Япония бяга от ядрената енергия

Японският премиер Наото Кан обеща бъдеще без ядрено оръжие на церемонията по отбелязването на годишнината от атомната бомбардировка над Хирошима.

Обратно в новината

Коментари - Япония бяга от ядрената енергия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ми то к'вито бомбите , таквиз и централите ! Усаааааааа !

Остава да измислят СЕЦ (сеизмична електро централа) и да се надяват на повече трусове.

Опече народа си, сега се загрижил, милия...

Дано и ние тъпите българи разберем най-после, че руския ковчег АЕЦ "Белене" не ни трябва!!!!!! Да сложат още 2 американски на "Уестингхауз" по 1 000 MW блока - издържали тест на реално земетресение от 9 степен - и това е!!!!!!

За теб има ли значение дали "ковчегът" ще е руски или американски ?! Ами прочети същността на информацията - японският премиер се стреми към ОТКАЗ от добиване на ядрена електроенергия. Макар и бавно, и въпреки нежеланието на АЕЦ корпорациите да се откажат от огромните си печалби, здравият разум е просветнал и в тиквите на политиците в Япония. Въпросът е кога ще светне и в българските им аналози?

Има решение и е въпрос на време да се направи масово достъпно, стига да го допусне на бял свят международната енергийна мафия. Потърсете "DefKalion Green Technologies"

Хах този е слънчасал. Много ми е интересно как ще захранва 200 милиона страна на острв. От каде електроенергия за тази огромна индустрия. Това е политическо изявление направено за да радва конкретните слушатели. А що се отнася за фукошима това е продукт на некадърност. Реакотр строен преди повече от 30 годни без никакви ъпгрейди.

И е време за промяна в РЕГЛАМЕНТА,защото разрешения в момента се дават на СВОИ хора и на никой друг!Защото ако станат МНОГО,това ще вдигне цената на тока,при тия заложени БОМБАСТИЧНИ за производителите цени!МАФИЯ!И прогнозата ми от пролетта вече е факт!Има оферти на GENERAL ELECTRIC за вятърни генератори 2,5МВт на стойност ПОД 1млн.ДОЛАРА за МВт!2000МВт(Белене)х1млн.$=2млрд.$!Ало,Трайков,Борисов,какви 5-6 млрд. ЕВРО(7-9млрд.$!) за Белене бълнувате бе?След 10 г.гледайте да не ви съдим като Тимошенко.И напъвате за Белене,при условие,че и ГЕРМАНИЯ се отказа от АЕЦ-ите!Да произвеждаше Белене на 50лв./МВтч,да го преглътнем!Но те се канят да произвеждат на 240 лв./МВтч!Колко ще стане цената за нас,крайните потребители?40 ст.за кВтч?Или повече?При сегашните 18стотинки!Такова енергийно "бъдеще"на мен не ми трябва!!!

Слънчевите панели не са ли по- добри :D

ЗАСЕГА НАЙ-ЕВТИНА е вятърната енергия. СЕБЕСТОЙНОСТ ПОД 50$/МВтч

Вятърни генератори - вятър работа Германия ще видим от какво се е отказала, дотук политически бръщолевици и АЕЦ - овете им работят!

май те е яд че скоро братушките ще останат без работа, и ще си строят бетонните ядрени гробници само при тях, а ?? Момента вече е настъпил, и въпрос на време хората и правителствата да се осъзнаят..

Ще започна с това че и аз съм привърженик на вятърната и слънчевата енергия, но има едно голямо НО: цената на 2.5 МВатова турбина на GE заедно с доставка, монтаж, кула, кабели и синхронизация с мрежата се връзва на 2 млн. долара. От друга страна коефициента на използваемост на вятърните турбини в БГ е около 15-20%, а на АЕЦ-а 85-86%. Отделно вятърът може да ти изиграе лоша шега и при нужда от много ток да има безветрие или вятър с по-малка от средната скорост. Не на последно място има значение и изкупната цена на ел енергията от АЕЦ и от ВЕИ.

Моля любознателните,които имат интерес от информация за ВЕИ да имат предвид следното-много демагози и лъжци умишлено НЕ ПРАВЯТ разлика между изкупните цени на НЕК за вятърна енергия и СЕБЕСТОЙНОСТТА на същата.По последни дани в САЩ СЕБЕСТОЙНОСТТА на вят.енерг. се доближава до себестойността на енергията от КОЗЛОДУЙ.Без риск за околната среда.Друга тема е,че цените на изкупуване от НЕК са надути от МАФИОТИТЕ във властта и надуват и нашите сметки.Но на това рано или късно ТРЯБВА да се сложи край!МАФИОТИТЕ са ЗАДЪЛЖИЛИ държавата със дългосрочни договори да изкупува енергията от ВЕИ на изкуствено, непазарно ЗАВИШЕНИ цени и тази енергия всъщност ОСКЪПЯВА, ВМЕСТО ДА НАМАЛЯВА сметките за ток.

ДА да па в Сахара ако наредим слънчеви панели от единия край на Африка до другия ще ни излезе по-евтино и от Козлодуй.

Сега е момента, японците да измислят, или внедрят по-евтина от ядрената енергетика енергия.

както винаги проблема е в цената на енергията, но.... Никой не иска да предлага на пазара евтина енергия. Целта е да се вдигне цената на енергията, да може тя да се плаща от потребителите, да се стимулира разработката на нови енергийни източници които както е известно струват пари на този етап. Не казвам, че е редно но....

Парен каша духа...По лошо е когато не се правят изводи...

Построиха АЕЦ-овете за да пълнят света с дефектни МПС-та и некачествени евтини стоки, сега страдат заради алчността си и измисленото "японско чудо". А ще се извинят ли за замърсяването на околната среда ? За избиването на китовете и делфините ? За стотиците жертви по пътищата заради дефектните им коли ? Едва ли, японците са надути и самонадеяни, затова сега плащат висока цена за това ! Няма да се откажат от ядрената енергетика, защото без нея няма и "японско чудо" - отново ще копират и използват Европейски и Американски открития, за да се възстановят - те не създават нищо, само го копират и правят по-евтино !

Абе ти нормален ли си? Само може да се надяваме да сме като японците,щото в БГ времето е спряло ако не си забелязал!

USER пак се изказва неподготвен!Ако японските коли са дефектни кои не са?Това което японците са правили преди 30 години все още е несбъдната мечта за всички европеиски производители.Европеиски инженери......дрън,дрън.....сътворили "Голф 1","Голф 2","Голф3",......И малко по големи Голфове........