Нови тела намерени на върха на изригналия вулкан Онтаке

Пет нови тела бяха намерени тази сутрин на върха на японския вулкан Онтаке. С това жертвите от изригването на вулкана станаха 48.

Обратно в новината

Коментари - Нови тела намерени на върха на изригналия вулкан Онтаке | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Човек трябва да се научи на смирение. Какво означава това? Трябва да знае че никога и по никакъв начин не може да се противопостави нещо при условие че е само една миниатюрна част от него. Толкова малка част че даже спокойно може да се смята че не съществува. Така нареченото "човешко познание за всичко" е достатъчно за да може човек да изпълни функцията за която е предназначен. Повече от това не му е необходимо да знае и да има. Защото в противен случай онуй нещо наречено "всичко" ще му види сметката, защото така или иначе и без човека може да пребъде.

Аз за "смирени" 1000 годишни не съм чувал. И ти колкото и да си смирен, едва ли ще докараш до повече от 100. Мое мнение - по-добре 40 години, ама интересни и забавни, отколкото 100години ама по пенсионерски.

Не си прав пич. Живял съм си яко по време и след гимназията. Синът ми се роди на 20 и отрасна с нас по купони и моабети. Сега той е на 20, а ние вече с майка му сме "free willy" и ми се живее още повече от на 20 ама наборите чак сега се правят на родители и няма с кого да джиткам. Да лягам да умирам ли вече според теб???

Много природни катаклизми се струпаха на японците през последните години. То не бяха земетресения, цунами с последваща експлозия в ядрена електроцентрала, сега и вулкан. Тази симпатична и трудолюбива нация не заслужава това, явно изкупват греховете и на другите нации. Приемете драги японци, ако има кой да го прочете, искрени съболезнования за жертвите!

Япония винаги е била разлюлявана от земетресения, винаги е била удряна от цунамита. Тва, че японците са толкова тъпи, че са построили реакторите и тяхната защита ПОД морското равнище, че да ги залее водата си е изцяло техен проблем.

Явно не знаете нищо за Япония. Доколкото съм чувал, въпросната ядрена централа е строена от американци. Да кажете, че японците са "тъпи" е меко казано некултурно, но по-скоро невярно.

Luna0102

"Седем нови тела бяха..." Колко ли са нови, сигурно още са с етикета?!

Явно не са в гаранция вече.

Къде останаха големият японски опит с вулканите и земетресенията технологиите за следене на сеизмична антивност и превантивните мерки за безопасност?!!Императорът да прати самураите да накълцат с мечовете заспалите японски служби!Българите може да им изпратим вибрационни сензори и лазерни нивомери ако са закъсали!Жалко за туристите!Любопитството убива най-много!

Тебе можем да те пратим на Луната, да раздаваш акъл там.

Любопитство?!?!? Я си пий хапчетата че кое време стана!

Ти в коя година живееш, че си мислиш, че има самураи? :))) А дали японците да не дойдат в България с техните техники, да докажат, че техните роботи (дори и кухненски) са по-умни от някои като теб?

Аз не съм чул някой да е предвидил изригване на вулкан до сега....нито пък земетресение!!!

В Исландия имат техника, която отчита вибрации и преди последното изригване, ден преди него евакуираха малкото хора около вулкана. Сигурно и японците имат такава техника, но човешкият фактор също може да е сработил.