Йорданка Фандъкова: До 2030 г. София трябва да постигне климатична неутралност

Сред резултатите от работата на Столичната община през последното десетилетие в сферата на екологията столичният кмет отчете 24% намаление на емисиите на парникови газове за 10 години

Обратно в новината

Коментари - Йорданка Фандъкова: До 2030 г. София трябва да постигне климатична неутралност | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо тогава сме с една от най-високата смъртност заради лошия въздух?

по-добре инсталирай повече камери по големите булеварди и накарай столичната полиция да си върши работата както трябва. А не до 2-3ч пред ноща да пилят гумите по светофарите в жилищните квартали и да тормозят хората.

Ти по-добре кажи откъде дойдоха тия 650 милиона дълг при годишен бюджет 1 милиард и нещо - не е ли малко множко, а Фъндък? И още по-важно - къде отидоха? Щото аз нещо направено не виждам, само ремонти, ремонти на ремонтите, ремонти на ремонтите на ремонтите и т.н. ремонти на N-та степен!!!!

2023-06-07 12:12:40 ПРОКУРОРО (нерегистриран) Kуpваma на Бойко, която през "Топлофикация София" ЕАД краде над ЕДИН МИЛИАРД лева годишно, получи ЖЕСТ от ДКЕВР, който определи ЦЕНА НА ТОКА на "Топлофикация София" ЕАД в размер на 1,70 лв на киловатчас! От тях 1 лв за киловатчас се плаща през енергийния микс от целия български народ, и 0,70 лв на киловатчас се плаща под формата на държавна помощ по чл.33а от Закона за енергетиката, тоест плаща се от всеки данъкоплатец, независимо дали има или няма електромер! Цената от 1,70 лв на киловатчас или 1700 лв на мегаватчас влиза в сила от 01.07.2023 г.! Като е толкова "високоефективно" това енергийно производство, защо не го делицензират и бракуват, а? Та мафиотските ФЕЦове (ВЕИта) на ДПС, БСП, ГЕРБ, Доган, бяха ощастливени от мафията да получават максимум 700 лв на мегаватчас, а касичката на ГЕРБСП ДПСДСБКПП сега е номинирана да граби по 1700 лв на мегаватчас! Щото много мутри, джужета, гноми, педали, свине и глигани искат да имат чекмеджета с евраци и златни килчета. А идиотите да бягат да умират в Украйна. ОСТАВКА, Кypви на Тиквата! АНАТЕМА! ------------ Кypв0, да вземеш да избиеш гейовете от прайда, защото много пърдят с парникови газове! С тях влизай в някоя газова камера и после се мятайте от любимата на фашистките ти родители местност "черната скала". Нали са ти разказвали, че от там са хвърляли българите в угода на фашистите преди девети. Хайде сега е ваш ред, гад проклета, АНАТЕМА до ДЕВЕТО КОЛЯНО!

'Щото карането с 5км/час си е направо идиотия... Те т'ва е "работата на СОС + набедената за кметица- шизофрения!

ХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХААХАХАХАХХАХА

Тази мястото и е някъде около тец София. Няма какво да се бави. Да става веднага "неутрална", не продължава да ни трови.

Тая леля да си оди у Самоков и да си гледа компирите, за нищо не става!!! София прилича на гето след над десетилетие нейно управление! В Борисовата градина гора не е останала, ама луксозната автокъща още си седи, както и заградената рушаща се къпалня! Айде, Данче, тръгвай си със здраве, че иначе може да полетят жълтите павета! И тях окепази!

Празни приказки, за замазване на очи. Това им е лошо на патологичните лъжци, че в едни момент се взимат много насериозно и започватда си вярват.

Каква климатична неутралност, какви 5лева ... Няколко детски градини в продължение на 15г не можете да построите, постоянно се повтарят едни и същи грешки, даже организация на движението не можете да въведете , та тръгнали такива комплексни неща да правят ... Не че е лошо (напротив), ама в момента е като маймуна да изстреля ракета !

Едни такива общи приказки, от които нищо не се разбира. Дайде да видим какво има предвид, като погледнем напредналите европейци какво правят. 15-минутни градове, тотална забрана на коли, камери на всяка крачка да те гледат дали не замърсяваш въздуха? Не, мерси. Ходете в Китай, ако ви харесват такива драконови и антидемократични мерки.

Ама трябва!? Дори и в най-развитите нации на Европа няма и един град който да е и на 5% климатично неутрален. Пък какво остава за нас за следвщите 6 години!? Да не говорим как много от нациите смениха гол линията за климатичната неутралност от 2030 г. на 2035 г. след като се отказаха от руският газ преминаха на въглища. Отделно това ще значи и всички лични автомобили да са климатично неутрални! Познай това кога ще стане. Между другото как ще се доближи София до това когато няма право да се меси в работата на Топлофикация София? Сещате се топлофикацията на която държавата трябва да плаща по 500 млн. лв. задължения през една година и по още едни 500 млн. лв. заради еко таксите. Защото ненаправили и една иновация за намаляването на вредните си емисии!!!

сложи навеси на спирките пред плиска бе белчински м@нд@л !!!! лятото може да припадне човек там !!!!

Ромската кметица на София - в затвора !

Това минало на София в лицето на ненакралата се учителка докога ще ми го пробутват?

дрън, дрън та пляс. Еврогейски глупости на търкалета. На голия ни гъз - бъз !

Докато не почне масово трошене на фото-волтаици с камъни, все ще е така и все повече ще ни затобват. Камъни и огън пречистват върхушката от боклуци най-бързо и са се доказали в Историята.

заробват

Всички знаем,че когато е лошо времето хващаме колите вместо градския транспорт, за да не ни надуха/намокри на спирките без навес. Обикновено силния дъжд винаги е съпроводен и със силен вятър, което прави чадъра безполезен, а клиента на градския транспорт- мокър до кости. ...И така година след година защото хората от които зависи са неспособни да го разберат или въобще не се интересуват.

По- мръсен въздух от този в София, може би има само в Калкута и Делхи. Там обаче колите са милиони, а релефът е равен, безветрен. Как точно намалихте парниковите газове и дали тези газове дето сте ги намалили имат нещо общо с тая боза, която тук дишаме, незная. Дали намалихте горенето на твърди горива и боклуци в София, също незнаем. Но това което се вижда във въздуха зимно време в града може да се пипне. Присъединявам се към народната любов, която блика от коментарите преди мен. Тази жена няма връзка с реалността. Разсипахте хубавата столица. Всичко е като декор на евтин боливудски филм със соц реализъм, дупки, мръсотия и порутени сгради. Това не може да е кмет или управник. Дано бързо дойде есента, че да се свърши.

Намаляват дърветата с резачката яко. Друго не намаляват. На 100 отсечени дървета слагат 5 вейки и казват, че сме зелени. Аз толко бетонирана столица не съм виждал никъде другаде в Европа.

Поне построи паметник на собствената си некадърност. Сисипа един от символите на София - жълтите павета. Нещо, което дори в през комунистическия режим не бе поститгнато.

Столична община не може едни кофи за боклук да менижира, ще налагат зелена политика…. Малко смях в залата :):):):):)

А аз да припомня на недоразумението, което по някаква случайност (или обратното- нарочно) е кмет, че има процедура срещу България заради мръсния въздух в София... Олигофрения някаква...

Някои хора са за въдворяване! То бива агитация за предстоящите избори, ама това вече си е шизофрения!