Известните мутации на коронавируса достигнаха 500

Вирусите мутират особено бързо, защото имат примитивен генетически апарат, обясниха учени

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

защо ли - очевидно далаверата покрай Ковида е колосална по света и у нас

О ПЕЧАЛБАРСКИ ВИРОС КОЙТО СИ ВЪВ НОСЛЕТО ДА СЕ СЛАВИ ТВОЕТО ИМЕ ДА ПРЕБЪДЕ ТВОЕТО ЦАРСТВО ВО ВЕКИ ВЕКОВ. НПВАТА МОЛОЪВС НАБЯЛАТА МАФИЯ И ПИШМАН ИСПОСРАНИТЕ И АЛЧНИ ЖУРНАШИСТИ

"...мутациите отслабват вируса, правят го по-малко смъртоносен." Мда, повтарят доц. Мангъров...И пак опират до естествения стаден имунитет. Всички ще изкараме коорнавируса; 80%-90% няма да разберат, че са го изкарали; 99% от заразените ще преживеят.

ЧРД на Ковид-19! Да е жив и здрав и с такива дебили сред населението ще "иляди". Днес се навършва 1 година от първия регистриран случай в Китай.

даже и коронованите - но налаганото шубе от управниците по света и у нас е очевидно несъразмерно с инфекцията - защо ли

Cezarbg

Всички цъфна и върза учени фармацевти и прочие умници Стадото трябва да се ври колкото може повече до оскотяване а ние умните ще го ярим до като диша

Пълен фейк. Ако има 500 мутации няма как да има ваксина.

Тоя е един РНКов вирус, има много познати от нхобитоти на РНК- зависимата РНК полимераза , подходящи за лекарство....

на РНК- зависимата РНК полимераза

Не бееее, 1500 са :)

Ковид-519

Сега, като се омеша със щамовете на грипа, 701-вата мутация ще му е последна! Няма да има нужда от 702-ра мутация,

Нищо няма нужда да мутира повече, когато постигне съвършенство! А съвършенството на Ковид, ще изтреби нас, хората!

мутациите при грипа засягат частите от вируса, срещу които се разработват ваксините. ----- защо при ковида мутациите не засягат частите, срещу които се разработва ваксината?

Колкото повече антибиотици, толкова повече мутации ...

Абсолютно. Само че не за вируси а за бактерии.

Сега сериозно- хора които са специалисти в тази област казват че този Ковид е тежка инфлуенца. Здравните служби на всички държави се страхуват, че здравните заведения нямат капацитет да поемат толкова пациенти. И това е вярно тъй като те не са организирани за такава бройка пациенти- нито по отношение на апаратури, нито персонал. Д- р Рошел казва, че здравните системи при соц. строя са били по- добре подготвени за такива случаи, но да не забравяме, че тогава много болести изчезнаха от списъците на масово явление. по принцип вируси не се лекуват, но може да бъде облекчено състоянието на пациента. Ключът на този тип заболявания е хората да се предпазят. някой от мерките в момента ще направят хората толкова стерилни, че по- късно те ще са още по- уязвими за заразяване. с други думи - да се спазва хигиена, но без престараване, да се избягва ненужен контакт с хора които вече имат признаци на инфлуенца, колкото и да ви есмешно, но да не се преяжда- тоест да не се създават на тялото ненужни усилия за преработката и от там отслабване на равновесието на им. система. А аз препоръчвам на всички да започват денят си с чаша чай, лимон и имбир в него- нарязан на парчета, за подслаждане лъжица мед в чая. Пазете се и бъдете здрави.

Имбир е джинджифил на руски.

Сигурно си прав, но някой думи ги забравям, макар че не живея в Русия а на запад и съм българско чедо. Благодаря за поправката- хареса ми че нямаше злоба в нея.

Инфлуенца си значи грип. А нормалното лечение на пневмония е с мед, лимон (въпреки че не препоръчваха витамин С който има), чайове (даже някъде пишат какви) и стандартни като лук, чесън, джинджифил. Някъде писаха и кисело мляко. Както и рискови групи като пушачи.

Каза преди няколко месеца, че короната е РНК вирус, т.е. изменчив(мутиращ) вирус и ефективна ваксина няма да има. Но разни фарма гиганти си напълниха джобовете предварително. Оня отСЗО каза, че хем ваксини, хем мерки.

Язък, одите му на Мангъра стадният имунитет !

Стават безсмислени. Да търсят лекарство. Защото може да си ваксиниран за един или няколко щама, а да се заразиш с останалите щамове.

Просто ще е като грипа и ще се ваксинираме всяка година

Еурека! Ше напраим мутираща ваксина! Айде давайте тука Нобела сега..айде пу за мен си...айде интелектуална собственост...шт не пипай..

Накрая ще ида в СЗО, ще глътна 5 виагри и ще мутирам в ходещ пенис, с който ще поря ниската част на гърба на всички от ЗСО

Това е правилен подход. Ама като гледам модните тенденции напоследък, тези от СЗО сигурно обичат да ги порят здраво.

Да, ама няма да обичат да умират от гръвозагуба, заради богато кръвоснабдения анус

И как ще го уловим с тези мутации? Как ще се правят ваксини, когато той непрекъснато варира?

Абе важното е страх да има,нали трябва да се плашат хората,че нещо почнаха да не вярват тая Корона

не значи, че не го хваща ваксината. Covid има 29 000 бази. при 500 мутации 1/3 от тях са без да променя протеина и остават 330. ОТ тях кодирането на протеините е само 1/4 и остават реално 80 мутации на протеини. Вируса има 5 протеина следователно средно по 16 на протеин. от тези 16 мутации поне 1/3 е без никакви смени по стурктурата на протеина. 1/3 не дава предимства и 1/3 дава предимства на вируса. т.е. 5 мутации. когато един протеин е от около 200 АА и трябва да е действащ - т.е. да пази структурата си - то тези 5 мутации не бива да са впечатляващи а шанса да са в региона дето ще захване антитялото... минимално.

Не спирай до тук. Очаквам да кажеш числата от тотото, че да има с какво да посрещна ковид-а.

няма какво да казвам числата от тотото. тъпо е да кажеш че си уцелил танк с 500 патрона и че си го взривил щото теоретично барута в тях стигал за голяма поразия.

нали някакви наши учЕни от БАН наскоро рекоха, че не бил мутирал много и затва била сигурна ваксината.. сега какво- 500 вида ваксини ли?

Учените от БАН казаха, че мутациите не засягали частите от вируса, срещу които се разработват васкините.

и тогава защо при грипа се прави ваксина за различните щамове на мутация? кой лъже сега?

Зевзек

Защото мутациите при грипа засягат частите от вируса, срещу които се разработват ваксините.

и защо е различно? нали все за вирус се прави, все мутиращ? ако ще ми обяснявате за рнк и днк- не става, щото репликацията при едните се превърта пред рнк днк и е все тая.

Зевзек

Различно е, защото са различни вируси.

Много оригинално, няма що! Двата вируса са от различен тип. Това е все едно да ме питаш защо всички кокичета са бели, а минзухарите са различни на цвят.

Значи може да се държи нетипично и както си иска...И кво праим ся?

ше бесим прилепите?

а и кой знае колко още го разнасят....

просто тук извън България, изучихме всичките му особености досега и внимаваме. Знаем какво може да причини и повярвайте ми, е достатъчно, че дори да ме уверят,,че ще го изкарам без симптоми, не бих искал да го срещна. без симптоми, ама кой знае на каква чорба ще ми направи някои клетки или ще смукне кислорода от други и след месеци или години ще се намеря с хронични болежки на важни органи. А не, мерси. предпочитам маска и да не срещам приятели засега. Сам с дружката.

С десната ръчичка имаш предвид

НЕ МАНИПУЛИРАЙТЕ.

"До днес са известни петстотин различни мутации на новия коронавирус, това е нормално явление, всички живи организми мутират и еволюират." Той и Борисов, така мутрира. От месия в престъпник!

Ако някой е гледал този филм - значи може и ние да мутираме като във филма и да станем зомбита

в този смисъл : За коя от всичките ще е т.нар. "ваксина" ?

За всички.

Интересно би било да се сравни броя на мутациите на К19 със тези на грипа. Дали грипния вирус прави 500 мутации за 9 месеца или 5 или 5000? Тока може да се оцени с каква честота ще трябва да се пре-ваксинираме.

Есен и пролет по една ваксинацийка

Нещо като голяма молекула, което като влезе в клетките на организма , ни кара да го произвеждаме с десетки милиони , до като илуи го преборим ,или....при Свети Петър. Ако това е Божие творение какъв му е смисъла освен да ни наказва?! Или може би вирусите ни карат да мутираме и не само нас, а всички живи същества ?

Смисъла е че е част от първобитния свят. Най-примитивната форма на живот. В същност, начина по който действа ПСР теста е копиране на генетичния манериал при цикъл на загряване и охлаждане в присъствието на ензими. Тоест, един обикновен цикъл, като например загряване от слънцето и охлаждаве през ноща на някоя локва води до репликация на генетичен матершал. Интересното е защо този процес след много години води до създаване на все по-сложни системи. Някой физици твърдят че обяснението е че звездите като слънцето излъчват "чиста" енергия, съставена от фиксирани честоти, докато планетите я отделят мръсна , раздробена на много местоти. Така живота се създава от преработката на чиста енергия в мръсна (визирам ентропия). Не е ясно обаче защо какво следва след като "чистата" енергия свърши. Тук идва границата на нашето разбиране. Аз не вярвам някой дядко да прелива чиста и мръсна енергия в два буркана, както набожните хора мислят, но може да има някакъв цикъл ка колабиране и експанзия на вселената. Това едва ли ще ни даде решение за ковид.

Няма вирус, беееее! Руснаците ни лъжат, защото са в комбина с Борисов и искат да ни окрадат парите и да ни вземат свободата! Не на диктатурата! Бееееее!

ГЕРБ

във ваксината се добавя компонент...ваксина не се преправя...... Значи фармацефтичните компании са обречени на непрекъснати колосални печалби.... Старата ваксина ще се унищожава и ще се купува нова ...и така докато свят светува....Честито..

Изгонете руснаците от България и всички мутации на всякакви грипове ще изчезнат със все троловете си

Също като мутацията на беге комунистите- БСП, СДС, ДПС, НДСВ, ГЕРБ, ДСБ, ВМРО, НФСБ....и още200-300 щама!

Без ДСБ

И ДеБа. Те са безопасни наглед, но особено противни ако те лепнат.

баш троцкистите!

Бързо затваряйте и връщайте генерал Годжи!

еволюират...Нали вирусът не беше жив организъм????

За изменения в белтъка разбрахме, но нищо не казват за жълтъка?

Като те прасне, първо ще усетиш черупката.

...Ако настъпи мутация на белтък, към ваксината ще се добави компонент с изменения белтък", каза той.... 500 мутации? глобализаторите ще ни уморят ако не с болести и мизерия, то с пълната безнадежност на ситуацията...

Прост народ

П*дал!

За каква ваксина в такъв случай говорите? Вирусите живеят заедно с нас, и никаква особена опасност не представляват само ако нямат интерес за фарминдустрия и СЗО.

Доообре ... я ни разкажи какво знаеш за едрата шарка (подсказвам - и тя е вирус).

И то пак РНК вирус!

На нас ни трябва не броят на мутациите ,а имената на хората , които го "тунинговат" и разпространяват по света.Защото тези мръсници заслужават да ги посети някой джихадист с пълно бойно снаряжение, който е готов да отиде веднага при 70-те девици.

Аз съм готова да се хвърля с голи гърди срещу вируса

много са ти увиснали

За циганите в Столипиново това няма значение

Дойде краят на човешката раса! В следващите 200 000 години вирусите (и по-специално мутациите на Covid-19) ще владеят Земята! Имаме невероятния шанс и привилегия да присъстваме лично на Началото на Края! Последни билети! Не се предреждайте...

Явно чувате гласове ...

"Вирусите мутират особено бързо, защото имат примитивен генетически апарат, обясниха учени" Сега разбирам защо жена ми мутира бързо...

Вече е мустаката, дърта, грозна и злобна, а аз съм си същия готин пич, както едно време...

Ще ти се!

Утре ще са 1000, нема страшно

Но за сметка на това готвената ни ваксинация ще реши проблема нали :) защото ваксината е универсална срещу всяка мутация .... организма нямал траен имунитет, но от ваксината ще има траен имунен отговор срещу всяка известна или бъдеща мутация ... а овцете ще се наредят на опашката да бъдат ваксинирани като животни, така както се нареждат да бъдат карантинирани като си плащат и правят PCR тест който е доказано измамен, неподходящ за рнк вируси но е важно всеки солидарно да пълни чекмеджето на мутроита с 130 лв за всяко тестче.

Колкото повече обяснения чета, толкова повече се убеждавам, че вирусът е непобедим.

Само трябва да се самоизолираме за 2-3 години на необитаем остров/НА КОЙТО ДА НЯМА ПРИЛЕПИ/ и...задължително да ходим с маска и си мием ръцете на всеки час:)))

И 2-3 месеца му стигат.

Започвам да си мисля, че това не е толкова лошо ... ще направим място на по-интелигентен вид.

на зелените човечета

Не е вярно, че "всички живи организми мутират и еволюират". Погледнете коментарите след час и ще се убедите, че еволюцията по нашите земи е спряла много преди появата на Хомо Сапиенс.

Няма ли да се получи кръстоска с грипа :)))

Моли се да не се получи, че тогава я втасахме....

Грипа нищо повече не може да му даде.

аре почнаха да си търсят оправдания, че не работи.