17-11-2017 20-11-2018

Коментари

нали църквата уж е отделна и независима институцията,срамота от страна на църквата и българският министър прецедател!а вие се дерете гърлото Мафия и оставка!

Българският президент си купва индулгеция за да остане на власт партията му,не,че и другите партии не мафиотски бизнес структури!

Ще даде и на мюфтията за ходжите. Боко Тиквата ще целува и задника на мюфтията за да се задържи на власт.

ГОСПОД Е БЪЛГАРИН под прикритие...

обичат Баце за неговата щедрост

Ало шефче, да им беше дал от твойте пари, не от мойте. Дарявам редовно на българста коледа, на червения кръст и на други ама дарявам от джоба си. На църквата не ща да дарявам. И не е нужно - нито са болни нито безпомощни. Да вземат малко да поработят, да изкарат някой лев, да продадат Линкълна, пък ако решат да отворят някое сиропиталище може и на тях да даря. С мойте пари няма да си чешеш религиозната краста.

Бойко се казва българския Бог.- и Патриарха знае!

Ало как ще давате пари на попове. ...от нашите данъци. Малко ли смъкват за кръщене,погребение, сватба?!?!и то без да плащат данъци на държавата. Нали държавата е отделно от религиите по закон. Вие нарушавате закона!!! Вместо тези пари да се дават на болни деца .....

Срамота е една толкова богата институция да цоца пари и от държавата :-(

Как така се дават 5 000 000 извън бюджета?????? И ни ли сме ТИКВИ та гласуваме за тиква?????

Миналата година Папата му се моли! Тази година Патриарха му се моли!Къде ли го чака Господ Бог, щото той е наред?

Неведоми са пътищата Господни.

ама те го молят бе хора.

ДА БЕШЕ ГО ПОМОЛИЛ ДА СЕ МАХНЕ ОТ БГ !

Как стана така комуне да целува ръце на попа позар

Та то и попа е бившо ченге, ако не помниш.

Всичко около Съд. палата е попско!Адвокатите там са под наем и плащат луди кинти........

Там всичко ще се бута и ще се строи суперцентър.Тва може да е апортна вноска за участие.

Щом патриарха му се моли, значи Той е божество!

срещу пет милиона може и светец да го изкарат !

да взема и аз да помоля премиера за някой лев , белким и мене ме огрее 5 мил нешта, ма 5 хилки ще ми дойдат мноо тобре

Трябва да има някаква далавера в тази игра. Сигурно църквата има апетитни имоти на морето на които искат да сложат ръка и затова е целия театър.

Свети Бойко да помолим, 5 милиона дай ни ти, Свети Бойко, тебе молим, Ако дадеш - теб за Бог ще броим!

Защо ни е необходим платен посредник за общуване с Бог?Как да изгоним търговците от храма,когато те били отделно от държавата?Когато трябва да дават са отделно,а когато да вземат са в държавата!

Инфлацията за 2019 години е бая голяма, щом 30 сребърника са станали 5 млн. лв., за които църквата се продава на поредния престъник - мутрата Боко Българоубиец!

Църквата е институция, която е отделно от държавата и в тази връзка възникват една камара въпроси, които кой знае защо, никой не задава на Борисов. А нещата са очевадни. 1Защо и по силата на каква логика държавата трябва да финансира институция, която съществува отделно от държавата и никой не може да се меси в дейността и? Странна работа; уж сме независими, ама нека държавата ни финансира. 2. Църквата е може би най-богатата институция в България. Това и децата го знаят. Приходите от църковни имоти, сватби, кръщенета и погребения са солидни, а не съм чувал да се плащат данъци. Ето защо, ако искат да увеличат заплатите на служителите си, нека го направят със собствени средства. Имат такива. Да се иска от бюджета е неморално! 3. Сравняват и уеднаквяват труда на църковните служители с този на учителите. Не го правете! Първо, че е далеч от истината и второ, че не е справедливо! Църковният служител няма такова ежедневно психическо натоварване като учителят. Борисов много обича да взема отношение в сфери, където е некомпетентен. Само и само да се хареса на църквата и вярващите. 4. Финансирането на църковните служители ще се извършва със средства от държавния бюджет. Защо? Кой и кога ви каза, че в България всички хора са вярващи?Задължително ли е? В началото на XXI век? Защо атеистите трябва да плащат за нещо в което не вярват?

Бедни свещеници няма. Вижте само с какви автомобили се движат висшите ръководители на църквата.Нови от магазина, няма автомобили втора ръка. Опряха до парите на пенсионерите. Срам!

Щом опряха и до гласовете на отците, кофти се очертават резултатите от изборите за гробарите - хахахах

бе другарю-товарищ?

С пари ли си купуваш вярата ? Колкото повече пари, толкова повече вярваш ? Бравос "демократе". Да ви имам ценностната система - хахаха

Айде - щом данъкоплатците сме дали и тук едни пари, значи касови апарати с връзка към НАП и в църквите! И не се шегувам! Не знам как е с "бедните свещеници", ама шефовете им са всичко друго, но не и бедни! Достатъчно е да хвърлиш един поглед на часовниците им, например...

Индулгенцията за греховете е скъпо удоволствие чадо ! Кой по-добре да го желае освен управляващите ?

Знам, знам, ама нещо "с чужда пита майчин помен" се получава май;))

май за питата, ама са започнали още от януари.

Отдалече, че да има време да хване дикиш пред Началника;)

вместо попа да целува ръка на борисов тук е обратно ,даму даваш и даму целуваш ръката смях този и за премиер не става ду пе ли зец .рост

Патриархът не може да накара Николай Пловдивски да му представи дори справка за имотите , които управлява и за приходите , които извлича в най-голямата епархия , а пък тръгнал да претендира пари от държавата. Става дума за системна безстопанственост , безотчетно става и кражби на милиони с десетилетия, за които никои не търси сметка, сравними с най-големите актуални криминални афери . Никой бандит не може да си мечтае за този апашки рай, в който се намесват избрани: да ти се редят на опашка да ти дават пари, отчетност да няма , да ти целуват ръка и държавата да ти слугува .

Гладен свещеник не съм видял, но гладни и с невъзможност да си закупят лекарствата от първа необходимост пенсионери е пълно.

С триста зора увеличиха заплатите на учителите и то само и единствено за да може да ги задържат по дълго на работа докато се намерят нови учители.Докато за църквата за рекордно време измислиха бюджет и програма по която да се плаща заплата на свещениците равняваща се на тази на учителите?!След което на управляващите им хрумна да направят две-годишна програма от която Всеки ще може да стане пълноправен учител(майната на сегашните студенти,бъдещи учители)!? "Патриархът лично ме помоли за парите, които им се полагат, да им бъдат преведени по-бързо, за да могат да изплатят заплатите на свещениците" И ти на секундата направи това което патриархът искаше докато за водещите проблеми на народа продължаваш да мълчиш и пренебрегваш!И как така им се полагат тези пари?Какво толкова са направили,че да са ги заслужили?!По една молитва на национален празник,по една на погребение и по една на кръщане,като ги четат едвам едвам тъй като явно не са длъжни да ги помнят.

Докато тези са на власт ще е така. "АЗ, АЗ, АЗ дадох", .... Раздава парите на данъкоплатците . Де съм чул и видял поп нещо да е дал, само вземат, и то не малко.

Мили боже! Прмиерът целува ръка на патриарха. Каква е тази излагация.

и не е на колене пред чуждия!

Защо роптаете,бащицата се грижи за нас.?Попове ще трябват,предвидлив е той,пари за мазохистите ,които сте останали тук няма умирайте,има кой да ви опее.Поне за това съм помислил.

Проблемът е изцяло в църквата. Сега системата е да се разписват на смешни заплати и кой квото открадне/отчетност няма. За малките населени места проблемът е , че има по-малко за крадене , там обикновенно пращат неудобни на владиката хора, а в града угодни нему да пипат на широка ясла. Става дума за крадлива клика подигравка с християнството, монополизирала служението на християните и държаща се като секта, самоизолирана от хората, обществото и духовността, за да си гледа само гечемека.

дебели ,развратни ,неояли се свещенници,не стига, че за нищо не дават касови бележки,не стига че по 5 пъти продават едни и същи свещи-още не си я оставил ,и идва бабишкера да я загаси и след теб ,я прибира в кутия-ами и пари за заплати искат ,на какво отгоре...

Мисли от Учителят Петър Дънов за църквата: Към църквите трябва да се отнасяме с уважение и почитание. Пред Бога не е право да осъждаме църквата – не сме ние, които ще осъдим църквата, а Христос е, Който ще я съди. НО АКО ЦЪРКВАТА СЪБИРА ХОРА , ЗА ДА ГИ ИЗПОЛЗВА за трупане на материални блага, тя НЕ Е от Божествен порядък , тя е от човешки порядък.

Не забравяйте ап. Павел : Римляни 14:4 "Кой си ти, що съдиш чужд слуга? Пред своя си господар той стои или пада. Но ще стои, защото Господ е силен да го направи да стои."

Градски поп не пада под 5000 лв на месец . Това е някакъв фарс, църквата е най-богатата институция след държавата с милиарди активи и над 200милиона годишни приходи, които се разпределят на 600 свещенници, само за справка при 5 пъти по-малко християни в Македония има 3 пъти повече свещенници към 1500. От тези милиарди просветна и мисионерска дейност въобще отсъстват, основната борба е да има по-малко храмове за да се дели баницата между по-малко хора, забележете , че 90 процента от градските храмове са от турско време , когато населението е било от десетки пъти по-малко, нови храмове умишлено не се строени. Пълна скотия, простотия и наглост, водена от ченгета , хрантутници и олигофрени.

Някои си купуват индулгенции за мълчание. Не съм сигурен нито че парите са за заплати на тази по същество недържавна институция, нито че тези пари са на правителството, а не на една друга държава, дето наскоро уреди проксито си Уркайна с разколническа църква.

Патриарха каза, че тези пари ни се полагат. Възоснова на кой закон се полагат пари на служители на държавна сигурност.

ИЗПИСАНО СЪС ЗЛАТНИ БУКВИ : ЗА ДА ПРЕБЪДЕ, КРЪЩАВАМ ЧЕШМАТА С МЛЯКОТО В ЕДЕМ, БОЙКОВА ! ТАКСАТА ЩЕ БЪДЕ МИНИМАЛНА ЗА ВЕЧНО ЖИВЕЕЩИТЕ В ОХОЛСТВО И РАДОСТ ! ПОДПИС : ДЕМИУРГЪТ

А за лекари, учени, пенсионери, построили тази България, която Боко не може да боядиса, санира, свърже - пари няма! И до кога в секуларна държава ще се взимат пари от данъкоплатците за заплати само на някои деноминации?! И къде е НАП да изисква касови апарати в църковните тържища?! И всеки мирянин, който не изисква касов бон при покупко-продажба в джамията и църквата да се глобява!

А заплатите на имамите и тях държавата плаща, като награда за Батак и Стара Загора. Защо няма снимка и на тази новина.

Извините, че не можах да изгоня търговците от храма и сега те се продават на една Тиква!

Ами то и аз ще дойда да му се помоля лично за едни 5 милиона лева! Не съм никак горд! Само не разбирам подхода на ББ! Защо му е да финансира конкуренцията? Или сега с този жест официализира практиката поповете да се молят нему, вместо на Господ?

Галения от три ПАПИ продължава да се заблуждава че като прави помен с чужда пита ще си откупи възмездието за делата си.. И цял казан свещи да запашил все тая боко.....рано или късно идва възмездието и удря близките ти които нямат нищо общо с твоите грхове, ама ще боли повече отколкото теб те удари директно...

Аз съм атеист и данъкоплатец, като всички. Но не искам парите от моите данъци да отиват за поповете.

Писах по-долу, изхода е "данък църква(джамия)". Ако си вярващ те облагат, ако си атеист-не. И аз съм против от нашите пари да се дава на мюфтийството, защото повечето цигани се пишат мюсюлмани. Като са такива да ги облагат и си го издържат.

Православен съм, но не съм съгласен да мешат нашите събрани с данъци пари с правото на избор на религия. Там има свещи, служби и т.н. Да се оправят, ако са читави Господеви служители!

Ама що от моите данъци?

Молим се не на Бога, а на Боко, оти той дава кеш. Бога не. На следващия свети Синод ще предложа да заменим кръста с бухалки, а на иконите да има светци от ГЕРБ на фона на магистрали и божествени ф16

Еее... наглост. Патриаршията е на първо място по притежаване на земя и отдаване под аренда. През цялото време получават дарения. Всеки поп за литургия, кръщене, погребение прибира сума пари БЕЗ КАСОВА БЕЛЕЖКА И ПЛАЩАНЕ НА ДАНЪЦИ!!! Всички с дебели БМВ-та и сега нямало пари за заплати. Аре стига бе.

Айде, сега... Нали знаеш, че в чужда паничка не се гледа! Особено пък в тая на попа...

Скоро България ще остане без кадри в здравеопазването,което трябва да е на първо място,без учени.........,но попове ще има.Гарантирано от ГРОБ. Никога повече в църква няма да вляза,защото този човек ме отвръщава.Бог е навсякъде,свещ ще си паля пред иконата у дома.

И свещеници няма, приемат по 7 деца в семинарията, циганчета, а преди Десети ноември са приемали по 40 деца при стотина кандидати.

Другия месец пак ли ще звъним на бащичката за заплати ?