоварване на този камион и съм убеден, че това е практика при тия. Хубавото е, че има бдителни хора като този човек и кадрите, които е заснел !! Ако се вгледате по-внимателно ще видите, че в камиона има куки на тавана, но ги мързи гадовете, просто тези куки са само проформа !! Освен това циганетата нямат и необходимата униформа за работа и още много други забележки !!

Ludiamaus

1234, като се регистрираш се опитай и да мислиш, не само да пишеш....Вероятно месото както е заклано и одрано минава през стерилизация, щото ще го ядеш директно като грозде. В същност някой от вас, протестиращите виждал ли е поточната линия на кланици и птицекланици! Ами тогава пък никой няма да рачи да яде ни пилешко, ни месо! Иначе, главите ви не излизат от чаталите на "любимите" жени, че и на свинктера сте фенове. Не ме интересува, какво работиш -просто си мислиш как да, а не как се....

Ludiamaus

P.S. И драги, затова кухненските рецепти споменават и ТЕМПЕРАТУРАТА на приготвяне на храните! Оцета, солта, че и селитрата са едни защитници от бактерии. И всичко завииси на как е донесено месото, пилето, а от спазването на задължителните условия за съхранение и преработка.

Не напразно "никнейма" ти е Лудия Макс. Това, което си хапваш вземи си го наври в тоалетната, след това си го осоли обилно, сложи му оцет и селитра, за да "УТРЕПЕШ МИКРОБИТЕ" и си го яж, но мен не ми давай акъл как трябва да се ПРИГОТВЯТ храните - не говоря за съхранението на същите !! Не дай боже и ти да работиш в хранителната промишленост !! Това, което е пракика в малките предпиятия е пределно ясно на всичките, но ти си мноооого далече от истината !!

ами цялата ни работа е такава, кои ти бръсне униформа, виж полЮцията - двама с еднакви униформи има ли, кой с шапка, кой с ушанка, кой с каскет, с какви ли не цветове, желетки, или без, с тактически елеци, или без, и т.н. ами доктори и сестри - да не ходят по "устав". Ами ученичките - лолитки - пазвите отворени, връзките им до пъпа, и трътките им навън - да се видят гащите... Просто Ганьо не уважава реда в тази територия, и това е заразно - виж Мамалигите и турските каруцари като стъпят тука как карат - напук на всички правила, щото се знае че няма контрол....

И какво прокуратурата, да ви бърше задниците ли.Проблема е в педерастките ви глави.Реално прблем няма, но трябва да има, народеца да се кефи.

Безобразие! Глобете ги 5000 лева и надали ще правят пак.

Нали ще ги измият тези прасета, кво недоволствате?

циганетата са си мили ръцете след тоалетната, преди да започнат да пренасят?

Споко! Това са за манекени за Хелуин. После за Коледа ще докарат други, чисти и пречистени по стара българска традиция.

Споко бе, те в транжорната ги мият с шампаон и балсам :)

Наистина е много точен показател, но в случая не как работят институциите в България, а как се работи в една голяма част от фирмите в България, що се касае до спазване на елементарни норми и правила....

Абе нали го миеш преди да го опечеш. А и нали го печеш, не го ядеш сурово. А отделно, то си е бъкано с антибиотици, няма какво да го "полази"

А ако знаете картофите къде седят, преди да ги опържите?!! Направо в земята! Безобразие! Оставка!

Като стана въпрос за стара загора..елате застанете пред портала на хлебозавода някои да заснем е с какви с бусове се раскарва хляба..а з кланицата градус да не говорим...където 90%от персонала са цигани..а много добре знаем какво става като се съберат повече от 3 мангала на едно място..а там са около 1000..представети си само за каква комбинация на миризми става въпрос

Елате и вижте и в Стара Загора - защо си мислите че е по различно. Когато тръгнат на проверка всички са уведомени и или няма доставка "точно в този момент" или се наема специално за случая камион.Защо обикновените хора все виждат нередностите а контролните органи НЕ.Защото ние ги храним (контролните органи) и те (обектите ) ги хранят а ние да "лапаме мухите". Кучетата си лаят, керванът си върви а ние се тупаме по гърдите, че сме европейци!

Преди около 15 години имах магазин за баварски колбаси , където продавахме и др. месни продукти като пуш. пиле. По това време в София имаше само една фабрика , която ги произвеждаше и беше наблизо. Та всяка сутрин го играех снабдител и купувах стока от склада на завода, пуш. пилета бяха в метални касетки , един ром получаваше поръчките слагаше пилетата в мет. касетка и за да не ги носи ги влачеше по земята в халето където ние чакахме да ги вземем. Беше зима и по пода на халето имаше една постоянна смес от киша, кал и мръсотия. Един път пилетата се разсипаха по земята ( в калта) и той ромът започна да ги хвърля обратно в касетката. Купувачът го попита какво прави не вижда ли мръсотията. Отговорът беше - Па те ората в къщи ги мият бе ..... Те така

А снимащият да е забелязал и подал оплакване за тротоара, улицата? Видял ли е дори на снимките как изглеждат? Камари стари плочки, паветата изкопани, асвалта изронен, плочките криви, бордюрите и те. Каквато държавата такива и доставчиците на месо. Защо не се е оплакал за изброените неща? Те са от десетилетия преди този камион и е редно първо те да се оправят. Десетки години общината е прибирала такси, данъци, глоби и нищо не е направила. Няма и да направи, защото е безконтролна, а се хванали с тия дето съм сигурен, че едвам връзват двата края. В момента б БГ нещата са като потъващ Титаник. Всички виждаме нередности на всеки метър. Титаник като са знаели, че потъва можели ли са да направят нещо? По-богатите са избягали, както и тук на по-богатите децата са извън страната, купуват си имоти, заводи извън БГ и така.

Правилно човекът е пуснал снимката, но придружаващия го коментар е извън всякакъв смисъл - Дирекцията по безопасност на храните не са полиция, че до всеки един камион да сложат техен човек. Хем формираме гражданско общество, хем още живеем с идеята, че държавата е отговорна и за това дали пикаем под ъгъл.

sawo

Не са полиция, но това едва ли е единичен случай, а те едва ли не са виждали какво става под прозорците им. Храним един милион мързеливи чиновници - това е истината.

Когато месото е обработено на подгодяща температура (поне 200 градуса) за необходимото време е ок за консумация. А че тябва да спазват елементарни санитарни норми при съхранение и трнаспорт - трябва. Пък и малко естетика трябва да има. Немой да подвърляш кръвясали свински трупове по дюшемета на камиони и микробуси.

Джендъра муца единствено "месо в целофан". Минато през 10 барокамери, обработено с всевъзможни обезпараризители, минато с лазер срещу бактерии, вакумирано в "еко-опаковка", третирано лабораторно срещу бактерии, вируси, лишеи и амеби. Останалото е ебаси и простотията. И селянията също! А бабите и ддядвците им живеят по над 100 години понеже, като такурнеха прасето на двора, го михаваха с газовата горелка, обърше в ръкава кръвтяния нож и започне да го обработва. И не вземаха пробиотици - стомашната и чревната им флора идеално пасваше заобикалящата ги природа. И не боледуват през месец. понеже нямаха поведение на извънземни. Когато не се стерилизираха до степен такава, че да превърнеш природата в свой враг, малко неща те притесняват. Най-малкото дали месото ти не е с петстепенна защита срещу "външи враждебни фрактори".

Да приемем ли това на снимката за нормално? Баба ти и дядо ти нямаха да го докоснат подобно месо... Сигурен съм, че са били чисти хора...

Виждам перфектно чист камион! вътрешността му блести! Виждам работник в работен гащеризон. Как очакваш да се набави месото в тренажорната? С телепорт?!

Сефте, пък ако знаете какво ядете в ресторантите :)

Само едно ми е интересно. Не защитавам никой, защото знам е в БАБХ е 90% корупция, но какво като БАБХ е на няколко стотин метра от този случай. Да не би да трябва да има дежурни по улиците или да трябва да има задължително агент на агенциата при зареждането на всякакъв вид храна във всеки един магазин? Просто обвинението Ви е смешно.

Хората имат предвид, че тези са толкова нагли, че го правят под носа на БАБХ.

Въпросът е кой е разрешил този цех да се отвори на място, без достъп на транспорт. Очевидно са прескочени една камара закони.

Пловдив мръсни тротоари улици магазини хигиена никаква...

Хигиена нулева . Все едно съм бил с Албена Вулева

То да е само пловдив...

Да ви е сладко! Евро стандарт!

На някои не им дреме какво лапат.

Свинете, викат, "Какво толкова?", "Малко мръсотия не е убила никого..." Работата е там, че нормалните хора са изнежени от хигиена и не са като вас. Иначе, скъпи прасчовци, прави сте, че България няма място в ЕС. България, трябва да отиде там, където мръсотията е ок и където по-слиния е не само по-силен, а и по-прав. Така масовия българин ще рахатяса. А за тия няколко десетки хиляди родени по погрешка в България. Съжялвам. Грешното място в грешния момент. Все пак, винаги можете да отидете на нормално място. п.п. Прасочовци, това е по-добре и за вас. Няма да имате на кого да се смеете, но пък ще ви се махнат всякаквите там префърцунции и ще сте си само свои. Ще ви мириш познато и уютно. На пот, но непрани дрехи и цигарен дим. Какво повече му трябва на човек?

Забрави за аромата на кюмюр...

стига сте писали глупости. Какво като месото е в "нахвърляно"? Нищо му няма! По пазарите в доста страни виси на куки на сергията и не е проблем. Проблем са антибиотиците и т.н. простотии с които хранят животните в т.нар. "екологични" ферми, работещи според евро изискванията. Всички регулации само спъват дребния бизнес - защо вече няма малки стопани отглеждащи свине, а само огромни свинекомплекси. В Гърция например бензиностанциите са направо в къщите на хората, а тук има такива изисквания, че само голяма верига може да си го позволи (май е умишлено, а оправданието е, че е заради безопасността) и така се раждат високите цени при горивата. Тук се правим на по-големи светци от папата, а единственото, което правим е да се изгражда комфорт на олигархията. Затова сме на дъното, защото парите отиват в 5 човека (образно казано) затова!

Вчера купувах месо... не знам как е било транспортирано до магазина, но ако видя с очите , че така го доставят повече няма да стъпя там. Магазини бол...

Ако си мислиш, че в другите магазини не е така...., си голям наивник. Навсякъде е така, никакъв контрол. А и институциите в милата ни Родина не работят, на всички нива, просто държавата не работи.

Преди две години в град Тревизо , Италия , на маси на пазара имаше октоподи, скариди, нарязани меса и дори с кантари с грамове мереха това , което си купил ! Лично съм го видял !

Тиква и Пъпеш начело, какво очаквате?!?

Брей много се разглезихте бе. По времето на соца имаше банани само по Коледа. Зимата на Жан Виденов ручахте само дедовия. Сега пък претенции за норми. Аре спрете се.

Ами кАто не щеш норми оди у авганистану ручеи курецу талибану примат смотан...

Тези вегани са навсякъде! Че и фотоапарати си накупили!

Да дава Господ по-често таква гледка! Прясно месце, направо си плаче за скара. Че и хубаво червено вино търси. По ли ви харесват ледените буци в найлонки, които преди това една година са отлежавали в скреж на другия край на Европа. Разходете се малко из Азия и Арабския свят. Огледайте пазарите. Там не предлагат розово кубче на клечка с вкус на месо, хората ги е грижа за здравето им.

Абе тоя кво зел да се заяжда ся ?! У България сичко шест бе. Нъл много ви харесва и плюете по тия дето не изтърпяха и се спасиха по белите държави- тия дето вий не ги харесвате щото тъпи и незнам кви си били. Ами веселете си се У кочината и не мрънкате...

Ако само 30-40% от държавните Калинки си вършеха работата, такива изпълнения нямаше да има. Но държавните служители просто се занимават само с рекет. А и това е нищо, хората просто не знаят (и не искат да знаят) как им се приготвя храната и какви лай.а ядат.

Тез Ла..на ги ядат и проверяващите-просто успявам да осерем всичко до което се докосне-няма от къде да купят друго.

През соца как се носеще месото, бе? А? Май забравихте амбалажната хартия и старите кантари с топузите?

то тогава месото беше как да кажа...палаво! докато общаците го домъкнат, и вече е изчезнало в торбите на първата четвърт от опашката дето го чака

Ясно е, че ти не си живял в "соца"... Може би си се пръкнал в малко преди годините на "демокрация" и с видял само кризата...

А преди девети септември как се е носило? Ами през турско? Смешни сте с тези сравнения от позицията на днешните критерии и технически възможности! Смешни, жалки и доказвате колко повърхностно мислите. Вие не сте много виновни, тя такава е политиката на нашите нови "приятели".

Ако са прясно заклани не виждам никакъв проблем. По ми е смешен коментарът, че месото се пренасяло на ръце. На дронове ли да го пренасят?! В кой магазин е месото, за да си купя!

Сигурно си умираш от смях и с тия тъпаци дето си мият ръцете редовно или се къпят и в друг ден освен неделя. Има дени неща. Вика им се престилки и ракавици. Преди да ви е светнал погледа, казах, че се викат ракавици, пишат се ръкавици. :))

Ходил ли си на Запад да видиш как се борави с неопаковано месо на щанда пред теб. Отиди, виж и тогава коментирай. Б-я може да е в ЕС, но реално е в Ориента.

А ти май забрави как сте колили прасето при баба на село. С ръкавици ли го носехте до скарата и да не си му постилал балатум като го дупчиш. Ами с какво го завиваш като го опърлиш да кабардиса със стра черга или с високо-технологична материя. Ай сиктир върви и си яж замразените западни прасета с вкус на гума и и мирис мръсни крака.

А ти май не си посещавал "мийт стоковете" в Америка.

В България има всевъзможни дирекции , агенции и какви ли не други институции с 500000 чиновническа армия с изключително минимален коефициент на полезно действие.

И колко време е било нахвърляно или имахте предвид свършената форма на глагола - нахвърлЕно?

Ми то, месото винаги така се е превозвало - в камиони облицовани с неръждавейка. Не ги окачват на ченгел щото от люлянето камиона ще се обърне. Не разбрах, къде е "новината".

Що не докарат един брав у дома ... пък нека е от нахвърляните по пода.

Когато вляза в К......д на витрината за месо , винаги мирише на мърша. Това защо не се провери от комисията по.............(далаверите) = храните?!

изпери си чорапите, и ще спре да ти мирише на мърша!

Явно "той" ,ти не си миеш чорапите и за това не ти мирише на мърша , защото си свикнал с миризмата:). Я , ти ги измии и отиди!

тъпи, чорапите се перат, а краката се мият! пробвай, не е болезнено, а и за тебе ще е преживяване което ще споделяш с внучетата си като остарееш! ако не гангренясаш до тогава де!

Прав си "той" краката се мият, а чорапите се перат. А твоя мозък какъв е? За пране, миене или....

Промиване :) . Включва и миене и пране:)

Само О и В липсват:)

И задължителна центрофуга (за мозъка ти или за "СЪРЦЕТО ТИ) на МАКС!

всеки следващ опит ти е по жалък от предишния! спри се, и иди открадни други чорапи от простора на съседите, и си ги смени, ако можеш да отлепиш старите!

Ами но и във Ф......о мирише на мърша, като при клетката на лъвът ...

а тоя"гражданин" от пловдив с такси ли иска да ги карат? или с градския транспорт?? камион за месо, като камион за месо, с алпака ламарина на пода и страните! на същата ламарина и ги транжират където ги получат! или "гражданина" си мисли че ги поставят на матраци тет?? света се напълни със смешници!

Идиото, мълчи като си нямаш на идея, олигофрен. Камионите за месо вътре ги превозват окачени на куки, не хвърлени на пода където се разхождаш ти с кирливите ти цървули. Отделно се пренася принципно през система с куки която се изнася навън, за да ги окачаш директно от камиона. Ако нямаш такава и ще е на ръка, то от хора с правилно облекло, а не по анцуг търкалял се навсякъде. Каква Европа и ЕС искате вие приматите, 80те %, избирателите на ГЕРБ...

принципно викаш?? ми принципно що не се захванеш да доставяш месо, та да разберат хората как се прави?

Много филми гледаш.

Браво нали знаеш за простия народ и слабоаа държава...е маи че сме попаднали на точното място...

Идиоти такива, месарницата на кумът е точно така оборудвана и така се пренасят големите стоки. Всичко друго е в касетки. Такива мятания на ръце по анцуг само при идиоти като вас, че и се чудите какво не е редно .... Тери много правилно го каза - прост народ, слаба държава, идиоти гласуват, идиоти управляват.