Избрано е трасето за участъка от ”Хемус” след Ябланица

Строителството на магистрала "Хемус" ще започне през 2016 г. Избрано е трасе между Ябланица и пътния възел към Плевен и Ловеч.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тройната коалиция (2005-2009) много искаше по този начин да се построи и АМ Тракия като ни убеждаваше, че това е единственото възможно решение. Това не се случи! Истината е, че комунистите искат да ни обират безмилостно където и когато могат. Не трябва да го допускаме!

Е голямо краднене ще падне. Още с проекта е заложено. 3 млн евро на километър - нямам думи...

Може и да Ви досаждам,но тази сутрин гледах по "нешънъл географик" строеж на тунел в Гренландия. С такова сечение ,че В СЕКУНДА през него да преминават СТО И ЧЕТИРИДЕСЕТ КУБИКА ВОДА!!! Дължина на тунела- около ЧЕТИРИДЕСЕТ КИЛОМЕТРА. Срок за изпълнение- ПЕТДЕСЕТ ДНИ!!!! Да Ви казвам ли ,че го направиха? Или да Ви кажа ,че бяха заснели срещата на двете части на тунела/нямаше разминаване повече от 2-3 см.-аз не забелязах дори такова/.

Нещо се е объркала тая пача...Не 2020 а 2120та... Една цифра е сбъркала ко толкоз. А на бас че нищо нама да построят. Нищо хубаво което са обещали комунистите да се случи за след повече от три месеца не се е изпълнило. Разчитат на това, че простия народ дето ги е довел на власт е толкова близо до маймуните, че помни само всяко последно обещание и то само докато си легне да спи... И хич не са далече от истината.

goose

Защо няма да се строи с европейски пари? Ами до болка е ясно - там те проверяват, следят търговете ти, трудно се краде ... Какво по-добро от това да ги строим 30 години с пари на данъкоплатците и любимите ни вождове от член 1-ви да си прибират 90% от парите за строежа в джобовете? :-)

Всъщност по нужна е Констанца-Варна-Бургас-Истанбул. Ако не ви е известно Констанца-Дуранкулак отдавна е скоростен път, а Истамбул-Малко Търново е магистрала. Само Българския участък е дупка до дупка и легнали полицаи и светофари.

Да се чуди човек тия немци как са си построили автомагистралите!!! Те дали така са избирали и мислили!!?! Със сигурност обаче не са имали такава хубава и умна министърка като нашата!!!!

Ще започна да гласувам и ще гласувам цял живот само и единствено за този, който не открадне парите, а построи магистралата от София - до Варна!!

То хубаво, ама като гледам трасето, до Велико Търново ще е по-близо и бързо по стария маршрут.

Сегашните строят по-бързо и от герб. Направиха тунела под шипка,тунела през кресненското дефиле и сега почти и Хемус е готова- само с избора на трасето!започване през 2016г. 20г. се избира трасето, готово за 2050г. покрай тези избори ще обещаят и марица и искър да станат плавателни. до 2016 ще се сменят минимум още 2 правителства!

ЯДАТ! БСП+ДПС ЩЯХА ДА ДОВЪРШАТ "ТРАКИЯ" С 155 км. БОЙКО Я ДОВЪРШИ С !!5 км. ПРИ БСП+ДПС ЩЕШЕ ДА СТРУВА ТРИ МИЛИАРДА лв. БОЙКО Я ДОВЪРШИ ЗА ТРИСТА МИЛИОНА лв. БОЙКОВИТЕ БЕЗ ТОЛ ТАКСА БСП+ДПС СТОЛ ТАКСА !!! НА "ХЕМУС" КОЛКО ЩЕ ОТКРАДНАТ ЧЕРВЕНУШКИТЕ УМ НЕ МИ ПОБИРА ????

ТРОЛ

ВРЪЩАЙ СЕ МОЛИМ ТИ СЕ КАТО НА БОГ !

2016 г!!!Тази "министърка" е некадърница от световна величина и съм сигурен,че 5 плочи до външен селски нужник няма да може да положи без да изчезнат 4 плочи и да мине година.А на нея като я гледам нужника и е жизнено необходим.

Избрано било трасето!? Още през 1998-1999 г. имах разпечатана карта на А1 от АПИ с трасетата на магистралите, вкл. и на Хемус.

MY_XA_XA

През 1998-1999 нямаше АПИ - тогава се казваше ГУП ... а "картата" включваше точно ... ОСЕМ варианта само на тоя участък - и ние сме ги виждали, споко!

Аз съвсем не съм експерт. Което съвсем не ми пречи и аз да правя някои сметки. И така, по магистралата ще преминават не дневно, а на денонощие по 18 000 коли. Разделено на 24 часа се падат по 750 коли на час. Значи всяка минута по въпросната магистрала, трябва да прелетят по 12.5 коли. Обикновенно се пътува денем, така че колите би трябвало да бъдат почти двойно повече - 20 -25. на минута. Що и ми се струват множко за такава страна, като нашата.

За 1 минута се изминават над 2 км по магистрала тоест средно по една кола на над 100 метра - чат пат толкова си вървят, май

Средно може и така да е. В определени часове и дни доста повече минават. Застани на Ботевградско шосе и брой.

Тол такса - в превод на български: Батко и Братко. Да са ни честити!

Това на снимката магистрална проститутка ли е?

Не.Кой идиот ще плати за това?

Абе не бе, как бе, на деденцата от здравите сили на Партията лигите им текат за такива "невясти"!

През 2016 ще започне строеж на 1/3 от незастроената част на магистрала Хемус. Представяте ли си с тези планове и темпове кога ще имаме цялата Хемус. Сигурно след 2050г??? Но ще строим, радвайте се, ще, ще, ще, ....

ВРЪЩАЙ СЕ МОЛИМ ТИ СЕ КАТО НА БОГ !

До 2016-та няма да мога да Ви изчакам, съжалявам. Дабл БИ ще я направи по-бързо, доказа го вече.

Моля сложете на правилното място кавичките в заглавието. Не на Хемус, а на "напредва".

ЯДАТ 1. ОТРИЧАТ 2.ПРИПИСВАТ СИ ГО НА СЕБЕ СИ .3.ПАК НА БОЙКОВИЯ ОТ ЛЕВИ МОЖЕШ ДА ОЧАКВАШ ВСИЧКО !

ако ще се плаща тол-такса няма да стъпя в северна българия и една стотинка няма да похарча на север от стара планина. и на северното черноморие няма да стъпя. така не се прави. ако ще се плаща да се плащат всички магистрали и успоредно на тях да има безплатен скоростен път. ако няма да се плаща - да не се плаща на нито една. и едно предложение - за леки автомобили да няма социални и инвалидни винетки а всички винетки да струват 10 лева годишната. мисля че и най-социално-слабия няма да има проблем да си купи винетка след като кара кола.

България пиши с главна буква поне, а по-добре си седи в къщи и не ходи никъде: твърде много Ганьовци има. За Турция, Сърбия, Македония, Хърватска, Гърция, ... плащаш тол такси, а за България се стискаш?

РАЗБРАХМЕ ЛЕКЦИИ ОТ РАБ ФАК не искаме!

В България пък има винетни такси ... би трябвало да си забелязал. На всичкото отгоре, качеството на магистралата е ужасно, а да не говорим за останалите пътища. Има основание да роптае човекът.

iq006iq006@

транслитерацията чисти главните букви и изкривява значението при някои комбинации от букви

сър гей, ти ли си бе?

Ами ти си карай по стария път, кой те спира.

не! ще карам където си искам. ще карам по АМ тракия, ще ходя из родопите и средна гора, ще ходя на бургас и южното черноморие. а нека в северна българия да инвестират аверите на бсп-дпс гриша ганчев и кирил домусчиев. може би точно те ще правят АМ хемус и ще събират тол-такса

east

Тия тол такси са си част от схемата. Нищо, че споменават за тях мимиходом, всъщност те са целта. Те затова се ядосват на ББ, че построи магистрали с европейски пари, а не им ги остави да си доведат (свои) инвеститори и после да точат пак от народа през тол таксите.

Магистралите са общонародно дело.Всяко едно правителство е работило за удължаване на пътя.Вървим бавно,както във всичко друго, но продължаваме и мисля, че сме на верния път. Затова мисля, че няма нужда занапред да се обвиняват строителите на пътя, защото това е народът. Попадна ми една карта на България от 50-те. Така разбрах, че построените пътища са изграждани дълго време. На тях политик не е работил, но все пак е давал съгласие да се строи. Добре е да се построи магистрала Хемус.

"Проектирането се финансира по ОП "Транспорт"!!! Пари за строеж на магистралата от европейски програми няма да има. Тя ще се финансира от държавния бюджет или от частни инвеститори, ако се намерят такива, посочи министър Терзиева." Е, тези направо ни разкатаха. Значи Плевнелиев, какъвто и ще да е, договори АМ"Хемус", поне до участъка до Велико Търново да влезе и като плащане от ЕС по ОП"Транспорт", като част от еврокоридор свързващ столиците (София и Букурещ), което значи с 20% самофинансиране и безплатна за пътуване. Тези нестига, че ще краднат при строителството, ами и 100%, ще е платена. Е, то нали ние "Северняците" сме богаташи, хак да ни е ...

ЗА КОМУНИСТИТЕ НЯМА ЗАЩОТО К Р А Д А Т !!!!!!!

Алооо,...нали асфалтът не се яде?

Е затова ще я строим още 10 години

МАГИСТРАЛИ БЕЗ ТАКСИ КОМУНДЕЛСКИТЕ С ТАКСИ ЕГАТИ СОЦИАЛНИТЕ КОМУНИСТИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

злобата срещу боко е необяснима освен с внушения от бсп. за съжаление много хора са податливи на такива внушения, а на тези които са десни и мислят, че намат нищо общо с бсп и така яростно са срещу него: имаше един филм "адвокат на дявола" - там дявола каза - любимият ми грях е гордостта. така бсп наи лесно манипулира.

Ей хора, ако работим не крадем, пари ще има за всичко, хич даже няма да ни е необходим ЕС! Само Мария Мургина беше откраднала 4 миларда ДДС! Това е колкото за 2 магистрали. Бате Бойко да каже какво стана с тия пари и защо никой думичка не обелва по въпроса .... т.е. освен да работим и да не крадем, трябва и да не позволяваме да никрадат ....

ако не ни изгонат от ес можем и да започнем да работим бидеики пдбутвани от тях - ама много сме трудни за навиване - социализма ние в душата още

пише се изгонЯт.

Много съм съгласен, само че за целта ще трябва да има гражданска война.

ВЪПРОСЪТ Е КЪМ ГЛ. ПРОКУРОР БОРИС ВЕЛЧЕВ !

Що бе, нали Бойо я излови, после я уволни и след това щеше да връща парите ... уж!!!

доколкото разбирам няма да има пари от еврофондовете, а ще си я плащаме ние и освен, че ще си я платим веднъж (от данъците) - след това и ще си плащаме да минаваме по нея. мерси съм. по-добре нищо да не правят и да изчакаме следващото правителство може да са по-кадърни и да осигурят финансиране от еврофондовете (по оперативни програми)

Най-много да отреже някоя лентичка , както Хамстерчо ги режеше насред гората в нищото. АМ Люлин да си спомниме ФАКТ

MY_XA_XA

А, помним я Люлин, помним ... как 2 години рекетираше фирмите и не им плащаше за изпълнени обекти а същевременно още не встъпил в длъжност и се разпореди да им харижат допълнително над договара на турчолята-изпълнители още 48 милиона за същата тая АМ Люлин!!! Помним и великата зала Арена - какви хвалби бяха, че я "направил" с по-малко пари от договорените от "предишните" ... а то се оказа врътка с ДДС-то ... и дефакто си е била на същата стойност - просто ГБС-то се съгласиха да дадат обещаната комисиона на него, а не на тези, на които я бяха обещали - се`ш ли се!!! Помним, помним, много неща помним!!! И не, не ги защитавам и тия крадци ... но давай по-адекватни примери де - опонирайки на гафовете на тия с "величието" на оная мутра някак си си самообезличаваш критиката - един вид "от трън, та на глог"!

Нещо халюцинираш ми се струва и бъркаш фактите , говориш за подизпълнители на "Люлин" , все едно че Бойко трябва да се разплаща сам с тях

През 2016 нищо няма да построи тази пача. А до 2016 само ще ходи и ще се хили, за да и гледаме лошите зъби. Добре че не е наблизо та да и усетим и лошия дъх

МАГИСТРАЛА "ТРАКИЯ" ТРЯБВАШЕ ДА Е ДЪЛГА 155км. БОЙКО Я ПОСТРОИ С 115км.БСП/ДПСЩЯХА ДА Я НАПРАВЯТ ЗА ТРИ МИЛИАРДА ЛВ. БОЙКО Я НАПРАВИ ЗА ТРИСТА МИЛИОНА. ВЪПРОС КОЛКО ЩЕ ОТКРАДНАТ КОМУНДЕЛИТЕ ?

Аз тиквоча да строи не съм го виждал. Освен да обикаля със самолети и вертолети по разни ПР аксции друго не правеше.

И ДА ГЛЕДА САМО ЦЪРВЕНО ВИЖДА !

iq006iq006@

ха ха - отричате фактите - злобата срещу боко е необяснима освен с внушения от бсп. за съяление много хора са податливи, а на тези които са десни и така яростно срещу него имаше един филм адвокат на дявола - там дявола каза - любимият ми грях е гордостта.

Какъв Боко, Чоко и Доко, бре каун? Тракия си я имаше преди комунягата. Още дядо ти Тошо я измисли. Тиквата от БКП я завърши само! Нито проекта е бил негов нито нищо.

iq006iq006@

тракия като минеш по нея ясно се вижда къде е била преди тиквун и като почне да вози гладко и плавно разбираш къде тиквун е строил, а в останалите участъци по-старите коли дрънчат и друсат.

Ма как бе? Как така - без Бойко Борисов? Нали без него не можеше да се строят магистрали, нали само той беше царят на магистралите?

МОЗЪК

И пак ще бъде!

Тая наред ли е да споменава само за концесия и плащане на такси по Хемус? Направи го и ще ви взривя с все магистралата. То в Северна България няма напуснал жител, защото заводи, фирми, бизнес всичко се е събрало в Мизия. Затова ще плащат като попове. Сиромасите от юга като шопи, майни, старогъзорци, Бургъз ще имат 30 магистрали и ще е безплатно там. Сигурно конКУРенцията е голяма и затова така...

Внимавай какво пишеш, защото минаваш всички прилични граници. Аз не се занимавам с цензура и няма да те цензурирам, но имай предвид че това може да се тълкува най-макото като призив към противообществени прояви или направо тероризъм, ако трябва да си кажа моето мнение. Като не ти харесва магистралата, оди си по селските пътища, бедни хора нямат пари да карат коли по магистрали! Освен това навсякъде по света има тол такси, дори в една уж скапана Сърбия, не виждам какъв ти е проблема! Освен това около Севлиево не бих казал че са особено бедни.

Мнението на мияч на чинии не съм искал. Стой си майната си гъзина и трай. Имигрантите нямат думата за българите, които живеят в родината си. На вас със закон трябва да си се забрани да гласувате. Севлиево не е Мизия. На магистралата не е задължително да съм с автомобил. Мога да съм с всичко всигащо над 50км. Мога да яхна и теб, да ти завра люта чушка отзад и ще изпреварвам всички. Никой не ти иска мнението!

Ало, 6-то .... нема какво да се заяждаш с човека, той казва това което чувства, ясно ли е ?! Май си много "напред" по въпроса за цензурата и противодържавните изказвания , а .... Такива, като тебе, изпратени некъде си, за да дават мнение, кое и как ще се "изтълкува" като антидържавно или терористическоизказване, да си стоят там, където са пратени и да не се месят в българските онлайн форуми ...... за да не им цъфне тиквата зад некой ъгъл ! Мекере !

ТЪПИТЕ ПЪРВО ОТРИЧАТ СЛЕД ТОВА КАЗВАТ ЧЕ Е ТЯХНО И ПОСЛЕ ПАК НА БОЙКОВИЯ ........

Колко население живее и какъв принос имат за БВП на България в областите Перник, Кюстендил и Благоевград, че трябва да е приоритет магистрала "Струма". Или обслужваме чужди интереси, да могат по-бързо да напуснат територията на България чужденците, които отиват към Гърция. Защо магистрала "Хемус" трябва да е на последно място в приоритетите на управляващите, където живее близо половината население на България и много хора се изпотрепаха по тези тесни пътища. Или в Северна България живеят втора ръка българи, които трябва да се спасяват поединично. Аз мисля, че този тунел при Кресна може да почака, първо да се изгради "Хемус" и след това да мисли за него. Дори тунела под Шипка е по важен от този при Кресна. Къде са родолюбците в тази държава?

Ами ако помислиш малко, тази магистрала е важна за транспортния коридор от Видин за Солун. Недей да говориш наизуст. То и Хемус е важна, ама най-накрая. Важното е да се направи магистрала или четирилентов път Русе-Свиленград също важен коридор.

Еми ако ти помислиш малко ще се окаже че горният пост е прав... обслужваме чужди интереси и строим пътища в услуга на други... Струма наистина ен обслужва български интереси, Люлин е напълно неизползвана от българи, може да провериш ако не вярваш. Единствените 2 важни магистрали за България са Тракия и Хемус, разбира се важен би бил и път свързващ Варна и Бургас. Но докъто в южна БГ все пак нещо беше направено, северна българия е изоставена изцяло.

Русе - Бяла за кой век я оставяте?Няма интерес няма път!!!!!!!!!!!!!Нека се избиват-като не могат да управляват МПС.

Интересно ми е какво ли си мислят хората от северна България. Защото те и доста хора от по-бедните региони на държавата повярваха за пореден път на лъжи от едни и същи хора как ей сега ще ги стигнем... Дали не се чувстват излъгани - нека им, защото имат прекалено къса памет? Те са си избрали политиците - да си понесат последствията. Поне Бойко като дърпаше юздите говореше истината - 'Строим Тракия, Марица и части от Струма, за Хемус няма пари и ще остане за 2014-2020 година по ОП Транспорт'. Изобщо не ми е симпатичен, но кое от това което каза преди 3 години не е вярно. Защото БСП обещаха на хората ЧУВСТВИТЕЛНО увеличение на приходите - до момента с изключение на еднократно 20лв+30лв за най-бедните увеличението е 0%; нови работни места (200 000 мисля беше цифрата) - до момента има нарастване на безработицата от 12 на 13.1%; големи инфраструктурни проекти за северна България (включително АМ Хемус) - да, ако си я платят хората ще има. Но това заслужава народ който след няколко доста пагубни правителства на едни и същи управници продължава да им гласува доверие. Продължавайте да вярвате на празни обещания.

До 2016 г. ще се проектира?!? Евентуално след това ще се .... строи, неизвестно до кога, разбира се... Надявам се тези повече да не помиришат власт, защото надали ще съм жив да мина по изцяло изградена АМ "Хемус"!?

С една дума "новите ни съюзници" ни казват, че за тях магистрала "Хемус" не ги вълнува, защото няма да обслужва техните интереси. Тази магистрала обслужва интересите на българите в Северна България, а тях кучета ги яли. Благодарим ви "съюзници" от ЕС! Много ви благодарим и в най-скоро време в Северна България ще си организираме един референдум за независимост от ЕС!

Който дава парите, той казва какво ще се строи. Това да ти е СССР, на ви пари, правете каквото си искате.

Що си мисли, че някой нещо дава от ЕС?? На нас ни излиза мн ого солено членството. Тиквоча само разправяше как правел с евро пари всички, само че всичко беше от държавния бюджет. За това след него всичко беше опоскано до шушка.

Е какви магистрали бе. Нали го махнахте тоя с магистралите. Те само фашистите правят магистрали и не мислят за народа. Сега по 20 лв. за Великден и без магистрали.

Аз като ви казвам, че парите за регионално развитие от ЕС са спрени не ми вярвате. И за култура също са спрени.

Анализът на експертите показва, че към 2020 година по магистралата ще преминават среднодневно по 18 хиляди превозни средства. горе-долу по 18 убити на месец ще е това

Яз асфалт не едем! Нали така плюехте по Боко, или се бъркам нещо?

Добре че таа мърша на снимката отряза и тя некоя лентичка от проектите на Боко. Сега ще си реже срамните косми, щото нема какво друго

Проектите на Боко: той инженер ли е, с негови пари ли се строи, ...? Все едно да кажеш метрото на Софиянски. Боко нищо не започна, което сега се довършва. всичко е почнато отдавна и той си направи Пиар за слабоумници като теб.

Михо, да ти кажа, че Бойко е инженер, ако не вярваш виж му автобиографията. А Ореха и Съсела на приказки са номер едно, но на дела пълна нула.

Така е думата бе,слабоум.И Сталин не е бил на фронта,но често се казва ''Сталин спечели войната''.Що за тъпаци сте?Като е започнато отдавна ,защо не го довършиха крадливите комунисти?Да вземеш да прочетеш за коя година обещаваше Гагаузов?Няма да прочетеш(мразите да четете),та ще ти кажа.''Тракия'' ТРЯБВАШЕ ДА Е ГОТОВА ДО 2007!Повтарям,до 2007!Така ''работят'' другарите..

МиткоПешев

Много си път, лоша работа. Мисли нещо да се поправяш, че е смешно

Всъщност, сетих се защо строежът ще започне през 2016. Дотогава трябва да е готов заводът за асфалт, който става за ядене.

Някой по-надолу беше споменал "Нали магистралите не се ядяха?" - ами сега ще го изядем големия. Ние ще си платим магистралата, защото дори не се опитаха да вкарат проекта е програма Транспорт на ЕС 2014-2020. Сегашните управляващи ако имат опит в нещо то е краденето на пари от народа. От ЕС да се краде е по-сложно, защото ни натискат да почваме дела срещу 'наши хора' и после се чудим с какви хватки в закона да ги спасяваме. Поне Тракия беше финансирана на 90% с европейски средства, но и имаше контрол как се харчат парите. Ако сложат тол такси това ще е най-безлюдната магистрала в света, защото, да си кажем честно българина не би дал 20-50лв вместо да мине по Тракия или по стария път. А и старите части от магистралата би трябвало да останат безплатни - тях са ги платили нашите родители и прародители в пъти, но дали ще остане така. При всички положения до колкото разбрах от статията пак ще има 'хидро инженери' които дори не знаят какво значат тези думи с комисионни от по няколко милиона.

Пеевски се включва в строителството на магистрали чрез ПСТ холдинг ,която до сега беше собственост на ПИ банка

хахо си и не знаеш, но за Европа магистрала Хемус не е приоритет и ще трябва сами да си я построим. какво толкова, преди ЕС не сме ли строили пътища и мостове САМИ ? Сега чакаме някой от Брюксел да ни каже кое е важно за нас, откъде да мине и т.н.

Да наистина нека сами да я построим с държавни пари с нашите пари , само че вие ги изхарчихте и сега някой монополист ще ни я построи или вие ще му я продадете и какво остава за нас обикновенните хора ...

90% ти е финансирана главата с европейски средства на теб.

а Русе - Търново кога, кога, кога бе ? Сума народ избиха тировете между Русе и Бяла и сега пак гледаме да вържем София с Варна

тая магистрала са я започнали преди да се родя, дали до пенсия ще я завършат

Докато я има тройната коалиция.....4 загубени години за инфраструктура ще има....Нищо по различно от 2005-2009!!!!

Интересно, бат Бойко строеше, а при тия винаги е "ще".

Комунист магистрали не строи. Дай му да обира мандри на него.

Е, модерният комунист обира банки, не мандри....