Япония пусна отново ядрен реактор, спрян преди пет години

Третият реактор на японската атомна електроцентрала "Иката" поднови работата си, предадоха Франс прес и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Япония пусна отново ядрен реактор, спрян преди пет години | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ехо, онези умните, които ми казваха какъв глупак съм преди няколко години и празнуваха как Германия си заваряла централите, в Норвегия премахнали колите с ДВГ, а Япония съвсем нямала АЕЦ! Затворени са дузина стари централи, за да пуснат няколко нови с по-голяма обща мощност от всики затворени :) А в Норвегия шумът около електроколите утихна и се "отложи", "временно" (цитирам техните политици, прочетени от новините им)

Докато не се появи някоя годзила тия няма да се спрат. Наистина е тъпо с тия земетресения да имат атомни централи...

Аз

Мче то и небостъргачи е тъпо да имат, ама... Май са им други критериите за "тъпо" и "остро"на хората.

Японците са умни хора ,ясно е ,че 21 век на кюмур не става ,особено за мощните икономики с голямо потребление на ток ,ядрената енергетика просто няма алтернатива .

деер

Да наложим ембарго на Япония.

Форумът е пълен с ядрени идиоти "експерти".

енергията на пазачите от някогашното Белене, сега да сме поне втори в Европа по енергия. Ако го направи някой, тутакси централата там ще потъне в крайбрежния пясък, ако не знаете! Да не говорим, че е силно земетръсна зона, но на кой му пука, ако вземе милионите комисиона?...

Горките японци! Те просто не са се сетили, че живеят в земетръсна зона (с доста по-висок сеизмичен риск от Белене). Що не ги "светнеш". А и американците как можаха да построят две ЯЕЦ в Калифорния. Просто не са се сетили. Пиши им бързо.

Амчи тя и България е силно земетръсна зона.

Всичко може да се предвиди и изчисли. С изключение на човешката глупост. Справка Чернобил и Фукушима

Тези пак искат някое земетресение- то си ги тресе от 1945.

ема тее, Япония викат че нещът, ама като ги погледнеш по - отблизо всъщност искат. освен това технологията за проектиране и конструиране на ядрен реактор е като всички други технологии - тя сама по себе си не е виновна; тя е просто подредена съвкупност от физически закони и практически решения по целесъобразност. проблема идва от плебстрита селктръчен на командния пулт, в нашите условия - бщу- та наричани. тяях, те ги избират по послушание, но им казват само, че са ги избрали. плебстрита седи на тоя команден пулт, върти копчета (цъка с мишка) , върти телефон нещо текущо да каже, като всяка друга лелка в администрацията, но по плебстритешки, си мисли че прави нещо голямо (и за него е наистина голямо). Трагедия само по себе си е също, той смята, че заради плебстритешкото си присъствие на този команден пулт(без което, между другото, също може), той заслужава голяма заплата. аа, това е всъщност катастрофа. и военните вземат този модел, помпат го, раздуват го, пренасят го в други сфери и кимат с глава. гоолям смях пада. има и друга малка особеност около присъствието на плебстрит около бщу - тата и голямата им любов с военните, касаеща лечението на присъщата за плебстрита вътрешна несигурност, но за нея широката публика, струва ми се, още не е готова. та това са началните данни за изработване на сметката за последните 8 до 30 години. (тест клиентите вече са налице).

Япония е една от най-мощните икономики и се справи 5г. без атомни мощности, а ние сме тръгнали без промишленост да строим Белене - егати корупцията и идиотщината...

По-точно казано "изчака 5 години" да се поуспокоят параноиците и отново си пусна мощностите.

И като се е справила защо го пусна?! САЩ защо не затворят техните над 100 реактора? Въобще защо най развитите страни ползват много АЕЦ ?

И защо Турция строи ТРИ ЯЕЦ. Явно дългосрочните им прогнози не се правят от евроидиотите, а и са взели предвид глупостта на българските правителства, които спряха Белене по средата. Колко ли ни се чудят на акъла?

А двете ти мозъчни клетки не могат ли да се усетят, че щом ги пускат, явно не могат да продължават повече така?

"Той набира скорост постепенно...". Понеже се говори за ядрения реактор, а не за турбината или ел.генератора му, е добре да се знае, че ядрен реактор може да "набере скорост", точно толкова, колкото тенджера под налягане или казан за ракия.

Що бе, неутрончетата и фотончетата като наберат скорост, върви ги гони из залата на реактора.

на свещи и лампени шишета не се стой мирния атом трее работи кюмюра кат свърши зле пещерите малко не мое събра толку народ. Извън пещерите мечките ги яли особено зелени.