17-11-2017 20-11-2018

Коментари

...PRAVA I ZADULJENIYA....BULHARA ZNAE 1+1= 3!....HIJATA E SOBSTVENOST NA VSICHKI BULGARI.....

Авторката, мога да ти намеря още изперкали вегани за матриал, ако си решила да възхваляваш подобни малоумни индивиди.

Ехе, от глупостта на един човек какви фантастични изводи направи авторът на статията. Това поведение си има име в психиатрията.

Чини ми се, че Кенарчето и Антошка не пресметнаха добре ефекта от гюрултията, която изходиха. Май се получи голям резил.

Уважаеми господин Кенаров, след като търсите справедливост, подлагайки на медиен линч хора, които с години се грижат в чайната на Черни връх да има храна и топло помещение за хиляди туристи, които изкачват връха, да Ви питам, притежанието и употребата на "леки наркотици" /цитирам Вашите собствени писания/, законна ли е?

Ако тази статия беше с нещо полезна, да я харесам, ама тя просто чеше егото на авторката и като резултат още няколко в коментарите /включително и моето, не го отричам/. За да съдиш някой, трябва да си му влизал в обувките, казват хората, а не в Егото. Мила другарко Антония, бъдете добър пример, а не добър хейтър, засега и недостатъчно успешен хейтър сте! Сори! Айл би бек! / малко антониев стил да перна/

Малий, гулема каша е в главата на туй моме. Че и с претенции на туй гулемо самочувствие.

Уважаема Антония, позволявам си да ти ти дам следния съвет, преди да пишеш е редно да помислиш какво послание искаш да отправиш към читателите. Ако целта ти е един мелодраматичен разказ пълен с неразбиране и неточности, относно събитието което искаш да отразиш, това е много различно от темата и е въпрос на съвсем друга дискусия. Само някои от примерите взети от новините в дир. бг. Кирил Радев - компютърен специалист и екстремен спортист, доказан като бегач на дълги разстояния при тежки условия…. Решава да посрещне Нова година на Черни връх с приятели, сред които полярни изследователи на северни елени…. Началникът на Планинската спасителна служба Емил Нешев коментира, че младежът е бил "гол" и неподготвен за ситуацията…. "… българина най-много го яд, когато някой принципно се различава от масата хора и блести с някакви качества или действия … " Антония, ако смяташ уважаема, че лекомислието, тъпоумието и авантюризма са блестящи качества с гордост мога да заявя, че не само на мен, но предполагам и на много други колеги в този форум, тези качества липсват. Сигурен съм, че както аз така и описаните по-горе не сме чели нито Библията нито Корана и ако този факт е показателен и критерий за теб, иди моля те, на черква и запали свещичка за "Бог да те пази."

За мен като вярващ християнин е отвратителна друга фраза от Фейсбук-разказа на Димитър Кенаров, един от лидерите на гей общността в България: "Какво тогава правеше отдясно на вратата тази икона на Богородица с младенеца на ръце?" Същата фраза е подхваната и от авторката на статията Антония Антонова, без да споменаваме за просташкия език на дописката, включващ дори подигравки с християнските традиции в България: "Те Библията не са чели, няма и да я прочетат." Но нека да си спомним какво е казал Бог на Мойсей за смъртните грехове: "Ако някой легне с мъжко, като с женско, и двамата са извършили гнусота; непременно да се умъртвят; кръвта им да бъде върху тях." БЪЛГАРСКА БИБЛИЯ, Левит гл. 20:13. Нека да уважаваме християнските традиции в България и ако Божиите Заповеди от Библията повеляват на християните, да стоим надалеч от гей-компании, това трябва да бъде уважавано! Нека в бъдеще гей-компаниите и да си празнуват в гей-клуба, а да не правят поръчкови скандали с вярващи българи християни!

и Господ не може да му помогне. да плеснат с ръце с авторката и да се прегърнат. чакаме за Св. Валентин поредната за-слонска сага.

Добре е написано (може и по-добре) само дето библията няма защо да се намесва тука. Кой я е чел и кой не я е чел няма нищо общо с това дали би помогнал. Християнството не е най-добрия пример за подражание, че доста хора са избили

Докато комунистите и чалгарите са ви виновни, никога няма да се оправите в България!

Написалата статията е чудовищно тъпа путка !!!

тъпа тъпа, тя си знае...

й изкарахме надницата днеска с толкова коментари :)

Антонио, ти ма скина от размисал бе моме, кво че каеш за следнио пример а? Начи да се качиш у самолето, да фръкнеш на две иляди метро нагоре, да земеш да рипнеш от него … и да почнеш да тражиш ръчката на парашуто да я дръпнеш, а па като не я намериш да викаш … абе тоя пилото на самолето що за човек е, пален ненормалник и дзвер бе, оти не е земал да окачи (да сложи) на гръбо ми поне един парашут, абе луд човек е тоя, да земат и веднага да го изгонат от работа….

Да се сравнява Боян Петров - опитен алпинист, изключително разумен и премерен в действията си и доказал с живота си, какво може и кой е, с някакъв клоун, решил да се прави интересен посред нощ на Нова година е голяма нелепица. Да се твърди, че критикуващите клоуна са хора, които седят на дивана и пият ракия е още по-голяма нелепица. Всъшност е точно обратното, постъпката му има най-много защитници от хора, които ходят за кифлинг в планината и не правят разлика между заслон, чайна, хижа, хотел, планинска спасителна служба, спешен медицински център и т.н. Авторката явно е също сходяща към тези. От всичкото, казано от клоуна и групата му стана ясно - 1. Той е изпълнил целта си, макар и с риск на собствения си живот. 2. Заслонът е бил отворен и той е влязъл в него. 3. Повече от 10 минути не се е облякъл, а е седял, като си е нарушил дишането и кондицията, в противовес с твърдението му колко опитен е в тези екстремни изживявания. 4. Неговите приятели са го подвели, че чайната ще бъде отворена, независимо, че държателите са им казали, че няма да бъде. 5. Неговите приятели са решили, че има признаци на хипотермия, които той отрича и както се оказва до идването на екипа на планинските спасители, вече се е бил възстановил. 6. След като е било сигнализирано от планинската служба, че има бедстващ човек, той веднага е бил пуснат в чайната на топло. 7. След като планинската служба го е закарала, приятелите му, заедно с други хора са продължили да си празнуват новата година в заслона (не в чайната) и никой не е имал проблем с това. 8. Цялата група от граждански активисти, справедливо или не, спретнаха сеч на съдържателите на чайната, като разпространиха (незаконно) запис с разговор с някаква жена, която е отворила вратата и ги е нохокала и която не е съдържателка на чайната. 9. Чайната вече няма стопанин. 10. Всякаква графомания се вихри на тема "как трябва да се спасяват идиотите в планината". Планината не и дреме дали някой планинар е опитен или неопитен, колко пъти я е качвал, каква подготовка има и дали се чувства безсмъртен, длъжен ли му е някой и т.н. За тези, които не вярват - да идат на втората тераса на Мальовица - и не само. Ако се върнем към Боян, мир на душата му, също. Колкото повече се толерира безотговорно поведение и девиационно в планината, толкова повече ще стават паметните плочи по камъните и пътеките. Просто е.

Много хора се чувстват засегнати или обидени. Явно човешкото в Българина е изчезнало

Изключително тъп материал. Съпоставяне на несъпоставими хора и случки, в интерес на ексцентрици.

Грехота е да правите уравниловка с всичко постигнато от Боян Петров и тази случка на Витоша! Трябва да се засрамите! Тук се разбра, че истината е някъде по средата. После пищейки, че хората съдят съдите и вие и то сте си позволили уличния просташки жаргон, като описание от което съдя, че не сте безпристрастен автор, а напротив - опитвате се да внушите нещо свое и да наложите лично отношение.

Освен това алкохола не помагал при студ и имал залъгващ ефект. Всъщност разширявал кръвоносните съдове и от там ако си на топло се сгряваш по-бързо, но на студено изстиваш по-бързо. Затова премахнали на спасителните кучета да носят тубичка ром, а носели обикновенна вода.

Бе тия на снимката към сатията много облечени бе. Па и много бавно вървят в планината, не търчат нещо нагоре по склона. Ми зели че и по светло тръгнали на поход. Тия ми миришат на същите изроди дето не долюбват голия бегач, какво ги популяризирате ...

Още първият текст на госпожата приятелка на младежа с шортите беше силно художествено украсен. Жалко, че линчът беше извършен скоро, преди да се появи информация за човека с шортите. В планината се случва нещо доста неприятно, от години редовно ходя там, но това, което ми прави силно впечатление последната година е доста неприятно, едни мъже като нашия герой, с риск за своя живот и не само, правят непремерени и необмислени походи, събличат се голи на минусови температури, и по-суетни от жените си правят снимки, с които веднага регистрират своите "постижения". Преди години си мислех, че няма как в планината да ходят нечисти хора, но уви опитът ми показа друго. Не оправдавам и нехуманното отношение и на хижарите в същата нощ...Повече мисъл и по-малко показност!

само ти си знаеш.

тъпотия още ли не сте я махнали от първа страница???

злото в българската душевност е, че според авторката не приемаме различните. каквото и да означава това. по-скоро ще ми е мъчно за котката, станала жертва на моята немарливост (оная, дето се метнала от 9-я етаж от статията), отколкото за някой различен, който си го търси по нова година из чукарите. разпнете ме сега.

Бай болгар харесва БМВ ала не е инженер. Харесва мерцедес ала, в Германия са само траверси и бежанци. Харесва месце ала хапва соя. Харесва кръшни фолк моми с хубави тела, ала яде банички и мекици. Обича ракийца ала пийва етилов спирт. Не харесва тъмнозелени те, ала пуши колкото тях. Смята че е мъжкар ала се страхува да ходи на масаж при мъж за да не му стане нещо. :)) честита нова годин бай Болгар!

От поста ти разбрах следните неща : - работиш в бхк. - обичаш мъжките ласки и за това предпочиташ мъже масажисти, активни. - като личност си мюсюлманин, веган, непушач. Браво на теб!

г-жо Антонова, явно постигнахте целта си с това ваше творение - 1100 комента. Далече съм от мисълта, че не четете коментарите.НО статията Ви е изключително хаотична и посредствена в във всяко едно отношение - абе направо манджа с грозде и буламач едновременно.

Що реши, че е г-жа? Звучи по-скоро като завяхаща г-ца с много котки.

Така мислиш, щото не разбираш от "колумнистика"! А може да е и г-н ... с меки китки ... макар че последните са по-интелектуални.

на хижаря ми е дистатъчна...

на голия достатъчен ли ти е...

Независимо колко глупаво е постъпил този бегач, би трябвало всеки да окаже помощ на човек с риск за живота. Ако си човек...

Човеко каза че е бил в блестяща форма, ама за момент му свършила дрогата!

ЗАЩО НЕ СЕ ЗАПИТАМЕ ДАЛИ ТОВА НЕ Е ПОРЕДНАТА ПРОТЕСТЪРСКА ПРОВОКАЦИЯ, ЦЕЛЯЩА ДА БЪДАТ СМЕНЕНИ СЕГАШНИТЕ ХИЖАРИ (ДОБРИ ИЛИ ЛОШИ) С "НАШИ" ХОРА? Резултатът от всичко е този. А относно сравнението на идиота, тръгнал гол към Черни връх на Нова година с Боян Петров, нелепо е госпожо или госпожице колумнистка!

Палячо недоносен и изоставен е писал статийката сгушен в дупката си!

Сега голият планински бегач да взема заслона и да си посреща такива като него денонощно...

Ми то може и това да е целта на цялата кампания.

Точно казано!

Дали ако този човек беше почукал на вратата на автора щеше да получи покана за влизане, чай и всичко останало? Дори да беше облечен... Съмнявам се. Когато друг "трябва" да направи нещо е лесно.

Авторът е колумнист, той не е чайна!

Ми то тогава всички да взвмвм да си правим каквото искаме - пък да става каквото ще.... Все някой ще ни помогне, нали? Той тъй решил... Нещо не разбирам... И пак някой друг му е виновен...

Ама отворили са , все пак :) Ако ги нямаше и беше примерно заключено - тогава какво щеше да прави това момче? Все пак трябва да имаш план Б, не може така безотговорно

Е, сега вече няма да ги има и на база подобни хижи скоро едва ли ще има някой там.

Бегача по шорти не е с всичкия си... ама и хижарите са д'ебили... Та каквото почукало, такова не отворило вратата.

Кaквото почукало, такова НЕ отворило...

Ами да, виновен си е. Природата не е по-силна от човека. Та дори и Петър Стойчев като плува в екстремни узловия има екип, който да го наблюдава. За такива условия има и съответната екипировка. Пак че е стигнал жив до хижата.

и нашия човек си има екип, при това снимачен.

да живееш сред прости, бездушни, необразовани хора...Проф.Христов, Вашите изчисления се грешни...Истината е мнооооооого по-тъжна...А процентите далеч НАДХВЪРЛЯТ 90....

Сметнах калориите от празниците... Излиза, че следващото ми хранене трябва да е някъде към... април...

Да, трябваше да му се помогне, но и планинската спасителна служба трябваше да го глоби за безотговорното му поведение.

Човекът дори е нямал планинска застраховка и сега всички му плащаме поразиите.

Подкрепям!

Лицето Димитър Кенаров, участник във въпросната провокация е активен участник в някаква журналистическа секта, финансирана от Сорос. Нещо като "млади европейски журналисти", пътуващи насам-натам и устройващи правозащитни скандали. В уикипедия се е представил за "поет", приближен до в-к "Капитал", където също е списвал "правозащитни" небивалици. Участвал е в скандали с международен "отзвук". Арестуван в Беларус за банално непритежаване на документи, правил провокации и в Крим, където е отнесъл хубав бой от "зелени човечета". Виден протестър и еко деятел от най-радикалните кръгове на сектата "умни и красиви". Цялата история ухае на някакво активно мероприятие в стил "изкривихте дабата за ИК". Участник в провокацията е и "американска журналистка", също виден блогър и "правозащитник", наел се да декомунизира тъмни дупки като "нашата", добре платена и тя от един филантроп. Л*йнарска история. Антония, писала есето по-горе и тя от същата банда.

Попиканите ватенки заместиха думата фашист която са ползвали по цял ден със соросоид и нищо друго в празните им тикви не влиза но пък и няма вече за кога....тя зимата ще си ги прибира поетапно

Къде го чукаш, къде се пука.

Има логика!...Или са луди или се правят на такива, заради някаква изгода!

"Уморени от тежки софри и леки наркотици"..." така започва Фейсбук-разказа на Димитър Кенаров, един от лидерите на гей движението в България и организатор на провокацията на Черни връх. Името Димитър Кенаров казва всичко, няма да се учудя ако организира следващия гей парад на Черни Връх... лятно време... Няма нищо лошо май, ако чайната на Черни Връх се вземе под наем от гей активисти, нали? Поне ще бъдат нежни и ласкави към всички разголени мъже под върха... след 23:10 часа преди Нова Година... и ще осигуряват леки наркотици за нуждаещите се... пък БТС може да си промени името на БГС, нали?

Не е от хората само. При капитализма човек за човека е вълк, защото ползва ресурси, които могат да бъдат собственост само на един. И чак като запозчнеш да имаш полза от даден човек - чак тогава той става ценен за теб ... и то толкова ценен, колкото полза имаш.

Тъй, тъй, при социализма / комунизма е точно обратното, човека за човек е вълк!

Защо това е хипер коментирана тема? Защото засяга ужасяващата болна народна психика на неприемане на различния, вярата, че другия е виновен.

Да питам нещо автора на статията - ти нали СК различен от маса българи, тогава защо не помогнеш на Кирил като пуснел сигнал до прокуратурата, че с действията си той е опасен за здравето си. Има си процедура да го хоспитализират и подложат на психиатрична експертиза

Доста нетипично за ДИР.бг да остави една статия няколко дни на първа страница. Да не би да са пропуснали надписа “платено съобщение” ?

либеращината! Те са тръгнали да се самоубиват, а ние сме длъжни да им помагаме да оцелеят! Що за грешна логика е това. Ако човек сам не зени живота, който Господ му е дал, защо другите трябва да го обгрижват? Чак се разплаках от умиление като четох тия изначално погрешни позиции.

Да! Сам си е виновен! Да не е Господ, че да си мисли, че всичко зависи от него?! НОРМАЛНИТЕ хора не ходят голи в планината нито зиме, нито лете. Това да не ти е на Шкорпиловци плажа през юли, че ще се ма'аш по гащи.

Горе е било толкова тежко положението, че са се сетили първо да пуснат аудио-запис, което е спасило живота на идиота. Понамирисва ми на "обективен репортаж" тип господари на ефира. Да ли и на Черни връх няма някоя камера....

като са пристигнали приятелите му са решили да се погаврят с персонала и са скалъпили тази порнография. Иначе как да си обясня, че първо са извадили телефона, включили са го на запис и чак след това са почукали на вратата. Провокация!

То в България и без това не се спазват законите...защо си си мълчал досега съучастнико?

Опит за статия .... В този ред на мисли трябва да махнат хижаря, който не е пребил Делчо Делчев, след като е разбрал, че иска да ходи да се самоубива. С изхакани същества не може да се разбереш. Недай си боже да получат трибуна за изява, като "бедстващия" перко от онзи ден...

който сам не цени живота си. Самоубийците дори Господ ги е осъдеил и ги изпраща в Ада.