10-метрово цунами удари Япония след трус от 8,9 по Рихтер

Североизточното крайбрежие на Япония беше ударено от земетресение с магнитуд 8,9 - най-мощното в страната от 140 години. Има жертви, много пострадали, изчезнали и разрушения. Трусът предизвика 10-метрово цунами.

Обратно в новината

Коментари - 10-метрово цунами удари Япония след трус от 8,9 по Рихтер | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БОЖЕ,БОЖЕ КОЛКО Е УЖАСНО ВСИЧКО ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧИ В ЯПОНИЯ,ПРЕДСТАВЕТЕ СИ САМО УЖАСЪТ И СТРАХЪТ В ОЧИТЕ НА ТЕЗИ МЪЖЕ,ЖЕНИ И НАЙ-ВЕЧЕ ДЕЧИЦАТА!БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ ТАКИВА ПРИРОДНИ БЕДСТВИЯ!!!

Вие сте ненормални!Изобщо мислите ли за някои друг освен за себе си?София,та София!!В СОФИЯ НЯМА ОКЕАН!!!!Това е ужасно бедствие за една просперираща страна,за едни честни хора и за една красива култура!!!

Още не мога да повярвам ... сякаш ми прожектират филм !

Ти пич отиди се прегледай спешно.....правиш ли разлика между панелка и бетон....тия "кошари" ще са като домино.....ела да видиш блок в центъра на 50 60 години с бомбо-убежища и после ми говори за тия смешни сгради....аман от разбирачи

Кофти работа.....но пред природата всички са равни :) Излишно е да говорим за такива неща в България...това си е чисто заличаване ако тук стане нещо такова...

пред силите на природата ....ние сме нищожни и го забравяме... в япония не е така ...най-естетичната и работлива нация ще оцелее.

Пази боже майка България от такова бедствие!!!

мъчно ми е, че на тези толкова работливи хора, които си нямат никакви природни ресурси и непрекъснато воюват с океана за повече земя, им се случват такива нещастия. толкова строят, градят, трудят се дисциплинирано - и накрая разруха. в същото време, арабите, които си имат петрол, на две магарета сламата не могат да разделят и вместо да живеят като всички нормални хора, постоянно ни занимават с глупостите си. а пък ние, българите, само се чудим за какво да се скараме помежду си.

арабите не са забравили,че има бог.изпалняват си всичко което е в исляма.исляма е наи великата вяра и наи истинска,затова не се чуди защо е така.тежко и горко на тези които замесвят исляма с тероризма и воината.в исляма се говори за мир и спокоиствие,и да се подчиняваме на бог,да не забравяме,че сме гости на този свят

Я марш отука бе правоверни смтаняко.

ходи си в турция бе тарикат....какво ми филосовстваш тук

Ако това било в София, ако онова не било в София, ако... ако... Ама не е, а е в Япония!

Ако това се случи в София, центърът на града ще бъде в руини. Шанс имат само панелните сгради, които са строени наистина качествено(дали има такива?) и са изпълнени по проект, а също и доста от новите сгради.

Точно центъра ще бъде с най-малко разрушения,защото сградите може да са стари, но са изключително здраво и стабилно строени. На второ мястио са панелите. А последно на опашката е новото строителство - там е трагедия от към качество. Да не дава Господ да преживяваме подобно нещо. Освен това трябва да се учим от братята японци кое как се прави. Защото както се вижда от кадрите броя загинали и разрушенията са сведени до минимума за такова земетрсение .

Ти да си чувал нещо за стандарти за сеизмична устойчивост? Как разбра, че старите сгради са "изключително здраво и стабилно строени". Ей, неграмотници, ей!

Нищо не е строено качествено. Евентуално някои от най-новите модерни сгради. По времето на соца се крадеше масово и се спестяваше от материали. Що вили си построиха разни ръководители на обекти, строители и пр. Да не се правим на слепи.

Яко те перка сачмето май!!! Къде си видял некачествено строителство (поради ред много причини!!!) при социализма? Я казвай! А днешните нови кооперации (понеже това ми беше работата!) - в 70% от тях знаеш ли какви чудесии има и как с някой лев се взема акт 16??? В Младост-2 - има откъм манастирчето 3-4 нови блока, които така се посвлякоха, размъкнаха и още се наместват, че в тях не останаха прави ъгли, а на единия му се скъса канализацията в гаражите...

Само гледайте за какво иде реч! link-csem.org/#2w Скролнете надолу !

Боже, Боже не мога да пиовярвам. трагедия. преди малко го чух по радиото. Дано наистина няма много пострадали. Моля се цунамито да не е много голямо и дано не направи много щети.

Започва се! 2012 идва. Ужас! Дано да няма цунами в Тайван

Гледайте CNN и наистина е страшно. Има един филм правен по научно-фантастична книга - "Потъването на Япония". Нещата толкова си причличат, че направо човек не знае дали не е само научно. Като гледаме какво става и в арабския свят, май много предсказания на баба Ванга са на път да се сбъднат.

по цнн казват, че се очаква цунами да залее и таиван.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да не дава Господ...Гледах репортажи - страшна трагедия, дано няма много загинали!

ТАКЪВ Е ЖИВОТА ДНЕС ТЕ ИМА УТРЕ ТЕ НЯМА САМО ЗЛОБАТА ОСТАВА БОГ ДА ПРОСТИ ГОРКИТЕ ХОРА.

Не, само любовта остава...

тая пък любов оставало...я се скрий

другари, след няколко дена се очаква явлението 'суперлуна'. може би някой най-накрая ще ви обясни какво е станало в предишни години и най-важното,защо божият символ е 'кръста' ,а за други месечината 'луната', а не жасмина,примерно.

А за масоните е важен Луцифер...

Направо не е истина, ако видите за какво става въпрос. Просто коли, къщи, за хората изобщо не говоря, са като детски играчки в тази стихия!!! Ужас!

А представете си какво ще стане догодина???? 2012 де

Хляб и зрелища ... Ама май хляба ще поскъпне, а зрелищата ще поевтинеят ... Иначе бог да прости починалите ...

В такива моменти си припомняме, че всичко е тленно и всуе са всичките усилия да се правим на интересни.

Точно така ! Крайно време е да се замислим !

Чета и не мога да повярвам,че хората са писали тези бездушни и първосигнални изречения.Хората умират и бедстват,а тук се смеят и подиграват сякаш на никой не му пука,че там някъде има такъв ужас. Осъзнайте се,все пак сме хора или поне претендираме за това.Срам ме е,че съм част от такава нация.

ХОРА ПУСНЕТЕ CCN ТРАГЕДИЯТА Е НЕВЕРОЯТНА .НЕКА СЕ ПОПОЛИМ ЗА НАРОДА НА ЯПОНИЯ.БОГ ДА

Потресаващо бедствие! Вярващи или не, ще ми се всички да отправим искрена молитва за хората там, да намерят сили и да преживеят този ужас. Ще ми се поне пред такова нещастие да млъкнем поне за малко с простотиите си.

"Ще ми се поне пред такова нещастие да млъкнем поне за малко с простотиите си." Че започни от себе си! Все ще се намери някой при катаклизъм, който е нормално явление, да ръси акъл - мълчете, молете се, станете, клекнете...

Права е обикновена. Помня като дете, когато София бе по-човешки населена, веднъж с баща ми излизаме на разходка, а от съседната кооперация тъкмо потегля траурна кола. Баща ми свали шапка, прошепна ми и аз да сваля своята и спряхме мълчаливо, докато се изниза и последната кола от близките на покойника. Човек в първите си 7 години трябва да разбере, че смъртта е най-естествено нещо, но и че да изразиш съпричастност към мъката на другия е уважение към живота. Никой не Ви кара да клякате и да ставате, просто веселата бъбривост под тази вест е неуместна.

И у нас цената на бензина падна от 2 лв на 2.60 за няколко месеца.

Левът поевтиня от 2 лева за литър бензин до 3 лв. Схващаш ли разликата, Саше?

Нас не може да ни удари! Имаме си дюнерджийници!

Горките хора, дори и само да го наблюдаваш е стращно, а какво ли е там

Единствената утеха е че това е велика нация,която е подредила всичко както трябва и ако това не беше така 2-3 милиона жертви не им мърдаха.Та това е 8.9 по рихтер,смразяваща мощ на удара.

По други меди и агенции казаха за 4 /четири/ метра вълна тука 10.. сензация и дебилщина...

Tsunami di 10 metri a Sendai - Corriere della sera

Цунамито е различно на височина, според това къде се мери. Зависи от разстоянието до епицентъра, дълбочината на морето преди сушата, релефа на сушата и много други. Нормално е в Япония да е по-високо (120 км от епицентъра) а в хавай да е по-ниско, просто защото е далеч.

Това е цинично, но факт - даже и земетресенията са бизнес ! Колко хора остават без жилища, работа и средства за оцеляване - или "проблема на давещия се , си е проблем на самия давещ" ???

Такива земетресения удрят по икономиката във всички браншове, особено когато правителство трябва да заделя суми за възтановяване на инфраструктура...

Бог да е със самураите ! Стойностна нация са.

Гледайте CNN. Потресаващо е...

Валутният курс паднал от 82,75 на 83,30? Пада от по-малко към по-голямо?

Че си неграмотен е видно, интересно е как си написал коментар!

Много се смях,браво Ева.Обаче сега чакам "Лукоил" светкавично да повиши цените и да обясни за цунамито.После има още едно повишение,заради факта,че една гугутка с Карапелит,Добричко както си седяла на клончето и изпуснала газове т.е пръднала.Чакам и поредното обяснения от Бойко Борисов,Доган,Яне Янев,чичо Петко и стрина Вуна.

Е, зако така грубо, Ева? Не е разбрал човекът, затова е поставил въпросителен знак.

Много злобно бе, Евита - не е разбрал човека. Защо се държиш, като обидена, а не вземеш да обясниш цифрите, та да стане ясно?

Ами очевидно, че е паднал спрямо долара. А в България няма ли да разберат тъпанарите, че не трябва да се рушат стени и трегери в блоковете и да спрат с преобщаване на балкони и подобни. Трябва да се обърне внимание на това безобразие защото засега бок ни пази но не се знае до кога.

Боже господи! Просто неграмотността на нисшите... да напише "БОК" вместо "БОГ"

Ох, разсмя ме! Няма "бок", има "Бог"! Иначе за балконите си прав, ама бай ганювска глава увира ли! Добре че японците си знаят къде живеят, та строят като за апокалипсис, а то, ако беше у нас...Не искам и да си помислям дори...

Правилно е написано. Падайки курса на йената спрямо долара, то 1 долар започва да се разменя за повече йени

Кво веднага нападнахте човека? Голяма работа като не е разбрал. Все едно всички сте професори по всичкология.

Добре, че има някой, който не е разбрал нещо за да могат да се изтъкнат всезнаещите, които са се родили научени...

Естествено, пич, че пада от малко към голямо. Вчера за да си купиш един долар са ти трябвали 82 йени, а днес вече за същия ти трябват 83. За по-добра илюстрация, представи си, че доларът е бутилка бира,да речем. Вдена ли малко, или да ти го обясня с картинки???

5-та стъепен и половин София ще е заравнена със земята. Няма толкова скапано строителство и дърти полурушащии се сгради.

Плевнелиев: До 9-та степен България не пада!!

Не пада щот отдавна е легнала...

В София имаше 5.5 степен и не падна, но при 7-ма ще стане мазало.

В техническо отношение Япония и особено САЩ са на светлинни години напред по отношение на изисквания за устоичивост на земетръси!Токио и Лос Анджелис са с невероятни сгради и пътища!Навсякъде другаде тази сила на земетръса бибила фатална,но там не!Пази боже България ,защото трус със тази сила би бил с ужасни последици за българите!

Е такова земетресение ни трябва и стройтелния бранш ще живне за тия дето оживеят.

Нищо няма да живне защото никой няма да остане...

Were you there? Magnitude Mw 8.8 Region NEAR EAST COAST OF HONSHU, JAPAN Date time 2011-03-11 05:46:24.0 UTC Location 38.33 N ; 142.40 E Depth 30 km Distances 97 km E Ishinomaki (pop 117,233 ; local time 14:46:24.4 2011-03-11) 90 km SE Kesennuma (pop 59,116 ; local time 14:46:24.4 2011-03-11)

по коя скала е земетресенито? или те само само по рихтер.

Над 5.5-6 степен магнитуд по Рихтер се използва Mw скалата, тъй като е по-точна. Най-общо казано е така.